qr_che 23.10.05, 12:37 tyle kosztuje dzisaj benzyna w Łęknicy:). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
croolick Re: 3,02 23.10.05, 13:08 A ropa tez taka tania? To moze PKS bedzie tankowal w Leknicy i wtedy bilet nie bedzie kosztowal 10 zl? ;-) Skad taka cena? Jakas akcja promocyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
qr_che Re: 3,02 23.10.05, 13:15 on w tej samej cenie tzn 3,02. podobno "wojna cenowa" pomiędzy apeximem ab i horex'em Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: 3,02 29.10.05, 23:03 qr_che napisała: > podobno "wojna cenowa" pomiędzy apeximem ab i horex'em Wojna, to za dużo powiedziane. Otworzyła się nowa stacja paliw i chciała "zaznaczyć" swoje miejsce na ziemi - szampan dla każdego klienta :) W sumie dość skutecznie zaznaczyła, bo nawet tłumy gości zza Nysy naściągali. Teraz już wszystko prawie wróciło do "normy", chociaż jak na razie nadal jest poniżej czwórki. W Żarach paliwo też staniało w ostatnich dniach. Zastanawiam się czy to aby nie wpływ łęknickiej konkurencji? A jakoś nie słyszałem o obniżkach paliwa w kraju (chyba że coś przeoczyłem). Teściu zatankował raptem 45 litrów, ale dzieki temu jest ok. 50 zł do przodu. Żyć nie umierać :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.darek Re: 3,02 30.10.05, 08:12 szkoda , że wrocek jest tak daleko .... w Auchanie na stałe cena 95 jest niższa średnio o 25-30 gr/l od cen "żarskich" ! Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: 3,02 01.11.05, 22:27 Przy zielonogorskim Tesco od dawna benzyna kosztuje ponizej 4 zl. Dzis w Jaworze benzyna stala po 3,79 (Omega i Orlen) - ja niestety za tankowalem w drodze do Walbrzycha (przed Jaworem) za 4,03. A co do cen zarskich to najtaniej jest na Lotosie - zwlaszcza, ze z ich karta masz kilkugroszowy rabat na litrze. Benzynke tez dobra maja, od otwarcia tylko u nich tankuje. Co raz mniej mnie kusza ci, ktorzy maja programy lojalnosciowe, ktore winduja cene w gore. Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: 3,02 02.11.05, 07:48 croolick napisał: > A co do cen zarskich to najtaniej jest na Lotosie - zwlaszcza, ze z ich karta > masz kilkugroszowy rabat na litrze. Nie od dziś wiadomo, że w Żarach najtaniej jest na pekaesie. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: 3,02 02.11.05, 16:19 p_e_k_o napisał: > Nie od dziś wiadomo, że w Żarach najtaniej jest na pekaesie. U pana Edka, co benzyne ma od "ruskich" tez jest taniej, ja jednak wybieram cywilizacje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_k_o Re: 3,02 02.11.05, 17:29 croolick napisał: > U pana Edka, co benzyne ma od "ruskich" tez jest taniej, ja jednak wybieram > cywilizacje ;-) Nie wiem, gdzie pan Edek ma swoje nalewaki, ale orlenowskie paliwo na pekaesie tankuję już od dawna. Dla mnie to wystarczająca cywilizacja. Jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać? Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: 3,02 02.11.05, 17:59 Dostawca ropy to nie wszystko zreszta i tak 90% ropy w kraju pochodzi od Orlenu. Najwazniejsza jest infrastruktura, przeciez ta sprawa z woda w benzynie to w wielu przypadkach po prostu albo nieszczelne, albo nieczyszczone lub zbyt dlugo prawie puste zbiorniki. Baza PKSu istnieje od lat 50. obawiam sie, ze zbiorniki tez pochodza z tego okresu. Dla niewysilonych silnikow niewielka ilosc zanieczyszczen w benzynie to nie problem, ja tymczasem mam dwa dwugaredzielowe gazniki i 90 KM z 1,3 l. pojemnosci... Odpowiedz Link Zgłoś