Dodaj do ulubionych

debata 2018

03.10.18, 20:19
W 2010r. oraz w 2014 r. odbyła się debata kandydatów ubiegających się o fotel burmistrza. Dobrze byłoby, gdyby również w tej kampanii odbyła się DEBATA 2018. Poddaję to pod dyskusję szanownych sąsiadów.
Założenia podstawowe:
czas oraz miejsce debaty ustalają we wspólnym zgodnym porozumieniu wszyscy kandydaci lub ich pełnomocnicy/komitety (ewentualnie zgodnie powierzają to osobie/podmiotowi, który podejmie wyzwanie organizacji (liczę po cichu na T.P.Z.))
forma do ustalenia, ale ta z 2014 wydaje się najlepszą - szczególnie liczę na to, że znajdzie się czas na pytania od publiczności.
O debacie poinformują nas kandydaci/pełnomocnicy lub ich kww np.: za pomocą swoich profili na portalach społecznościowych.

Założenia to już swoisty sprawdzian...Pomysł ma charakter otwarty a samą ideę zapoczątkowaną tu uważam że warto kontynuować.
Obserwuj wątek
    • jaktamjestto Re: debata 2018 04.10.18, 14:41
      A czy ktoś w ogóle widział jakiś program komitetu Grzegorza Dudzika? Szukam od kilku dni ale google mi nic nie znajduje. Jakąś stronę może mają?
      • aga_ms Re: debata 2018 16.10.18, 21:24
        A cóż on może zaproponować? Czego nie zrobił przez dwie kadencje nie zrobi przez kolejną- dziękujemy już tej świcie całej, innym dajmy szansę może WRESZCIE.
    • rysiu.ochucki Re: debata 2018 07.10.18, 22:58
      A o czym mieliby dyskutować?
      Mamy trzy typy do wyboru:
      - młodość, dobrze prognozująca ale potrzebującą troszkę więcej doświadczenia na wielu polach zawodowych.
      - stabilność emocjonalną i przewidywalność w działaniu, tak potrzebnych w czasach demontażu demokracji.
      - i cienias z namaszczeniem prymiera, o którym Adrian Zandberg napisał, że to jest człowiek "dogłębnie zepsuty".
      Kandydat wymarzony, idealny nigdy się nie pojawi na scenie. Zawsze trzeba wybierać człowieka z jego zaletami i wadami.

Bez debaty wiem, że sumienie nie pozwoliłoby mi zagłosować na kandydata, który dla własnych - za pewne skrywanych wewnętrznie niespełnionych w ego pragnień i jego towarzyszy - jest zbratać się z przedstawicielami prokuratora pzpr i szaleńców smoleńskich.
      • zielonkowiak Re: debata 2018 08.10.18, 22:45
        dyskutować jest o czym
        chcielibyśmy się dowiedzieć o co chodzi z tym sławnym zdjęciem? Krążą różne teorie dlatego trzeba pytać u źródła.
        lub jakie osiągnięcia ma ugrupowanie najmłodszego kandydata, pod którymi on sam by się podpisał?
        ewentualnie jaki jest program trzeciego kandydata.

Pytań jest więcej...
      • michal_prickstein Re: debata 2018 09.10.18, 15:24
        O, czyżby w nowym wcieleniu wrócił ten, no jak mu tam... nie chce mi się wertować forum z czasów poprzedniej kampanii. A zapowiadał się taki merytoryczny głos w dyskusji. Pierwszy myślnik rzeczowy, w drugim została przemycona fraza o "demontażu demokracji" a w trzecim już cały koncert.

Przekręcanie nazwiska celem wykpienia... jakież to małe.
        • michal_prickstein Re: debata 2018 30.10.18, 12:51
          na wwl24 jest wideo z debaty.
          Widzę że bez zmian, obaj kandydaci mówią TO SAMO.
        • shad-owx Re: debata 2018 30.10.18, 13:01
          Wczorajszy dzień pokazał że debata przedwyborcza kandydatów była potrzebna. Powiem więcej była potrzebna już przed pierwszą turą... Szkoda że nasi kandydaci nie podjęli wyzwania z pierwszego postu. Swoją drogą o czymś też to świadczy.

Z kampanii na kampanię widzę coraz większe zainteresowanie ze strony mieszkańców naszego miasta. Jesteśmy coraz bardziej aktywni i jak widać NIC O NAS BEZ NAS!
          Cieszy mnie też fakt że wypowiedzi kandydatów były rejestrowane przez kilka osób i w ten sposób będą zapamiętane. Dzięki temu będzie z czego rozliczać za jakiś czas...
          I jeszcze jedna uwaga. Ja rozumiem, że kandydaci obawiają się tego typu konfrontacji. Rozumiem też że organizatorzy tej czy poprzednich debat mogli mieć obawy o przebieg takiego wydarzenia, jednak po wczorajszej debacie czuję zdecydowany niedosyt. Niedosyt w związku z brakiem możliwości zadawania pytań z publiczności. Słabo...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka