Dodaj do ulubionych

regency plaza aquapark & spa

26.01.14, 21:02
Prośba o aktualne opinie, jak warunki w pokoju - czy uzupełniają wodę, czy jest może czajnik; jakie jest jedzenie, plaża, ponoć nie ma żadnej rafy... No i jak otoczenie czy w pobliżu są jakieś sklepy, centrum handlowe, czy z hotelu kursuje bus do Naama...
Dzięki z góry za info, wybieram się z dzieckiem i muszę prześwietlić hotel zanim wybiorę wink
Obserwuj wątek
    • bubrb Re: regency plaza aquapark & spa 28.06.14, 10:54
      Odświeżę pytanie.....
      Jakieś aktualne wieści z Regency Plaza Aquapark..... ?
      Ktoś tam był ?

Dziękuję za info...
      • mikani Re: regency plaza aquapark & spa 30.06.14, 22:48
        Byłam dwa razy rok i dwa lata temu więc moje info moze nie będzie dość świeże, aczkolwiek może pomocne. W pokojach standard typowo egipski ładne, czyste w niektórych telewizor LCD. Czajnik był na wyposażeniu standardowym uzupełniano herbate, kawe, cukier. Woda w lodówkach uzupełniana na bieżąco zawsze można poprosić o dodatkową butelkę. Plaża jak dla mnie rewelacyjna szeroka z łagodnym zejściem. Sklepy sa w hotelu jak również poza zaraz przy bramie jak równiez lekko po prawej bardziej rozbudowane oraz jakiś 1km w lewo z stronę centrum market z cenami oraz więcej sklepów ale generalnie wszystko to samo.
        Supe aqua park dla dzieci.
        • 19sara78 Re: regency plaza aquapark & spa 07.12.14, 19:41
          Podbijam temat, tegoroczni wakacjowicze, macie jakieś uwagi co do tego hotelu? Był ktoś na tych wakacjach? Interesuje mnie standard restauracji, czy jest czysto, czy są sztućce, jak z napojami? Ah....i co z zemstą F, Ponoć niektórych hoteli to nie dotyczy smile
          • bubrb Re: regency plaza aquapark & spa 07.12.14, 23:13
            Witaj...
            Spędziłem tam jakiś czas...
            Pokój jak na egipskie możliwości OK.
            Klima, tv, lodowka...ostatniego dnia za lodowka znalazłem małą jaszczórkę.
            Łazienka schludna, czysta, codziennie nowe ręczniki, uzupelniano mydelka szampony.
            Jakość wykonania robot budowlanych w hotelu ma wiele do życzenia.....ale jak wczesniej napisałem - na egipskie możliwości Ok.
            Slyszalem w lobby polskich awanturników, którzy twierdzili, ze maja mrówki w pokoju, inny ze karta nie działa...a jeszcze inny ze klima nie działa...
            Ale poznałem na miejscu trzy obce rodziny, ktorym również hotel odpowiadal.
            Hotel rozległy obszarowo i podzielony na dwie części, a w środku lobby z restauracjami, sklepikami, kantorem fryzjerem i apteka...
            Czesc hotelu przed lobby ma daleko do plaż ale za to ma Aquapark...dosc fajny Aquapark z dwoma basenami, dużymi zjezdzalniami, jeden basen mniejszy dla dzieci...na basenie bar, w trakcie dnia animacje...generalnie caly czas cos się dzial...wiec w pokoju przy aquaoarku nie ma ciszy...nie ma spokoju...
            Plaża - ok, parasole, leżaki i ręczniki w opcji all....byly bezpłatne, na plaży trzy bary...plaza szeroka, samo wejście do wody przed woda kamieniste....w wodzie plytko wiec nie poplywasz sobie...plycizny jakies 300m od brzegu, może wiecej...po lewej stronie pomost sąsiedniego hotelu, gdzie na końcu jest zatopiony wrak statku...nie bylem oglądać....ale widac go z daleka.
            W barze na plaży codzienny lunch ok...pączki, pizza, minikebaby frytki....

Restauracje / stołówki dwie, klimatyzowane.
            Dostęp do obu jednakowy, bez ograniczeń.
            W obu posiłki serwowane w formie szwedzkiego bufetu...wg mnie przez dwa tygodnie nie jesteś w stanie wszystkiego spróbować....
            Ta bliższa taka ogolna, bez specjalnej obsługi....zas w tej drugiej obslugiwali kelnerzy...kazdy kelner miał swoich kilka stolików, jak w dobrej knajpie sami zabierali tobie spod nosa puste talerze i sztućce, zaś jak poprosiles to podawali do stolu napoje... Dobre slowo i uśmiech w kierunky kelnera powodowal, ze również traktowali cie z usmiechem i pamiętali o tobie każdego dnia....można bylo poczuć się wyjątkowo...dochodzilo nawet do tego, ze widząc ciebie w drzwiach...podchodzili i prowadzili ciebie do stolika, który dla ciebie trzymali.....dodam, ze bylem z rodzina, łącznie 4os.... Dość dziwna sytuacja z tymi restauracjami....obie w tej samej części hotelu....obie serwowaly te same posiłki, do obu dostęp byl dla wszystkich wczasowiczów bez wyjątku...a jednak, w jednej bylo dość stołówkowo, a w drugiej o wiele lepiej...restauracyjnie....
            Faraona zlapalem osobiście...ale jest na to egipskie lekarstwo...dziala natychmiast...fajna sprawa, bo wiedzą, ze tego potrzebujemy i stawka w sąsiedniej aptece urosła do ok.20$...ale co zrobić....

Przed lobby jest maly amfiteatr...co wieczór odbywaly się animacje...wystepy...

Nie wiem, czy inni zgodzą się ze mną...ale 5 egipskich gwiazd...to niestety nie jest 5 europejskich gwiazd...wiec nie należy cudów oczekiwać....choc wydaje mi sie, ze mimo wszystko sie starają....

A i jeszcze...co wieczór na tarasie przy lobby byla muzyka na zywo...stoliki...mozna bylo posiedziec....jeden bar na zewnątrz, jeden w środku...za napiwek zdobywali sie kelnera, który dbal o ciebie każdego wieczoru....jedni pedałowali sami do baru po drinki...a nas nasz kelner nie opuszczał.
            Niedaleko obok znajduje sie jaskinia z barem, gdzie co wieczór odbywaly sie dyskoteki.

Mogę pisac więcej....jezeli nie jesteś zbyt wymagający, to spokojnie hotel polecam, za uśmiech i uprzejmość oraz przysłowiowego $ zjednasz sobie szybko kelnerów i obsługę a wypoczynek będzie przyjemny....
            Życzę udanych wakacji...

Z hotelu jest jakies 500m do centrum handlowego z McDonaldem...można dojść pieszo...
            Przy hotelu również są sklepy z dewocjonaliami....
            Bogdan
            Ps.mówi się, że jest to sztandarowy hotel Alfastar w Sharm
            • 19sara78 Re: regency plaza aquapark & spa 09.12.14, 13:13
              Bardzo dziękuję za obszerną wypowiedź, najgorsze jest to, że Alfa ma gwarancję ubezpieczeniową tylko do stycznia 15, w biurze odradzili mi Alfę, chyba że na własne ryzyko,
            • mamaangeli Re: regency plaza aquapark & spa 11.01.15, 23:54
              Mam pytanie jak jest z opaskami na koniec kiedy zabierają z tego co mi wiadomo to wylot mamy 23.00 to cały dzień przed nami i lipa jak opaskę zabiorą o 12.00 a jeszcze jedno jak jest z zamawianiem posiłków w restauracjach regionalnych czy trzeba zamawiać wcześniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka