Dodaj do ulubionych

Nowa gazeta w Żarach

06.03.14, 21:46
Słyszałem, że jutro tzn 7 marca ukaże się pierwszy numer Mojej Gazety.
Obserwuj wątek
    • szyderca91 Re: Nowa gazeta w Żarach 07.03.14, 10:13
      Na pierwszej stronie będzie ogłoszenie Wojtaszka,że chce sprzedać hotel dla Krono?
      Ciekawe czy się przestraszą wydawcy prasy i odkupią.
      Na drugiej stronie opisze jak wykorzystuje swoich pracowników.
      Nakład 350 egzemplarzy,cena 0 zł.Papier śliski,nie nadaje się nawet do WC.
      • matylda216 Re: Nowa gazeta w Żarach 07.03.14, 14:08
        szyderca91 napisał(a):
        >Nakład 350 egzemplarzy, cena 0 zł.Papier śliski, nie nadaje się nawet do WC

Wiadomości z pierwszej ręki?
        Czyżbyś dostał w nowej gazecie posadę?
        Pochwal się jaką i ile płacą?
      • bimberstein1 Re: Nowa gazeta w Żarach 07.03.14, 19:19
        Twoje szydercze uwagi niestety nie potwierdziły się. Jak na pierwszy numer całkiem dobra gazeta. Widziałem, że ludzie kupowali.
    • forume_f149 Re: Nowa gazeta w Żarach 07.03.14, 20:02
      Zaczęli od atakowania Maciuszonka :) To pewnie teraz posypią się skargi i pozwy, tak jak z Lubuską i Regionalną :D
      • bimberstein1 Re: Nowa gazeta w Żarach 07.03.14, 20:30
        To chyba dobrze, że piszą coś innego niż Regionalna. Jeśli piszą prawdę o Maciuszknku to o pozwy nie martwił bym się. To sprawa gazety. Ale ważne, że mamy alternatywę i nie musimy być skazani na jedną gazetę, która jak mówią mieszkańcy jest mocno stronnicza w kierunku obecnej władzy. Popieram każdą gazetę, która widzi inny pogląd i inne spojrzenie na problem, uwzględniając nasze spojrzenie na rzeczywistość. Nasze, mając na uwadze mieszkańców i forumowiczów, których pozdrawiam.
    • nika139 Re: Nowa gazeta w Żarach 07.03.14, 21:59
      Tygodnik inny od Regionalnej, tańszy, wygląda, że mają trochę inne priorytety tematyczne, artykuły wydają się być dopracowane i udokumentowane, ale to dopiero pierwszy numer, zobaczymy, jak się to dalej potoczy.
      A najważniejsze, że czytelnicy mają wybór: Lubuska, Moja i Regionalna.
      • matylda216 Re: Nowa gazeta w Żarach 08.03.14, 10:51
        Przeglądałem pierwszy numer i przyznam, że jestem mile zaskoczony jakością materiałów i dobrym piórem dziennikarskim;
        mam nadzieję, że Gazeta, szukając dodatkowych źródeł finansowania, nie będzie zamieszczać całostronicowych ogłoszeń sponsorowanych i tym samym zatraci obiektywizm w ocenie rzeczywistości
        • lizun9 Re: Nowa gazeta w Żarach 08.03.14, 10:58
          Żarska medycyna święci triumfy. Operacje zmiany płci dostępne nawet dla forumowiczów..:)
          • matylda216 Re: Nowa gazeta w Żarach 08.03.14, 13:10
            Upss!!! ale to wina oglądania Teletubisiów i czytania o gender w polskim wydaniu...
            żarska medycyna niestety nie odbiega od polskich standardów
        • mieszkaniec881 Re: Nowa gazeta w Żarach 09.03.14, 21:07
          Sądzisz, że wystarczy im tylko finansowanie z zewnątrz? (czyli Pana Wojtaszka)
          Ciekawe, czy traktuje to jako inwestycję, czy też będzie wykładał kasę za to, że może tam wykładać swoją politykę?
          A idąc krok na przód, być może niedługo Pani Wojtaszek zostanie Panią burmistrz - będzie miała swoją gazetę, jak teraz Pan Maciuszonek xD.

A swoją drogą ktoś wie czyje to jeszcze może być?
          Bo widzę, że domeny są porejestrowane na Quantum Eleonora Burzyńska (ciekawe kto to?)
          oraz Moja Gazeta Sp. z o.o. w Poznaniu.
          Tu przy okazji widnieje nazwisko Monika Koralewska...
          Znając zacięcie detektywistyczne niektórych forumowiczów szybko się dowiemy kto tu jeszcze jest za parawanem ;P.
    • po-fan Re: Nowa gazeta w Żarach 09.03.14, 22:51
      Mnie się podoba. Całkiem inna jakość , jak po przeczytaniu Mojej wziąłem Sprzedajną w rękę to poczułem się jakbym miał w ręce rolkę papieru toaletowego. Może to rudy babochłop z posępną gębą na okładce mnie tak obrzydził a może jednak chamska propaganda Waciuszonka za nasze pieniądze w środku?
      • luzyczanin Re: Nowa gazeta w Żarach 11.03.14, 16:55
        Kupiłem, poczytałem i polubiłem. W końcu porządne warsztatowo teksty a nie ścinki i gałganki analnej. Nie wiem czy w starciu z tabloidalnym czytelnikiem łaknącym na pierwszej stronie topielców i wisielców, jak to ma w zwyczaju analna, da radę. Może jednak znajdzie się grupa rozgarniętych czytelników oczekujących obiektywizmu i porządnego warsztatu, i z czasem Moja będzie stałym źródłem konkretnych informacji bez biznesowo-samorządowych nacieków.
        ... "Sprzedajna" - tyż piknie ;)

ps. Czy w związku z nową odsłoną dyżurnego powiatowego historyka z TVSprzedajnej zniknie "Poznaj swoje miasto" ?
        • croolick Re: Nowa gazeta w Żarach 12.03.14, 23:19
          luzyczanin napisał:

> ps. Czy w związku z nową odsłoną dyżurnego powiatowego historyka z TVSprzedajne
          > j zniknie "Poznaj swoje miasto" ?

Jeśli jakikolwiek dziennikarz pyta mnie o zdanie, to udzielę mu wypowiedzi. Nie jestem na etacie w TV Regionalna (ani w Mojej), nie mam gwiazdorskiej umowy na wyłączność i nie wyobrażam sobie, że ktoś będzie mi zabraniał publicznego wyrażania swojego zdania.

p.s.
          Ciekawe, że to, iż od lat pojawiałem się na łamach Lubuskiej, czy (rzadziej, ale jednak) Wyborczej czy antenie Radia Zachód nie budziło niczyjego zainteresowania, a fotka i krótka wypowiedź w Mojej owszem...
        • mieszkaniec881 Re: Nowa gazeta w Żarach 13.03.14, 19:55
          luzyczanin napisał:

> Kupiłem, poczytałem i polubiłem. W końcu porządne warsztatowo teksty a nie ścin
          > ki i gałganki analnej. Nie wiem czy w starciu z tabloidalnym czytelnikiem łakną
          > cym na pierwszej stronie topielców i wisielców, jak to ma w zwyczaju analna, da
          > radę. Może jednak znajdzie się grupa rozgarniętych czytelników oczekujących ob
          > iektywizmu i porządnego warsztatu, i z czasem Moja będzie stałym źródłem konkre
          > tnych informacji bez biznesowo-samorządowych nacieków.
          > ... "Sprzedajna" - tyż piknie ;)
          >
          > ps. Czy w związku z nową odsłoną dyżurnego powiatowego historyka z TVSprzedajne

hmm i tu widać jak bardzo jesteśmy zacietrzewieni
          atakując żarski tabloid, sam też nie mam pozytywnych odczuć ale
          tracimy kompletnie obiektywizm i nawet nieświadomie
          (lub świadomie) osądzamy tych, których nie powinniśmy.
          Tu przykład Pana historyka, - przy okazji wielki szacun!

A tak na marginesie, czy ludzie piszący w "Mojej" (ciekawe czyjej)
          to ludzie mieszkający w Żarach, pochodzący z Żar?
          Sorry za wyrażenie, ale wszyscy to są dla mnie bynajmniej "obce gęby".

Czy można być z zewnątrz i znać wszystkie wewnętrzne sprawy naszego miasta?

Trochę mam wrażenie, że pozytywny pijar wzbudzany jest przez kogoś z wewnątrz...
          Zbyt to wszystko wygładzone jak na nasz wiecznie niezadowolony naród.

pozdr
        • drugieoko.1 Re: Nowa gazeta w Żarach 14.03.14, 05:18
          luzyczanin napisał:

> Kupiłem, poczytałem i polubiłem. W końcu porządne warsztatowo teksty a nie ścin
          > ki i gałganki analnej. Nie wiem czy w starciu z tabloidalnym czytelnikiem łakną
          > cym na pierwszej stronie topielców i wisielców, jak to ma w zwyczaju analna, da
          > radę. Może jednak znajdzie się grupa rozgarniętych czytelników oczekujących ob
          > iektywizmu i porządnego warsztatu, i z czasem Moja będzie stałym źródłem konkre
          > tnych informacji bez biznesowo-samorządowych nacieków.
          > ... "Sprzedajna" - tyż piknie ;)
          >

Cytaty z Twoich wypocin:
          ..."gałganki analnej"...
          ..."w zwyczaju analna"...

Czy to są przykłady Twojego poczucia humoru czy może świadectwo Twojej głupoty?
    • walter.simx jeszcze 240 dni Wacka czyli zróbmy co Kronopol 13.03.14, 21:17
      a kto zamówi orkiestrę?
      • ekotroll Re:zróbmy co Kronopol czyli ma jeszcze 10 lat 13.03.14, 21:53
        Kronopolem kierował 14 lat !
        Z bankruta zrobił zakład który na inwestycje wydał ponad 1 mld zł zatrudnia ponad 1200 ludzi bezpośrednio w firmie a dwa razy tyle ma prace jako podmioty współpracujące.
        Jako burmistrz,zakończył rządy komunistów w mieście i chwała mu za to,nikt wcześniej nie tknął czerwonej mafii w ratuszu,on szybko odciął ich od miejskiej kasy i posłał na bruk. Wyprowadził Pekom z tarapatów finansowych.Głośne były sprawy wyprowadzenia mln z Pekomu czy UM przez działaczy żarskiej SLD,którzy tu tak skrupulatnie odliczają dni i się nie mogą doczekać powrotu do kasy.Naszej miejskiej kasy.Wara wam, nigdy wam na to nie pozwolimy.
        Tylko Maciuszonek będzie gwarantem dbania o wszystkich mieszkańców i nasze miasto,on nie patrzy no koperty jak to było wcześniej.Prawda panie kasjer SLD. Pewne jest też że nie będzie zastanawiał czy pani Basia to kuzynka czy szwagierka Romka,Franka,Edzia a może Fredzia i jak pani Basia,Marysia czy kto inny nie będą szanowali miejskich finansów to pójdą na zieloną trawkę.
        • po-fan i wywalili na pysk takiego fachowca????!!!! 14.03.14, 11:40
          To czemu twój idol dalej nie kieruje Kronopolem? Skoro taki z niego geniusz, to czemu nie awansował i nie zarządza dziś całym koncernem? Zajebisty sukces - Szwajcarzy dali grubą kasę, wstrzelili się w głodny rynek, na którym nie było żadnej konkurencji. On nie uratował zakładu, bo ŻZPW były barkrutem na gruzach którego zbudowano zupełnie nowy zakład za pieniądze wcale nie Waciuszonka, ale szwajcarów.
          • ekotroll Re: i wywalili na pysk takiego fachowca????!!!! 14.03.14, 12:18
            Na pewno to jest za trudne dla ciebie,ale spróbuj sobie poczytać jak to w świecie biznesu działa.
            Co to są zadania menadżerskie,co to jest wypalenie zawodowe etc.
            Szumu było co nie miara że Kronopol płacił Maciuszonkowi kilkaset tysięcy złotych za doradztwo, część ostatniej wypłaty za 2010 rok otrzymał już w 2011 r będąc burmistrzem.Czy tak robi firma która nie szanuje byłego dyrektora generalnego.Nie, firma ma nowe zadania i potrzebuje nowych kadr zarządzających,stąd są wymiany personalne.
            Tak Szwajcarzy przelali grubą kasę na konto bankowe i wszystko się samo zrobiło.Bo oni są cholernie bogaci i nie liczą się z pieniędzmi,tak to sobie wyobrażasz.Każdy głupiec tak myśli jak ty.A konkurencja spała i śpi po dzień dzisiejszy,tu widzę twoją szansę,idź do Szwajcarów, Holendrów,Norwegów czy innych i zrób im konkurencje.Co do pieniędzy na inwestycję to zdecydowana większość pochodziła z zysków Kronopolu.
            Wiem,że boli,to taka typowa polska przypadłość:najbardziej bolesny jest sukces innych.
            Jeszcze cię poboli przez następną kadencję Maciuszonka w żarskim ratuszu.:)
            • walter.simx Re: i wywalili na pysk takiego fachowca????!!!! 14.03.14, 13:33
              Powoli bo powoli ale chłop się rozwija.

Najpierw lans "na przedszkolaków", potem "rajd na wózku" teraz "na ogierka"

Kiedy upichci sernik na antenie ?
              • tubylec6 Re: i wywalili na pysk takiego fachowca????!!!! 15.03.14, 12:00
                walter.simx napisał:

> Powoli bo powoli ale chłop się rozwija.

Ale cały czas do przodu,a ty skrzypisz jak stara wytarta płyta gramofonowa.
            • po-fan Re: i wywalili na pysk takiego fachowca????!!!! 14.03.14, 14:26
              Sratata tata, w Mojej można było dziś przeczytać za co go wywalili - ja też bym na miejscu szwajcarów się wkur gdyby mój menedżer orżnął mnie na ponad 2 mln. Tak jak mówisz, oni potrafią liczyć kasę!
            • nika139 Re: i wywalili na pysk takiego fachowca????!!!! 14.03.14, 23:42
              ekotroll napisał:

> Szumu było co nie miara że Kronopol płacił Maciuszonkowi kilkaset tysięcy złoty
              > ch za doradztwo, część ostatniej wypłaty za 2010 rok otrzymał już w 2011 r będ
              > ąc burmistrzem.Czy tak robi firma która nie szanuje byłego dyrektora generalneg
              > o.Nie, firma ma nowe zadania i potrzebuje nowych kadr zarządzających,stąd są wy
              > miany personalne.
              >

Koncerny płacą byłym menedżerom za milczenie, a nie za doradztwo.
              • tubylec6 Re: i wywalili na pysk takiego fachowca????!!!! 15.03.14, 11:58
                nika139 napisała:

> Koncerny płacą byłym menedżerom za milczenie, a nie za doradztwo.

Jak na to wpadłaś,sama czy może Paweł coś tam bąknął.Milczenie to było owiec nie baranów.
                A dyrektor kierujący zakładem przez 20 lat to cenny element doradczy w każdej firmie.
                • lizun9 Re: i wywalili na pysk takiego fachowca????!!!! 15.03.14, 13:49
                  Przestań robić ludziom wodę z mózgu. Posiadanie umowy o zakazie konkurencji jest teraz tak powszechne jak posiadanie karty rowerowej. Nawet ja ją miałem ;)
                  Jaką to radą można służyć Szwajcarom, którzy przywieżli tu swoją technologię, model marketingowy, zapewne też park maszynowy? Praktycznie wszystko. Z pewnością koncern ma znacznie lepszych doradców, ale tez i powody, by płacić za to, by ich rozwiązania nie wpadły w ręce konkurencji.
                • matylda216 Re: i wywalili na pysk takiego fachowca????!!!! 15.03.14, 19:05
                  Oj Tubylcze, jesteś niezastąpionym rzecznikiem Maciuszonka, ale rasowy rzecznik posługuje się poprawną polszczyzną- spod i niedobry- taką pisownię można znaleźć w słownikach;
                  poza tym, postaraj się nie obrażać osób, które merytorycznie odnoszą się do Twoich postów, bo to również nie przystoi rasowemu rzecznikowi!!!
                • nika139 Re: i wywalili na pysk takiego fachowca????!!!! 15.03.14, 20:48
                  tubylec6 napisał(a):
                  >
                  > Jak na to wpadłaś,sama czy może Paweł coś tam bąknął.Milczenie to było owiec ni
                  > e baranów.
                  > A dyrektor kierujący zakładem przez 20 lat to cenny element doradczy w każdej f
                  > irmie.

No wiesz, tak między nami, trochę wstyd się przyznać, ale inteligentna to jestem ;)
            • po-fan Re: i wywalili na pysk takiego fachowca????!!!! 15.03.14, 20:54
              Skoro twierdzicie tubylcy , emigranci i inne trole że Waciuszonek dostawał kasę za doradztwo a nie za trzymanie gęby na kłódkę, to czas najwyższy na zbadanie sprawy przez prokuraturę. Przecież wy jesteście teraz blisko żłobu, więc chyba wiecie, co mówicie?
        • lizun9 Re:zróbmy co Kronopol czyli ma jeszcze 10 lat 14.03.14, 18:27
          ekotroll napisał:

> Jako burmistrz,zakończył rządy komunistów w mieście i chwała mu za to,nikt wcze
          > śniej nie tknął czerwonej mafii w ratuszu,on szybko odciął ich od miejskiej kas
          > y i posłał na bruk. Wyprowadził Pekom z tarapatów finansowych.Głośne były spraw
          > y wyprowadzenia mln z Pekomu czy UM przez działaczy żarskiej SLD,którzy tu tak
          > skrupulatnie odliczają dni i się nie mogą doczekać powrotu do kasy.Naszej mie
          > jskiej kasy.Wara wam, nigdy wam na to nie pozwolimy.
          > Tylko Maciuszonek będzie gwarantem dbania o wszystkich mieszkańców i nasze mias
          > to,on nie patrzy no koperty jak to było wcześniej.Prawda panie kasjer SLD. Pewn
          > e jest też że nie będzie zastanawiał czy pani Basia to kuzynka czy szwagierka R
          > omka,Franka,Edzia a może Fredzia i jak pani Basia,Marysia czy kto inny nie będ
          > ą szanowali miejskich finansów to pójdą na zieloną trawkę.

Co za brednie. Zakończył rządy komunistów? A kogo to właściwie obchodzi? Może kogoś, kto patrzy na świat przez pryzmat sekt, klubów, towarzyskich klik. Mieszkańca obchodzi przede wszystkim to, by władza była skuteczna, tania, kreatywna. By była przyjazna ludziom i by ich szanowała. By nie robiła nam siary na cały kraj. A jak jest za Wacława?
          Za jego kadencji o Żarach w mediach ogólnopolskich słychać było tylko dwa razy. Gdy Królika wyprowadzono z ratusza w kajdankach i gdy burmistrz objechał gejów na stronie UM.
          Gdzie są te niższe opłaty komunalne, profesjonalni urzędnicy, gdzie ograniczenie liczby miejskich spółek? Czy Pekom czy inna Gospodarka Mieszkaniowa wyszła już z epoki kamienia łupanego? Czy oni tam w końcu mają komputery, elektroniczny obieg dokumentów, porządne archiwa? Gdzie to gospodarskie spojrzenie na miasto? Jego czystość, ład budowlany, porządek, poskromienie reklamowego kociokwiku i bazarowego handlu w samym centrum?
          Gdzie troska o zabytki? Gdzie kultura i współpraca z organizacjami zrzeszającymi mieszkańców?
          Po czterech latach rządów i kilku wypadkach ktoś w końcu wpadł na pomysł, że można by zlecić konserwację oświetlenia ulicznego komuś innemu niż Enei. Super. Bibliotekę oddano jakiejś babie oderwanej od pługa, która się wysłowić w telewizji nie umie. Jeszcze lepiej. Zaniedbano komunikację miejską i zniszczono węzeł na Ułańskiej - dla prywaty.
          Gdzie tu jest zmiana na lepsze?
          A na marginesie - jeśli to prawda co piszą o końcu kariery "managera" w Kronopolu, to znaczy że taki gość nie ma absolutnie żadnych kwalifikacji by reprezentować interes społeczny. Bo mu się zawsze będzie mylił z interesem własnym.
          • tubylec6 Re:zróbmy co Kronopol czyli ma jeszcze 10 lat 15.03.14, 11:48
            lizun9 napisał:

> Co za brednie. Zakończył rządy komunistów? A kogo to właściwie obchodzi? Może k
            > ogoś, kto patrzy na świat przez pryzmat sekt, klubów, towarzyskich klik.

Powinno być:Odstawił od koryta złodziejską mafię z pod szyldu żarskiej lewicy.Dla mieszkańca Żar jest to istotne,bo nie rozkradają jego i miejskich pieniędzy.

>Mieszkańca obchodzi przede wszystkim to, by władza była skuteczna, tania, kreatywna.
            > By była przyjazna ludziom i by ich szanowała.

Moim zdaniem i wielu mieszkańców z którymi rozmawiam,to TA władza jest skuteczniejsza,tańsza,otwarta na zmiany ,a przede wszystkim przyjazna mieszkańcom,a nie urzędnikom.

> Gdzie są te niższe opłaty komunalne,

Opłaty komunalne mamy w Żarach jedne z najniższych w regionie.

profesjonalni urzędnicy, gdzie ograniczeni
            > e liczby miejskich spółek? Czy Pekom czy inna Gospodarka Mieszkaniowa wyszła ju
            > ż z epoki kamienia łupanego? Czy oni tam w końcu mają komputery, elektroniczny
            > obieg dokumentów, porządne archiwa? Gdzie to gospodarskie spojrzenie na miasto?

Wszystko tu w Żarach już mamy,a od trzech lat wszystko idzie w dobrym kierunku.

> Gdzie troska o zabytki? Gdzie kultura i współpraca z organizacjami zrzeszającym
            > i mieszkańców?

Krakowa w 3 lata też nie zbudowali,a co do współpracy i spotkań z mieszkańcami to ostatnio było ich więcej niż przez poprzednich 20 lat.

> Po czterech latach rządów i kilku wypadkach ktoś w końcu wpadł na pomysł, że mo
            > żna by zlecić konserwację oświetlenia ulicznego komuś innemu niż Enei.

No,po trzech:) czyli jak ktoś nie daje rady to trzeba go zmienić.

>Super. Bibliotekę oddano jakiejś babie oderwanej od pługa,

Gwarantuję ci,że do pługa odpada,nie da rady.Ale w bibliotece będzie o klasę lepsza od poprzednika i o połowę tańsza!

Zaniedbano komunikację miejską i zniszczono węzeł
            > na Ułańskiej
            > Gdzie tu jest zmiana na lepsze?

Przystanek komunikacji miejskiej w pobliżu PKP,PKS,Kauflandu,Tesco,targowiska jest trafioną decyzją,to opinia wielu mieszkańców nie tylko Żar.Odczucia pasażerów są takie,że jednak w końcu jest lepiej.Wiem MPK Zagań ma inne zdanie,ale tu są Żary.

Nie ma alternatywy Maciuszonek się sprawdził ma mój głos na drugą kadencję i basta.
            • lizun9 Re:zróbmy co Kronopol czyli ma jeszcze 10 lat 15.03.14, 14:10
              tubylec6 napisał(a):

> Powinno być:Odstawił od koryta złodziejską mafię z pod szyldu żarskiej lewicy.D
              > la mieszkańca Żar jest to istotne,bo nie rozkradają jego i miejskich pieniędzy.

Jeśli nazywasz kogoś złodziejem to ja zapytam o wyroki. Kogo skazano?

> Moim zdaniem i wielu mieszkańców z którymi rozmawiam,to TA władza jest skuteczn
              > iejsza,tańsza,otwarta na zmiany ,a przede wszystkim przyjazna mieszkańcom,a nie
              > urzędnikom.

O ile tańsza. Może jakieś liczby?

> Wszystko tu w Żarach już mamy,

Naprawdę? Jest raptem kilka firm w Polsce, które oferują takie rozwiązania. Którą wybrano? Kiedy odbył się przetarg? ;)

> Krakowa w 3 lata też nie zbudowali,a co do współpracy i spotkań z mieszkańcami
              > to ostatnio było ich więcej niż przez poprzednich 20 lat.

I gdzie efekty tych spotkań? Miasto zdaje się od dwóch lat ma uchwałę o dotacjach na prace konserwatorskie. Co w tym czasie dofinansowano? Co odrestaurowano? Dlaczego kużwa nikt nie naprawia bramy w parku? Konserwator za urzędem biega, a brama jak niszczała tak niszczeje. Ile lat trzeba, żeby zrobić taką prostą rzecz?

> No,po trzech:) czyli jak ktoś nie daje rady to trzeba go zmienić.

I aż trzech lat na to potrzeba? A ja myslałem, że jak przychodzi ktoś z biznesu to ma we krwi szukanie tańszych usługodawców i dostawców. Ile lat trzeba było, żeby zrobić przetarg na zakup energii? Też tyle? I ile trzeba było zapłacić firmie doradczej za napisanie stronnniczej specyfikacji? Choć wzór podobnego postępowania jest dostępny na niejednym bipie :)
              Teraz miasto szuka nadzoru inwestorskiego nad przetargiem w sprawie konserwacji oświetlenia. Zdaje się juz drugi raz to ogłoszenie widzę. Skoro przy każdym przetargu potrzebujecie doradców to gdzie ten profesjonalizm? Gdzie ta taniość?
              Sprawy sławnego ronda i zieleńców za pół miliona chyba nikomu przypominać nie trzeba :)

> Gwarantuję ci,że do pługa odpada,nie da rady.Ale w bibliotece będzie o klasę le
              > psza od poprzednika i o połowę tańsza!

To tylko twoje marzenia.

> Nie ma alternatywy Maciuszonek się sprawdził ma mój głos na drugą kadencję i ba
              > sta.

No to ma już jeden. Moze wystarczy, by wygrać ;))))))))
    • debest3 Re: Nowa gazeta w Żarach 14.03.14, 14:00
      zajebisty sukces, lata trucia mieszkańców formaldehydem i benzopirenem, wziątka od Kronopolu już po objęciu fotelu burmistrza. No niebywały szacun dla Wacka menagera i morze pogardy dla mieszkańców Żar filtrujących własnymi płucami kronopolowe świństwa, burmistrz biorący kasę od przedsiębiorstwa trującego miasto
      • po-fan Re: Nowa gazeta w Żarach 14.03.14, 14:24
        I jeszcze trzeba wrzucić wych... anie własnej firmy - kupno ziemi za 90 tys. którą sprzedał własnej firmie za 2,5 mln. naprawdę prawdziwy z niego menadżer. Jego idol to chyba Janukowycz?
        • tubylec6 Re: Nowa gazeta w Żarach 15.03.14, 11:55
          po-fan napisała:

> I jeszcze trzeba wrzucić wych... anie własnej firmy - kupno ziemi za 90 tys. kt
          > órą sprzedał własnej firmie za 2,5 mln. naprawdę prawdziwy z niego menadżer.

Też bym sprzedał,ale przebitka super transakcja,jeśli to prawda.Bo jak mi wiadomo o zbyciu i zakupie nieruchomości decyduje właściciel,nie zarząd czy dyrektor.To tak na marginesie.Właściciel wie od kogo i za ile kupuje,nie widzę problemu.Transakcja pasowała obu stronom,pozostaje zawiść tych trzecich co w niej nie uczestniczyli.
          • walter.simx Re: Nowa gazeta w Żarach 15.03.14, 12:15
            Też byś sprzedał boś sprzedał i przy okazji opisałeś cały temat jak najtrafniej, w języku handlowym nazywa się to wy....niem w du.. właściciela; o czym , będąc przyzwyczajonym do cywilizowanych metod i korporacyjnej etyki zacny Szwajcar nawet nie śnił...stąd potem nawet ręki nie podał a na trąbe i bęben zrzucili się litościwi kompani

Przez cztery lata kombinujesz jak ten trik powtórzyć z wyborcami dlatego hitem tej kampanii będzie hasło:
            Zwolnij Maciuszonka, nie bądź głupszy od Szwajcarów;)
            • tubylec6 Re:Jestem mlionerem! 15.03.14, 12:42
              walter.simx napisał:

> Też byś sprzedał boś sprzedał

Ja?Wiesz to na pewno,to gdzie q-rwa moja kasa:(

zacny Szwajcar
              > nawet nie śnił...stąd potem nawet ręki nie podał

Teraz nadajesz jak radio Erewań.
              Nie Szwajcar jest właścicielem a Austriak. a Fakt na pożegnanie z przyjaciółmi oni ręki nie podają,ale widziałem jak wyściskał Maciuszonka.Ciebie tam nie było,to prawda.

a na trąbe i bęben zrzucili si
              > ę litościwi kompani

Taki był nie dobry wg ciebie a kompani żegnali go po 14 latach z orkiestrą i bankietem na 200 osób,no i pan "szwajcar" też był na pożegnaniu.Pewnie go bardzo nie lubił,że płacił mu przez następne lata po kilkaset tysięcy rocznie za doradztwo.Chciałbyś też,ale ty tylko szkalować na forum możesz z zazdrości.No takie to typowe,że szkoda słów.

> hitem tej kampanii będzie hasło:

Wybierz Maciuszonka na 14 lat, będziesz jak "szwajcar"
              • walter.simx Zwolnij Wacka , nie bądź głupszy od Szwajcarów 15.03.14, 18:51
                No to na koniec wspomnij jeszcze do kogo wykonałeś pierwszy płaczliwy telefon po wyrzuceniu z firmy?

Do Pogorzelca.

Dopiero w kilka lat później pomiędzy jednym ogierkiem a drugim okazało się że jesteś panną wyklętą ;)
                • szyderca91 Re: Zwolnij Wacka , nie bądź głupszy od Szwajcaró 17.03.14, 13:19
                  walter.simx napisał:

> Do Pogorzelca.

Jak to mówiłeś o tej trawie, co on ci zawdzięcza? A ty jemu też ,no nie.
          • po-fan Re: Nowa gazeta w Żarach 15.03.14, 20:58
            tubylec6 napisał(a):

> Też bym sprzedał,ale przebitka super transakcja,jeśli to prawda.Bo jak mi wiado
            > mo o zbyciu i zakupie nieruchomości decyduje właściciel,nie zarząd czy dyrektor
            > .To tak na marginesie.Właściciel wie od kogo i za ile kupuje,nie widzę problemu
            > .Transakcja pasowała obu stronom,pozostaje zawiść tych trzecich co w niej nie u
            > czestniczyli.

Masz rację, ktoś to podpisał w imieniu Krono - nie samego jednego Waciuszonka w końcu właściciele wywalili w tym samym czasie. Teraz pewnie powiesz, że w tym samym czasie co twój wódz wypalili się zawodowo i np. postanowili założyć jakąś kancelarię prawną, czy inny geszeft
        • ekotroll Re: Nowa gazeta w Żarach 15.03.14, 19:42
          po-fan napisała:

> I jeszcze trzeba wrzucić wych... anie własnej firmy - kupno ziemi za 90 tys. kt
          > órą sprzedał własnej firmie za 2,5 mln. naprawdę prawdziwy z niego menadżer. Je
          > go idol to chyba Janukowycz?

Ty frajerze to byś sprzedał za 92 tyś. ?
          • cameel.m Re: Nowa gazeta w Żarach 16.03.14, 12:54
            Ja to bym sprzedał i za 5 mln, ale nie zmienia to faktu, że taki geszeft (bo trudno to nazwać biznesem) jest ewidentnym i jawnym działaniem na szkodę własnej firmy. Za coś takiego zazwyczaj właściciel wywala na zbity pyska pracownika - chyba, że w grę wchodzą kombinacje, których natury możemy się tylko domyślać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka