Dodaj do ulubionych

Shores Amphoras - prośba o opinie

06.03.11, 12:25
Witamy. Wybieramy się w lipcu do Ziemi Świętej, planujemy pobyt w Sharm w hotelu Shores Amphoras. Jeżeli ktoś był w tym przybytku i zechciałby się podzielić swoimi wrażeniami, bylibyśmy niezmiernie wdzięczni. Każda opinia,pozytywna, jak i negatywna będzie dla nas ważna.
Uprzedzając uwagi - przeczytaliśmy wszelkie możliwe starsze opinie, potrafimy korzystać z wyszukiwarki, nie możemy jechać w innym terminie,korzystamy z oferty Triady smile
Pozdrawiamy.
A&A
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 06.03.11, 14:06
      O samym hotelu ci nie napiszę bo nie byłem ale byłem obok . Shores amphoras należ y do sieci włoskich hoteli do których zalicza sie Goldem shore i Aloha shore i obok Amphoras . i Troche dziwne , że mieszkajac w Golden mozna było korzystać z plaży Aloha a Amphoras już nie . W każdym razie hotel nad morzem co ważne ale tu uwaga - płytka rafa do kolan powiedzmy zajmująca kilku metrów i dalej zejście w głebine z pomostu - czyli trzeba dobrze pływać !!!

Od hotelu niedaleko jest do takiego centrum Handlowego Leila i nowoczesnego Il Merkado

I to tyle ode mnie reszte niech pisza ci co byli w tym hotelu
      • gladi3 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 06.03.11, 14:17
        mieszkalem w nim w 2005 roku i mam dobre wspomnienia,hotel duzy z pieknym ogrodem,wodospadami i pikena posiada rafe,animacje po wlosku bo ich tam jest naprawde sporo,ogolnie swietny ale typowo wloski.mam mile wrazenia
    • doris4227 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 06.03.11, 14:23
      witam. my rowniez lecimy do tego hotelu. dokladnie 12 l ipca zkrakowa.rowniez wybieramy sie do izraela. moze sie spotkamy. do milego....ciekawe jak bedzie w tym hotelu bo jak widzicie opinie rozbiezne, ale to jak zwykle. mnie przeraza ta glebina przy pomoscie bo nie naleze do wytrawnych plywakow...ale damy rade. zawsze kolko mozna kupic jak dla mnie. pozdrawiam ktorego macie wylot
      • jakub987 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 06.03.11, 16:06
        Dzięki wielkie za tak szybki odzew. Faktycznie z wszelkich opisów wynika,że hotel zdominowany przez Włochów,ale to nie problem.Trochę szkoda, że nie ma łagodnego zejścia do morza, żeby można było się bezstresowo popluskać. Ciekawe, czy to zejście z pomostu jest na dużą głębinę?
        Liczymy na więcej informacji. Może ktoś by coś napisał o pokojach,wyżywieniu, warunkach plażowania -w tym o barze na plaży. Deoand, jak widzimy, jest doświadczony. Może podpowiesz, co w okolicy warto zobaczyć?
        Wylatujemy 20 lipca z Warszawy, pierwszy mamy objazd.
        Pozdrówkasmile
        • gladi3 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 06.03.11, 17:02
          www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Shores+Amphoras+Resort-hid_84017.html
          • jakub987 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 06.03.11, 17:09
            Czytaliśmy, ale dziękismile
            • kalmarka Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 06.03.11, 17:53
              Mieszkałam w nim 3 dni w grudniu smile Podczas tzw study tour dla branzy turystycznej czyli ogladania hoteli które potem poleca sie klientom ( bądź odradza wink )
              Amphorę polecam smile i to nawet bardzo, nigdzie nie widzialam tak uroczych zatoczek jak tam, jedzenie dobre, obsługa taka sobie, sprawiaja wrażenie ze maja wszystko w nosie, pokoje jak na 5* takie sobie- jedne ładne, drugie mniej. Fantastyczne animacje, super shisha bar, baseny mogą być- w koncu to hotel nad morzem - wypasu basenowego nie ma sie co spodziewać.
              Jestem pewna ze bedziecie zadowoleni z wypoczynku w tym hotelu smile
            • deoand Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 06.03.11, 18:29
              No to masz wszystko na zdjęciach w linku powyżej -głebia to z 15 metrów - można troche popływać na głebi w kamizelce ratunkowej czy kapoku ale śpiewali sobie za 3 godziny 5 Euro za wypożyczenie takowej !

Co ciekawego w pobliżu - te dwa centra handlowe Le leila i Merkadero albo jakos tak - z 15 minut spaceru jak sądzę no może ze 20 minut . Powiedzmy , że niedaleko Old Market i obelisk poświecony tym co zgineli w katastrofie samolotowej w Sharmie

Do Naama Bay trochę daleko i taksówka powinna po targowaniu oczywiście wynieśc ok 30 -35 funtów Natomiast w hotelu w moim przypadku Golden shore taki gościu oferował prywatny samochód do Naama za 20 czy 25 funtów - jeden dolar mniej wiecej 5 funtów w 2010 roku

Niedaleko Amforas jest chyba przystań statków i mozna wypłynąc sobie w morze

Jest jeszcze taka wycieczka tu akurat organizowana przez Alfę czyli zwiedzanie Naama Bay -ogladanie rafy ze stateczku ze szklanym dnem w Naama zwiedzanie Meczetu ale tylko z zewnątrz -do środka nie wpuszczają i kościoła koptyjskiego -wpuszczaja do srodka i zwiedzxanie Old Marketu . Troche mnie jednak rozczarowała - szczególnie ten statek ze szklanym dnem

No oczywiscie dyskoteki w Naama i kawiarenki w Naama

Z poważnych fakultetów to nie wiadomo co będzie - chyba góra Mojżesza i Klasztor świętej Katarzyny bo to na Synaju a jak z Kairem to Allach raczy wiedzieć

Pamiętaj , że jeśli jedziesz do Izraela to bierzesz wizę Synaj only ZA DARMO na lotnisku ale jeśli byś chciał jechać do Kairu to wtedy trzeba płacić 15 dolców Wiza egipska jest wizą jednokrotnego przekraczania czyli jeśli najpierw jedziesz do Izraela to bierzesz Synay only a dopiero przy powrocie do Egiptu i planując Kair kupujesz wizę za 15 dolców . Kupując taka wizę na lotnisku w Sharmie straciłbys 15 dolców bo musiałbyś kupić wizę jeszcze raz po powrocie z Izraela .

Odwrotnie jeśli pierwszy masz pobyt i w trakcie pobytu jedziesz do Kairu to kupujesz wizę za 15 $ od razu na lotnisku bo potem wizy nigdzie nie dostaniesz i trzeba by było jechać taxi na lotnisko po wizę - ato juz troche z Golden Anphoras by kosztowało !!!

ale jak bedzie to jeden Allach wie
              • doris4227 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 06.03.11, 19:00
                wiec niech allach ma nas w swej opiece,prujemy do shores amphoras......a jak bedzie alllach jeden wie.
              • jakub987 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 06.03.11, 19:01
                Dziękujemy za opinie i podpowiedzi. Fakultetów wielkich nie planujemy, bo 2 lata temu byliśmy na rejsie po Nilu, ale nie zamierzamy też spędzić całego pobytu w Sharm na leżaku.
                Deoand - dzięki za wyjaśnienie sprawy wiz. Weźmiemy Synai only. O ile będziemy w tej sprawie decyzyjni, bowiem Pani z biura oświadczyła,że wszelkie opłaty,w tym wizowe, zawierać się będą w dopłacie do objazdu (180 dolarów).
                Fajnie jest tak nie jechać w ciemno i cokolwiek wiedzieć, nawet jeżeli dotyczy to tak błahych spraw,jak głębokość wody przy schodkach wink BTW -nie ma w okolicy dostępnej plaży,ale takiej, żeby wejść do wody po pas i popływać ze świadomością istnienia gruntu pod nogami?
                A&A
              • murdoch123 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 06.03.11, 22:18
                witam , ja wybieram się z rodziną do Sharmu w czerwcu. i planujemy dwie wycieczki : do izraela i do Petry. czy to, co piszesz oznacza, że musimy wykupywac wizę egipską dwa razy?
                • deoand Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 06.03.11, 23:10
                  NIE Wykupujesz Wizy egipskiej ponieważ Synaj jest na mocy jakiegoś tam traktatu / trzeba by poszukać w źródłach / terytorium pod co prawda jurysdykcją egipską ale bez mozliwosci pobierania opłat wizowych przez Egipt , w zwiazku z czym jeśli przebywać będziesz tylko na półwyspie Synaj czyli w Sharmie czy Tabie to niezależnie od tego ile razy bedziesz jechał do Izraela i Jordanii/ ale to droga ladową też przez Israel / to wracając do Egiptu wbijaja ci DARMOWĄ '" wizę " o nazwie SYNAY ONLY !!! czyli nic nie płacisz ale jakbyś chciał jechać poza terytorium Synaju czyli do Kairu albo Luksoru to juz musisz mieć płatna wizę egipską za 15 dolarów ...czyli jak przekraczasz Kanał Sueski to trzeba płacic za wizę !!! a na Synaju darmo !!!
                  • niiktos Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 06.03.11, 23:19
                    Niestety nie jest tak prosto. O ile pamietam to jadac np na Ras Mohamed trzeba miec normalna wize. Nie pamietam czy dotyczy to autobusu czy łodzi.

O tym bylo na forum tysiace razy - wystarczy poszukac.
                    • deoand Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 07.03.11, 00:37
                      Autobusu ponoć !
                      • karrinkaa Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 19.03.11, 22:00
                        uważam, że to jeden z najpiękniejszych (nie mylić z najbardziej luksusowych) hoteli w Egipcie - przepięknie podświetlone minizatoczki nocą - widok, którego się nie zapomina. poza tym - hotel wesoły, z atmosferą smile
        • bell82 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 28.03.11, 21:24
          akub987 napisał:

> Dzięki wielkie za tak szybki odzew. Faktycznie z wszelkich opisów wynika,że hot
          > el zdominowany przez Włochów,ale to nie problem.Trochę szkoda, że nie ma łagodn
          > ego zejścia do morza, żeby można było się bezstresowo popluskać.

Jakubie jak najbardziej mozna sie bezstresowo popluskac wink byłam w tym hotelu trzy lata temu..faktycznie na zdjeciach srednio widac plaze i wydaje sie ze wejscie do wody tylko z pomostu..nic bardziej mylnego..po prawej czesci plazy idac od hotelu jest zejscie po schodach, mała zatoczka z kilkunastoma lezakami - tam mozna spokojnie popluskac sie w wodzie, nie jest za głeboko, rybki widac wink ja sama nie nurkuje tak wiec mogłam pobrodzic bez problemu..co do samego hotelu - wspomnienia sa bardzo dobre, nie macie sie czym martwic..przede wszystkim schludnie, pokoj sprzatany codziennie, wszystko wymieniane na czyste, bardzo miła obsługa..jedzenie smaczne, chyba 4 razy w tyg kolacja tematyczna - włoska, francuska itp, duzo swiezych ryb i owoców morza..niesamowite słodkosci i ich ilosc - az bylismy w szoku, owoce wrecz wysypywały sie z koszów..jezeli mozna si edo czegos przyczepic to sniadania monotonne ale to chyba juz standard..wtedy byli bardzo sympatyczni animatorzy, nie wiem jak dzisiaj, po zdjeciach na fb widze ze sie pozmieniali..hotelowa dyskoteka czynna codziennie, fajny klimat..polecam shisha bar na terenie hotelu - bardzo milo,..gdybym miala wybierac sie ponownie mysle ze nie głowilabym sie nad wyborem innego hotelu..miłego pobytu!
          • doris4227 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 28.03.11, 21:32
            i to jest to czyli rzeczowa informacja na temat.serdeczne dzieki za informacje.pozdrawiam
            • jakub987 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 31.03.11, 19:12
              bell82 - serdecznie dziękujemy za konkretne i przydatne informacje. Może przypomni Ci się coś jeszcze, o czym warto wiedzieć. Czy może trzeba na coś zwrócić uwagę przy kwaterowaniu? A może najdzie się jeszcze ktoś, kto był i wie? smile Byłoby super.
              Pozdrawiam.
              • bell82 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 04.04.11, 18:46
                przy kwaterowaniu była obecna rezydentka, tak wiec nie bylo problemów..jezeli chodzi o pokoje wszystko schludnie i czysto tak jak pisałem wczesniej, ale roznia sie wielkosci..ja dostalam ogromny pokoj, w ktorym mozna by bylo spokojnie na rowerze kółka krecic wink a znajomi dostali juz połowe mniejszy..mysle ze jezeli nie bedzie ogromnego obłozenia i bedzie mozliwosc zamiany pokoju zrobia to bez problemu..ja mieszkałam w budynku zaraz koło budynku głównego w ktorym znajdowała sie restauracja, czyli blisko do jedzonka , troche spacerku do plazy, bo trzeba bylo przejsc cały kompleks, ale to sama przyjemnosc..mysle ze chyba najmniej komfortowe byly budynki ktore znajdaja sie przy plazy, gdyz tam tez znajduje sie najweikszy basen ( przy ktorym jest stanowisko animatora, ktory przez pol dnia zabawia przez mokrofon ludzi na plazy i przy basenie) plus bar z dosyc głosna muzyka ktory głownie jest nastawiony na gosci juz pozniejszym wieczorem..tak wiec polecam Wam bardziej te budynki usytuowane blizej budynku głównego..szczerze to nie przypominam sobie zadnych niedogodności smile moge dodac ze hotel jest generalnie super usytuowany, spacerkiem kilka minut do centrum rozrywkowego i supermarketu..Pozdrawiam! chyba ze macie jeszcze jakies pytania to piszcie smile
                • jakub987 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 27.04.11, 22:17
                  Odświeżam wątek. Może ktoś właśnie wrócił? Pozdrawiamsmile
                  • garraretka Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 03.05.11, 14:35
                    Ja byłam w tym hotelu w październiku. Zachwycona nie byłam ale też pobyt nie był koszmarem. Ot tak - przeciętnie.

Od początku - ogromny kompleks. My mieliśmy pokój blisko restauracji i głównego budynku - do plaży więc szło się około 5 minut.
                    Plaża jest skalista, klifowa. Dużo leżaków - w czasie gdy my byliśmy - polować na nie nie trzeba było wink
                    Co do zejścia do wody - jest pomost. Z pomostu schodzi się od razu na głęboką wodę - co najmniej kilka metrów. Trzeba czuć się pewnie w wodzie - zwłaszcza gdy wieje - bo wtedy trudniej i wejść i zejść z pomostu. Ale naprawdę warto bo rafa jest piękna.
                    Po prawej stronie pomostu jest mała zatoczka - i tam można spokojnie pobrodzić bo nie ma tam rafy.
                    All Inclusive to jakaś pomyłka - w określonych godzinach tylko określone bary są objęte All Inclusive - dostaniecie rozpiskę - szybko się jej trzeba nauczyć na pamięć wink
                    Bar na plaży jest bardzo poręczny - zwłaszcza do zaopatrywania się w napoje. Obiady są tam również serwowane ale w bardzo okrojonej wersji.
                    No i teraz przechodzę do najsłabszego punku - właśnie jedzenie. Monotonne, codziennie praktycznie to samo. Jak dla mnie pozbawione smaku i polotu. No ale to uroki grupowego żywienia. W każdym razie - dla mnie jedzenie było mniej niż przeciętne a to dość ważny element - zwłaszcza, że uwielbiam smaczną kuchnię smile W każdym razie - głodna nie chodziłam ale przyjemności w jedzeniu nie znalazłam.
                    Śniadania były ok - przepyszny omlet przygotowywany na twoich oczach + sporo opcji 'europejskich' (płatki, pieczywo, dżemy). Obiady - jak pisałam wyżej - lipa - monotonne, codziennie to samo. Ale - to muszę napisać - tak pysznych świeżych ogórków nie jadłam jeszcze nigdzie! Kolacje - zwykle jest to coś grillowanego - owoców morza nie polecam - nie potrafią ich zrobić wink ALe kurczak już jest znośny.
                    Pokoje - nasz był mały i niezbyt przyjemny - ale myśmy w nim tylko spali i pokój nie był dla nas najważniejszy. Obsługa - tutaj mieliśmy zgrzyt - bo nakryliśmy chłoptasia jak w czasie sprzątania grzebał w naszych rzeczach w szafie i wypił naszą wodę mineralną. Wody mu nie żałuję - tyle, że próbował ją uzupełnić kranówką. A to już był poniżej krytyki.
                    Pokoje sprzątane codziennie. Bez rewelacji. Raczej takie ogarnięcie z grubsza podłóg. Łazienka gruntownie pewnie była sprzątana na początku sezonu wink
                    Animacje po włosku i rosyjsku - hotel jest nastawiony na obsługę gości z Italii - i to słychać.
                    Oprócz tego sporo osób z grupy animatorów mówi po rosyjsku - gości ze wschodu również sporo.
                    I znowu - mnie animacje nie interesują - więc nie uznaję tego za minus.
                    Co mnie denerwowało na plaży - to 'naganiacze' próbujący namówić a to na fryzjera, a to na pływanie na bananie, a to na coś jeszcze innego.
                    W hotelu jest sporo sklepów (drogo), apteka (w razie pierwszych problemów żołądkowych - idź do apteki po tabletki - mają już gotowe zestawy ratunkowe dla turystów wink), bankomat.
                    Oprócz tego - hotel sprawia wrażenie, że stoi pośrodku niczego - ot kilka budynków wybudowanych na pustkowiu.

W pokojach jest klimatyzacja, a wieczorami trawniki są podlewane wodą z 'recyclingu' - zapach okropny.

Ale - słońce, Morze Czerwone i rafa nadrabiają te mniej lub bardziej drobne niedociągnięcia smile
                    • zdzisnadzis Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 04.05.11, 17:48
                      > Oprócz tego - hotel sprawia wrażenie, że stoi pośrodku niczego - ot kilka budyn
                      > ków wybudowanych na pustkowiu.

hehe obawiam sie ze nie widzialas faktycznie hoteli stojących na pustkowiu big_grin akurat shores jest w samym centrum i to całkiem niezle zabudowanym - zielen, 5 min spacerkiem do centrum rozrywkowego itd..to co maja powiedziec ludzie, ktorych hotele znajduja sie na gołej pustyni?
                      • garraretka Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 04.05.11, 22:47
                        zdzisnadzis napisał:

> hehe obawiam sie ze nie widzialas faktycznie hoteli stojących na pustkowiu big_grin a
                        > kurat shores jest w samym centrum i to całkiem niezle zabudowanym - zielen, 5
                        > min spacerkiem do centrum rozrywkowego itd..to co maja powiedziec ludzie, ktory
                        > ch hotele znajduja sie na gołej pustyni?

Pewnie masz rację - ale jak dla mnie infrastruktura dookoła hotelu była nędzna - już chyba wolałabym pustą pustynię - przynajmniej nie miałabym żadnych oczekiwań wink
                        A co do centrum rozrywkowego - masz na myśli Merkato (czy coś w tym stylu - trochę mnie pamięć zawodzi) czy Naama Bay?
                        I tu pewnie wiele osób się ze mną nie zgodzi - ale Merkato było jak tani, kiczowaty cyrk. Naama Bay - coś podobnego tylko w większym wymiarze wink Acha - Z Shores Amphoras jeździ darmowy bus do Naama Bay - dokładnie nie pamiętam godzin ale jest to jakoś po śniadaniu i powrót po południu.
                        Tak czy inaczej - warto zobaczyć jako ciekawostkę turystyczno-kulturową.
                        • agulka4227 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 28.07.11, 10:41
                          Hotel Shores Amphoras.
                          Nie rozumiem skąd tak dobra ocena tego hotelu. Byłam w nim w lipcu 2011 z biura Sun&Fun. Niestety bardzo się zawiodłam. Jeśli chodzi o wystrój, wygląd ogólny i ogród hotelu to nie mam żadnych zastrzeżeń. Pokoje dla 4 osób są bardzo duże (2 sypialnie, salon z aneksem kuchennym i 2 łazienki), pokoje dla 3 osób (z dostawką) to po prostu pokój i łazienka. Jeśli pokój się nie podoba można go oczywiście wymienić (zrobili tak moi znajomi bo dostali jeden z najmniejszych pokoi). Pokoje czyste, dobrze wyposażone, codziennie sprzątane, nic nie zostało nam ukradzione (chociaż pewnym ludziom zaginęły paszporty, ale gdy zgłosili to od razu się znalazły. Najprawdopodobniej ukradło je 3 małych chłopaczków wchodząc do pokoju przez balkon). Obsługa w hotelu bardzo miła. Począwszy od kelnerów skończywszy na ogrodnikach. Wszyscy weseli i mili. Obsługa wie wszystko bardzo dobrze o hotelu. Rafa obok hotelu piękna. Schodzi się na nią z pomostu na 12m głębiny, ale nie da się tam utopić bo morze jest bardzo słone więc woda wypycha. Nad morzem można wypożyczyć maski i fajki, chociaż ja nigdy tego nie robiłam... W hotelu dla gości są dwie dodatkowe bezpłatne restauracje (Bella Vista i Marina) jedna jest włoska, druga "morska". Każdy może iść raz do każdej z nich. Jeśli chodzi o dolar do paszportu, to radzę nie dawać bo i tak to nic nie zmieni... Aby zyskać przychylność sprzątacza, poprosiłyśmy go o imię i nazwisko tłumacząc że chcemy go wpisać na ankietę ulubionego pracownika w hotelu. Tak się ucieszył że na następny dzień zrobił nam w hotelu ogromnego łabędzia z kwiatami. Czyli plusy tego hotelu to: czystość w pokojach, obsługa, wyposażenie pokoi, morze i dwie dodatkowe restauracje. Ale to chyba jedyne plusy. W hotelu jest ok. 70% włochów chociaż inni mówili że 40%. Włosi mają pomarańczowe opaski, Ruski i Polacy brązowe, a Arabowie czarne. I tu nie chodzi o żadne Ultra All Inclusive, ani żadne wywyższanie włochów. Pomarańczowe oznaczają, że w swojej opcji włosi nie mają alkoholu, brązowe oznaczają alkohol bezpłatny i czarne oznaczają arabów bez alkoholu. Animacje nastawione na włochów. Nic nie jest mówione po polsku ani nawet angielsku. Włosi mają animacje blisko morza, przy siatkówce, nad basenem, przy grze w kulki i tenisie, a reszta ma animacje daleko od morza i toalety przy basenie ceramicznym. O animacjach dowiedziałyśmy się dopiero tydzień po przyjeździe bo nikt nie zachęcał do zabawy... Animacje wieczorne włosi mają w ogromnym teatrze, a reszta w barze obok recepcji, gdzie często nie ma miejsca i nic nie widać. Nie polecam hotelu dla dzieci! Animatorzy międzynarodowi nie zajmują się dziećmi w ogóle, a włoskie dzieci mają dla siebie dwie animatorki. Codziennie wieczorem organizowany jest wyjazd na dyskoteki po 40$, ale gdy przed samym wyjazdem (23:30) będzie się siedziało w recepcji to sprzedadzą bilet za 15$. W cenie jest wejście na dyskotekę i przejazd, ale ja nigdy z nimi nie jeździłam. Chłopaka się to opłaca, ale kobietom absolutnie. Panie do każdej dyskoteki mają wstęp FREE!!! Tylko w środy do Pachy trzeba płacić, ale ja z koleżanką dostałam jeden bilet na dwie osoby z all inclusive. W hotelu brak dyskoteki! A nie uśmiechało nam się płacić codziennie za wyjazd do miasta... Więc wieczorem kolacja ( jeszcze nie wiedziałyśmy o "animacjach") i co dalej robić? To właśnie było największym minusem hotelu. Nie wiem jak inni ale mi nie odpowiadało to, że było wiele basenów. Jeden przy plaży kamienisty, siedziało przy nim najwięcej włochów, tam były animacje. Basen wieczorem był czyszczony, ale przez dzień nie był filtrowany. Więc po paru godzinach to było już po prost bagno. Dzieci nasikały (co można było zauważyć po pływającej z brzegu "pianie"), a woda była tak gorąca jak w wannie. Drugi basen ceramicy, najlepszy z animacjami międzynarodowymi, ale siedziałam przy nim tylko raz bo była daleko od toalety i morza. W tym basenie woda był chłodna i filtrowana. Trzeci i czwarty basen był na górze hotelu też kamienisty ale nigdy przy nim nie siedziałam, bo daleko od plaży i piąty basen gdzieś między hotelami też kamienisty. Przeszkadzało mi to dlatego, bo wszyscy ludzie byli rozproszeni po całym hotelu, bardzo trudno było się z kimś zapoznać, a jak się już kogoś poznało to trudno go później znaleźć. Jeśli chodziło o toaletę nad basenem to higiena tragiczna, ale to nie ze względu na sprzątających, ale na ludzi. Nikt nie spuszczał wody więc smród był nie do wytrzymania mimo że toaleta sprzątana była co ok. 2 godziny. W hotelu można zrobić sobie masaż i tatuaż henną, ale nigdy z tego nie korzystałam. Plus również za windę! Hotel baaardzo duży co też jest wielkim minusem. Dużo chodzenia, dobrze że w hotelu były znaki, bo do basenu ceramicznego nie mogłabym trafić. Jedzenie zależy jak dla kogo. Talerzy, sztućców i miejsc nie brakowało, wszystko czyste, ładnie podane, świeże, ale nam jedzenie odpowiadało. Było ok. 10 rodzajów pieczywa, dużo warzyw i owoców cytrusowych, do picia tradycyjnie fanta, cola, cola light, sprite, woda. Do tego rano mleko, kawa, herbata, a popołudniu i wieczorem białe lub czerwone wino i piwo. Na stołówce były dwa miejsca gdzie przygotowywano makaron (jadłam go dwa razy, ale był zimny) był w sumie ok. Rano tradycyjnie mleko (zimne lub ciepłe) płatki, jajecznica, placek z jajka, ryż, pieczywo, dżem, miód, serki, sałatki, warzywa i ciastka. Obiad to ryż, ziemniaki, mięso (jagnięcina, wołowina, drób, i ryby), warzywa, lazania itp. Kolacja zawsze była pod różnym tytułem. Włoska, arabska, owoce morskie itp. Polecam ciasta! Jedzenie po południu było tylko w barku na plaży ,ale brak było ciepłych przekąsek i w sumie były tam resztki ze stołu.
                          Opinię mam taką, w w zeszłym roku byłam w hotelu o niższym standardzie, a było w nim więcej jedzenia, lepsza rozrywka, owszem hotel był większy ale łatwiej było się wszędzie dostać.
                          Jeśli ktoś nie wie czy jechać do Sharmu czy Hurghady to zdecydowanie Sharm! Są trzy dzielnice: spokojna, Old Market z bazarami i typowym klimatem i Naama Bay z dyskotekami i rozrywką. W Hurghadzie jest tylko stara dzielnica taka jak Old Market.
                          Tak więc w hotelu brak rozrywki i dyskoteki więc go absolutnie nie polecam! Można wziąć hotel o podobnym jedzeniu pokojach itd. ale z rozrywką i będzie o niebo lepiej! Naprawdę nie jedzcie tam bo się wynudzicie.
    • beg82 Re: Shores Amphoras - prośba o opinie 17.09.11, 19:41
      W zeszłym tygodniu wróciliśmy z tego hotelu. Nie mam co prawda skali porównawczej ale hotel nie jest zły. Ładnie zagospodarowany teren. Basenów podobno 6 ale można powiedzieć, że 1 - niestety. Jako jedyny ceramiczny więc bardzo oblegany. Po leżaczek proponuję wcześniej się udaćsmile Z leżakami na plaży trochę łatwiej. W mor
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka