Dodaj do ulubionych

Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!!

02.09.09, 16:47
Otwieram wątek, w którym zbieram głosy poparcia za kasowaniem
wszystkich wypowiedzi liberal-2, radzradza i radzyminiaka.pl

Notorycznie zakłócają porządek dyskusji, są chamscy, obrażają innych
i wkółko mówią tylko o jednym.

Z tego co widzę forum jest w zakładce fora prywatne - więć proszę
wykluczyć tych oszołomów z dyskusji.

Wpisujcie się kto ZA.
Obserwuj wątek
    • agamek12 Re: Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!! 02.09.09, 16:56
      Jestem ZA kasowaniem wszystkich wypowiedzi odbiegających od głównego
      tematu, nawet jeśli ich autorem jest Agamek12. Jestem ZA kasowaniem
      wszystkich odpowiedzi, w których obraża się innych.
      • andrzej5219 Re: Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!! 02.09.09, 23:02
        Popieram Agamka12, czasami forum przypomina agitkę jednej słusznej
        linii. Należy kasować wszystko co odbiega od tematu danego wątku!!!
        Szukam tu konkretów a nie przekonywania mnie do cudzych poglądów,
        tego w swym zyciu już się nasłuchałem smile
    • aa9612bydleludzkie Protestuję 02.09.09, 17:08
      Jeżeli widzisz chamstwo tych których wymieniłeś to przeczytaj
      przytocząną wypowiedź GDEVA w watku nie karmić GDEVa.
      Czyzbys nie dostrzegł w tym chamstwa , że nie zabrałeś/łaś tam
      głosu? Czy nie masz kobiet w domu?
      Czy to solidarnośc z GDEVem czy zwykłe przeoczenie?
      • m385 a nie powinieneś... 03.09.09, 00:10
        Wydaje mi się, że twój protest powinien zostać skasowany, ponieważ
        anakonda17 wyraźnie napisał, że w tym wątku zbiera wyłącznie głosy
        za uciszeniem liberałów. wink

Pozdrawiam.
        • aa9612bydleludzkie Re: a nie powinieneś... 03.09.09, 09:00
          jak to trzeba uważać gdzie sie piszesmile
    • radzradz Re: Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!! 02.09.09, 19:32
      A kto to jest Moderatpor z tematu?
      To jakis dinozaur?
    • elizabeth40 Re: Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!! 02.09.09, 19:53
      Jestem za tak, ponieważ zastałam niejednokrotnie obrażona.
    • radzradz Re: Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!! 03.09.09, 09:53
      Napisze jak to zwykle wyglada.

1. Ktos zaklada temat wylewajac zale jak to jest zle w Radzyminie.
      2. Jakis liberal odpowiada dlaczego tak jest.
      3. Rozpoczyna sie dyskusja.
      4. Socjalistom zaczyna brakowac argumentow.
      5. Zaczynaja sie chamskie pyskówki rozpoczete przez socjalistow bo nie maja
      argumentow.
      6. Anakonda17, Gdyba17, Elizabeth40, Gdev wyzywaja liberalow od troli i
      oszolowow i pisza zeby nas nie karmic.

Popatrzcie na to z innej strony. My prezentujemy inny punkt widzenia na pewne
      sprawy, wy inny. Dlaczego nie mozemy pisac na forum? Dlatego, ze mamy racje?
      Dlatego, ze prawda wam nie lezy?
      Ja rozumiem, ze stowarzyszeniu moze nie lezec ale wam, zwyklym ludziom?
      Czy my wam zabraniamy pisac mimo, ze wypisujecie takie glupoty i nie
      sprzeciwiacie sie zlodziejstwu, demoralizacji spoleczenstwa i zadluzeniu?
      Biernosc tez jest zla dlatego bede pisal czy wam sie podoba czy nie.
      • gduba17 Re: Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!! 06.09.09, 15:22
        > Napisze jak to zwykle wyglada.
        >
        > 1. Ktos zaklada temat wylewajac zale jak to jest zle w Radzyminie.
        > 2. Jakis liberal odpowiada dlaczego tak jest.
        > 3. Rozpoczyna sie dyskusja.
        > 4. Socjalistom zaczyna brakowac argumentow.
        > 5. Zaczynaja sie chamskie pyskówki rozpoczete przez socjalistow bo
        nie maja
        > argumentow.
        > 6. Anakonda17, Gdyba17, Elizabeth40, Gdev wyzywaja liberalow od
        troli i
        > oszolowow i pisza zeby nas nie karmic.

Dopóki na tym forum nie było pkt. 2 nie było też pkt. 4, 5, 6.
        Pytanie retoryczne - czy to forum Radzymin i okolice czy liberalizm
        vs socjalizm ?

Dlatego dla zachowania przejrzystości forum podpisuję się obiema
        rękami pod prośbą do adminów o kasowanie postów zawierających proby
        polemiki liberalizm czy socjalizm w wątkach o innej tematyce.
        Jeśli i to nie pomoże zasypię kogo tylko mogę wnioskami o bany z
        przykładami naruszeń regulaminu i netykiety.
    • 2-monika1313 Re: Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!! 03.09.09, 10:18
      A może założyć osobny wątek, w którym "liberałowie" mogliby się wypisać. Jeżeli
      w danym temacie mają coś konkretnego do powiedzenia to niech mówią. W wątku na
      temat rozpoczęcia roku szkolnego niektóre wypowiedzi są już bardziej wyważone.
      Moim zdaniem chcą oni odwrócić uwagę od spraw poruszanych na tym forum
      sprowadzając wszystko do ich ideologii.
      Skoro tak bardzo leży im na sercu los "publicznych pieniędzy" dlaczego nie
      zwrócili uwagi na to co było poruszane na ostatniej sesji: wyniki kontroli RIO
      dotyczące przetargów, które wykazały rażące nieprawidłowości, czy wypowiedź
      chyba sołtysa, który mówił o oszukańczych praktykach wykonawców (wykonali mniej
      a za więcej wzięli pieniądze). Któryś z radnych chciał powołać społecznych
      inspektorów którzy pilnowaliby prawidłowości płatności za wykonane inwestycje .
      Może to jest właściwe miejsce dla naszych "liberałów".
      • radzradz Re: Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!! 03.09.09, 10:39
        Wlasnie o tym piszemy caly czas.
        Nieprawidlowosci i marnotrawstwo zawsze beda puki sa wspolne pieniadze.
        Chodzi o to zeby wspolnych pieniedzy bylo jak najmniej a nie lepsze nimi
        gospodarowanie (co jest niemozliwe).

Wy chcecie roziwazywac kolejne problemy a my nie chcemy zeby problemy
        powstawaly. Co jest prostsze?
      • radzradz Re: Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!! 03.09.09, 10:42
        Któryś z radnych chciał powołać społecznych
        inspektorów którzy pilnowaliby prawidłowości płatności za wykonane inwestycje
        .

Tworzac kolejne urzednicze miejsca pracy.
        Bezsens. Ile mozna pisac to samo?
        A pozniej kolejna grupe kontrolujaca ta grupe. Powodzenia.
    • 2-monika1313 Re: Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!! 03.09.09, 11:05
      Inspektorów społecznych czyli bez wynagrodzenia. Jest robiona ulica, po której
      jeździsz lub chodnik w pobliżu Twojego domu. Wykonawca podaje, że wykonał
      kilometr a Ty mówisz, że jest tylko 200 metrów i płacone jest za 200 metrów, a
      nie za to co przedstawił wykonawca.
      • radzradz Re: Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!! 03.09.09, 11:12
        Jak mi buduja dom czy wykanczaja to sam chodze z miarka i mierze.
        Nie widze problemow.
        Jak kostke sobie zrobie przed domem tez bede chodzil z miarka.
        Spoleczne kontrole nie sa mi potrzebne.
      • radzradz Re: Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!! 03.09.09, 11:15
        Kluczem do rozwiazania zagadki dlaczego ja sie nie daje oszukac przez wykonawce
        jest to, ze sa to moje pieniadze i moj dom czy chodnik.
        Jesli cos jest panstwowe to jest niczyje i zawsze bedzie marnotrastwo, oszustwo
        i syf.
      • radzradz Re: Moderatporzy obudźcie się!!!!!!!!!!! 03.09.09, 11:31
        Inspektorów społecznych czyli bez wynagrodzenia.

Kpisz sobie? To za co ten urzedas bierze pieniadze? Za siedzenie i picie kawy?
        Jak nie upilnowal roboty to do pierdla albo niech oddaje ze swoich.

Sama widzisz, ze ta walka jest bez sensu i z gory skazana na niepowodzenie.
        Skoro urzednik zlecajacy roboty nie potrafi skontrolowac stanu robot i nie
        bierze zadnej odpowiedzialnosci to po co on jest?
        Moze wogole chodzmy za nich spolecznie do pracy?

Gdyby nie bylo urzednikow albo bylo ich malo nie byloby problemu. Ja sobie jak
        pisalem potrafie dom wybudowac czy chodnik zrobic. Nic trudnego. Trzeba tylko
        chciec.
        A tak bedziecie do smierci wojowac z urzednikami i nic z tego nie miec.

Drogi - dziura na dziurze.
        Opieka zdrowotna - lezy i kwiczy.
        Szkolnictwo - wiemy.

No i czy ja pisze nie na temat? Pokazuje problem i rozwiazanie. Czego jeszcze
        chcecie? Teatru pod gwiazdami? Ale moze moderatporzy (kimkolwiek sa) wam
        pomoga bo oszolomy pisza.
    • liberal-3 Blokada kont 03.09.09, 13:56

Chciałem podziękować drogim administratorom za zablokowanie konta liberal-2.
      Nareszcie skończą się te liberalne wyjaśnienia całego zła.

I cieszę się, że usunięto kolejny wpis o prawnikach. Naprawdę super.
      • meteorradzyminski Re: Blokada kont 03.09.09, 17:53
        W Radzyminie właśnie realizują się założenia liberalizmu „gmina powinna mieć 0
        kasy i leżeć bykiem”
        Samo się zrobi.
        Artykuł z Wieści ostatnich, to jeden z setki przykładów niekompetencji partaczy
        z Radzymina.
        „Byłem pod ścianą”
        Matoły,Matołki,......
        • m385 Re: Blokada kont 03.09.09, 22:49
          > W Radzyminie właśnie realizują się założenia liberalizmu
          > „gmina powinna mieć 0 kasy i leżeć bykiem”
          > Samo się zrobi.

To są twoje prywatne i w gruncie rzeczy prymitywne wyobrażenia na
          temat liberalizmu.

Fakty są takie, że budżet Radzymina opiewa nie na zero, a na 70mln
          PLN. Tegoroczny deficyt wyniesie około 10mln PLN. Narastające
          zadłużenie Radzymina wynosi prawie 20mln PLN.

Jesteś pewien, że liberalizm polega na powiększaniu dziury w
          finansach publicznych?
          • kchacinski Re: Blokada kont 04.09.09, 06:39
            Moderatorzy nie mają możliwości zablokowania konta. A to oznacza, że
            zrobili to właściciele portalu, a to z kolei oznacza że przyglądają
            sie temu forum i już niedługo będziemy musieli się z wami męczyć,
            bez względu czy będzielicie liverałami 3, 5 czy 112
            • aa9612bydleludzkie Re: Blokada kont 04.09.09, 09:58
              Z całą pewnością właściciel śledzi nasze dyskusje i sam z siebie
              doszedł do tego , że trzeba zablokować konto.
              Ciekawe tłumaczenie...
              • liberal-3 Re: Blokada kont 04.09.09, 10:13
                Tym bardziej mnie to uświadamia w tym, że nasze wypowiedzi mogą być śledzone i
                widocznie komuś się to bardzo nie podoba. Skoro Szifox i jego koledzy nie mogą
                blokować kont, to widocznie zrobił to właściciel tego portalu. Zastanawia mnie
                fakt, że stało się to zaraz po tym jak zamieściłem artykuł o otwarciu zawodów
                prawnika dla magistrów prawa. Widocznie komuś bardzo przeszkadzał mój komentarz
                do tego artykułu.

Sądzę, że nie ma co dalej narzucać się gazecie wyborczej wobec tego. Z wolnością
                słowa wbrew pozorom jest u nas nadal bardzo kiepsko.

• liberal-3 Re: Blokada kont 04.09.09, 10:14
              No ja też mam taką nadzieję, że nie będziemy musieli się męczyć.
            • liberal-3 Re: Blokada kont 04.09.09, 10:24
              Ja ci jakoś nie wierzę, że moderatorzy nie mają takiego prawa. Otóż po
              zalogowaniu na mój stary login dostaję taki komunikat:

"Nie możesz pisać na tym forum - jego założyciel to uniemożliwił."

A właścicielem jest Pan Szifox. Więc to może nie spisek gazety.
              • szifox Re: Blokada kont 04.09.09, 14:38
                to ja zablokowałem konto liberal-2, zablokuję także kolejne jeżeli w
                dalszym ciągu ten użytkownik będzie ignorował ostrzeżenia o łamaniu
                zasad publikacji na tym forum ...

Liberal-2 był pierwszym zabanowanym loginem na tym forum ...
                • liberal-3 Re: Blokada kont 04.09.09, 15:15
                  Możesz konkretnie napisać, "gdzie zignorowałem ostrzeżenia o łamaniu zasad
                  publikacji"?

Mam nadzieję, że do każdego użytkownika będzie stosował tą samą miarkę.

• kchacinski Re: Blokada kont 04.09.09, 17:47
                    Praca domowa, podlicz ile razy obraziłeś innych i ile razy zrobiłeś
                    offtop, następnie porównaj się do innych i odpowiedz sobie na
                    pytanie dlaczego konto zostało zablokowane...
                    • aa9612bydleludzkie Re: Blokada kont 04.09.09, 18:35
                      Zadanie z założenia niemozliwe do zrealizowania. Ale tez
                      tendencyjne. Uczciwie byłoby " ile razy obraziłeś ile razy obrazono
                      Ciebie" ( troll, oszołom itp.)
                      • gduba17 Siać, siać, blokować.... 06.09.09, 13:30
                        > Uczciwie byłoby " ile razy obraziłeś ile razy obrazono
                        > Ciebie" ( troll, oszołom itp.)

A przy okazji to o czym napisałeś vs ile razy dany typ pisał posta
                        nie na temat wątku oraz ile razy pisał o tym samym na forum przy
                        jakiejkolwiek okazji. Jak obiektywnie to obiektywnie, ok ?

Ilość wypowiedzi uzytkowników tego forum przeciwnym trollingowi
                        kilku osób mówi chyba za siebie. Na zwracane uwagi odpowiadają oni
                        agresją i takiej oczekują od innych jak wody na młyn. I nie jest to
                        moim zdaniem argment na ich obronę - bo ktoś jednego czy drugiego
                        oszołoma nazwał po imieniu.

Ja sama jestem użytkonikiem "biernym", uaktywniam się tylko gdy już
                        żółć mi się wylwea od czytania sto tysięcy piąty raz tych samych
                        genialnych myśli np. "ucznia szkoły austriackiej" (heheh powalił
                        mnie, serio) - wszytko fajnie ale historia i teoria mysli
                        politycznej i ekonomii to nie to forum. Można raz, drugu, ale nie
                        tysięczny. Jak koledzy chcą pisać na ten temat z doktorantami obu
                        kierunków to warto poszukać tam (na właściwych forach tematycznych)
                        adwersarzy. Nie każdy sąsiad, radzyminiak, czy mieszkaniec gminy
                        tutaj chce takich dyskusji - a przynajmniej wiekszość NIE MA TAKIEJ
                        OCHOTY.

Dlatego banować dziadów, nie popuszczać..........
                        • gduba17 Razradz = m385 - taka mała ciekawostka. 06.09.09, 14:00
                          I widzę że nawet próbował biedny "uczeń szkoły austriackiej" znależć
                          kogoś z kim można na ten temat popisać, ale nie znalazł bo temat
                          mało popularny:
                          forum.gazeta.pl/forum/f,84193,Ekonomia_austriacka.html
                          ale chwała za dobre chęci Panie kolego, tylko może przy okazji
                          powiesz nam jaki ma sens twój trolling w postaci kilku loginów na
                          tym forum (to akurat nie jest zabronione) i pisania z kilku loginów
                          w tym samym poście (to już co najmniej niegrzeczne choćby w stosunku
                          do tego z kim się dyskutuje bo nikt nie lubi być manipulowany).
                          Jakbym dłużej pośledziła to i na innych uprzykrzaczy znajdę haka.
                          Dlatego odpuście bo będę pisała o wnioski na bana czy to do
                          właściciela forum czy do gazeta.pl.
                          • gduba17 Re: Razradz = m385 - taka mała ciekawostka. 06.09.09, 14:10
                            Z uwagi na stopień uciązliwości dla innych użytkowników forum moje
                            ew. wnioski do gazeta.pl będą dotyczyć blokady uciązliwych IP - i
                            wyjdzie jednemu z drugim panu, że ani z roboty, ani ze studiów ani z
                            domu się nie połączy, a jeśli już to poczyta zbawienny dla innych
                            komunikat, niezależnie z jakiego loginu wbić będzie chciał.
                            Uwierzcie że nie jesteście tacy "nienaruszalni" koledzy liberałowie
                            o tysiącu imion. Fersztejen ?
                          • gdev Re: Razradz = m385 - taka mała ciekawostka. 06.09.09, 14:14
                            Szczerze mówiąc zwraca mi się, jak czytam w każdym wątku o
                            liberaliźmie. Radzradz, liberal i ich ich inne nicki zobrzydliwili
                            mi to wystarczająco. Precz z tym liberalizmem, tym bardziej, że jest
                            on narzucony i bezczelny. Każdy temat jest dobry żeby go wykorzystać
                            do głupiej agitacji. Oni doskonale więdzą, że my nie chcemy o tym
                            czytać i mimo to z premedytacją zamieniają każdy temat w
                            pierniczenie o wyższości liberalizmu ponad inne. Wyzywanie
                            wszystkich po kolei i każdego z osobna powoduje tylko, że możemy
                            reagować adekwatnie i poziom dyskusji spada poniżej poziomu morza.
                            Dlatego na akcję musi być reakcja i zmieniam zdanie i jestem za.
                            • gduba17 Re: Razradz = m385 - taka mała ciekawostka. 06.09.09, 14:19
                              Powiedz to razradzowi osobiście - o ile nie sprzedał juz
                              porothermu wink

forum.gazeta.pl/forum/w,14936,63842260,63842260,Sprzedam_Porotherm_25_pozostaly_po_budowie.html
                              • radzradz Re: Razradz = m385 - taka mała ciekawostka. 06.09.09, 14:47
                                Gduba wyluzuj sie bo oszalejesz. Jak czytam twoje wypowiedzi to sa one
                                przepelnione straszna nienawiscia. Rzucasz tylko wyzwiskami a jeszcze nie
                                przeczytalem zebys napisala cos na temat.

Czesc jestem Gduba17 i chcialam wam wszystkim powiedziec - nie karmic troli.
                                • gduba17 Re: Razradz = m385 - taka mała ciekawostka. 06.09.09, 14:58
                                  > Czesc jestem Gduba17 i chcialam wam wszystkim powiedziec - nie
                                  karmic troli.

Zważywszy na wątek w którym piszemy - z ust mi to wyjąłeś. Nie
                                  ośmieszaj się już proszę. Krytyka twoich zachowań nie wynika z chęci
                                  obrażania kogokolwiek. Poczytaj co inni mają do powiedzenia w tym
                                  temacie (liberalizm) na tym forum i zejdź na ziemie.

Jak już napisałam - jestem czytelniczką (tak czytelniczką - są też
                                  tacy) radzyminśkiego forum od dłuższego czasu i przepraszam że w ten
                                  sposób na nim zaistniałam aktywnie ale nawet w trakcie wyborów nie
                                  było tu takiego śmietnika jak odkąd zacząłeś wykładac austriacką
                                  szkołe liberalno- ekonomiczną czy coś tam - mimo Twoich zachęt nie
                                  zmierzam tego zgłebiać bo mnie to po prostu NIE INTERESUJE. INNYCH
                                  TEŻ CZŁOWIEKU. Zrozum to wreszcie. Choćbyś pisał pod 1000 loginów to
                                  efekt będzie taki że w końcu ludzie przestaną to forum czytać - bo
                                  nie będzie ono dla nich w niczym pomocne, lub uzyskanie pomocy czy
                                  żądanej informacji po przekopaniu 100 bezsensownych maili będzie
                                  mocno utrudnione. Chyba że taki jest wój cel - ale na to już wtedy
                                  powinien zareagować właściciel tego prywatnego bądz co bądz forum
                                  tematycznego.
                                  • radzradz Re: Razradz = m385 - taka mała ciekawostka. 06.09.09, 15:06
                                    O wodzisz jak chcesz to umiesz bez wyzwisk i troli.
                                    Tak trzymaj to moze nie dostaniesz bana.

Wszystkim chce zakomunikowac, ze mam tylko jeden login.

Gduba przeczytaj wypowiedzi m385 i moje a zobaczysz roznice.
                                    • gduba17 Re: Razradz = m385 - taka mała ciekawostka. 06.09.09, 15:16
                                      Dopóki nie zobaczę jak razem piszecie o interesujących was tematach
                                      w wątku o szkole której jesteś uczniem nie uwierzę smile Może się mylę -
                                      wtedy mi wybaczcie, ale mam ta na to inny pogląd i kropka. Wolno mi.

Przyznasz że tamto forum i inne ekonomiczne na które z uporem
                                      maniaka będe cie odsylac to lepsze miejsce do dyskusji o działaniu
                                      państwa, liberalizmie, mechanizmach ekonomicznych rzadzacych
                                      gospodarka i polityce niż forum radzymin i okolice ?

A nie obrażam cię bo i ty nagle zmieniłeś ton wypowiedzi ? A poza
                                      tym tylko w tym wątku - patrz temat i treść piewrszego maila mogę
                                      podjąć z tobą próbę dyskusji. W innych na tym forum - nie uważam byś
                                      był partnerem dla rozmowy z kimkolwiek z uwagi na jednoznaczny,
                                      niejednokrotnie agresywny, monotonny do wymiotów i po prostu
                                      subiektywny charakter wypowiedzi..
                              • m385 Re: Razradz = m385 - taka mała ciekawostka. 06.09.09, 23:18
                                Nie jestem radzradz. Piszę wyłącznie pod swoim nickiem.

Tak, miałem kiedyś do sprzedania Porotherm. To już nieaktualne.

Do czego zmierzasz i czemu mnie atakujesz?

Jeśli masz zastrzeżenia do którejś konkrentnej mojej wypowiedzi,
                                proszę zgłoś ją do moderacji. Administratorzy zapewne mają też
                                możliwość sprawdzenia po adresach IP, czy ktoś pisze pod wieloma
                                nickami, tak więc powinni pomóc ci w twoim śledztwie.
                                • m385 Pytanie do gduba17 07.09.09, 22:32
                                  Ponawiam pytanie i uprzejmie proszę o odpowiedź: czemu miało służyć
                                  przywołanie tego ogłoszenia z moim numerem telefonu?
                                  • gduba17 Re: Pytanie do gduba17 08.09.09, 09:50
                                    Kojarząc fakty, wypowiedzi forumowe, ich tematykę, godziny postów
                                    oraz mając na uwadzę uprawiany tu "trolling" kilku czy jednej osoby,
                                    uznałam że mam do czynienia z tą samą osobą pod kilkoma loginami.
                                    Jeśli to pomyłka - przepraszam smile

Podanie linku do wyszukanego ogloszenia konkretnego użytkownika, a
                                    nie "numeru telefonu" jak piszesz, było wynikową moich przemyśleń,
                                    do których mam jak najbardziej prawo. Ludzką rzeczą jest błądzić,
                                    honorową rzeczą przyznać się do błedu.

BTW - czy ja uzyskam odpowiedź od Ciebie lub razradza w kwestii
                                    przeniesienia wspólnej dyskusji na tematy "liberalizm vs socjalizm"
                                    oraz myśli ekonomicznej tzw. "szkoły austriackiej" na założone przez
                                    Ciebie forum z forum radzyminskiego ? Czy nie uważasz że to
                                    właściwsze miejsce dla tych dywagacji uprzykrzających życie innym
                                    czytelnikom/ użytkownikom ?

Pozdrawiam
                                    • m385 Re: Pytanie do gduba17 08.09.09, 23:30
                                      gduba17 napisała:

> Kojarząc fakty, wypowiedzi forumowe, ich tematykę, godziny postów
                                      > oraz mając na uwadzę uprawiany tu "trolling" kilku czy jednej
                                      osoby,
                                      > uznałam że mam do czynienia z tą samą osobą pod kilkoma loginami.
                                      > Jeśli to pomyłka - przepraszam smile
                                      > Podanie linku do wyszukanego ogloszenia konkretnego użytkownika, a
                                      > nie "numeru telefonu" jak piszesz, było wynikową moich przemyśleń,
                                      > do których mam jak najbardziej prawo. Ludzką rzeczą jest błądzić,
                                      > honorową rzeczą przyznać się do błedu.

W porządku. Przeprosiny przyjęte.

> BTW - czy ja uzyskam odpowiedź od Ciebie lub razradza w kwestii
                                      > przeniesienia wspólnej dyskusji na tematy "liberalizm vs
                                      socjalizm"
                                      > oraz myśli ekonomicznej tzw. "szkoły austriackiej" na założone
                                      przez
                                      > Ciebie forum z forum radzyminskiego ? Czy nie uważasz że to
                                      > właściwsze miejsce dla tych dywagacji uprzykrzających życie innym
                                      > czytelnikom/ użytkownikom ?

Osobiście nie przeszkadzają mi na tym forum dyskusje wykraczające
                                      poza kwestie lokalne. Raczej rzadko się włączam, ale lubię je
                                      czytać, bo jestem ciekaw, jakie poglądy prezentują Radzyminiacy w
                                      trochę poważniejszych sprawach niż kwestia świeżości wędlin w
                                      Panoramie.

Drugą sprawą jest to, że często sposób rozwiązywania lokalnych
                                      problemów zależy od poglądów na gospodarkę i państwo w całości.
                                      Trudno jest czasem wypowiedzieć swoją opinię w konkretnej, lokalnej
                                      sprawie nie odwołując się do jakiś ogólnych norm. Przykładowo, jeśli
                                      postuluję, by ograniczać zadłużenie Radzymina, chciałbym mieć
                                      możliwość uzasadnienia swojego poglądu argumentami ekonomicznymi.

Oczywiście niedobrze, jeśli dyskusje i dywagacje polityczne miałyby
                                      dominować na tym forum. A już zupełnie fatalnie, gdy zamieniają się
                                      w docinki i pyskówkę.

Wypowiedzi liberałów, nad którymi toczy się tutaj sąd, nie nazwałbym
                                      trollingiem. Jednak przyznaję, iż mimo że z wieloma tezami liberałów
                                      merytorycznie bym się zgodził, to mam wiele zastrzeżeń co do formy,
                                      która niestety może być odebrana jako prowokacyjna i napastliwa – i
                                      w konsekwencji rezultat jest odwrotny od zamierzonego. uncertain Spierałem
                                      się już zresztą na tym forum na ten temat z radzradzem i
                                      radzyminiakiem.

Jestem optymistą, więc wierzę, że jakość radzyminskiego forum z
                                      czasem się sama wyreguluje bez nadmiernej interwencji moderatorów. smile

> Pozdrawiam

Ja również.
                                      • abc123.dwa Re: Pytanie do gduba17 10.09.09, 22:13
                                        Poprosiłem o założenie oddzielnej pod grupy na dywagacje poboczne. Mam nadzieję,
                                        że zarządca forum się do prośby przychyli.

Niecierpliwie oczekują na polemikę gdubej17 z m385. Brakuje mi tutaj postawienia
                                        "kropki nad i". Uważam, że za słowa "Dlatego banować dziadów, nie
                                        popuszczać.......... " powinno się choć skromne przepraszam należeć.
                                    • gdev Re: Pytanie do gduba17 10.09.09, 23:17
                                      osoby,

Skojarz informacje, jakie mają moderatorzy, przeczytaj poniższy
                                      linki, nie przepraszaj, jak nie nie masz pewności, że ktoś cię nie
                                      podpuszcza:
                                      forum.gazeta.pl/forum/w,14936,95369026,95386267,Re_o_podatkach_za_TVP1.html
                                      • radzradz Re: Pytanie do gduba17 11.09.09, 09:06
                                        Mam wrazenie, ze Gdev to Gduba.
                                      • radzradz Re: Pytanie do gduba17 11.09.09, 09:24
                                        osoby,

Powiem Ci jak to bylo.
                                        Otoz detektyw Gdyba metoda dedukcji doszla do wniosku, ze ja to m385 bo ja
                                        gdzies napisalem o trudnosciach w dostaniu pozwolenia na budowe a m385
                                        sprzedawal cegly.

DLa wiekszosci nic dziwnego. Ludzie sie buduja.
                                        Ale dla umyslu socjalistycznego wlasny dom czy samochod to jakies nierealne
                                        marzenie. Najlepiej jak panstwo da autobus i M1. Stad ja to m385 i zapewne
                                        zabanowany liberal-2.
                          • gduba17 Re: Razradz = m385 - taka mała ciekawostka. 06.09.09, 15:40
                            Jak to ze szkołą austriacką razradza było - w tym wątku próbował
                            biedny nawracać:

forum.gazeta.pl/forum/w,14936,98410923,98784317,Re_Nasi_DRODZY_urzednicy.html

Razradzu, ponawiam apel - zacznijcie z m385 pisać o tym na forum
                            przez niego (ciebie) stworzonym. Niech rozgorzeje dyskusja !!! Może
                            liberał 1, 2, 3 też się przyłączy ? A może jeszcze radzyminiak.pl ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka