Dodaj do ulubionych

Pałac bez dachu

10.10.12, 21:52
Widzieliście kiedyś pałac nasz żarski prawie bez dachu, a ściślej rzecz ujmując - bez dachówek? Warto zerknąć od strony Al. JP II. Widać metalową konstrukcję dachu. Świadkowie twierdzą, że jakieś ze 40 lat temu montowano ją przy pomocy śmigłowca.
Obserwuj wątek
    • waldi123 Re: Pałac bez dachu 11.10.12, 17:18
      Dokladnie jak napisales w latach 70-tych nad zamkiem byl smiglowiec, ktory wspomagal proces zakladania metalowej konstrukcji dachu. To byla niesamowita i bardzo skomplikowana w tamych czasach akcja. Tylko, ze potem przez dziesiesiolecia nic wielkiego juz sie na zamku nie wydarzylo :(
    • marikamaj Re: Pałac bez dachu 28.10.12, 20:59
      Jeśli ktoś widział pałac od środka ,to nie ma po co mówić w ogóle o dachu...to jakaś ściema w ogóle...
    • nika139 Re: Pałac bez dachu 06.11.12, 22:43
      Już parę razy rozpoczynano remont pałacu od dachu (śmigłowiec widziałam osobiście z okien LO), a potem się nic nie działo, więc nie mam złudzeń :(
      • croolick Re: Pałac bez dachu 07.11.12, 00:18
        A który to był rok? Jestem ciekaw, kto wykonywał te prace - wojsko, czy może Instal (ale on działał w drugiej poł. lat 70.) i jakiego śmigłowca użyto. Może to był wielki Mi-6A Instalu, czy raczej wojskowy Mi-8? A jeśli to było w pierwszej poł. lat 70. to mógłby być nawet Mi-4. Rok pozwoliłby ustalić fakty, bo bardzo prawdopodobne, że w GL, czy Słowie Żarskim o tym napisano.
        • dziadekzsld Re: Pałac bez dachu 07.11.12, 11:13
          Pamiętam jak konstrukcje metalową zamontowano na pewno przed rokiem 1974 a śmigłowiec służył w LWP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka