Dodaj do ulubionych

Restauracja Kaukaz - Radzymin

04.04.13, 21:37
Oferujemy Państwu szeroki wachlarz tradycyjnych kaukaskich potraw, włoskich makaronów i wiele innych smacznych dań w atrakcyjnych cenach.
Organizujemy imprezy okolicznościowe (chrzciny, komunie, urodziny, imieniny, rocznice ślubu).

Restauracja Kaukaz
Radzymin, ul. Konstytucji 3 Maja 30 (vis-à-vis Szpitala)
www.restauracjakaukaz.pl
Obserwuj wątek
    • marta.zbych Re: Restauracja Kaukaz - Radzymin 05.04.13, 09:29
      To w końcu kuchnia kaukaska czy włoska czy polska? Taki misz masz nie wróży jakości
      • slabex Re: Restauracja Kaukaz - Radzymin 07.04.13, 20:40
        Witam.

Nasza Restauracja specjalizuje się w daniach kaukaskich ale mamy też w swojej ofercie dania włoskie i polskie.
        Każdy znajdzie coś dla siebie.
        Zapraszamy i życzymy smacznego.

Restauracja Kaukaz
        Radzymin, ul. Konstytucji 3 Maja 30 (vis-à-vis Szpitala)
        www.restauracjakaukaz.pl
        • karolkaka Re: Restauracja Kaukaz - Radzymin 08.04.13, 09:19
          Kaukazowi życzę powodzenia, choć po przestudiowaniu menu i zdjęć lokalu rozum podpowiada mi, że w takim ujęciu to raczej będzie plajta...
          - wystrój lokalu nawiązuje do sąsiedztwa szpitala (przychodni?)
          - w menu (poza pierogami) potraw kaukaskich jak na lekarstwo (kurczę, znów ten szpital!wink)
          - jak coś jest "dla wszystkich", to przeważnie jest dla nikogo... Myślę tu o upchaniu do menu dań polskich, włoskich, kaukaskich... A kebaba i pizzy nie będzie?

Dobra, trzeba wpaść na pielmienie i ocenić na miejscu wink
          • radzyminiak2 Re: Restauracja Kaukaz - Radzymin 08.04.13, 09:31
            A ja tam wpadnę z rodzinką i zamówimy jakieś danie czysto kaukaskie. Tak dla spróbowania bo jeszcze tej kuchni nie spożywałem smile Wtedy mozna będzie ocenic.... Ale słuszna uwaga że od kuchni kaukaskiej do włoskiej spora droga.....
            • kr.opek Re: Restauracja Kaukaz - Radzymin 09.04.13, 07:55
              a ja polecam - porcje spore, ceny przystępne. I co najwazniejsze - jedzenie pyszne i swieże.
              • flancowany Re: Restauracja Kaukaz - Radzymin 09.04.13, 11:22
                Tylko skąd pomysł żeby mieć zamknięte w niedzielę?
                Jakiś radzymiński folklor?
                Rozumiem że w niedzielę zamknięte są bary z "domowymi" obiadami, ale lokal aspirujący do bycia restauracją musi być otwarty w niedzielę.
                Zrozumiałbym gdyby było zamknięte w poniedziałek, nawet do wtorku.
                Ale niedzieli nie rozumiem.

-----
                Polacy są wspaniałym narodem i bezwartościowym społeczeństwem.
                Cyprian Kamil Norwid
                • asik2402 Re: Restauracja Kaukaz - Radzymin 09.04.13, 13:59
                  Też mi się wydaje,że powinno być otwarte w niedzielę. Bo dla niektórych to jest jedyny dzień kiedy mają wolne i z chęcią odpoczęli by od gotowania i spróbowali czegoś nowego, no ale niestety nie tam, a szkoda.
            • zalewix1 Re: Restauracja Kaukaz - Radzymin 26.06.13, 16:41
              Witajcie, zapytam krótko smacznie i świeżo jest w tej restauracji? Bo chciałem coś dziś zamówić. Proszę o szybką odp.
    • antek722 Re: Restauracja Kaukaz - Radzymin 10.04.13, 11:56
      Ja również życzę właścicielom knajpki powodzenia i wytrwałości. Mam nadzieję, że czytając wypowiedzi na forum wyciągną właściwe wnioski wink
      Faktycznie pomysł z zamknięciem lokalu w niedzielę jest mało fortunny ( chyba lepiej zrobić sobie offa w poniedziałek ).
      Co do menu jak na początek jest ok, szkoda tylko że nie wszystkie potrawy w nim wymienione wciąż nie są dostępne (saciwi, ostri, itd.)
      Fajnym pomysłem jest wprowadzenie do menu gruzińskiej lemoniady, chętnie napiłbym się tej o smaku winogronowym wink
      Dobrze by było wprowadzić do karty kilka gatunków gruzińskiego wina w rozsądnych cenach.
      Gdyby pojawiła się czacza, też by było miłowink
      Popracowałbym też nad wystrojem knajpki, tak żeby bardziej kojarzyła się z nazwą, która w końcu do czegoś zobowiązuje. Nie wszyscy klienci musza wiedzieć, że rogi leżące na barku służą do picia wina.
      I ostatnia sugestia: wykorzystajcie fakt, że Gruzja jest dla Polaków krajem, który niby jest nam znany, ale tak naprawdę kojarzy się głównie z piosenką "Filipinek" i wizytą L.Kaczyńskiego w 2008 r.
      Natomiast o obyczajach, kuchni, bogactwie krajobrazów tak naprawdę wiemy niewiele, chyba że mieliśmy szczęście odwiedzić ten piękny kraj i wspaniałych ludzi.
      Trzymam za Was kciuki i jeszcze raz życzę powodzenia smile
      • flancowany Re: Restauracja Kaukaz - Radzymin 10.04.13, 12:51
        antek722 napisał:
        > I ostatnia sugestia: wykorzystajcie fakt, że Gruzja jest dla Polaków krajem,
        > który niby jest nam znany, ale tak naprawdę kojarzy się głównie z piosenką
        > "Filipinek" i wizytą L.Kaczyńskiego w 2008 r.

Niektórym Gruzja może się kojarzyć wyłącznie z Grigorijem "Grzesiem" Saakaszwili z "Czterech pancernych i psa".
        A innym Kaukaz bardziej będzie się kojarzył z www.youtube.com/watch?v=4asQYD92y-c bo Kaukaz to nie tylko Gruzja, ale też Czeczenia, Dagestan, Azerbejdżan.
        • antek722 Re: Restauracja Kaukaz - Radzymin 10.04.13, 18:03
          Może też kojarzyć się z Josifem Wissarionowiczem....
          Tak wiem, że Kaukaz to nie tylko Gruzja ale też Rosja,Armenia, Inguszetia....
          A o Gruzji napisałem dlatego, że potrawy regionalne umieszczone w menu są w dużej mierze potrawami gruzińskimi i osoba odpowiedzialna za ich przygotowanie pochodzi właśnie z tego kraju ( taką informację mają umieszczoną na swojej stronie ).
          Swoją drogą na filmiku, który zlinkowałeś też jest sporo zdjęć z Gruzji wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka