24.06.05, 09:04
czy ktoś jest w miarę dobrze poinformowany a propos dzisiejszego pożaru?
Obserwuj wątek
    • zaranin Re: TOR 24.06.05, 17:28
      wiem tylko tyle ile podają portale...

fakty.interia.pl/lok/lubu/news?inf=638676
      • janwer Re: TOR 24.06.05, 17:49
        Byłem tam przed chwilą. Potężna hala zamieniła się w rumowisko. Na środku stoją
        okopcone piece CO, wanny, częściowo spalony styropian, papa. Większość hali nie
        ma dachu. Ocalonego mienia praktycznie nie widać, prawie nic się nie uratowało.

Cudem ocalało kilka firm. Między innymi stacja paliw, sklep obok i warsztat
        samochodowy. Dosłownie z drugiej strony ściany szalał pożar.
    • boberzary Re: TOR 24.06.05, 18:49
      Straż pożarną wezwała moja ciocia, to ona jako pierwsza usłyszała wybuchy.( W
      teleżecie wypowiada się moja kuzynka.) Z relacji mojej cioci ludzie w piżamach
      wychodzili zobaczyć co się dzieje. Jedna pani w kapciach przyleciała z Wojska
      Polskiego. Na miejscu można było zobaczyć właścicieli którzy płakali.
      Do gaszenia pożaru przyjechały jednostki z całego powiatu, np. z Zabłocia,
      Trzebiela.
      Niektóre jednostki jeździły na 1-go Maja po wodę.
      Moja rodzina mieszka na przeciwko TOR-u i stacji która się tam znajduję.
      • croolick Re: TOR 25.06.05, 00:18
        Mylisz sie, pierwszym, ktory zaalarmowal o pozarze, byl...kot moich znajomych,
        ktory ich obudzil i zadzwonili na straz pozarna ok. godz. 3.00. Ale wiem, z
        relacji strazaka bioracego udzial w akcji, ze troche zbagatelizowali sprawe i
        wyslali jeden woz, ktory jadac na sygnale pobudzil ludzi i wtedy telefony
        zaczely sie urywac a oni spostzegli, ze pozar sie rozszeza podsycany przez
        chemikalia znajdujace sie wewnatrz. Wobec gwaltownosci pozaru akcja sciagnietych
        posilkow mogla sie jedynie ograniczyc do izolowania obszaru objetego pozarem.
        • boberzary Re: TOR 25.06.05, 14:17
          Widzę że się koledzę po wygranych aukcjach humor wyostrzył.
          Co do straży to z relacji kuzyna jak zaczeli polewać halę to buchnął taki ogień
          że przez chwilę nie wiedzieli co robić.
          Na pytanie dlaczego nie używają piany odowiedzieli że od dawna tego nie używają.
          Widać woda lepsza.
          • waldi123 Re: TOR 25.06.05, 17:59
            ha bo od dawna tez nie maja pieniedzy zeby rzczona piane "zatankowac"
          • waldi123 Re: TOR 25.06.05, 18:00
            ha bo od dawna tez nie maja pieniedzy zeby rzeczona piane "zatankowac", no chyba
            zeby sie gmaszysko waaadzy naszej kochanej palilo.
          • croolick Re: TOR 26.06.05, 23:49
            boberzary napisał:

> Co do straży to z relacji kuzyna jak zaczeli polewać halę to buchnął taki
            > ogień że przez chwilę nie wiedzieli co robić.

Moze z boku tak to wygladalo, ale oni po prostu nie mogli sie do srodka dostac,
            bo na drzwiach, byly antywlamaniowe klodki - zniszczyli kilka tarcz od
            szlifierek katowych zamim je przecieli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka