Dodaj do ulubionych

Croolick nie docenia regionalnej

26.09.08, 12:23
Jednak croolick "niedoszacowł" tzw. lokalnej prasy . Tym razem uprawnione są
nazwy typu szmatławiec . Jak inaczej można określić "wydawnictwo" które
publikuje tego typu zdjęcia . Pogoń za kasą jest porażająca . Zupełny brak
szacunku dla ludzkiej tragedii i śmierci , choćby mordercy nienarodzonego
dziecka .
Autor odnosi się do innej sytuacji , ale do wydawców szmatławca pasuje
idealnie - "Co nam hańba, gdy talary Mają lepszy kurs od wiary! Wymienimy na
walutę Honor i pokutę!
Kantyczka z lotu ptaka - Jacek Kaczmarski .
Obserwuj wątek
    • croolick Re: Croolick nie docenia regionalnej 26.09.08, 20:37
      Masz racje, nie docenilem ich, zamurowalo mnie, to co zobaczylem na stronie 2...
      brak slow...
      • p.e.k.o Re: Croolick nie docenia regionalnej 27.09.08, 00:44
        croolick napisał:

> Masz racje, nie docenilem ich, zamurowalo mnie, to co zobaczylem
        > na stronie 2... brak slow...

Nic nowego ani nadzwyczajnego, dużo wcześniej takie same obrazki pokazywali w
        telewizji.
        • croolick Re: Croolick nie docenia regionalnej 27.09.08, 01:04
          p.e.k.o napisał:

> Nic nowego ani nadzwyczajnego, dużo wcześniej takie same obrazki
          > pokazywali w telewizji.

ba, jak chcesz to nie takie rzeczy bez problemu znajdziesz w internecie (BTW ja
          nie widzialem zdjec tego wisielca w zadnym z mediow, ale moze jestes lepiej
          zorientowany - nie czytam Faktu i Superekspresu, w TV tez nie zauwazylem zblizen
          wiszacych zwlok sprawcy). Tyle, ze mowimy o PUBLIKACJI ZDJEC W _LOKALNEJ_
          GAZECIE. GAZECIE, KTORA TRAFI DO RAK WSZYSTKICH KREWNYCH I ZNAJOMYCH OFIAR ORAZ
          SPRAWCY! Ciekawe, czy bylbys tak samo nonszalancki, gdby opublikowano w
          Regionalnej tak "niewinne" zdjecie zwlok kogos z wlasnej rodziny? To nie byl
          czlonek mojej rodziny ale ja i wielu innych poczulem OGROMNY niesmak, bo uwazam,
          ze wszystkim ludziom (nawet tym najgorszym) nalezy sie chocby minimalny szacunek
          po smierci.
          • p.e.k.o Re: Croolick nie docenia regionalnej 27.09.08, 10:24
            croolick napisał:

> w TV tez nie zauwazylem zblizen wiszacych zwlok sprawcy

To, że nie zauważyłeś, nie oznacza wcale, ze takie coś nie miało miejsca. Ja
            widziałem.

> Ciekawe, czy bylbys tak samo nonszalancki, gdby opublikowano w
            > Regionalnej tak "niewinne" zdjecie zwlok kogos z wlasnej rodziny?

Nie napisałem, czy to dobrze czy źle, że takie obrazki są pokazywane.
            Stwierdziłem jedynie, że pokazano także w TV, a wiec GR nie była pierwsza.

> To nie byl czlonek mojej rodziny ale ja i wielu innych poczulem
            > OGROMNY niesmak

Po prostu takich scen nie powinno się pokazywać i tyle.

> wszystkim ludziom (nawet tym najgorszym) nalezy sie chocby
            > minimalny szacunek po smierci.

Jeśli ktoś nie zasłużył na szacunek za życia, to swoją śmiercią raczej tego nie
            spowoduje.
            • croolick Re: Croolick nie docenia regionalnej 27.09.08, 13:05
              p.e.k.o napisał:

> To, że nie zauważyłeś, nie oznacza wcale, ze takie coś nie miało
              > miejsca.

Jak napislem wczesniej nie jestem tak doskonale zorientowany w dzialalnosci
              prasy brukowej i innych mediow niskich lotow.

> Ja widziałem.

Prosze o szczegoly.

> Stwierdziłem jedynie, że pokazano także w TV, a wiec GR nie była
              > pierwsza.

Jesli nawet pokazano, to czy zrobiono zblizenie na zwloki?

> Po prostu takich scen nie powinno się pokazywać i tyle.

Tym bardziej nalezy tego oczekiwac od lokalnej gazety.

> Jeśli ktoś nie zasłużył na szacunek za życia, to swoją śmiercią
              > raczej tego nie spowoduje.

Nie chodzi o szacunek do osoby ale o szacunek wobec zwlok innego czlowieka. Juz
              dawno oddallismy sie od swiata zwierzat, grzebiac zwloki i ukrywajac je przed
              oczami innych ludzi, oczywiscie nie raz ludzie beszczescili zwloki, napawali sie
              widokiem ofiar egzekucji, a tak dzieje sie nawet dzis. Ale w cywilizowanym
              swiecie IMHO nie powinno byc zgody na takie dzialania. Ludzi zawsze beda
              przyciagaly makabryczne widoki (vide tlum gapiow przy wypadku drogowym), bo taka
              jest konstrukcja ludziej psychiki a mechanizm ten nie do konca wyjasniony.
              Niemniej to zainteresowanie nie mozna zaliczyc do potrzeb wyzszego rzedu. Po co
              wiec promowac zainteresownia makabra raniac przy tam uczucia rodzin ofiar i
              sprawcy? Bo oczywiscie ludzie lubia sobie patrzec na ofiary, ale tylko jesli nie
              dotyczy to ich samych... No chyba, ze ktos ma uszkodzone platy czolowe i nie
              jest w stanie odczuwac empatii.
            • croolick A propos pewnych standardów. 27.09.08, 13:37
              news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7636577.stm
              Dziwne, ze angielscy dziennikarze nie wzoruja sie na na tych z Regionalnej i nie
              pokazali momentu, gdy ciezarowka potracila frustratke a przeciez byly by takie
              "fajne ujecia" no i do tego takie niewinne, bo delikwentka jednak przezyla...
    • zuska07 Re: Croolick nie docenia regionalnej 26.09.08, 21:17
      Dramat, szmatławiec to łagodne stwierdzenie. Szok! Ta gazeta sięgnęła dna, niżej
      gazeta chyba nie może upaść. Szkoda słów, wyrazy współczucia rodzinom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka