Dodaj do ulubionych

Tropicana sea beach

17.01.12, 13:44
Cześć, taki post już istnieje ale z niego nic nie wynika , mam pytanie odnośnie tego hotelu , a właściwie aquaparku , ile jest zjeżdżalni , bo na jednych zdjęciach w internecie widać 3 a na innych jest ich więcej .
Obserwuj wątek
    • chuda41 Re: Tropicana sea beach 17.01.12, 14:53
      Cześć.Na pewno jest więcej-kliknij sobie na holidaychecku ten hotel i potem w zdjęcia dodane przez turystów-dokładnie widać zjeżdżalnie-naliczyłam ok.12 dużych i trochę malutkich.Pytanie tylko czy wszystkie baseniki do których się wpada mają podgrzewaną wodę.
      • ryglok Re: Tropicana sea beach 17.01.12, 15:01
        Ja lecę w połowie czerwca , więc o temperaturę się nie martwię .
        Wnioskuje że wybierasz się w niedługim terminie skoro interesuje Cię podgrzewanie wody , jeżeli mam rację to prosiłbym o jakiś wiarygodny opis po powrocie,
        Czytałem opinie na holiday i raczej nie było na co marudzić , zresztą jak ktoś się uprze to zawsze jest się czego doczepić ,
        Pozdrawiam i wypoczywaj , ja jeszcze 5,5miesiąca .
    • alladar Re: Tropicana sea beach 17.01.12, 18:30
      Witam , nareszcie jakieś konkretne informacje . Ja miał bym pytanie odnośnie pokoi . Jedziemy w 4 osoby , podczas załatwiania w TUI babka powiedziała nam że będzie pisała prośbę żebyśmy mieli pokoje obok siebie , jednak jak znam życie , na miejscu okaże się że są jakieś komplikacje , mam nadzieje że w razie co jakieś dolary w paszporcie pomogą .
      • chuda41 Re: Tropicana sea beach 08.02.12, 17:37
        Cześć,właśnie wróciliśmy.Opaleni i zadowoleni.
        Hotel rzeczywiście nie jest najnowszy i w pokoju widać następujące braki-pęknięte kafelkismile,krzywe fugismile,zacinające się drzwi balkonowe i wejściowesmile,jedna kanapa w jadalni była odrapana-strasznesmile.
        Tak na serio to nie marudziliśmy-widziałam podobne mankamenty w nowszych egipskich hotelach,mam to w nosie jak jadę na tydzień.
        Kupiliśmy pokój 2+2-w którym były 2 duże łóżka i dostawka,ale od razu nas zapytano czy zsunąć te dwa duże czy dać"extra bed"-chcieliśmy -i za 2 $ łóżko zaraz było.
        Jedzenie nam smakowało-typowo-kurczak,ryba(nie jadłam -nie wiem jaka),wołowina i ichnie rzeczy.Jest to nie zapominajmy też 4 gwiazdki i może cudów nie ma ,ale naprawdę spoko.Animacje różne-i extra taniec derwisza i <egipskie wesele> i nieco denne.
        Jedynym naprawdę mocnym minusem był brak podgrzewanych basenów w aquaparku-szkoda bo jest naprawdę fajny,czasami dzieciaki i tak jeździły,ale to już extrema.No i trzeba do niego dojść przez parking przed hotelem(na razie remontują część hotelu-pewnie kiedyś da się dojść pomiędzy budynkami.) No i woda w podgrzewanym basenie mogła być cieplejsza,ale też dało się wejść.
        Było nas bardzo dużo Polaków-zresztą fajnychbig_grin-dzięki nim ten pobyt uważam za super udany.
        Nie dawaliśmy dolarów w paszport-nie było potrzeby -wszyscy ze znajomych byli zadowoleni z lokalizacji-zresztą hotel nie jest za olbrzymi,w zasadzie wszędzie jest blisko.
        Alkohol może być-nie daje naftą.(w barze w aquaparku nie ma alkoholu),piwko wodniste,jak zawsze.
        Pogoda była super-cieplutko,raz w dzień wiało i w niektóre wieczory.
        Sklepiki obok hotelu oraz cały ciąg aż do La Strada(ok.1,5km).
        Wszyscy z którymi ja rozmawiałam żałowali ,że wyjeżdżają i nie narzekali na pierdoły.
        Pozdrawiam.
        • alladar Re: Tropicana sea beach 08.02.12, 19:31
          Witam , fajnie że wczasy się wam udały . Takie niedociągnięcia o jakich pisałaś można rzeczywiście spotkać w hotelach 5 gwiazdkowych , tak jak wspomniałaś - pierdołami w postaci krzywej fugi martwić się nie zamierzam , strzelać z tego nie bedziemy . Z ich jedzeniem też miałem do czynienia i tez 5 gwiazdkowy hotel nie zachwycał pod tym względem.
          Mam pytanko odnośnie zakwaterowania , czy może miałaś styczność z kimś kto miał wykupione wczasy 2x2 tzn. dwa pokoje 2 osobowe , ja właśnie tak mam i chciał bym żeby te pokoje były położone obok siebie .
          Jak wygląda sprawa z ręcznikami plażowymi , czy tak jak w innych hotelach są one wydawane na karte . Dojście do aquaparku , jak się domyślam jest on częścią tego hotelu położoną w innej części ? mój mail - alladar@wp.pl
          pozdrawiam Krzysiek
          • chuda41 Re: Tropicana sea beach 09.02.12, 18:26
            Ręczniki na kartę,wymieniane ile razy się chce.Poznałam Polaków,którzy byli z nastoletnimi dziećmi i oni mieszkali w oddzielnych pokojach obok siebie-ale nie wiem czy to było jakoś"załatwiane".Do aquaparku trzeba przejść przez lobby i wyjść ok.20m.przez parking przed hotelem-bo część hotelu jest w remoncie.Plaża bardzo długo płytka i niestety b.mało rybek-bus hotelowy dowozi chętnych do innejTropicany -z rafą.Dużo skaytowców.Dużo wielbłądów na plaży-tzw.taxi.,ale pozwalają robić zdjęcia.
            • alladar Re: Tropicana sea beach 09.02.12, 18:53
              Dzięki za odpowiedź , ja mam jeszcze 5 miesięcy do wyjazdu i myślę że do tej pory uporają sie z remontem , lece z TUI i zasięgałem też informacji u nich w sprawie pokoju , odpisali mi że przy takiej rezerwacji jak moja raczej pokoje będą obok siebie . Pozdrowionka
    • xysiek68 Re: Tropicana sea beach 11.02.12, 12:56
      Mam pytanie , jak to jest z tym hotelem , jedni piszą że nowy , inni że w budowie , jeszcze inni że w remoncie.
      • chuda41 Re: Tropicana sea beach 12.02.12, 09:44
        Nowy to on na pewno nie jest,o nie.
        Przy wjeździe do hotelu,zaraz za bramą po prawej są małe budynki-pisze na nich że to pokoje rodzinne-i to one są w remoncie,cały ten obszar domków jest zamknięty i niedostępny dla turystów.Recepcja i lobby jest dopiero po przejechaniu około 300m wzdłuż tych domków i budynek główny ciągnie się w stronę morza.Jeszcze pomiędzy tymi domkami a lobby jest aquapark- i ten na pewno jest nowiutki i extra.
        Główny budynek " chyba" jest odremontowany,ale w sumie to mocno tak sobie-ale nam te odrapane drzwi i rozklekotane zamki w drzwiach balkonowych nie przeszkadzały.Za to z niego jest wszędzie blisko -i nad morze i do basenu i restauracji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka