Dodaj do ulubionych

Wolość internetu zagrożona

08.11.06, 10:21
Wszedłem dziś na stronę: zary.zagan.org
i zobaczyłem biały ekran z takim napisem na środku:

Brak dostępu!
Dostęp dla IP tego komputera jest zablokowany! Jeżeli ten komputer jest ogólnie dostępny (kafejka internetowa, biblioteka, szkoła, świetlica itp.) poinformuj o tym administratora strony pisząc na ten adres.

W ten sposób właściciel strony sobie wybiera komu pozwolić zabierać głos i przeglądać stroną a kogo wyeliminować, oczywiście nie informując o tym pozostałych użytkowników, którzy nadal tkwią w przekonaniu że właściciel tej strony jest człowiekiem uczciwym i godnym szacunku. A sondaże które publikuje są obiciem opinii publicznej a nie obrzydliwą i karygodną manipulacją.

Dziwne że ktoś w ten sposób uniemożliwia mi akurat wzięcie udziału w dyskusji na temat roszczeń Niemieckich Wypedzonych wobec Polaków i Polski.
Obserwuj wątek
    • croolick Re: Wolość internetu zagrożona 08.11.06, 11:29
      A masz dynamiczny IP (laczysz sie prze modem)? Jesli tak to poprostu przyznany
      zostal Ci IP, ktory nalezal do jakiegos spamera o zablokowanym IP. Ja nie
      blokowalem Twojego dostepu i nie widze w logach, by ktokolwiek to robil.
      • janwer Re: Wolość internetu zagrożona 08.11.06, 12:09
        Przełącz się do mnie. Mam kilkaset publicznych ipków. Dostaniesz nowy co
        tydzień. :-)
        • nika139 Re: Wolość internetu zagrożona 08.11.06, 22:06
          janwer napisał:

> Przełącz się do mnie. Mam kilkaset publicznych ipków. Dostaniesz nowy co
          > tydzień. :-)
          Mój znajomy usiłuje się skontaktować z janwer telefonicznie, ale ponoć nikt
          tego cholernego telefonu nie odbiera. Jak więc można się przyłączyć, nie mając
          aktualnie internetu?
          A przełaczyć się też nie każdy może. Jaki macie zasięg?
          • micom-zary Re: Wolość internetu zagrożona 08.11.06, 23:17
            nika139 napisała:

> Mój znajomy usiłuje się skontaktować z janwer telefonicznie, ale ponoć nikt
            > tego cholernego telefonu nie odbiera. Jak więc można się przyłączyć, nie mając
            > aktualnie internetu?
            > A przełaczyć się też nie każdy może. Jaki macie zasięg?

U Pana Janka tak jest...czesto nie odbiera, czesto krzyczy....Pan janek tak ma...
            Prosze skontaktowac sie na numer 509052088...moze cos uda sie zrobic :)

pozdrawiamy serdecznie
            • croolick Re: Wolość internetu zagrożona 08.11.06, 23:21
              A wiec nie tylko walka wyborcza ale i walka uslugodawcow trwa w najlepsze ;-)
            • janwer Re: Wolość internetu zagrożona 09.11.06, 07:58
              Telefony 0606269777 i 3630000 są odbierane od poniedziałku do piątku od godziny
              10 do 17. Zgłaszanie awarii SMS całą dobę. Nie odbieram telefonów po godzinach
              pracy.

Reszta bez komentarza. Ja swoją pracę lubię i nie zamierzam sprzedać sieci wraz
              z klientami, w przeciwieństwie do Micomu.
              • micom-zary Re: Wolość internetu zagrożona 11.11.06, 13:26
                hehehee..ja tam lubie sie rozwijac... :)

a nie chce zostawic sieci samopas zeby padla i zeby klienci nie mieli netu przez
                miesiac lub dwa ...jak to mialo miejsce u ciebie JAnku w zeszlym 2005 roku...i
                mi UKE nie zdejmuje nadajnikow z zawyzona moca...tak jak to mialo miejsce u
                Ciebie Janku w 2006 roku...

reszta bez komentarza :p
                EOT
                • janwer Re: Wolość internetu zagrożona 11.11.06, 13:50
                  Nie przypominam sobie w 2006, ani w zeszłym roku żadnego klienta, który z mojej
                  winy nie miał neta przez miesiąc i miał opłacone wszystkie faktury. Zalegający
                  z płatnościami mają necik odcinany, do skutku. Oczywiście nie podasz żadnych
                  konkretów zasłaniając się "dobrem" rzekomych klientow? :-)
                  UKE nie zdjął mi nigdy żadnego sprzętu. Nie ma żadnych nadajników z zawyżoną
                  mocą. Swoją drogą nie wiem kto rozpuszcza te plotki, bo już prawie wszystkie
                  konkurencyjne firmy się o to pytały.

Rozumiem Twoją frustrację i ton wypowiedzi. Przecież wypowiedziałeś mi "wojnę"
                  (dosłowny cytat).
                  • erykzary Re: Wolość internetu zagrożona 11.11.06, 15:01
                    Dam wam radę, oszczędźcie sobie ;-) i skorzystajcie z usług kunickiego MAXNETU :-)
      • lech_galik Re: Wolość internetu zagrożona 08.11.06, 16:07
        croolick napisał:

> A masz dynamiczny IP (laczysz sie prze modem)? Jesli tak to poprostu przyznany
        > zostal Ci IP, ktory nalezal do jakiegos spamera o zablokowanym IP. Ja nie
        > blokowalem Twojego dostepu i nie widze w logach, by ktokolwiek to robil.

Miałem dynamiczne IP do czasu kiedy nie zacząłem pisywać na tym forum. Jakaś taka dziwna zbieżność zdarzeń :D Pewnie jednak przypadkowa. Teraz mam stałe IP a mój dostawca netu oświadczył, że dynamicznego przywrócić mi nie może :)
        Ale my tu pitum pitum a dostęp do zary.zagan.org mam wciaż zablokowany ktoś widocznie boi się mojej obecności na tym forum i jedyny sposób na to jaki zna to w mordę i z kopa!!!
        • boberzary Re: Wolość internetu zagrożona 08.11.06, 16:50
          Co za szczęśliwa nowina :o)

Hip hip hura dla admina :o)

Oby więcej takich nowin :o)
          • s_ares Re: Wolość internetu zagrożona 08.11.06, 19:33
            <loooool>
            • lech_galik Re: Wolość internetu zagrożona 08.11.06, 23:11
              I taka między nami różnica że w imię wolności słowa ja bym zaprotestował gdyby wam komuchy ktoś zablokował dostep, ale wy potaficie się tylko niezdrowo cieszyć jakby to był osobisty przytyk dla znienawidzonego przez was Galika a nie dla praw człowieka i zasad przyzwoitości.
              żanada.
              • s_ares Re: Wolość internetu zagrożona 08.11.06, 23:20
                Nie przywlaszczaj sobie czegos, co do Ciebie nie nalezy.
              • s_ares Re: Wolość internetu zagrożona 08.11.06, 23:24
                I taka między nami różnica że w imię wolności słowa ja bym zaprotestował gdyby
                wam komuchy ktoś zablokował dostep, ale
                wy potaficie się tylko niezdrowo cieszyć jakby to był osobisty przytyk dla
                znienawidzonego przez was Galika a nie dla
                praw człowieka i zasad przyzwoitości.
                żanada.
                ---Zenada jest to, co wypisujesz, drogi Lechu...
                I Ty mowisz, ze nie jestes populista?
                Ale lec tak dalej, to sie przekonasz, ze jeszcze nie wszyscy w tym kraju
                oszaleli.
                A jeszcze wracajac do tego, kto kogo obraza, to ....ja nie wiem... ale Ty chyba
                jakis typowy Kali jestes, czy co?
                • s_ares Re: Wolość internetu zagrożona 08.11.06, 23:51
                  P.S.
                  A propos blokady - sprawdz warunki techniczne, to pogadamy. Zaden uczciwy
                  komuch nie robi takich rzeczy. Uczciwy komuch szybciej sam sobiue stos ulozy i
                  ogniem sluzyc bedzie, zanim w ogole ktos cokolwiek rzeczywiscie bedzie mogl
                  zarzucic. Rzeczywiscie, a nie w sposob, jaki Ty robisz: na uprzedzeniach
                  niepodpartych wiedza, a tylko zaszczepionych przekonaniem bazujac.
                  Jeszcze raz prosze:
                  poznaj idee lewicowe, zanim zaczniesz je potepiac.
                  I juz nie raz wspominalam, ze to, iz ktos siebie nazywa lewicowym, nie znaczy,
                  za takim jest. tak samo jak Ty - nazywakac siebie prawicowym, nie jestes nim.
                  Bo rozwiazania spoleczne blizsze sa u Ciebie do lewicy. Ale ideologie
                  doprawiasz do tego prawicowa, tak ze w koncu jestes populista niezupelnie
                  swiadomym. Bo to po prostu nie idzie w parze. Lewica, swiadoma i konsekentna
                  lewica ma program zupelnie inny o d Twojego i inny od zarskiego SLD. A prawica
                  z natury i definicji jest konserwatywna. Tymczasem Ty sie przyznajesz albo do
                  jednego, albo drugiego, zalezy co Ci pasuje.
                  Jest na to tylko jeden sposob: byc uczciwym wobec siebie. Ale to jest trudne.
                  To wymaga katharsis. Bardo bolesnej katharsis.
                  Jesli w ogole kiedys przejdziesz takie "bole prodowe", bedziesz innym
                  czlowiekiem.
                  Wiesz, moze mnie traktujesz jako jakis nieswiadomy beton komunistyczny, moze
                  dlatego tak sie boczysz?
                  A ja Ci powiem, ze w stanie wojennym bylam w NZS, pala czasem dostalam na
                  manifestacji, albo i gazem lzawiacym sie zaplakalam, matryce do wydawnictw
                  bezdebitowach pod nosem bezpieki w plecaku przewozilam z Warszawy do Wroclawia.
                  I w tym caly figiel, ze " nie o take".
                  To Ty mi nie mow takich farmazonow.
                  Wracajac do lektur:
                  Lema czytaj. I to niekoniecznie "Summa technologiae", ale "Bajki
                  robotow", "Cyberiade", "Dzienniki gwiazdowe". Tam jest caly moj swiatopoglad. O
                  ile zauwazysz tresc pod forma.
                  Osmiele sie watpic.
                  • lech_galik Re: Wolość internetu zagrożona 09.11.06, 00:12
                    Nie ma idei lewicowych kochana s_ares jest lewicowe kłamstwo i demagogia. I sa pożyteczni frajerzy którzy tę zarazę rozsiewają o świecie. Lewicowość to zero przedsiebiorczości i odpowiedzialnosci za siebie, to brak zasad moralnych zwany relatywizmem, brak honoru, pragnienie życia na cudzy koszt. Lewicowość to ignorancja, arogancja, schadenfreunde, biurokracja i korupcja.

A na styropianie to spał też Kaziu Drozd z PIS możecie założyć związek weteranów
                    Jeśi zaś chodzi o Lema to teraz wszystko jasne :) problem że facet miał poczucie humoru i sobi sporo kpił a Ty z tego zrobilaś poważny światopogląd.
                    • s_ares Re: Wolość internetu zagrożona 11.11.06, 20:30
                      Lechu, sa idee lewicowe i nie maja nic wspolnego z tym, co wypisujesz. A
                      demagogii to ja widze wiecej w pogladach wyglaszanych przez prawice...
                      A Lema cenie m. in. za poczucie humoru wlasnie. Drobny figiel w tym, ze jego
                      poglady sa znacznie blizsze moim, niz Ci sie wydaje. I dalsze od Twoich, niz Ci
                      sie wydaje.
                • lech_galik Re: Wolość internetu zagrożona 08.11.06, 23:53
                  s_ares napisała:

> I taka między nami różnica że w imię wolności słowa ja bym zaprotestował gdyby
                  > wam komuchy ktoś zablokował dostep, ale
                  > wy potaficie się tylko niezdrowo cieszyć jakby to był osobisty przytyk dla
                  > znienawidzonego przez was Galika a nie dla
                  > praw człowieka i zasad przyzwoitości.
                  > żanada.
                  > ---Zenada jest to, co wypisujesz, drogi Lechu...
                  > I Ty mowisz, ze nie jestes populista?
                  > Ale lec tak dalej, to sie przekonasz, ze jeszcze nie wszyscy w tym kraju
                  > oszaleli.
                  > A jeszcze wracajac do tego, kto kogo obraza, to ....ja nie wiem... ale Ty chyba
                  >
                  > jakis typowy Kali jestes, czy co?

s_ares nie jesteś w stanie mnie obrazić. Obrażasz sama siebie co najwyżej :)
                  Ja tylko Ci wspólczuje bo kiedy się cieszysz że ktoś zablokował mi dostep i możliwośc obrony swoich racji na forum to tak jakbyś się cieszyła że ten ktoś oszukuje pozostałych userów. Oni tam teraz sądza że ja zamilkłem bo tak mi świetnie dowalili wagą i profesjonalizmen swoich argumentów ze aż mnie zatkało :)
                  A mnie zatkało zwykłe brutalne chamstwo!!! Racz o tym nie zamopinać kiedy publicznie demonstrujesz swoje schadenfreunde. prędzej czy później ten którego dzis popierasz swoje chamskie techniki niszczenia opozycji zastosuje do Ciebie.
                  Jak nie wierzysz przestudiuj dokładniej historię bolszewizmu.
                  • s_ares Re: Wolość internetu zagrożona 11.11.06, 20:35
                    lech_galik napisał:
                    > Ja tylko Ci wspólczuje bo kiedy się cieszysz że ktoś zablokował mi dostep i
                    moż
                    > liwośc obrony swoich racji na forum to tak jakbyś się cieszyła że ten ktoś
                    oszu
                    > kuje pozostałych userów.
                    ---No, teraz to po prostu przegiales.
                    Gdzie ja, do jasnej niespodziewanej,wyrazlima radosc z tego, ze Cie zablokowano
                    (co jest chyba problematyczne, o czym juz wspominalam, nie ma co walkowac).

> Racz o tym nie zamopinać kiedy publi
                    > cznie demonstrujesz swoje schadenfreunde. prędzej czy później ten którego
                    dzis
                    > popierasz swoje chamskie techniki niszczenia opozycji zastosuje do Ciebie.
                    > Jak nie wierzysz przestudiuj dokładniej historię bolszewizmu.
                    ---Gdzie ja zademstrowalam Schadenfreunde?????????????????????????????????
        • janwer Re: Wolość internetu zagrożona 09.11.06, 08:08
          lech_galik napisał:
          > Miałem dynamiczne IP do czasu kiedy nie zacząłem pisywać na tym forum. Jakaś
          ta
          > ka dziwna zbieżność zdarzeń :D Pewnie jednak przypadkowa. Teraz mam stałe IP
          a
          > mój dostawca netu oświadczył, że dynamicznego przywrócić mi nie może :)
          > Ale my tu pitum pitum a dostęp do zary.zagan.org mam wciaż zablokowany ktoś
          widocznie boi się mojej obecności na tym forum i jedyny sposób na to jaki zna
          to w mordę i z kopa!!!

Lechu, znam Twojego dostawcę, Twoje IP i rodzaj łącza, z jakiego Twój dostawca
          korzysta w tamtej lokalizacji. Miałeś stałe IP. Zmiany mogły następować
          okresowo np co kilka tygodni w wyniku zmian konfiguracji, ale nie codziennie.
          Chyba, że się coś zmieniło więć mogę się mylić, co do teorii spiskowej.
          :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka