Dodaj do ulubionych

AKCJA "MAŚLANEK" - 12.00 AGRYKOLA

03.08.05, 00:25
Nie dajmy zrobic z pl. Inwalidow kolejnej żwirowni! Kazdego zaniepokojonego
planami zburzenia zabytkowej kamienicy na pl. Inwalidow prosze o spotkanie w
ogrodku Agrykoli o 12.00. Przedstwie Wam plany akcji bezposredniej w obronie
tej kamienicy. No, bezposrednia to ona az taka nie bedzie ale juz wiem co
nieco i wiem jak uniemozliwic ostateczna dewastacje Jaslankowi!!!
Obserwuj wątek
    • croolick Re: AKCJA "MAŚLANEK" - 12.00 AGRYKOLA 03.08.05, 15:14
      Jutro wyruszamy z tajna misja w ramach akcji "Maslanek" do stolicy wojewodztwa.
      Trzymajcie za nas kciuki a tymczasem obserujcie drodzy zaranie, czy czasem ktos
      nie kreci sie wokol z zamiarem podpalenia lub nie zamierza rozbierac kamienicy
      (zgody Jaslanek jeszcze nie ma, nie zlozyl nawet podania poki co). Bo moze sie
      tak stac, ze budynek splonie a wlasciciel bedzie mogl jedynie rozebrac zalane
      zgliszcza lub tak uszkodzi budynek, ze bedzie grozic mu katastrofa budowlana.
      Czytajcie jutro Gazete Lubuska.
      • pawel.zary Re: się ruszyło 19.08.05, 20:07
        No i mamy pierwsze efekty działania! :-) Po przeczytaniu artykułu w "Gazecie
        Lubuskiej", gdzie działacze TUM - Rafał Szymczak i Paweł Skrzypczyński
        zapowiedzieli walkę o budynek - znalazł sie zainteresowany kupnem i remontem -
        jast nim pan Mirosław Stepa, właściciel "Hart-SM".
        pzdr :-)
        • croolick Re: się ruszyło 19.08.05, 22:43
          pawel.zary napisał:

> No i mamy pierwsze efekty działania! :-) Po przeczytaniu artykułu w "Gazecie
          > Lubuskiej", gdzie działacze TUM - Rafał Szymczak i Paweł Skrzypczyński
          > zapowiedzieli walkę o budynek - znalazł sie zainteresowany kupnem i remontem -
          > jast nim pan Mirosław Stepa, właściciel "Hart-SM".

iiitam, wielu ludzi sie przyczynilo do tego, ze sprawa stala sie glosna. Mnie
          najbardziej podoba sie postawa Jancza oraz dziesiatek zaran, ktorzy wyrazali
          swoje poparcie dla ratowania Kanonen Villa. To mnie niezmiernie cieszy, ze
          ludzie identyfikuja sie ze swoim miastem. Mam nadzieje, ze odniesie skutek
          pismo, ktore z boberzary zawiezlismy do WKZ w Zielonej Gorze i sluzba
          konserwatorska sie wreszcie zainetresuje tym obiektem, co pozwoli nowemu
          wlascicielowi pozyskac dofinansowanie na remont. Ponadto licze, ze jakis efekt
          odniesie pismo do wojewowody.

pozdrav
          • pawel.zary Re: się ruszyło 19.08.05, 23:00
            croolick napisał:

>
            > iiitam, wielu ludzi sie przyczynilo do tego, ze sprawa stala sie glosna. Mnie
            > najbardziej podoba sie postawa Jancza oraz dziesiatek zaran, ktorzy wyrazali
            > swoje poparcie dla ratowania Kanonen Villa.

To sie zgadza! Działanie wielu ludzi - społeczeństwo obywatelskie to nie jest
            tylko mrzonka. :-) Tylko wiesz jak działają media - jak nie napiszesz, to
            sprawy nie ma! Tutaj naprawdę możemy dziękować Janczowi, że wykazał taką
            determinację i jednocześnie miał dziennikarskiego "nosa", co do tematu :-)
            Ja także czekam na reakcję wojewody i konserwatora. Croolickowi i boberowizary
            za zdecydowane działanie należy się pochwała i dyplom honorowy!

• croolick Re: się ruszyło 19.08.05, 23:12
              pawel.zary napisał:

> Croolickowi i boberowizary za zdecydowane działanie należy się pochwała i
              > dyplom honorowy!

iii, no co Ty? Gadasz jak polityk jakis, wybierasz sie "w posły" czy co? ;-)))
              Mi zdecydowanie wystarczy swiadomosc, ze Kanonen Villa sie ostanie. Wiele innych
              zarskich zabytkow moze spotkac podobny los, zatem bardzo wazne beda nastepne
              nasze dzialania, mam ndzieje, ze historycy sztuki (aniku licze na Ciebie) i
              wszyscy zainteresowani pomoga w naszym projekcie, ktorego idei na razie nie
              zdradze ale juz mozna powiedziec, ze chodzi o kompleksowa ochrone zarskiego
              dziedzictwa przeszlosci co ma nas prowadzic ku przyszlosci (uuu, taraz ja gadam
              jak polityk ;-) )
    • boberzary Re: AKCJA "MAŚLANEK" - 12.00 AGRYKOLA 19.08.05, 23:11
      Nie zachwalajmy dnia przed zachodem słońca.
      Jeszcze nie wiadomo jak to będzie.
      Po pierwsze, czy uda się kupić obiekt,
      Po drugie, czy to chęci czy też zamiar,
      Duzo zależy od właściciela, poznamy jego zamiary względem gruntu.
      W tej sprawie mój udział był mniejszy niż twój Paweł.
      POzdrowienia
      • croolick Re: AKCJA "MAŚLANEK" - 12.00 AGRYKOLA 19.08.05, 23:14
        boberzary napisał:

> Nie zachwalajmy dnia przed zachodem słońca.
        > Jeszcze nie wiadomo jak to będzie.

Wlasnie, wlasnie. Kategorycznie, prosze cie Pawel, mimo euforii, NIE ZAPESZAJ!
      • pawel.zary Re: AKCJA "MAŚLANEK" - 12.00 AGRYKOLA 19.08.05, 23:33
        boberzary napisał:

> Nie zachwalajmy dnia przed zachodem słońca.
        > Jeszcze nie wiadomo jak to będzie.
        > Po pierwsze, czy uda się kupić obiekt,
        > Po drugie, czy to chęci czy też zamiar,

Przestań!

> W tej sprawie mój udział był mniejszy niż twój Paweł.

A ty co? Komisja sejmowa Jesteś? Udziały mi liczysz? ;-))) Już "oczyma
        wyobraźni" widzę ten wielki tytułw Regionalnej "Działacze TUM pokłócili sie o
        udziały", albo "Krwawe porachunkiw TUM". albo "Kto sprzedał akcje TUM
        W.Cimoszewiczowi"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka