Dodaj do ulubionych

irytujący "TeleBzdet"

21.07.05, 18:38
Czy ogladając Jelenia i tą nową pseudo reporterkę (jak kolwiek by się
nazywała)nie uważacie, iż ta marna instytucja, ktorą jest niewątpliwie
TeleŻet nie ma żadnego przekazu. Ich reportarze są o niczym i bez polotu. Nie
trzeba już komentować tych letnich lekkich rozmow. Brak słow by okreslić
marność tego przedsięwźięcia. Całe Żary sie ich wstydzą...
Obserwuj wątek
    • croolick Re: irytujący "TeleBzdet" 21.07.05, 18:46
      E tam, taka TVP Lubuska to jest porazka i wstyd na cala Polske, a dysponuja
      znacznie wieksza kasa z naszego abonamentu niz TeleZ...
    • lasica068 Re: irytujący "TeleBzdet" 21.07.05, 19:31
      to co dzisiaj pokazali to już totalna porazka, skąd oni wzięli te tematy?
      Może to są te "kontrowersyjne tematy", które poruszają, a o których ktos
      ostatnio pisał. najbardziej mi się podobało to o trawnikach...dlaczego nikt się
      nie czepia tych spółdzielni i mieszkańców, ze nie dbaja o teren przy blokach...?
      • dzondou Re: irytujący "TeleBzdet" 21.07.05, 21:42
        Bzdety, ale wszyscy oglądacie, gdyby zrobiła jakis program rozbierany więcej
        pokazała i mniej gadała to tez by sie wam cos nie podobało. dziewczyna się
        chociaz stara. jakby nie było kablówki z własnym programem, na forum byłby
        pewnie temat, Czemu Zary nie mają własnego programu z informacjami z miasta, a
        tak jest i czego jeszcze chcecie. droga wolna, zróbcie własny program,
        chciałbym zobaczyć jak wam bedzie szło.
      • croolick Re: irytujący "TeleBzdet" 21.07.05, 23:17
        A wlasnie, ze bardzo dobrze, ze TeleZ naglasnia pewne sprawy, chocby
        postepowanie wykonawcy budujacego siec kanalizacyjna na Podwalu. To wspaniale
        miejsce i trzeba do niego podchodzic ze szczegolna ostroznoscia a przestroga
        niech bedzie uschnieta odnoga bluszczu, ktora zniszczono przy montazu iluminacji
        murow (niestety Wojewodzki Koserwator Przyrody olal sprawe cieplym...).
        • qash Re: irytujący "TeleBzdet" 22.07.05, 08:50
          Ehhh ja sie przeprowadzilem i juz nie mam kablowki wiec nie musze ogladac juz
          naszego marnego TeleŻyda (wiecej o TeleŻydzie w EyeCity). I powiem ze sie nawet
          ciesze. O wiele wiecej wiem przegladajac wiadomosci w internecie.
          Z telez.. i tak nigdy sie nic dowiedziec nie moglem poza tym ze burmistrz
          oglosil kolejny przetarg na cos tam ;)
          No a potem ze wykonawca spartaczyl robote :(
          • maczo9 Re: irytujący "TeleBzdet" 28.07.05, 11:43
            To co wyrabia ta pseudo dziennikarka w Tele-Zet - jest obraźliwe dla
            wszystkich ,którzy oglądaja i tak kiepski program. Ponoc ta panienka jest
            studenka dziennikarstwa. Bardzo zirytowała mnie ta wiadomośc ,ale troche
            uspokoiłam się ,kiedy dowiedzialam się ,że w zielonej studiuje. Powinna
            obsłudiwane przez siebie programy dac na zaliczenia OBLANE JAK NIC .Jej sie
            wydaje, że tupet równa się wiedza dziennikarska . !!!!!!!
          • maczo9 Re: irytujący "TeleBzdet" 28.07.05, 11:47
            To jest karygodne by dac mikrofon do ręki komuś , komu wydaje się ,że tupetem
            pokryje brak rzetelnej wiedzy!!. Te jej wywiady sa rzenujące!!!. Jest nie
            przygotowana , lezie z kamera i robi z siebie pośmiewisko!!!. Nie dośc ,że
            sam program Tele-Zet jest żenujący , to jeszcze ONA !!!. Ponoc sutdentka
            dziennikarstwa!!!Powinna swoje programy dac na zaliczenia . Oblane ma pewne!!!.
            A po niej przyjdzie nastepna panienka ,której podobnie jak i temu kawalerowi
            potrzebny jest przede wszystkim logopeda. Cała buzia ślny , źle wypowiadane
            słowa , zjadane końcówki . SKANDAL ! Ale tak wydląda dziennikarstwo robione
            przez ludzi nie majacych pojęcia o zawodzie !!!!
            • wideleczeslomy Re: irytujący "TeleBzdet" 28.07.05, 18:25
              daj dziewczynie spokuj, jak sie nie podoba to nie oglądaj. co prawda brakuje
              pannie kasi sporo do ideału ale w końcu nie jest ona taka zła. po za tym ona
              jako jedyna wyszła z inicjatywą na wakacje i stworzyła letnie lekkie rozmowy.
              pomysł dobry ale wykonanie nieco gorsze. a zresztą co wy byście chcieli
              zobaczyć w tym teleżet? przecież w żarach nic ciekawego na wakacje sie nie
              dzieje! miasto zamiera na miesiące letnie, żadnych festynow ani imprez
              masowych, trudno też doszukać sie jakiś większych skandali, a panna kasia mimo
              to znajduje w miare ciekawe tematy na swoje reportaże. TELEŻET FOREVER - życze
              wam żebyście w przyszłości byli odbierani w całej polsce i chicago.
              • drogba666 Re: irytujący "TeleBzdet" 28.07.05, 18:37
                To fakt jest mloda i kiepska. Nie znajduje dystansu do tego co robi, problem
                poruszany w jej materialach ma jeden cel- komus dokopac bez sprawdzenia czy
                kopie sie we wlasciwe tylki. Ale panna nadrabia urodą i ladnie czyta. jeszcze za
                nia zatesknimy jak pojedzie na zielonogorska sorbone
            • hanka17 Re: irytujący "TeleBzdet" 28.07.05, 20:54
              ale sie uśmiałam :))))

ale chyba jesteś za ostry dla pani prezenterki, nie krytykuj bo jeszcze popadnie
              w depresję i zmarnuje swoją karierę a my zostaniemy z kawalerem Jeleniem a to by
              było już nie do zniesienia po kilku zdaniach w jego miernym wykonaniu trudno
              powstrzymać się przed przełączeniem - w porównaniu z nim jej dziennikarstwo to
              mistrzostwo świata
    • wideleczeslomy Re: irytujący "TeleBzdet" 22.07.05, 13:01
      heh no co wy ludzie chyba nie bierzecie teleżet na poważnie?! ja to oglądam
      tylko dla rozrywki! poza tym to nasza jedyna żarska tv więc i tak ją będe
      oglądać. heh ostatnio strasznie sie uśmiałem kiedy zasugerowali w programie aby
      na tym mini placu zabaw na podwale wyciąć krzewy bo ktoś może sie za nimi
      czaić. bzdury już takie tam gadają że szkoda słow chyba tylko groźny
      pięciolatek mogłby sie tam zaczaić - ale co jak co uśmiałem sie - i oto chodzi:-
      ) a wycięcie krzewow spowodowało by niewątpliwie że to miejsce nie byłoby już
      takie piękne. i proponuje zrobić wywiad w tych letnich lekkich rozmowach z
      jakimś żulem spod sklepu monopolowego - wkońcu to lekkie rozmowy (ale i tak
      staram sie je oglądać) TELEŻET FOREVER!
      • boberzary ataki na urząd 22.07.05, 19:39
        Dzisiaj zauważyłem że teleżyd prowadzi mini wojnę z urzędem miejskim.
        Dzisiaj przeszkadzały reporterce kible wczoraj park, krzewy na Osadników
        Wojskowych, śmietnik, parking.
        Wychodzi na to że panna Kasia czyta nasze forum i wie co przeszkadza ludziom i
        co pokazać.
        Przecież to my od dawna prowadzimy mini wojnę z urzędem.
        Sądzę jednak że nie może przesadzić z tematami. A szkoda...

• wideleczeslomy Re: ataki na urząd 23.07.05, 13:54
          boberzary napisał:

> panna Kasia

super a więc jednak mam szanse
        • qr_che Re: ataki na urząd 23.07.05, 18:40
          > Dzisiaj zauważyłem że teleżyd...
          Co ty??? klawiatura ci sie przestawiła??? Jakiś antysemita jesteś???
    • drogba666 Re: irytujący "TeleBzdet" 12.08.05, 08:13
      Wczoraj ze szklanego ekranu dowiedziałem się, że w Żarach siecią wodociągową
      płynie deszczówka. Muszę powiedzieć ze jest całkiem niezła, czysta jakaś taka i
      nie śmierdzi,

Proponuje zapoznać się tylko trochę z tematem zanim coś się powie do mikrofonu
      i polecie w Swiat. Rozumiem że Tele żet jest lokalną telewizją ale w te wakacje
      to już takie rzeczy tam można zobaczyć ze nie muszę odtwarzać Monty Pythona.

PS. PRZENNA-PSZENNA. to dobre było
      • ixxa Re: irytujący "TeleBzdet" 12.08.05, 09:08
        Tragedia , tragedia -"super dziennikarze" chcą uderzać we wszystko i we
        wszystkich, a może powinni rozpocząć od samych siebie?
      • gustaw24 Re: irytujący "TeleBzdet" 12.08.05, 09:48
        A najlepsze jest to, z naszych podatkow UM placi TeleBzdetowi 600 zl
        tygodniowo, czyli grubo ponad 30.000 zl rocznie.

pozdrawiam
        • quris Re: irytujący "TeleBzdet" 12.08.05, 10:00
          Chciałem zaproponować by te pieniądze wydać na szkolenia dla redakcji. Wszyscy
          pracownicy niech podszkolą się ogólnie z dziedziny "życie" a kolega lenin yyyy
          lenień znaczy Jeleń niech zajmie się kursem czytania i pracą nad dykcją.
          • wideleczeslomy spojrzcie na to z drugiej strony! 12.08.05, 14:00
            spojrzcie na to z drugiej strony!!!
            w żarach absolutnie nic sie nie dzieje! (no może od czasu do czasu nawali
            kanalizacja na ul. chrobrego albo będzie jakiś pożar) a tele żet mimo to
            codziennie serwuje nam informacje z regionu, ciekawe o czym wy byście zrobili
            reportaż? ode mnie gratulacje dla tv żarskiej że jeszcze ma pomysły żeby coś
            nam widzom zaprezentować.
            • drogba666 Re: spojrzcie na to z drugiej strony! 12.08.05, 14:33
              Twoja wypowiedz to takie same bzdury jakie pokazują w Tele Żat. Przecież nie
              chodzi o to żeby robili nie wiadomo jakie reportaże ale żeby przynajmniej nie
              kłamali i nie przekręcali faktów. Po co mi takie informacje które nie są
              prawdziwe. W taki sposób można zrobić super program ale nic nie będzie prawdą.
              Dziennikarze i media są po to by przekazywać informacje jak najbardziej bliskie
              prawdzie i rzeczywistości a nie żeby było ciekawie i sensacyjnie,

Ja bym zrobił reportaż o Tele Żet i Vektrze. I o tym jak mi śnieżą programy
              albo wyłączają się bo jest za słaby sygnał w kablu antenowym.
              • zaranin Re: spojrzcie na to z drugiej strony! 12.08.05, 15:07
                TeleŻet jako jedyna kablówka nie dba zbytnio o jakość, sądząc, że są
                monopolistami - pobierają dość wysoką opłatę a nie zawsze za nią idzie jakość
                czy to sygnału telewizyjnego, czy programów przez nich tworzonych. Myślę, że
                jak tak dalej pójdzie coraz więcej osób będzie się zastanawiać nad Cyfrą+ czy
                Polsatem Cyfrowym, który jest tańszy od "naszego" Teleżetu!
                • pawel.zary Re: spojrzcie na to z drugiej strony! 12.08.05, 16:14
                  zaranin napisał:

Myślę, że
                  > jak tak dalej pójdzie coraz więcej osób będzie się zastanawiać nad Cyfrą+ czy
                  > Polsatem Cyfrowym, który jest tańszy od "naszego" Teleżetu!

No ale nie ma na platformie Polsatu naszego programu lokalnego!
                  • drogba666 Re: spojrzcie na to z drugiej strony! 12.08.05, 16:33
                    No ale nie ma na platformie Polsatu naszego programu lokalnego!

To wada czy zaleta??
                • croolick Re: spojrzcie na to z drugiej strony! 12.08.05, 18:01
                  Sluchajcie, tu wkradlo sie jakies przeklamanie. Mroz ongis wlasciciel ZTK
                  TeleZet sprzedal siec, czyli "gniazdka" abonentow, ogolnopolskiej sieci kablowej
                  Vectra. Na zlecenie tej firmy zajmuje sie podobno konserwacja tejze sieci w
                  Zarach, ktora juz do niego nie nalezy (podobno na sprzedazy zarobil ladna sumke
                  i zarabia nadal na obsludze). Sprzedaje tez Vectrze program lokalny TeleZet -
                  Vectra placi mu od gniazdka jak za kazdy inny program w swojej ofercie.
                  Faktem jest, ze TeleZetowi mozna sporo zarzucic ale IMHO dobrze spelnia swoja
                  role i jak na bardzo ograniczone srodki robi w miare udany program. Mowicie:
                  bledy, przejezyczenia, oczywiste pomylki, przekrecone slowa etc. no tak, ale
                  pamietajcie, ze ten program przygotowuja dwie, trzy osoby - rano kreca a pozniej
                  musza to wszystko zmontowac by zdarzyc na 17.15 i dlatego troche ich rozumiem.
                  Pozatym wlasciciel readkcji TeleZet nie placi na tyle, by o posoady w TeleZet
                  zabijaly sie tuzy krajowego dziennikarstwa. Ja zawsze mowie malkontentom:
                  zobaczcie jak wyglada program Lubuskiej TVP3 a oni maja o wiele wiecej
                  pieniedzy, etatow i mozliwosci technicznych ponadto ogladnijcie sobie programy
                  innych kablowek w wojewodztwie - porazki w rodzaju zaganskiego Vectora (trudno
                  to nawet nazwac telewizja) czy program zielonogorskiej ZTK.
                  • mwb87 śmieszni bo aż głupi 12.08.05, 22:18
                    tutaj nie chce nikogo obrazać gdyż znowu to mis ie zarzuci ale w dzisiejszych
                    pseudo wiadomościach czy jak to tam nazywają była wzmianka o ludziach
                    powracających z woodstocku... a tu się okazuje, że chodzi o Żaran, ktorzy
                    zbierają kase na jakiś wyjazd na jakieś bunkry... nie widziałem aby pokazali
                    jakiś wywiad jak jechał ktoś albo wracał teraz im ise przypomniało, a że
                    zapoźno to robią bez powiazania rzucając hasło woodstockowicze w naszym
                    mieście. To jest poprostu już głupota.
                    • wideleczeslomy Re: śmieszni bo aż głupi 12.08.05, 22:58
                      hehehe 3 razy użyłeś słowa "jakiś" w jednym zdaniu i wogule tak to napisałeś że
                      nie wiem o co ci chodzi. tak sie składa że też widziałem wzmianke o tych
                      ludkach i ja tam niczego "głupiego" sie nie dopatrzyłem. a swoją drogą
                      skończcie już tą nagonke na tele żet, bo argumenty jakimi dysponujecie są co
                      raz marniejsze.
                      • quris Statystyki 13.08.05, 07:30
                        Niniejszym informuje, że jak pokazują prowadzone statystyki rośnie w siłe
                        oglądalność TeleŻetu.Zwiększ się gwałtownie liczba fanów i fanek gwiazd
                        lokalnej telewizi.Wskazują na to liczne głosy na forum :-). Oby nie
                        doprowadziło to w konsekwencji do zbiorowej hipno-głupoty i zasiedzenia przed
                        telewizorem. Minister zdrowia ostrzega: Oglądanie TeleŻet pogarsza wzrok,
                        zakłóca procesy trawienia, wpływa niekorzystnie na równowagę elektrolitów w
                        mózgu następstwie czego powoduje otępienie. Pamiętaj program lokalny oglądasz
                        na własne ryzyko.Wybór należy do Ciebie
                      • drogba666 Re: śmieszni bo aż głupi 13.08.05, 10:34
                        ty nie bądz taki krytyk bo sam napisałes z błędami . A w ogóle to wczoraj
                        chłopaki przebrani za gości ze Star Wars nie mieli mieczu świetlnego. Jak tak
                        dalej pójdzie to komuś z Tele żet uda się na prawdę porozmawiać z kosmitą.

Oglądam Tele Żet bo ciekawi mnie co się dzieje obok mnie. Być może mają większą
                        oglądalność. Ale to raczej wynika z tego że każdego dnia mogą zaskoczyć widza
                        czymś niedorzecznym. To jak z pierwszymi edycjami Big Brother, każdy oglądał
                        żeby zobaczyć kto da większego ciała i jak daleko się posunie żeby to on został
                        w domy wielkiego brata.

Czekam na sceny rozbierane w Tele Żet.heheheheh
                        • pawel.zary Re: śmieszni bo aż głupi 13.08.05, 16:45
                          drogba666 napisał:

A w ogóle to wczoraj
                          > chłopaki przebrani za gości ze Star Wars nie mieli mieczu świetlnego.

Jeżeli chodzi o to, że nie mieli "mieczu" ;-) świetlnego, to ja powiem, że
                          prawdopodobnie chodzi o to, że nie mieli "miecza" świetlnego. Tak Pani Kasiu?

• pawel.zary Re: szanujmy TeleŻet! 13.08.05, 17:03
                          Szanujmy TeleŻet, bo naprawdę ekipa tworząca program stara się i w ramach
                          ograniczonych przecież możliwości robi co może.
                          Żary są małym rynkiem finansowym i pozyskanie sponsorów, i reklamodawców jest
                          naprawdę trudne, a od tego (pieniędzy) zależy głównie jakość i poziom programu.

Ja osobiście chciałbym, aby program lokalny TeleŻet rozwijał się:
                          1. Więcej reportaży (nie newsów!) dotyczących ważkich dla miasta spraw i więcej
                          rozmów (może specjalny program typu. talk show - "Zapytaj radnego" było
                          pierwszą jaskółką ) z mieszkańcami (ale nie tylko ze starostą i radnymi). Tylko
                          proszę, aby taki program nagrywać przy nieco innej scenerii - to naprawdę
                          niewielki koszt.
                          2. A może zrobić konkurs na filmy i reportaże (np. od 5 do 20 minut) kręcone
                          przez lokalnych filmowców amatorów i dla najlepszych dać czas antenowy?

• croolick Re: śmieszni bo aż głupi 14.08.05, 00:47
                          drogba666 napisał:

> Czekam na sceny rozbierane w Tele Żet.heheheheh

No to trzeba bylo tak od razu! Mysle, ze sie jednak nie doczekasz, zatem musisz
                          sie udac do wypozyczalni video i pozyczyc cos z gornej polki oznaczone XXX :-P
        • ixxa Re: irytujący "TeleBzdet" 17.08.05, 13:55
          No teraz wiem za co te 600 zł
          www.zary.pl/
          • croolick Re: irytujący "TeleBzdet" 17.08.05, 21:41
            ixxa napisała:

> No teraz wiem za co te 600 zł
            > www.zary.pl/

Stanowisko wyrazone zostalo chyba jasno, choc miedzy wierszami - cofamy dotacje
            jak "panna Kasia" nie wyleci.
            Mi najbardziej podoba sie zadnie: "Dotychczas bowiem przyświecała nam dewiza
            przekazywania Państwu czystej informacji o decyzjach władz miasta dotyczących
            wszystkich sfer życia publicznego." - czysta informacja... ladne slowo i nic
            ponadto. Wolalbym slowa: "PELNA", "WYCZERPUJACA", "PRAWDZIWA" i "AKTUALNA".
            Pozatym wole publikacje tresci w sieci niz wypowiedziane jak seria z karabinu w
            telewizorze.
    • croolick Pomysł na reportażyk 14.08.05, 22:50
      Z polskim to roznie w TeleZet bywa ;-) A moze tak ekipa z kamera przeszlaby sie
      do Urzedu Miasta proszac o informacje po niemiecku lub angielsku, wszak w
      Regionalnej przedstawicielka UM stwierdzila, ze nie ma zadnego problemu by z
      urzednikami dogadac sie po niemiecku czy angielsku :-) Obawiam sie, ze po
      zwolnieniu Wozniaka statystyczna znajomosc jezykow obcych w UM zdecydowanie
      spadla ;-)
      • dzondou Re: Pomysł na reportażyk 16.08.05, 00:32
        Może Teleżet zanim rozpocznie swój program powinien pokazać ramówkę "Za chwilę
        nadamy program rozrywkowy"
        • croolick Re: Pomysł na reportażyk 16.08.05, 00:47
          dzondou napisał:

> Może Teleżet zanim rozpocznie swój program powinien pokazać ramówkę "Za chwilę
          > nadamy program rozrywkowy"

Po co? Wystarczy jak p. Jelen w reklamie Computernetu przeczyta "notEboki" ;-)))
    • andrewbolo35 Re: irytujący "TeleBzdet" 16.08.05, 20:44
      nie można odrazu poszukiwać rzeczy jak najbardziej na miejscu .To tylko próba
      znalezienia czegoś co może przykuć uwagę innych.Powinniśmy pamietać o róznych
      zainteresowaniach także tych którzy nie maja możliwości samorealizacji.
      • croolick Re: irytujący "TeleBzdet" 16.08.05, 22:32
        Witaj Andrew! :-)

andrewbolo35 napisał:

> nie można odrazu poszukiwać rzeczy jak najbardziej na miejscu .To tylko próba
        > znalezienia czegoś co może przykuć uwagę innych.Powinniśmy pamietać o róznych
        > zainteresowaniach także tych którzy nie maja możliwości samorealizacji.

czy moglbys zacytowac fragment (skopiuj ctrl + c tekst ponizej a pozniej wklej
        ctrl + v) do ktorego sie odnosisz? Bo nie bardzo rozumiem co chciales powiedziec.

pozdrav

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka