kww_dla_zielonki
03.12.10, 23:39
Lech Zielenkiewicz
Inicjatywa Dla Zielonki
d. KWW Dla Zielonki
Pan Adam Łossan
Burmistrz Miasta
Z I E L O N K A
Szanowny Panie Burmistrzu, z dużym zdziwieniem i smutkiem odebrałem publikację Pana podwładnego Zenona Popławskiego, który w tekście pt. „Bardzo ważna informacja” zamieszczonej na www.zielonka201.pl oraz www.forum.gazeta.pl zamieścił wiadomości dotyczące Pana Grzegorza Grabowskiego. Mając na uwadze formę i wagę informacji, do której odniósł się Pan Zenon Popławski, pragnę zacytować SMS Pana Grzegorza Grabowskiego, przesłany do grupy swoich znajomych, a otrzymany tą samą drogą od osoby trzeciej, cytuję: „Podaj dalej ludzie maja prawo wiedziec: Lossan w przypadku wygranej chce zrobić vice burmistrzem Piotra Wyszynskiego” (oryginalny zapis sms). W świetle tych słów, które jak podkreślam, były prywatną korespondencją Pana Grzegorza Grabowskiego, w gronie swoich znajomych, publikacje Pana pracownika wydają mi się, mało stosowne, a aspekt zamieszczania ich na stronach portali nie cieszących się aprobatą społeczną, niezrozumiały. Sugeruję dużą dwuznaczność postępowania Pana Popławskiego. Rozumiem, że może czuć się urażony ale ma możliwość zamieszczania informacji w mediach miejskich, jak również, jeżeli sprawa jest takiej wagi, może wystąpić na drogę prawną przeciw autorowi tego SMS-a i osobom go rozpowszechniającym.
Korzystając z okazji, proszę Pana publicznie o ustosunkowanie się do materiałów, które wręczyłem Panu na spotkaniu 29 listopada. Są one konkretnym dowodem na prowadzenie przez osoby związane z Panem zorganizowanej kampanii pomówień, ośmieszania oraz wprowadzania opinii publicznej w błąd. Wydarzenie z dnia dzisiejszego wpisuje się w tę formę Państwa rywalizacji wyborczej! W związku z krytyczną oceną takiego postępowania, sugerujemy wystosowanie publicznych przeprosin w stosunku do naszego kandydata na burmistrza Pana Grzegorza Grabowskiego oraz osób biorących udział w pracach na rzecz KWW Dla Zielonki. Oczekujemy w okresie najbliższych dwóch tygodni na stosowne i polubowne rozwiązanie problemu, w przypadku braku reakcji, będziemy zmuszeni podjąć miarodajne kroki w celu bezstronnego rozstrzygnięcia naszego sporu!
Z wyrazami szacunku!
W imieniu Inicjatywy Dla Zielonki
d. KWW Dla Zielonki
Lech Zielenkiewicz
Zielonka 3 grudnia 2010 roku