heniulaa 15.06.09, 10:01 Dla kochanej Romy samych słodkich chwil z okazji imienin Jolanty! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbbzyta Re: Imieninowo 15.06.09, 11:37 Dołączam się do życzeń (tu próbuję wkleić obrazek, jakby co): W ogóle Jolanty to bardzo fajne dziewczyny Odpowiedz Link
edyta95 Re: Imieninowo 15.06.09, 11:55 Wszystkiego najlepszego ps.Romy na Jolę nie wygląda zupełnie Odpowiedz Link
mariurzka Re: Imieninowo 15.06.09, 12:18 Wszystkiego, wszystkiego, jeszcze raz wszystkiego Romy! Niech Ci gwiazdka pomyślności! Ps. Faktycznie, na Jolę to bym za nic nie wpadła Odpowiedz Link
groha Re: Imieninowo 15.06.09, 12:45 Jolka, Jolka, pamiętasz...? Najmocniej przepraszam, to było silniejsze ode mnie, hihi. Proponuję, żeby od dziś w kalendarzu było Romy Sznajder, a nie Jolanty, bo tych ostatnich, to jest całe mnóstwo, a Romy Sznajder jest tylko jedna Wszystkiego najmilszego, Romy! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Imieninowo 15.06.09, 13:11 [b]Ubiegłaś mnie, Groho )) Będę za to wznosić wciąż toasty, bom nabyła (dla butelek) sporą partię mołdawskiego. Siup!!! Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Imieninowo 15.06.09, 16:57 Rany, jaka mila niespodzianka! Dzieki Dziekuje za kfatki, a jakby ktos mial do oddania w prezencie troche zbednego czasu to chetnie przygarne Co do imienia, to ja tez sie slabo identyfikuje. Kiedys nienawidzilam go z calego serca, bo sie mamunia ze mnie naigrawala wolajac: "Jolka Fasolka", co mnie doprowadzalo do bezsilnej furii; albo "Jolisko Fasolisko". W doroslym zyciu Jola kojarzy mi sie z jedzeniem ptyśka widelczykiem "Jolka, Jolka pamietasz" nie porusza zadnych zlych skojarzen, moze poza literackimi, wiadomo ("/.../ z autobusem Arabów zdradziła go, nigdy nie był juz sobą, o nie /..."). Ale tez nikt mnie tym na potege nie dreczyl Gdybym miala wybierac, chcialabym byc Hanka. Niestey na drugie imie mam jeszcze bardziej mamejowato, Beata ("/.../ siedem dziewcząt z Albatrosa, tys jedyna...") No to moze po tym moldawskim maluchu Chlup Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Imieninowo 15.06.09, 17:35 Wszystkiego najnajlepszego Ja to z alkoholi obecnie mogę tylko syrop własnej roboty na kaszel. No, ale że na czystym spirytusie on, no to siup: Zdrówko solenizantki! Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Imieninowo 15.06.09, 19:32 Po którymś tam mołdawskim coś dla podkręcenia nastroju na imprze, moja ulubiona Bitlesów: www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=yHhRC7K0RHA Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Imieninowo 15.06.09, 19:33 > > Ja to z alkoholi obecnie mogę tylko syrop własnej roboty na kaszel. Hortensjo, a jaki robisz? walnij przepis, bo pasjami uwielbiam pędzić takie rózne. Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Imieninowo 15.06.09, 22:24 Ewo Młode pędy sosnowe zbieram na przełomie kwietnia-maja, wrzucam do słoja i zasypuję cukrem. Po 2-3 tygodniach puszczą sok, zlewam go i dodaję spirytusu. Można używać od razu a smakuje jak Pini. Gorzej z podaniem proporcji, ja robię na oko. Odpowiedz Link
lylika Re: Imieninowo 15.06.09, 22:31 Na oko, to chłop w szpitalu umarł. Na garście choć podaj. Chociaż to i tak po ptokach, bo przełom kwietnia i maja już dawno za nami. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Imieninowo 15.06.09, 22:35 Dzięki, Hortensjo, myślałam, że jakiś inny robisz. Ten znam, robię co roku dla się i na eksport rodzinny. Lyliko, proporcji się nie da podać. Po prostu ładujesz do słoja trochę pocietych pędów, troche cukru i tak po dach, na samej górze daję sporo cukru. Mój jeszcze stoi w słojach, ale chyba jutro się wezmę za zlewanie. Odpowiedz Link
eulalija Re: Imieninowo 15.06.09, 22:58 No też coś! Żeby Romy miała na imię Jolanta?? Ale skoro już tak ma i bez sądu nie zmieni, to lecę z życzeniami, tym razem załapałam się przed północą. Wszystkiego najklepszego!!! Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Imieninowo 15.06.09, 23:32 Dziekuje za zyczenia Jakby cos, dzis imieniny obchodzi rowniez Wit. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Imieninowo 16.06.09, 18:48 A czy nasza bbzyta nie ma dziś przypadkiemimienin? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Imieninowo 16.06.09, 18:50 bo tak mi się coś majaczy mnie są jeszcze jakieś Aliny? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Imieninowo 16.06.09, 18:51 że oprócz mnie są jeszcze jakieś Aliny - miało być ale mi tekst zeżarło Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Imieninowo 16.06.09, 18:57 Ojej, następna okazja! No to dwa kielonki mołdawskiego! Siup, Bbbbzyto i Heniulo! Odpowiedz Link
lylika Re: Imieninowo 16.06.09, 19:03 Nie mam pojęcia czy Bbbzyta ma dzisiaj imieniny, ale życzenia możemy złożyć tak czy siak. Hip hip hura! Niech żyje naaam! Odpowiedz Link
lylika Re: Imieninowo 16.06.09, 19:05 Łomatko, Heniula, dla Ciebie też i hip i hurrra! Sto latek! Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Imieninowo 16.06.09, 20:38 A coz to za piekne imie! Okretka Dziewczyny kochane! Zycze Wam kupy prezentow. Bbbzycie zycze jakiegos fajnego Rancza, albo chociaz Daczy, a Heniulii zycze zasluzonej nowej, lekkiej, ale wysokoplatnej, ambitnej kreatywnej i waznej spolecznie pracy po skonczonej edukacji, a gdyby sie chciala edukowac dalej (jakis doktorat..?) to sensownej ukladaczki zajec akademickich. I pieknego lata! I szczescia Odpowiedz Link
ter.eska Re: Imieninowo 16.06.09, 21:47 Obu solenizantkom sto lat,sto lat,niech im gwiazdka pomyślności... D:\mama\urodziny,imieniny\imieniny022.jpg Odpowiedz Link
ter.eska Re: Imieninowo 16.06.09, 21:50 próbowałam wkleić bukiecik,ale nie wyszło,do trzech razy sztuka file:///D:/mama/urodziny,imieniny/imieniny022.jpg Odpowiedz Link
lylika Re: Imieninowo 16.06.09, 21:58 Korzystaj z żaby, nie będzie tych urlów i innych literek i cyferek obok obrazka. Odpowiedz Link
ter.eska Re: Imieninowo 16.06.09, 22:30 lyliko litości!!!mów do mnie po polskiemu,jak do tępej ściany. Odpowiedz Link
lylika Re: Imieninowo 17.06.09, 13:25 Tu jest żaba: imageshack.us/ Tam możesz wieszać zdjęcia i potem wklejasz link. Odpowiedz Link
lylika Re: Imieninowo 17.06.09, 13:26 Ja bym chciała się dowiedzieć czy wczoraj Bbbzyta obchodziła imieniny? Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Imieninowo 17.06.09, 13:27 Dziękuję! Dziękuję Wszystkie kwiatki prześliczne, właśnie obwąchuję monitor, bo takie sugestywne Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Imieninowo 17.06.09, 13:42 A to sobie wyallegrowałam na prezent i wymusiłam na MDM zwrot kosztów Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Imieninowo 17.06.09, 13:53 I to mi przypomina, żem dawno nie allegrzyła )) Lecę na poszukiwania.] Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Imieninowo 17.06.09, 14:03 Bbbzyto, czy skrót MDM to Mój Doskonały Małżonek? Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Imieninowo 17.06.09, 16:38 Ależ skąd! po prostu Mój Dobry Mąż. Była taka przedwojenna piosenka o żigolo, ze słowami: "Mój dobry mąż był tobą zachwycony, chciał ci sto złotych dać - dlaczegoś nie chciał wziąć?". Voila Nie nazywam MDM MLP, bo nieskromnie uważam, że LP to jestem ja Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Imieninowo 17.06.09, 22:29 Solenizantkom *N*A*J*L*E*P*S*Z*E*G*O*!!!! A ja miałam w niedzielę Odpowiedz Link
bbbzyta Re: Imieninowo 17.06.09, 23:20 Dla Papugi - najlepsze życzenia, choć nieco spóźnione! @->#----- Odpowiedz Link
lylika Re: Imieninowo 18.06.09, 09:16 Papuniu, wszystkiego naj naj naj. Zamiast kwiatka portrecik. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Imieninowo 18.06.09, 16:09 O Jezu jakie cudne ptaszysko! A ten pieprz to jak w "CK Dezerterzy"? "Pfeffer, Pfeffer!"?? Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Imieninowo 17.06.09, 13:32 Dziewczyny! No przegapiłam wczoraj (tu biję się w piersi). Spóźnione, ale szczere: Spełnienia marzeń życzę Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Imieninowo 17.06.09, 14:28 Bbbzyto, prezent przepiękny! - Purgraby zgręzłe! Odpowiedz Link