croolick 28.12.04, 16:08 Artykul o zarskich banknotach zastepczych 1917 - 1923. zary.zagan.org/articles.php?id=17 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w36 Re: {historia} Nowy artykuł 01.01.05, 03:10 Gratuluję ładnego opracowania, udało Ci się zwięźle i dostępnie ująć cały kontekst historyczny. Temat notgeldów jest niezmiernie ciekawy, tylko my w Rudzie niestety :( jesteśmy nieco uczuleni już na sam dźwięk tego słowa ;). Wiesz tak może z daleka i nie na codzień Bronek ma swój specyficzny koloryt i można go w pewnych sprawach doceniać, niestety jako współforumowicz na naszym forum miejskim czasami okropnie przegina z promocją swojej osoby i z pewnymi jego specyficznymi "zabawami", które tak uwielbia. Wybacz że poruszyłem sprawę Twojego oparacowania akurat w tym smutnym kontekście. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: {historia} Nowy artykuł 02.01.05, 01:47 W sumie to wydaje mi sie, ze Cie rozumiem. Ja tez nie zawsze lapie te wszystkie bronkowe aluzje a z drugiej strony nie czytam waszego forum i faktycznie dla mnie jest on takim fajnym internetowym oryginalem, ktorego nie musze znoscic na codzien. Ale z drugiej strony jak kogos sie nie lubi to wystarczy go ignorowac i tyle, dlatego tak nie lubie wszelkich form cenzuraowania czasem li tylko "moderowaniem" zwane. Tu w sieci kazdy powinien miec mozliwosc wygadania sie, a jak mi sie nie podobaja czyjes poglady to po prostu nie czytam jego opini, postow, maili czy tez nie odwiedzam jego stron. Dzieki Bronkowi zostala poszerzona moja wiedza zarowno o notgedach, jak i Gornym Slasku oraz Rudzie Sl. Dzieki za kompelement. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś