Dodaj do ulubionych

Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurgadzie?

16.12.11, 22:01
Chcemy wybrać się całą Rodziną 2+2 1 raz do Egiptu na lato 2012, szukam dobrego hotelu w Tui zainteresowały mnie - Titanic Beach i Iberotel Aquamarine, który hotel jest lepsz?y, ma lepsze jedzonko?, czyste pokoje?, fajniejsze zjeźdzalnie? a może polecacie inny hotel na fajne wakacje z dziećmi. Z góry dziękuję za odpowiedzismile
Obserwuj wątek
    • bazyli01 Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 16.12.11, 22:29
      Napewno Ci nie doradze który masz wybrac, bo sam wybieram sie poraz pierwszy do Egiptu.
      Wsrod hoteli ktore mnie interesuja jest Titanic Palac, a to bratni Beach.
      Kiedy się wybierasz bo my tez 2+2 i 2+2 na koniec czerwca i nawet znalazłem ciekawa oferte .
    • winniczka777 Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 17.12.11, 00:18
      Zarezerwowałam wstępnie Titanic Beach od 28.06-12.07.12 w sumie 14 osób, jeszcze się zastanawiam, hotel nam się bardzo podoba tylko czytałam na forach że ma nienajlepsze jedzenie i się wacham może wybrać inny? Juz sama niewiem jedziemy 1 raz, trochę się boimy problemów żołądkowych zwłaszcza u dzieci. Pozdrawiam
      • white_swan Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 17.12.11, 00:33
        Porównywanie titatnica i aquamarine to jak porównanie, za przeproszeniem g*** do czekolady. I czekoladą, na pewno nie jest tutaj titanic. O ile aquamarine w pelni zasługuje na 5* tak titatnic nie zasługuje nawet na 4. Problemem nie jest jedzenie, tylko brud. Pozatym w aquamarine masz przestrzen,duzy teren do spacerowania, pieknie zadbany teren. Titatnic polozony jest na malym terenie,tam nawet problem jest z umiejscowieniem leżaków. A baseny są połowe węższe niz na zdjeciach. Pokoje w aquamarine są urządone gustownie, z klasą. A w titatnicu...starocie.Sąsiedzi, nie mogli wjechać do pokoju z wózkiem.Byłam w obu hotelach. Na szczecie w titanicu tylko tydzien.
        Ale i tak najbardziej lubie albatros palace.
        • eg1504 Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 17.12.11, 01:48
          Masz rację nie ma to jak ALBATROS PALACE - byłam 2 razy. SUPER!!!! HOTEL.
      • fisioel Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 14.04.12, 16:53
        Kochani, świeżo wróciliśmy z Titanic Palace. Szukając oferty dla naszej rodziny tzn 2+2 na pierwszym miejscu był Iberotel, a wyszło na Titanic-a. Oba Titanic-i (Palace i Beach) to bliźniacze hotele, nowszy jest ten pierwszy. Nasza rezydentka i mogę jej wierzyć mówiła, że wybraliśmy lepszy hotel. Ciężko mi to porównać bo widziałem Iberotel-a z perspektywy podjazdu natomiast Titanic nie wchodząc do pokoi robi super wrażenie. Sama lokalizacja naszego lokum była świetna, mieliśmy zejście z pokoju bezpośrednio do basenu. Nie wiem dlaczego ale pokoje były lekko podniszczone. W łazience niezbyt dobrze były spasowane różnorakie elementy. Generalnie było czysto, chłopak który codziennie sprzątał i w ramach all uzupełniał barek bardzo cieszył się na dolara, na którego uczciwie pracował. Był też problem z mrówkami chociaż nam to nie przeszkadzało, nie było ich aż tak wiele. Dużo więcej było komarów. Co do jedzenia moja żona i dzieci nie narzekały, owoców i warzyw było co nie miara no ciast również. Przez tydzień, który byliśmy było ciągle to samo. Stwierdziliśmy, że mamy wybór 4 restauracji więc jakoś sobie z tym poradziliśmy. Sam park ze zjeżdżalniami jest olbrzymi, jak dzieciaki tam wpadną to ciężko je stamtąd wykurzyć. Jakby ktoś miał jakieś pytania proszę pisać. Pozdrawiam
    • poliboboli Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 17.12.11, 01:30
      Zdecydowanie polecam Iberotel, ma znacznie lepsze opinie: opinie.travelway.pl/hotel/Iberotel_Aquamarine_Resort_Egipt_Hurghada,3796.html
    • winniczka777 Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 17.12.11, 11:59
      Dziękuje za Wasze wpisy, może faktycznie wybrać Aquamarine. Mam pytanko czy w tym hotelu są zjeźdzalnie dla młodszych dzieci mam córy 7 i 4 lata, a w opisie hotelu jest że są zjeźdzalnie od 12 lat. Jak wyglada plaża można posnurkować?. W Titanicu podobają mi sie zjeźdzalnie i jest pomost na końcu którego można nurać. Pozdrawiam
    • winniczka777 Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 17.12.11, 12:06
      Mam jeszcze 1 pytanko - jak wygladają pokoje rodzinne w Aquqmqrine? Są 2 pokoje czy 1 duży? w katalogu jest zapis " w pokoju rodzinnym łóżka na podmurówce" ??? cóż to oznacza?
      • white_swan Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 17.12.11, 12:36
        W aquamarine są jeszcze male zjezdzalnie, ale 7 latka na pewno aktrakcja nie będą. Płycizna w głąb morza jest taka sama jak przy titatnicu. Jakies 600m. Na koncu jest jakas pseudo rafa, do pomostu po stronie titanica można dojsc i wejsc. Plaża w aquamarine jest ladniejsza. Do polowy jest trawa, na niej stoja lezaki,a pozniej piasek. W titatnicu natomiast jest tylko uklepany piasek czy glinka, bo normlanym piachem tego nazwac nie mozna.
        Animacje aquamarine ma super, jest duza grupa animatrow, min. z polski, i caly dzien wypelniony roznymi zajeciami. Nie wiem jak wygladaja pokoje rodzinne. Natomiast jezeli zalezy wam na aquaparku to czemu nie pojedzie do jungle park ? Tamtejszy aquapark chyba nie ma sobie rownych.
        • alex_spike Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 17.12.11, 12:52
          Popieram przedmówcę czy też przedmówczynię..
          Jungle jako hotel dla rodzin z dziećmi nie ma sobie równych w Hurghadzie pod każdym względem.. Problemem jest tylko brak plaży przy hotelu, dowozi do niej busik (plaża przy hotelu Dana Beach) ale z doświadczenia, nie tylko swojego wiem, że przy takiej ilości atrakcji, ten brak plaży przy hotelu, nie stanowi problemu...wink
          Z tych dwóch hoteli, które wzięłaś pod uwagę, zdecydowanie wybrałabym Iberotel.. Titaniki jak i też pozostałe hotele tej sieci omijałabym szerokim łukiem... choć są tacy, którzy je uwielbiają, pomimo fatalnego jedzenia i ogólnego brudu..
          Na ta chwilę najlepszy w Hurghadzie jest Albatros Palace, ale moim zdaniem to nie jest hotel dla rodzin z dziećmi powyżej 7 lat bo będą się tam nudzić, jeśli nie znajda rówieśników..
    • winniczka777 Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 17.12.11, 13:59
      W Jungle park ciężko z miejscami i jest droższy, a co powiecie o Serenity Fun City i Iberotel Makadi Saraya? Nie spodziewałam się żetak źle oceniacie Titanic Beach na holiday check ma dobre opInie! Pozdrowionka
      • white_swan Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 17.12.11, 14:07
        Holidaycheck juz dawno przestał być wiarygodnym źródłem. Rezydentka tui w hurgadzie ( zawsze jezdze z tym biurem) odkad pojawil sie ten hotel w ich ofercie, zabiega o jego wycofanie.Najwiecej skarg ma od turystow zakwaterowanych w titatnicu.
        Hotelu serenity nie znam, wiec nie pomoge.
        • bazyli01 Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 17.12.11, 14:15
          Ciągle się zastanawiam czy wybrać Titanica, a moze Sunrise Mamlouk Palace
          Na forach mozna spotkac pozytywne jak i negaztywne opinie na temat Titanica.
          Często jest wytykane słabe wyżywienie, pewnie większość tych uwag opisuja porównując pobyt w innych hotelach 5* , które były pewnie droższe .
          Titanic w neckermannie jest hotelem 4,5* pozostałe biura podają jako 5*.
          Proponujecie takie hotele jak np. Iberotel Aquamarine czy Yungle Aqua Park
          Niestety oferty tych hoteli sa jak dla mnie znacznie droższe

Iberotel Aquamarine dla rodziny 2+2 w teminie 22 czerwiec 11800zł sun Fun i znizki dla dzieci do13
          moja corka bedzie miala skonczone 13 lat i musze zaplacic jak za dorosła co daje w sumie ponad 13000zł sad

Yungle Aqua Park 2+2 termin 29 czerwca 13900zł alfa star dzieci znizka do lat 12

Za Titanica 2+2 22 czerwca pok rodzinny place 9200zł

Jak dla mnie jest to spora roznica w cenie, w dodatku na poczatku planowałem wydaj na wyjazd ok 8000zł,
          Pewnie dla takiej osoby jak ja, która poraz pierwszy wyladuje w Egipcie w hotelu 5* i tak powinna być zadowolona . Wczesniej wykupywałem 4* Tunezja ,Turcja,Grecja i zawsze wracałem zadowolony.
          Jedyne czego sie obawiam to obłożenia w hotelu, z zdjec jakie widzialem zauważylem bardzo mała ilość lezakow w porównaniu do ilości gości.
          Co do Aqua Parku, obawiam się że przy naszych dzieciach ( 4,5,7 lat) to wiekszość czasu spedze przy zjezdzlniach, pilnujac co by im się nic nie stało
          • white_swan Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 17.12.11, 14:25
            Nie porównuj kategorii tureckiej czy greckiej do egipskiej. To jest inna bajka.
            Np. tui odebralo juz na nowy sezon gwiazdke za ilosc skarg. I juz jest prezentowany jako hotel 4. Ja egipcie czasami mieszkam w motelach, jak jak jade gdzies dalej na wlasną rekę. I nie brzydzilam się dotknąć kranu czy wejsc pod posciel jak w titatnicu. Tam jest poprostu brudno. Ale decyzja nalezy do was.
            • bazyli01 Egipt Aqua parki 17.12.11, 15:03
              W sumie jeszcze nie byłem w hotelu z aqua, zawsze wybieralismy sie na jeden dzien do parków. Parki były odplatne i nie przyhotelowe, wszyscy goście płacili.
              Jak czytam o Egipskich z których darmowo moze korzystac goscie np. 3 hoteli po 500pok,
              to jakoś czarno to widze. Przecież w sezonie letnim tam musi być tłok.
              Pamietam jak byłem w Tunezji w parku, na wieżyczkach nie było nikogo kto by kontrolował zjazdy na pontonach, pamietam jak zonie gosciu wjechał nogami w plecy.
              Czy w tych egipskich ktoś to kontroluje ?
              Zeszlym roku byłem na Kos, hotel posiadał plac zabaw. Po kolacji wiekszośc dzieciaków chodziła wlasnie na ten plac, młodsze dzieciaki ładnie zjezdzaly, a starsze się goniły. Wchodzac zjezdzajac po tych mlodszych, nikt nie zwracal uwagi. Nie raz wracalo dziecko z płaczem. Nie wyobrażam sobie takiej sytaucji na zjezdzalniach przy Aqua parkach, ale kto wie.
          • sigi76 Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 25.01.12, 14:38
            zobacz sobie na stronie Neckermanna... termin 22.06.2012 dorosły plus 11 i 13 6,500 zł.. wiec za ta cene bardzo spoko. Co do iberetola to byłem dwa late temu... fakt, pokoje sa super, jedzenia tak na 4 wiec dramatu nie ma. Zjeżdżalnie prawie tylko dla dorosłych, baseny sa super, rafy prawie nie ma, wieczorem małe animacje, dyskoteki nie ma no chyba, ze ktos był w teatrze...))) za to super sa restauracje tematyczne... jak my byliśmy to chodziliśmy co wieczór do innej nie patrzyli ile razy sie było, polecam rybna. Generalnie hotel dla ludzi 40+ bez szaleństw i rodzin z dziecmi 7- . Ale za to jest bardzo czysto i bardzo ładnie wyglada. Polecam z czystym sumieniem. Hilton Long Beach tez polecam... ten ma fajne dyskoteki..))
            Pozdrawiam
    • bazyli01 do winniczka777 17.12.11, 14:48
      Jak już zdecydowalem sie na Egipt to szukalem ofert z Aqua parkiem.
      Tylko się zastanawiam, czy przy wyborze hotelu z aqua nie spedze wiekszosc czasu przy zjezdzalniach, szczegolnie przy naszych czterolatkach . W Titanicu wpadły mi w oko ta dla mlodszych (statek) . Szukam zdjec, a zwlaszcza filmików z okreu lipiec-sierpien. Na filmach z okresu pazdziernik- kwiecien wszystko wyglada super w miare puste zjezdzalnie, wolne lezaki.
      Sama zobacz filmy z okresu wakacyjnych, nie widzialem wolnych lezakow, wszystko obłozone.
      Aqua park bedzie oblegany przez gosci z dwoch hoteli, bo w sumie wiekszosc gosci wlasnie dla niego wybrały te hotele.
      • mob-os Re: do winniczka777 17.12.11, 20:42
        W hotelu Sunrise Select Royal Makadi 5- Hurghada Zatoka Makadi Bay 20 min od lotniska masz full serwis dla dzeci i dla siebie byłam tam we wrześniu 2010 .było super .wszystkim polecam .Spokojne zejscie do morza zjeżdzalnie ,ogromny teren i "0" problemów z leżakami.Czyste i duże pokoje,smaczne jedzenie i menu dla dzieci.
        • bazyli01 Re: do winniczka777 17.12.11, 21:49

Sunrise Select Royal Makadi 2+2 14 dni 22 czerwca
          I to wszystko za 12500zl niestety mnie nie stać sad.
          Można powiedzieć zaplać mniej, ale pozniej nie marudz.
          Jak chcesz komfortowe warunki musisz odpowiednio zaplacic.
          • alex_spike Re: do winniczka777 17.12.11, 22:24
            Nie wiem gdzie szukasz ofert ale spróbuj może w biurze ostatniemiejsca.pl
            Myślę, że znajdą Ci coś ciekawego i za kwotę, jaką chcesz przeznaczyć..
            Druga sprawa to możesz się wstrzymać z zakupem bo nie wiadomo co tam się jeszcze wydarzy..
            W tym roku znajomej poleciłam Jungle i w opcji 2+1, wylot początek czerwca - kosztowało ją to niewiele powyżej 6 tys., a kupowała dosłownie 3 tygodnie przed wylotem..
          • jedrek99 Re: do winniczka777 18.12.11, 01:13
            ja kupiłem w tui hotel w Marsa hotel Sol y mar Solaya, cena z 2+2 8300 (cena z poczatku oferty) obok hotelu połozonego w zatoce coraya ok. 300m jest bezpłatny aqupark, sprawdź moze maja jeszcze dobre ceny dla dzieci.
            • jedrek99 Re: do winniczka777 18.12.11, 01:14
              wylot 10lipca na 2tyg.
            • bazyli01 Re: do winniczka777 18.12.11, 13:19
              jedrek99 napisał:

> ja kupiłem w tui hotel w Marsa hotel Sol y mar Solaya, cena z 2+2 8300 (cena z
              > poczatku oferty) obok hotelu połozonego w zatoce coraya ok. 300m jest bezpłatn
              > y aqupark, sprawdź moze maja jeszcze dobre ceny dla dzieci.

Jeśli chodzi o ten hotel to cena w terminie
              12 lipca 2+2 7dni kosztuje 8900
              Jesli za tą cene która podałes masz 14 dni to gratuluje.
              Musze sie przyznać co do ofert TUI , to niestety zaspałem przegladanie ofert rozpoczolem z koncem listopada sad.
              • white_swan Re: do winniczka777 18.12.11, 14:08
                > Musze sie przyznać co do ofert TUI , to niestety zaspałem przegladanie ofert ro
                > zpoczolem z koncem listopada sad.

TUI akurat pokazało oferte na lato 7 grudnia wink
                • bazyli01 Re: do winniczka777 18.12.11, 14:39
                  white_swan napisała:

> > Musze sie przyznać co do ofert TUI , to niestety zaspałem przegladanie of
                  > ert ro
                  > > zpoczolem z koncem listopada sad.
                  >
                  > TUI akurat pokazało oferte na lato 7 grudnia wink

"ja kupiłem w tui hotel w Marsa hotel Sol y mar Solaya, cena z 2+2 8300 (cena z poczatku oferty) " Cena 8300zł pewnie dotyczy pobytu 7 dniowego.
                  Co promocji TUI, to ile dobrze pammietam wczesniej tez była promocja do konca listopada, ktora przedluzyli do 6 grudnia
                  • white_swan Re: do winniczka777 18.12.11, 14:43
                    bazyli01 napisał:
                    .
                    > Co promocji TUI, to ile dobrze pammietam wczesniej tez była promocja do konca l
                    > istopada, ktora przedluzyli do 6 grudnia

To była promocja dot. oferty zimowej. 7grudnia odbyła sie oficjalna prezentacja oferty letniej, a 8 grudnia ruszyla sprzedaz. Teraz jest promocja oferty letniej do konca roku.
                • jedrek99 Re: do winniczka777 18.12.11, 16:05
                  tui family wystartował 23października
                  • white_swan Re: do winniczka777 18.12.11, 17:55
                    jedrek99 napisał:

> tui family wystartował 23października

Fakt, zapomniałam o family. Pewnie dlatego, ze na te oferty nie patrze.
    • bazyli01 Iberotel Aquamarine w Hurga 18.12.11, 14:30
      Przegladając oferty do Aquamarine na holideyheck w opisie hotelu jest taka informacja

SPORT I ROZRYWKA
      Do dyspozycji gości bezpłatnie są
      tenis stołowy, rzutki, boccia, siłownia (w godzinach 07.30 - 17.00), 4 korty tenisowe (oświetlenie dodatkowo płatne), jacuzzi na plaży w godzinach (w godzinach 10.00 - 12.00 i 14.00 - 16.00), aquapark (w godzinach 10.00 -13.00 i 14.30 - 16.30). Z aquaparku mogą korzystać dzieci, które ukończyły 12 lat lub mają powyżej 120 cm wzrostu. Goście mogą uprawiać sporty wodne na plaży a także grać w siatkówkę. Za dodatkową opłatą skorzystać można z centrum SPA.

Mam pytanie czy z tymi dziecmi do 12 lat to prawda ??
      • kakasica Re: Iberotel Aquamarine w Hurga 18.12.11, 16:37
        Właśnie ze względu na aquapark dla młodszych dzieci, możliwość snurkowania i cenę wybrałam Titanic Beach, jedziemy pod koniec czerwca i trochę się boję, ale byłam w wielu hotelach i mimo bardzo różnych opini nam się podobało. Przed wyborem hotelu zawsze sprawdzam opinie a przede wszystkim na holidaycheck i opinie potwierdzją się. Jeżeli chodzi o jedzenie to tym akurat sie nie przejmuję, bo bynajmniej nie przytyję ( do tej pory nie mogę zrzucić 4 kilo po pobycie w Grecji), A jeżeli jedzie się w grupie to jest super.
        • dorcia1234 Titanic Palace 18.12.11, 17:04
          jedziemy tam w lutym, kierowałam się opinią na holideyu ale także opinią naszej prowadzącej z biura. Była ona w tym hotelu, były jej współpracownice - oglądałam zdjęcia i podjęłam decyzję. Co do jedzenia- na pewno wybór będzie większy niż w mojej lodówce. Skoro w kiepskim hotelu w Tunezji, gdzie jedzenia naprawdę było słabe było co jeść to w Egipcie też będzie. I nie wierzę że nie przytyję- chyba że mnie zemsta dopadnie smile
      • sigi76 Re: Iberotel Aquamarine w Hurga 25.01.12, 14:40
        tak prawda, na gorze stoi pan z obsługi z kijkiem i mierzy wzrost... jak nie pasuje to nie wpusci
    • winniczka777 Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 18.12.11, 16:25
      Mam pytanko, czy pokoje rodzinne mają 1 czy 2 pokoje, o co chodzi z tą pomurówką? I jak jest z tymi zjeźdzalniami ile ich jest i czy moje dzieci 4 i 7 lat będą mogły na nich śmigać?
    • ladybird1981 Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 23.12.11, 12:23
      Witaj.
      02.12.2011 wrócilismy z urlopu z Hurghady z hotelu IBEROTEL AQUAMARINE RESORT. Nie byłam w Titanicu jednak IBEROTEL moge polecić z czystm sumieniem. Rewelacja pod każdym wzgledem! Raj dla dzieci i dla dorosłych. Każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel ma 2 lata-czysty-elegancki-pokoje duże-można się gonić-ładnie urzadzone. Wiekszość basenów z podgrzewaną wodą-co jest b ważne o tej porze roku - wieją czasami dość chłodne wiatry. Dla dzieciaków-animacje codzienne-polscy lub mówiący po polsku animatorzy. Dzieci do nich lgną. Dla dorosłych również mnóstwo atrakcji - jacuzzi, siłownia, na plaży codziennie siatkówka, gimnastyka, aquaerobic, waterpolo.....Jedzenie-super! Codziennie świeże nowe potrawy. Nie jest sie w stanie znudzić. Pyszne! Sushi, Arabic Corner, naleśniki, kucharze przygotowujacy na bieżąco ciepłe potrawy, codziennie świeże owoce, dla będących na diecie - healthy corner (gotowane mieska, ryż itd), najróżniejsze słodycze ... dla dzieciaków -lody w kulkach, lody na patyku....trudno mi wymienić wszystkie zalety pobytu w tym hotelu...aquapark dla doroslych - rewelacja- naśmiałam sie za wszystkie czasy ...zjeżdżalnia dla dzieciaków równiez jest....obsłua nienachalna-miła uśmiechnieta pomocna... POLECAM IBEROTEL AQUAMARINE RESORT -ja na pewno jak wróce do Egiptu to tylko do tego hotelu.
    • slygado Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 31.12.11, 01:13
      Byłem zarówno w Titanicu, jak i w Iberotel Aquamarine.
      Osobiście polecam Aquamarine smile
      Jak masz jakieś pytania napisz do mnie lodz@ostatniemiejsca.pl
      lub na gg 7182332.

zdjęcia wizyty w aquamarine w styczniu wstawione mam tutaj: aquamarineresort.pl/
      z Titanica mogę podesłać na email smile

Piszcie śmiało wink
    • gosia1981r Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 31.12.11, 07:47
      Hej, osobiście byłam tylko w Iberotel, hotel przecudowny, jedzenie wyśmienite, wszystko na najwyższym poziome jak dla mnie. Titanic jest zaraz obok i też wyglądał okej ale nie wiem co dalej. Iberotel mogę polecić w 100% !!!!
      • 0gabi Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 08.02.12, 15:39
        Chciałam zapytać jak wygląda pokój superior w Aquamarine?
        Czy ktos był? I jak faktycznie wygląda problem ze zjeżdżalniami.jakie sa ograniczenia.
        Proszę o podpowiedź?
    • klejniczek Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 12.01.12, 18:21
      Zdecydowanie IBEROTEL AQUAMARINE !!!! Prawie wszystkie baseny podgrzewane , restauracja główna i dodatkowo 4 tematyczne .Byłem tam rok temu w lutym 2011 .Jak narazie był to najlepszy hotel w jakim byłem w Egipcie ( byłem do tej pory 4 razy i znów w lutym się wybieram ,tylko z ciekawości do Taby ....
    • moniamonia35 Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 05.02.12, 22:24
      zdecydowanie iberotel aquamarine.byliśmy w nim w styczniu przez 2 tygodnie.

byliśmy 3 lata temu w titanic beach -najsłabsza strona hotelu to niestety wyżywienie.
      na 6 pobytów w Egipcie w Titanicu jedzenie było najsłabsze (wszystkie inne hotele były 5-gwiazdkowe).poza wyżywieniem inne walory hotelu absolutnie do zaakceptowania.

natomiast aquamarine -wysoka jakość w każdym calu (jak na Egipt oczywiście),jedynie utrudniona dostępność do rafy,ze względu na spore odpływy, sporą płyciznę-ok 500-700m i brak hotelowego pomostu.

dodatkowa informacja dla osób jadących w tej chwili do Titanica-pomost wyłączony z użytku ze względu na remont.w użyciu ciężki sprzęt,więc turyści nie są wpuszczani na pomost.
      • anireg Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 07.02.12, 13:17
        Proszę o informację czy w Aquamarine jest butelkowana woda (oprócz minibarku), czy z dystrybutora... oraz czy w pokoju jest czajnik. Dziękuję z góry
        • slygado Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 07.02.12, 14:00
          Woda jest z dystrybutorów.
          Czajniki są w pokojach smile

POLECAM:
          aquamarineresort.pl/galeria.html
          • anireg Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 07.02.12, 14:36
            Dzięki! Lecimy z rodzinką na początku marca z TUI, jeśli jeszcze będę mieć jakieś wątpliwości/pytania to pozwolę sobie pomęczyćwink
        • mariusz3078 Re: Titanic Beach czy Iberotel Aquamarine w Hurga 12.02.12, 13:31
          Woda jest z dystrybutorów, a hotel jest naprawdę super, byliśmy 4-ty raz w Egipcie i ten obiekt był najlepiej utrzymanym. A macie może informacje o hotelu SERENITY FUN CITY ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka