Dodaj do ulubionych

Promien Zary

30.10.04, 00:21
Czy budzet miasta powinien finansowac "zawodowa" pilke nozna w Zarach. Uwazam,
ze pieniadze miejskie powinny byc tylko przeznaczone na sport mlodziezowy. Ani
zlotowki na sport doroslych "kwazi" zawodowcow. Bez roznicy czy to pilka
nozna, zy tez zapasy albo inna "dorosla" dyscyplina sportu.
Obserwuj wątek
    • croolick Re: Promien Zary 30.10.04, 01:24
      Hmm, "Promien" to kawal powojennej zarskiej historii a nawet nie zawaham sie
      tego powiedziec, naszej miejskiej tozsamosci (uwazam tak mimo, ze na mecze nie
      chodze a jedynie sporadycznie ogladam w TeleZ). Gdyby pozbawiono ich miejskiej
      dotacji to dawno by bylo po klubie (tak to juz jest w III lidze, bo w okregowce
      liczy sie tylko spolecznikowstwo), ktory jest niestety jednynie wylegarnia
      talentow dla druzyn grajacych w ekstralidze. Szkoda, ze nie potrafia zachecic
      porzadnego sponsora do postawienia na pilke nozna (tak jak Amica we Wronkach czy
      inny Groclin w Grodzisku) a tak Kronopol zostal sponsorem zielonogorskiego ZKZ...

p.s.
      Wydaje sie, ze preznie dziala UKS Promien, zatem pieniadze ida tez na rozwoj
      kultury fizycznej mlodziezy.
      • mariusz.zary Re: Promien Zary 30.10.04, 18:19
        Z budżetu miasta nie jest finansowana pierwsza drużyna ( czyli
        trzecioligowa ) "Promienia". Pieniądze z kasy miejskiej idą na UKS "Promień" i
        na KS "Promień", ale w tym wypadku na drużyny młodzików i juniorów. Nie wszyscy
        wiedzą , że "Promień" to ponad dwustu młodych ludzi grających w piłkę, nie
        tylko III liga. Budżet KS "Promień" opiewa na około pół miliona złotych, a z
        budżetu miejskiego dostają ponad 100.000,00 zł. Uważam, że warto, bo na jakie
        inne rozgrywki przychodzi po tysiąc- dwa tysiące widzów? Jak croolick napisał,
        to kawał historii i nie ma chyba w mieście odważnego ( bez wyobraźni ? ) ,
        który chciałby to zlikwidować. A co w zamian ?
        • waldi123 Re: Promien Zary 30.10.04, 21:56
          Mam nadzieje, ze sa one wobec tego odpowiednio oznaczone, aby mozna je bylo
          podczas kontroli finansowej "wykryc". Czy napewno sa wydane na to, na co zostaly
          pierwotnie przeznaczone. I wcale nie chodzi tutaj o jakies podejrzenia niecne,
          tylko o jawnosc finansowa. O ile wiem, to prawo nakazuje temu, ktory takowa
          dotacje otzrymuje poddac sie odpowiedniej kontroli. A swoja droga to masz
          Croolick racje, zeby w preznie (ponoc) rozwijajacym sie gospodarczo miescie (
          tygrysie lubuskim ) nie bylo nikogo kto moglby powaznie zajac sie "zawodowym"
          sportem - chluba i historia miasta Promieniem Zary :)
          • prtoudi Re: Promien Zary 31.10.04, 18:26
            Promień to jedno wielkie gówno, które spada coraz niżej, nie ma najmniejszego
            sensu tracić pieniądzy na taki marny zespół, a tak pozatym to stadion promienia
            cały dzień stoi otwarty i przyłażą tam różne menele i tylko chleją wódkę
            zaczepiają każdego.
            • pawel.zary Re: Prtoudi zachowaj spokój :) 31.10.04, 20:56
              prtoudi napisał:

> Promień to jedno wielkie gówno, które spada coraz niżej, nie ma najmniejszego
              > sensu tracić pieniądzy na taki marny zespół, a tak pozatym to stadion
              promienia
              >
              > cały dzień stoi otwarty i przyłażą tam różne menele i tylko chleją wódkę
              > zaczepiają każdego.

Menele, drogi Proutdi, są od tego , żeby "chlać wódę" i "zaczepiać" - taka to
              juz ich "karma" i koloryt tego świata ...:-))
              Stadion podlega pod MOSRiW (Miejski Ośrodek Sportu, Rekreacji i Wypoczynku),
              którym kieruje Pan Franciszek Dendewicz, a który to F.D. z kolei podlega pod
              burmistrza miasta (jak sie nie mylę ...).
              Problem porządku na stadionie leży więc pośrednio w gestii burmistrza, który
              przyjmuje mieszkańców w każdy poniedziałek - Możesz także złozyć w tej sprawie
              pismo w biurze podawczym na parterze ratusza (tylko niech podbiją kopię na
              dowód złożenia).

PZDR :-)

• prtoudi Re: Prtoudi zachowaj spokój :) 31.10.04, 22:57
                Pawel.zary, ja na promieniu ostatnio byłem chyba 2 lata temu, ja tam wogóle nie
                chodze nai na mecze ani posiedzie sobie. A co do urzęu miasta i pana
                burmistrza, to ja 24 października skończyłem 18 lat, jak mam teraz soie wyrobić
                dowód? Ile będę czekać? A burmistrz ma wszystko gdzieś, tyle brudnych dzielnic
                jest w Żarach, zaniedbanych, o 18:00 już prawie nikogo nie ma w centrum, tylko
                jakieś pijaki się przewracają...
                • pawel.zary Re: Prtoudi zachowaj spokój :) 01.11.04, 09:07
                  prtoudi napisał:

A co do urzęu miasta i pana
                  > burmistrza, to ja 24 października skończyłem 18 lat, jak mam teraz soie
                  wyrobić
                  >
                  > dowód? Ile będę czekać?

Gratuluję - formalnie jesteś dorosłym człowiekiem. :-) Możesz więc jako dorosły
                  obywatel miasta rozmawiać "jak równy z równym", z burmistrzem.

Co do dowodu osobistego, to Musisz miec chyba 30 zł. i dwa zdjecia, oraz złożyć
                  wniosek w Urzędzie Miasta (na drzwiach wejściowych wisi kartka z informacją, w
                  którym pokoju mozna to załatwić - na parterze stoi też stojak z
                  ulotkami "gdzie, co i jak załatwić w urzędzie"). Poczekasz chyba ok. 2 tygodnie.

A burmistrz ma wszystko gdzieś, tyle brudnych dzielnic
                  > jest w Żarach, zaniedbanych, o 18:00 już prawie nikogo nie ma w centrum,
                  tylko
                  > jakieś pijaki się przewracają...

Jeżeli uważasz, że burmistrz "ma wszystko gdzieś", to już za dwa lata będą
                  wybory ... Mozesz iść (jesteś dorosły - Masz prawo głosowania) i wybrać innego
                  burmistrza. Z pewnością będzie kilku kandydatów do wyboru. To jedyna mozliwość.
                  Narzekaniem NIC NIE ZMIENISZ !
                  Poza tym - burmistrz nie jest cudotwórcą.

PZDR :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka