Dodaj do ulubionych

Odcięci od świata

11.12.13, 21:47
I chyba się zapowiada że od Poniedziałku Bankówka zostanie odcięta od świata. O komunikacji zastępczej ani widu ani słychu, a nasz Szanowny Pan Burmistrz przekomarza się po czyjej stronie leży jej zapewnienie.

Wstyd XXI w, a tu Zielonka w sprawie komunikacji 100 lat za murzynami.

No cóż widać Włodarz miasta ma w szerokim poważaniu mieszkańców tej części Zielonki.

Na głównej części miasta to i drogi się remontuje, asfalt nowy leje- a u nas a to poprawczak się upycha, a to oczyszczalnie, a drogi aż wstyd - bo dziury takie że po kolana można w nie wpaść.

Eh do wyborów niedaleko- rozliczymy....

Wstydzę się mieszkać w tak zaniedbanym mieście...

P.S - u nas buduje się kanalizację deszczową na drodze gruntowej ( Bankowa ) - zamiast załatać na niej dziury.

Pozdrawiam serdecznie Pana Burmistrza - co tak ładnie się chwali na stronach urzędu o sukcesach.

Sukcesy to ma Burmistrz Ząbek- bezpłatny autobus dla mieszkańców, miejski autobus, ładne drogi, nowe inwestycje ( basen )

Gdyby Pan miał odrobinę samozaparcia i urząd swój traktował jako obywatelski a nie zarobkowy to nie było by przepychanej kto mam zająć się organizacją komunikacji zastępczej- a od razu by Pan zyskał w oczach Bankówki.

Szkoda gadać....
Obserwuj wątek
    • elka0709 Re: Odcięci od świata 12.12.13, 08:56
      To jest lekceważenie wyborców.
      Nie wiem, jak od poniedziałku ja i moje nieletnie dzieci będziemy dojeżdżać do Warszawy. Niestety jesteśmy skazani na komunikację masową. A takiej do Warszawy z Bankówki brak.
      Czy mam po błocie, w śniegu po kolana ciągnąć dzieciaki przez Budniczą do Mokrego Ługu i dalej autobus, pociąg i znów autobus. Ludzie! My będziemy przed 6 rano wychodzić z domu i wracać po 18. A gdzie czas na lekcje, życie rodzinne itp.
      Takie zmiany w komunikacji powinny być wcześniej podane wraz z alternatywną komunikacją. Przecież trzeba kupić bilety i przetestować trasę.
      Mieszkam w Zielonce od niedawna. I szczerze mówiąc zaczynam żałować, że nie wybrałam Ząbek lub Rembertowa za swoją "małą Ojczyznę"
    • nierymek Re: Odcięci od świata 12.12.13, 11:29
      Bankówka zawsze była traktowana po macoszemu.
    • podatnik2014 Re: Odcięci od świata 12.12.13, 11:51
      Nie ma co narzekać. Trzeba się wyprowadzić do Warszawy. Tam jest kanalizacja, chodniki i ulice wyasfaltowane. A burmistrza wychłostać za to, że nie załatwił podwózki darmowej do cywilizacji.
      Zapomniałem dodać, że w mieście to nawet ozdoby świąteczne powiesił na latarniach, a na Bankówce dziury w jezdni. Jakbym miał się wstydzić, to bym nie mieszkał! Wstyd, że w 16tysięcznej Zielonce nie ma basenu i trzeba jeździć 5 km, żeby się wykąpać do Wołomina, albo w przyszłości 2km do Ząbek. Dobrze, że szkoła chociaż jest na Bankówce podstawowa, nie wspomnę, że powinna być jeszcze średnia i jakiś wydział uniwersytecki.
      Na szczęście idzie lepsze, Rada ma być społeczna i jak się uda to może i burmistrz.
    • wojtek_zielonka Transport zastępczy 12.12.13, 16:06
      Tekst linka

A jeśli chodzi o odcinanie od świata to mam wrażenie, że sami mieszkańcy (przynajmniej część) robią wszystko żeby się odciąć od reszty świata. Mam na myśli protesty w sprawie budowy przejazdu kolejowego przy stacji na Bankówce i w sprawie rozbudowy drogi 634.
      • zielonkowiak Re: Transport zastępczy 12.12.13, 17:26
        Co wybory wszyscy mamią, że będą dla Bankówki tyle robić. A najwięcej mamią ci co nie są z Bankówki.
    • steeven8 Re: Odcięci od świata 12.12.13, 17:39
      Nie wiem jak można tego nei rozumieć. Skoro KM likwiduje pociągi na trasie Zielonka Bankowa - Rembertów. to jej obowiązkiem jest zapewnienie komunikacji zastępczej. Burmistrz jako przedstawiciel "poszkodowanej" strony (a właściwiej jej części) ma wypracować jak najlepsze rozwiązanie (żeby nie było - nie pracuję w UM). A że Bankówka nie jest dobrze skomunikowana, to zdarza się. Są obszary dzielnic Warszawy, w których nie mam tramwajów czy autobusów. Ludzie docierają jakoś do pętli we własnym zakresie.
      Skoro mieszkańcy Bankówki "nie chcą niczego", to ja proponuję oddzielić ją fosą od centrum i drogi 634. Wysypiska nie będzie w Zielonce, "strefy 30 km/h" nie chcecie... Nic nie chcecie. Ale do narzekania jesteście pierwsi. I żeby było sprawiedliwiej - skoro nie chcecie jakiegokolwiek ruchu na Bankówce, to macie zakaz poruszania się na obszarze od Wyszyńskiego do Kolejowej (wliczając sąsiednie ulice).
    • only_me79 Re: Odcięci od świata 12.12.13, 19:57
      Ci, ktorzy w tym wątku bronią burmistrza chyba musza rozpędzić sie, walnac głowa w ścianę i ze trzy razy powtórzyć.
      Co zrobił burmistrz jak przedstawiciel "strony poszkodowanej"? Jaki ten człowiek ma pomysł na rozwiazanie problemu, ktory powstal, toz to jego praca, a nie dobra wola i litosciwy gest.
      Miałam fatalne zdanie o poprzednim burmistrzu, ale ten normalnie idzie łeb w łeb i ma szanse wygrać pojedynek o miano najgorszego burmistrza w historii miasta.
      • wojtek_zielonka Re: Odcięci od świata 12.12.13, 20:18
        W moim wpisie powyżej wkleiłem link do wiadomości na stronie UMZ ale skoro nie chce się pani przejrzeć porządnie tematu bo lepiej od razu ponarzekać to poniżej wklejam jej treść:

"W związku z wyłączeniem od 15 grudnia transportu kolejowego w kierunku stacji Warszawy Śródmieście, Kolej Mazowiecka przygotowuje transport zastępczy. Trwają ostatnie uzgodnienia szczegółów.
        Będziemy o nich mogli Państwa poinformować, gdy tylko otrzymamy potwierdzenie szczegółów od Kolei Mazowieckich, najprawdopodobniej w piątek 13 grudnia po południu. Trwają starania, by od 16 grudnia zorganizowany był dla Państwa transport zastępczy w godzinach szczytu, którego stacją końcową ma być przystanek kolejowy Warszawa Rembertów.
        Będziemy informować o tym na stronie Zielonka.pl i facebooku.
        Zachęcamy w tym miejscu tych z Państwa, którzy jeszcze nie zapisali się do rejestracji w bezpłatnym informatorze SMS. O ustaleniach będziemy informować również za pomocą SMS-ów."

I nie chodzi o to żeby bronić burmistrza tylko o to żeby ostudzić niezdrowe i niepotrzebne emocje.
        • only_me79 Re: Odcięci od świata 14.12.13, 12:12
          Ha,ha, ha. Zobaczyłam rozkład komunikacji zastępczej i juz nawet nie chce mi sie tego komentować, bo i co tu komentować? Szkoda słów.
          • jak-39 Re: Odcięci od świata 14.12.13, 15:20
            only_me79 – czy Twoje Ha,ha, ha to reakcja na poniższy tekst?
            W związku z zawieszeniem kursowania pociągów na odcinku Zielonka – Warszawa Rembertów ze względu na prowadzone prace modernizacyjne, Spółka „Koleje Mazowieckie – KM” sp. z o.o. uprzejmie informuje, że zostanie uruchomiona zastępcza komunikacja autobusowa Zielonka – Zielonka Bankowa – Warszawa Rembertów od 16 grudnia 2013 r. w dni robocze, według poniższego rozkładu jazdy:
            Zielonka 5.48 6.50 7.50 15.09 16.38 17.42
            Zielonka Bankowa 5.55 6.57 7.57 15.16 16.45 17.49
            Wwa Rembertów 6.18 7.20 8.25 15.39 17.08 18.09

Wwa Rembertów 6.19 7.21 8.26 15.40 17.09 18.10
            Zielonka Bankowa 6.37 7.39 8.44 16.03 17.32 18.38
            Zielonka 6.44 7.46 8.51 16.10 17.39 18.45

Trasa przejazdu zastępczej komunikacji autobusowej:
            Plac Jana Pawła II - Kolejowa - Wojska Polskiego - 11 listopada - Waryńskiego - Armii Krajowej - Paderewskiego - Bankowa - Pastuszków - Mokry Ług i dalej do stacji Rembertów.
            Przystanki, z których korzystać będzie linia to istniejące przystanki ZTM.
            Spółka ,,Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o. informuje, iż w zastępczej komunikacji autobusowej honorowane są wyłącznie bilety Kolei Mazowieckich oraz wprowadza się ograniczenie na przewóz rowerów.

Przyłączam się i ja. Też chicholę z pokazanego Nam gestu Kozakiewicza!

Przed wprowadzeniem zmian(do 15.12.13r.) na trasie Wwa Rembertów – Zielonka było 11 pociągów w ciągu doby, w obu kierunkach. Brakuje więc pięciu kursów autobusów komunikacji zastępczej.
            Pytanie – kto akceptował i przyjął propozycje komunikacji zastępczej? Pożyjemy zobaczymy co będzie dalej. Może nam stanie na naszych stacjach Pendolino. Oby nie ością. Pozdrawiam.
    • marek1_4 Re: Odcięci od świata 14.12.13, 14:38
      Trzy połączenia rano i trzy po południu to trochę mało!!!!!!!!!! Pewnie to będzie busik. A co jak nie wejdą ludzie? Czy bilet będzie obowiązywał ten sam co Zielonka Rembertów. |Ludzie mają wykupione miesięczne bilety. Pewnie bębą obowiązywać, chodż nie ma wspólnego biletu. Ciągle dochodzą nowe informacje o wspólnym bilecie, raz że będzie raz że miasto dopłąci młodzieży za dojazdy do szkół 10 zł. 10 zł to strasznie wielka dopłata!!!!! Pewnie większości nie będzie się chciało nawet składać podań, bo to trochę kpina 10 zł, przy tym kupowaniu trzech biletów miesięcznych dzieciom za ponad 150 zł miesięcznie i to są ulgowe!!!! Łudzie będa uciekać z Bankówki, bo się o nią nie dba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka