31.01.05, 12:35
Proponuje temat zawsze aktualny a mianowicie Żary i lokale w miescie. Nie
dalej jak wczoraj tj. w niedziele zjadłem może inaczej próbowałem zjeść
kolację w żarskim Faraonie. Katastrofa pod każdym względem. Może mała ankieta
na tema gdzie i jak miło spędzić czas. Oceńcie nasze miasto
Obserwuj wątek
    • croolick Re: Lokale 31.01.05, 13:20
      A juz myslalem po tytule watku, ze bedzie dyskusja o cenach najmu ;-)
      Fakt, Faraon jesli sie porownuje ze Sfinksem, nie zachwyca, zwlaszcza ze porcje
      niewielkie. Ze wzgledu na prace w budzetowce, jesli jem na miescie to wybieram
      Agrykole (ceny naprawde przystepne i jest smacznie ale czas oczekiwania
      koszmarnie dlugi) lub pizzerie Torino (mozna sie najesc mala pizza, ktora jest
      smaczna, nie to co gumowa podeszwa w Pizza World). Czesem mam smaka na tosta,
      wtedy wybieram bar na rogu Wroclawskiej i Buczka. Nie polecam zarskich kebabow -
      mieso w nich nie przypomina baraniny a raczej konserwe tyrolska i to zarowno w
      Doner Kebab (d. Zlota Rybka) jak i w budzie obok Prusa. I to by bylo na tyle
      jesli chodzi o moje ostatnie doswiadczenia restauracyjne. Kiedys lubilem jadac w
      Barze Chinskim w dawnym Bistro oraz Zlotym Lwie ale jakos smak na chinszyzne mi
      sie skonczyl i dawno tam nie bylem
      • dzondou Re: Lokale 31.01.05, 14:44
        Dawny bar chinski, teraz Wietnamski, myśle że nie drogo i smacznie można zjeść
        i nie koniecznie wietnamszczyzne czy azjatszczyzne, a porcje są nie małe.
        polecam i pozdrawiam
        • zaranin Re: Lokale 31.01.05, 20:37
          Co do restauracji w Żarach to faktycznie nie jest najlepiej, gdyż poprostu zbyt
          wielu ich nie ma. Myślę, że jeśli chodzi o najedzenie się dużo lepszy będzie
          BAR centrum czy BAR Pokusa - no chyba, że chce się posiedzieć ze znajomymi
          wtedy owe lokale się nie nadają. Co do fast-food'u to lubię bar za "ryneczkiem"
          bardzo dobre i świeże dania. (czasem na przerwie tam kupuje ;)) Jeśli chodzi o
          kawiarnie to jest troszkę lepiej - Agrykola, Cafe Pietro czy nawet Wiedeńska
          myślę, że są godne polecenia. Co do PUB'ów... to nie jest zbyt dobrze - brakuje
          z klimatem, stylizowanych tematycznie itd. aczkolwiek coś się zawsze wybierze ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka