23.10.05, 12:37
tyle kosztuje dzisaj benzyna w Łęknicy:).
Obserwuj wątek
    • croolick Re: 3,02 23.10.05, 13:08
      A ropa tez taka tania? To moze PKS bedzie tankowal w Leknicy i wtedy bilet nie
      bedzie kosztowal 10 zl? ;-) Skad taka cena? Jakas akcja promocyjna?
      • qr_che Re: 3,02 23.10.05, 13:15
        on w tej samej cenie tzn 3,02. podobno "wojna cenowa" pomiędzy apeximem ab i
        horex'em
        • p_e_k_o Re: 3,02 29.10.05, 23:03
          qr_che napisała:

> podobno "wojna cenowa" pomiędzy apeximem ab i horex'em

Wojna, to za dużo powiedziane. Otworzyła się nowa stacja paliw i
          chciała "zaznaczyć" swoje miejsce na ziemi - szampan dla każdego klienta :)
          W sumie dość skutecznie zaznaczyła, bo nawet tłumy gości zza Nysy naściągali.
          Teraz już wszystko prawie wróciło do "normy", chociaż jak na razie nadal jest
          poniżej czwórki.
          W Żarach paliwo też staniało w ostatnich dniach. Zastanawiam się czy to aby nie
          wpływ łęknickiej konkurencji? A jakoś nie słyszałem o obniżkach paliwa w kraju
          (chyba że coś przeoczyłem).
          Teściu zatankował raptem 45 litrów, ale dzieki temu jest ok. 50 zł do przodu.
          Żyć nie umierać :)
          • m.darek Re: 3,02 30.10.05, 08:12
            szkoda , że wrocek jest tak daleko .... w Auchanie na stałe cena 95 jest niższa
            średnio o 25-30 gr/l od cen "żarskich" !
            • croolick Re: 3,02 01.11.05, 22:27
              Przy zielonogorskim Tesco od dawna benzyna kosztuje ponizej 4 zl. Dzis w Jaworze
              benzyna stala po 3,79 (Omega i Orlen) - ja niestety za tankowalem w drodze do
              Walbrzycha (przed Jaworem) za 4,03. A co do cen zarskich to najtaniej jest na
              Lotosie - zwlaszcza, ze z ich karta masz kilkugroszowy rabat na litrze. Benzynke
              tez dobra maja, od otwarcia tylko u nich tankuje. Co raz mniej mnie kusza ci,
              ktorzy maja programy lojalnosciowe, ktore winduja cene w gore.
              • p_e_k_o Re: 3,02 02.11.05, 07:48
                croolick napisał:

> A co do cen zarskich to najtaniej jest na Lotosie - zwlaszcza, ze z ich karta
                > masz kilkugroszowy rabat na litrze.

Nie od dziś wiadomo, że w Żarach najtaniej jest na pekaesie.
                • croolick Re: 3,02 02.11.05, 16:19
                  p_e_k_o napisał:

> Nie od dziś wiadomo, że w Żarach najtaniej jest na pekaesie.

U pana Edka, co benzyne ma od "ruskich" tez jest taniej, ja jednak wybieram
                  cywilizacje ;-)
                  • p_e_k_o Re: 3,02 02.11.05, 17:29
                    croolick napisał:

> U pana Edka, co benzyne ma od "ruskich" tez jest taniej, ja jednak wybieram
                    > cywilizacje ;-)

Nie wiem, gdzie pan Edek ma swoje nalewaki, ale orlenowskie paliwo na pekaesie
                    tankuję już od dawna. Dla mnie to wystarczająca cywilizacja. Jeśli nie widać
                    różnicy to po co przepłacać?
                    • croolick Re: 3,02 02.11.05, 17:59
                      Dostawca ropy to nie wszystko zreszta i tak 90% ropy w kraju pochodzi od Orlenu.
                      Najwazniejsza jest infrastruktura, przeciez ta sprawa z woda w benzynie to w
                      wielu przypadkach po prostu albo nieszczelne, albo nieczyszczone lub zbyt dlugo
                      prawie puste zbiorniki. Baza PKSu istnieje od lat 50. obawiam sie, ze zbiorniki
                      tez pochodza z tego okresu. Dla niewysilonych silnikow niewielka ilosc
                      zanieczyszczen w benzynie to nie problem, ja tymczasem mam dwa dwugaredzielowe
                      gazniki i 90 KM z 1,3 l. pojemnosci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka