Dodaj do ulubionych

Club Faraana Reef Resort-wróciłam

16.08.12, 20:40
Witam Egiptomaniakówsmile
Wróciłam z Faraany odpowiem chętnie na pytaniasmile
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • levy16 Re: Club Faraana Reef Resort-wróciłam 17.08.12, 11:11
      Witaj
      o to czy urlop się udał nie pytam wink bo na pewno.

jak z aspektami bezpieczeństwa na miejscu.. spotkałaś jakieś oznaki czegoś niepokojącego? pytam bo media już się pasą wszystkim co tam się ostatnio dzieje i nakręcają atmosferę...

dzięki za info wink
      Marek (dziś lecę)
      • promyyk1 Re: Club Faraana Reef Resort-wróciłam 17.08.12, 16:44
        Urlop udany oczywiściesmile Hotel połozony jest na uboczu, a tam nie widać oznak jakiegokolwiek zagrożenia. Policję widziałam raz, Egipcjanie pozytywnie nastawieni. Wyszliśmy poza ośrodek do aquaparku i z dziećmi do portu..bez problemów w ciagu dnia i wieczorem.
        Wiem, ze znajomi którzy jechali do Kairu zostali zawróceni z drogi z powodu zamieszek, więc poza ośrodki turystyczne lepiej się nie wybierać.
        Dużo spokoju życzę, bo słońce na pewno będziesmile
        • coca.kola Re: Club Faraana Reef Resort-wróciłam 20.08.12, 21:29
          czy restauracja grillowa jest dostępna dla wszystkich czy tylko all inclusive? snakowcy też mogą z niej korzystać?
          • promyyk1 Re: Club Faraana Reef Resort-wróciłam 20.08.12, 23:50
            W grillowej można zjeść lunch i kolację,trudno mi powiedzieć odnośnie opcji snack , ale jeśli można jeść kolację w opcji snack to logicznie myśląc chyba można zjeść i tam po uprzednim zamówieniusmile Warto! Pan zapisujący nr pokoju nie pytał o rodzaj wyżywienia (all czy snack) Kolacja w grillowej dopiero 19:30, (śniadanie 7-9:30) zastanówcie się Państwo nad opcją All w tym hotelu jeśli jest jeszcze taka możliwość.
            pozdrawiam
            • coca.kola Re: Club Faraana Reef Resort-wróciłam 21.08.12, 22:38
              Dzięki za odpowiedź. w naszym przypadku snack w zupełności wystarczy. Na kilka pobytów w SSH, zazwyczaj z HB, czasami z wymuszoną opcją AI (bo akurat wybrany hotel nie oferował HB) tylko jeden raz skorzystaliśmy z obiadu. Do hotelu wracamy tylko na kolację, a potem na późny sen. W razie czego obok stacji benzynowej sprzedają bardzo dobre kanapki z kurczakiem i innymi dobrami, a kawałek dalej absolutnie najlepsze na świecie falafele. Za 2-5 LE. A wszelakości z grilla lubię i stąd pytanie czy snakowcy mogą korzystać z tejże restauracjismile
              • promyyk1 Re: Club Faraana Reef Resort-wróciłam 21.08.12, 22:54
                Skoro tylko nocujecie to faktycznie nie ma sensusmile Co do grillowej to pamiętajcie tylko, że zapisy są o 18-tej, bo w przypadku późnych powrotów możecie mieć problem.
                pozdrawiam
                • marianna_z Re: Club Faraana Reef Resort-wróciłam 23.08.12, 10:25
                  A kto się wybiera do El faraana club 10 września??
                  • 30ml Re: Club Faraana Reef Resort-wróciłam 19.09.12, 17:35
                    snack w zupełności wystarczy,szkoda dopłacać za jedzenie ktore i tak dostaniecie na kolacjęwink
                    u nas duzo osób które miały all jadło w snack barze
                    • cleopathre Re: Club Faraana Reef Resort-wróciłam 20.09.12, 14:15
                      My mieliśmy snack i jadaliśmy prawie codziennie w grillowej także opcja all przy kolacji nie ma znaczenia. Co prawda wybór znacznie mniejszy ale za to jaki widok. Choć ogólnie jak dla mnie jedzenie w tym hotelu w porównaniu do 2 innych w Egipcie było bardzo słabe. Nie tyle w kwestii samego smaku a wyboru i możliwości doprawienia samemu. Szczególnie w kwestii sałat , sosów, oliwy itp. Jednak ja byłam ze 3 lata temu także może coś się zmieniło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka