Dodaj do ulubionych

Sunrise Holidays Resort Hurghada

14.01.11, 20:56
Nie wiem dlaczego, ale mało informacji na temat tego hotelu znalazłam na Forumsad
Na HolidayCheck ma opinię 5.3, więc chyba nie jest najgorzej. Chciałabym jednak poznać opinie osób, które były w tym roku. Na co zwrócić uwagę, czego się wystrzegać, jak dostać dobry pokójsmile? Proszę o rady, uwagi, spostrzeżenia i ewentualną zgodę na kontakt, jeśli będę mieć jakieś dodatkowe pytaniasmile lecimy 1.07. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • opuncja_1 Re: Sunrise Holidays Resort Hurghada 18.01.11, 22:27
      Dołączam się do prośby. Też sugerowałam się przy wyborze oceną 5.3 smile. I też lecimy 01.07.
      • 45s11 Re: Sunrise Holidays Resort Hurghada 19.01.11, 20:17
        Jeśli lecicie z Neckermana ,lub naszego Ecco/te biura mają wyższe ceny w tym hotelu/ to możecie liczyć na lepsze pokoje z widokiem na morze.
        Ja byłem 2 lata temu z Eximu i dostałem pokój z oknem na korytarz /takie też tam są/ a o zamianie nie było mowy ,bo hotel był obłożony.
        Może w tym roku inne nasze biura , wynegocjowały lepsze pokoje,ale to możecie sprawdzić dzwoniąc do hotelu - podając biuro z którym lecicie i własne nazwisko.Powiedzą jaki macie pokój-dobrze mówią po niemiecku ,angielsku i rosyjsku.
        Pokoje jednak wszystkie są eleganckie , a zejście na plażę to 1 minuta.
        Jedzenie zaliczam do jednych z lepszych -jaki miałem w Egipcie.
        Świetna lokalizacja bez hałasu i bliziutko centrum miasta-6 min. spacerem.
        Niezła rafa jest 50 m. w lewo ,za plażą następnego hotelu.
        Jak potrzeba więcej info. to służę...
        • opuncja_1 Re: do 45s11 21.01.11, 10:33
          Pokój z oknem na korytarz?! A pamiętasz jego numer (tak na wszelki wypadek)?
          I co z tą zielenią przy hotelu? Jest choć trochę?
          Pozdrawiam
    • niiktos Re: Sunrise Holidays Resort Hurghada 19.01.11, 20:32
      malinka876 napisała:
      > Nie wiem dlaczego, ale mało informacji na temat tego hotelu znalazłam na Forum:
      > -(
      Chetnie powiem ci dlaczego. Ale ostrzegam : prawda jest straszna i bedziesz miala koszmary.
      TO NIE JEST FORUM O HOTELACH
      Dotarlo?
      • walerka_1914 Re: Sunrise Holidays Resort Hurghada 20.01.11, 08:55
        Heja dziewczyny -macie rację coś malutko info na temat hotelu.My lecimy do SHR 20 maja i też szukamy ale za wiele niemożna znaleźć na tema hotelu w necie.
        • opuncja_1 Re: Sunrise Holidays Resort Hurghada 21.01.11, 10:29
          właśnie znalazłam adres hotelu www.sunrisehotels-egypt.com
          z menu trzeba wybrać ten właściwy i jest troszkę "suchych" informacji, gdzieś znalazłam wzmiankę, że właściwie nie ma w nim Polaków i Rosjan (?) oraz taką "wszystko na dobrym poziomie. Blisko na plażę, i na dyskotekę. Wiele barów, restauracji, a nawet restauracja z widokiem na morze, duży basen ze słodką wodą, łaźnia turecka, bilard, fitness club, animacje.Klub i brodzik dla dzieci. Dobre wyżywienie."
          Pozdrawiam
      • malinka876 niiktos 20.01.11, 17:17
        Bardzo Ci dziękuję za cenną uwagęsmile Bardzo mi pomogłaś!
        Wyobraź sobie (niepojęte), że zaczęłam od forum hotele, sprawdź może i Ty. Problem w tym, że tam są tylko STARE opinie. Jak pewnie wiesz TO forum jest odwiedzane dużo częściej i jak widać TUTAJ można od ŻYCZLIWYCH forumowiczów otrzymać potrzebne informacje. Nigdy nie zrozumiem dziwaków, którzy wcinają się w czyjś wątek, tylko po to, by ukąsić. Pozdrawiamsmile

45s11smile
        My jedziemy z Eximem. Trochę mnie zmartwił ten pokój od strony korytarza, bez możliwości zamianysad
        • walerka_1914 Re: niiktos 20.01.11, 18:37
          malinka876-nieprzejmuj się dziewczyno jak jest 10$ w paszporcie to wszystko da się złatwić-coprawda narazie byłam 2 razy w Sunny Days El Palacio i tam zawsze 10& w paszporcie działało cuda więc myślę,że i tym razem się uda-my z paczką lecimy wcześniej więc napewno dam znaka co i jak jeśli oczywiście będzesz nadal ciekawa-heh wczoraj przeglądałam moje filmiki i zauważyłąm,,ze jak jechaliśmy w ubiegłym roku do SDEP to jechaliśmy koło Sunrise Holidays Resort-nawet fajna okolica i widoki super-pozdrawiam
          ps oglądałaś na cholidaycheck filmiki i zdjęcia z hotelu?Są naprawdę fajne-
          www.holidaycheck.pl/hotel-filmy_Sunrise+Holidays+Resort-ch_rv-hid_67793.html?action=detail&mediaId=24732&mediaOrder=4
          • malinka876 Re: niiktos 20.01.11, 19:12
            Dzięki walerkasmile bardzo Cię proszę o sprawozdanie po powrociesmile na HolidayCheck przeczytałam i zobaczyłam już chyba wszystko. Ale, ponieważ wciąż mi ten Egipt chodzi po głowie chętnie dowiedziałabym się jeszcze więcejsmile np. ogród - na zdjęciach wygląda na kawałek zieleni przed budynkiem, a teren wokół hotelu na nieduży. Jak jest naprawdę? czy w pokoju sejf jest bezpłatny, bo też czytałam dwie wersje? a wycieczki? waham się między Kairem a Luksorem? co warto wybrać? dodatkowo nie wiem, czy w Egipcie jest coś takiego jak turecki hammam?smile i wiele innych, pewnie nie zawsze zbyt błyskotliwych pytań przychodzi mi do głowywink pozdrawiam
            • walerka_1914 Re: niiktos 20.01.11, 20:33
              malinka876-wiesz powiem ci tak moim zdaniem być w Egipcie i neiwdzieć Kairu to grzech ale luxor też jest cudowny-wiesz jak masz troszkę pieniędzy przeznaczinych na wakacje to moze pomyśl o rejsie po Nilu-my z chłopakiem byliśm w 2009 i 2010 roku na rejsie -można mega dużo zobaczyć i te cudne widoki w czasie rejsu-na bank zdam sparwozdanie i wrzuce jakiś filmik na youtube z Holidays Resort pozdrawiam
              • msa1 Re: niiktos 21.01.11, 14:47
                Hotel jest wart swojej ceny, w zeszłym roku płaciliśmy ok 1900zł/7 dni.
                Położenie idealne, blisko do centrum , blisko do morza, miła obsługa, jedzenie ok, animacje pierwsza klasa, większość pokoi z balkonami i widokiem na morze. Duży minus to wystrój pokoi, strasznie mizerny, przypominają czasy komuny. Nie łudźcie się że 10 dolarów załatwi sprawę, po 1 podobno nie praktykuje się tego w tym hotelu, po 2 wszystkie pokoje wyglądają tak samo, zwiedziliśmy nawet te dla Niemców (nie biorę pod uwagę pokoi superior, za te trzeba sporo dopłacić, chyba 100zł doba), jedynie widok może być lepszy (w zależności od piętra). Nie polecam bazy nurkowej na terenie hotelu
                Co do oceny na check holiday, w zeszłym roku (październik) hotel miał z tego co pamiętam 4 z haczkiem, dziwna sprawa że tak szybko skoczył na 5,3.
                Moim zdaniem nie zasługuje na tak wysoką ocenę i nie jest to standard 5*, ale mimo wszystko za tą cenę polecam.
                Jeśli macie jeszcze jakieś pytania piszcie.
                • opuncja_1 Re: niiktos 22.01.11, 10:13
                  Dlaczego nie polecasz tamtejszej bazy nurkowej?
                  Może wiesz z której warto skorzystać?
                  Na OCENIACZU hotel ma notę 5.2, mam nadzieję, że opinie są prawdziwe i się nie zawiodę...
                  • msa1 Re: niiktos 22.01.11, 11:38
                    Nie chce tworzyć teorii spiskowych wink , ale nie widzę tych licznych opinii, które były jeszcze kilka miesięcy temu,z oceną 2-3.... żeby było ciekawiej hotel na swojej stronie "chwali się" że współpracuje z check holiday, ciekawe czy to efekt tej współpracy tongue_out.
                    Tak czy inaczej, jak już pisałem wyżej, w tej cenie nic lepszego nie znajdziecie, hotel polecam smile.
                    • walerka_1914 Sunrise Holidays Resort 22.01.11, 12:50
                      hej msa1-co do 10$ w paszporcie to oczywiście,że miałam na myśli to aby mieć pokój z ąłdnym widokiem a nie żeby mieć luksusuy-w Polsce żyję jak przeciętny człowiek więc na wakacjach napwno nieoczekuję luxusu z niecałe 2250 od osoby-wkońcu człowiek jedzie tam wypocząć na leżaczku zjarać się na hebana nie pławić w luxusowym pokoju-mam pytanko ponieważ my lecimy 20 maja i interesuje nas ,o której mniejewięcej godzinie tam robi się cień-wiem,że na rafy zabardzo niemam co liczyć- a może masz na yt wrzucone jakieś filmiki z hotelu? pozdrawiam
                      • msa1 Re: Sunrise Holidays Resort 22.01.11, 23:01
                        walerka_1914 - wiele osób skarży się na pokoje , dlatego skupiłem się głownie na tym, natomiast jeśli zależy Ci na widoku to można spróbować, 10$ to nie majątek smile jednak jak już pisałem wcześniej, z tego co się dowiedziałem, raczej w tym hotelu tego się nie praktykuje.

Jak się domyślam chodzi Ci o ten słynny cień jaki rzuca hotel na plażę. Szczerze mówiąc nie zwróciłem uwagi w jakich godzinach to było, ale nie ma z tym większego problemu ponieważ najbardziej oddalona część plaży jak i sztuczna wysepka, prawie cały dzień jest nasłoneczniona.

Na rafy wybierałem się z lokalnym biurem, nie snurkowałem przed hotelem, natomiast widziałem sporo osób które to robiły, także chyba coś tam można zobaczyć.
    • vanilia_lady Re: Sunrise Holidays Resort Hurghada 23.01.11, 13:22
      W tym hotelu byłam we wrześniu tamtego roku z Ecco Holiday, za 15 dni płaciliśmy 2300 zł ze wszystkim, więc cena bardzo dobra. Hotel był świetny, piękne, duże pokoje, wszędzie czysto, na plaży zostawiałam na parę godzin torbę z telefonem i apartem i nikt mi jej nie ruszył. Sporo Polaków i dużo Rosjan, pokój dostaliśmy w prawym skrzydle z widokiem na morze, nic nie doplacalismy, jedzenie bardzo dobre, duży wybor, a jak komuś coś nie przypadnie do gustu zawsze jest snack bar z hot-dogami, hamburgerami i frytkami, ale ja przez cały czas byłam tam raz z czystej ciekawości, pyszne kraby, naleśniki, ryby, bogate śniadania (choć kazdy powie monotonia, ale tak jest w każdym nawet najlepszym hotelu, wystarczy nie jeść na jedno śniadanie od razu jajecznicy,omletu, naleśników z czekolada, kiełabasek i ciast). Polecam snoorkowania(ok.15 dolarów) i nurkowanie (ok. 40-60 dolarów). Warto pojechać do starej dzielnicy El Dahar, popłynąć w rejs po NIlu. Hotel ponadto ma kilka basenów, ja mieszkałam w części Le Jardin, głównej (są trzy:ta, obok Festival i po drugiej stronie ulicy z malutkim basenem). Uważam że moja była najlepsza, poza tym tylko goście tej częsci mogli korzystać z całego hotelu, wszystkich basenów i barów (rożne kolory opasek) . Trzeba jednynie uważać na zejście do morza, ponieważ jest po schodkach, które bywaja śliskie, po południu zaczyna się przypływ i poziom wody wyraźnie się podnosi. Ja nie brałam butów do wody i jakoś nie było większego problemu, choć lepiej wziąć na wszelki wypadek. W razie pytań służe pomocą, bo wiem jak sama namęczyłam się z szukaniem opinii o tym hotelu gdy tam wyjeżdżałam. Aaa leciałam czeskimi liniami lotniczymi, polecam wziąć "rogal" pod głowe lub podszukę szczegolnie jak lecie w nocy i coś do jedzenia, ponieważ nie było posiłków, a oferowane dość drogie.
      • msa1 Re: Sunrise Holidays Resort Hurghada 23.01.11, 22:40
        vanilia_lady - o jakim hotelu piszesz? Chyba nie o Sunrise Holidays Resort ponieważ piszesz że miał kilka basenów a ten hotel ma 1 basen + brodzik, i nie pamiętam żeby po 2 stronie ulicy coś jeszcze było i żeby zejście do morza było po schodkach.
        Jeśli źle przeczytałem/ zrozumiałem to z góry sorry.
    • maksik1.1 Re: Sunrise Holidays Resort Hurghada 25.06.11, 12:38
      witam planujemy tam jechać w połowie lipca, tak więc pytanie, czy i ile jest tam basenów, poza tym mam pytanie o plażę. Czy po prostu można spokojnie wejść tam do morza i sobie popływać?
      • jolantas1955 Re: Sunrise Holidays Resort Hurghada 08.08.11, 18:23
        Przyłączam się do prosby! Chcę wykupić już teraz wczasy w marcu i waham sie pomiedzy Sanrice a Prima Sol Titanik Resort. Czy ktoś zna oba hotele i czy coś poradzi??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka