Dodaj do ulubionych

PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH)

14.07.05, 10:34
Witam serdecznie !!!
wykupiłem wczasy w tym własnie hotelu
Bardzo był bym wdzięczny za jakieś informacje.
Jest to nowy hotel - otwarcie było podobno na świeta bożego narodzenia w 2004
r. i wiedze ze narazie nie ma żadnych inf.
Jeśli ktos był osobiscie to fajnie jak by podał GG lub e-maila
Pozdrawiam - Tomek !!!
Obserwuj wątek
    • egipt-hotele Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 15.07.05, 21:36
      byłem 15 dni .mój nr gg -7274876.odpowiem na wszystkie pytania
    • gerrat Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 19.07.05, 12:58
      Witam !!! Z rehany wróciłem 13.07.2005. Było SUUUPER . W przyszłym roku znowu
      tam pojade. Masz pytania - gerrat@o2.pl ew. gg 4991533.
    • betka37 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 24.07.05, 13:31
      My też jedziemy do tego hotelu w najbliższą środę.
      Dostałam trochę zdjeć od ludzi, wygląda ok. Dziewczyna napisała mi, ze wróciła
      zadowolona. Gorsza sprawa jest z plażą, bo nie jest ładna, ale też nie jest
      tragiczna.
      Jest tam pomost, potem z niego można wejść do wody, ale na ponad 20 metrów.
      Dostałam zdjecia z plaży. Znalazłam też link na forum Egipt i jakaś dziewczyna
      podała namiary na zdjęcia hotelu i plaży. Moze być, będziemy zadowoleni, nie
      martw się.
    • wakacje_juz Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 25.07.05, 12:12
      Ja lecedo tego hotelu w środę, znalazłam sporo zdjęć i dostałam trochę
      prywatnych. Uważam, ze jest całkiem ok.
      Srednio podobaja mi się pokoje, ale za to sa duże, a to jest bardzo ważne.
      Dojście do plaży też jest znośne. Najgorsza sytuacja jest z zejściem do wody z
      pomostu, podobno jest bardzo głęboko.
      • adam1 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 26.07.05, 00:05
        Moja żona ma specyficznie kobiece pytanie: czy w pokojach są na wyposażeniu
        żelazka?
        • wakacje_juz Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 26.07.05, 10:47
          To jest też moje pytanie, nie wiem. Ja zawsze biore swoje. Jednak wydaje mi
          się, ze w recepcji znajdzie się przynajmniej jedno.
          Wiem,że są suszarki. Ręczników też nie zabierajcie, bo są wydawane zarówno przy
          basenach, jak i na plaży.
    • tomashut Re: Czy ktoś może podac ceny z tego hotelu? 28.07.05, 13:27
      Ceny hotelowe są dosyć wysokie .Gałka lodów 8 le , hamburger lub hot-dog 25 le
      napoje jeszcze drorzsze.Polecam jednak wykupienie all-inclusiv na miejscu w
      hotelu koszt 10 usd od osoby na dobę
    • yapu Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 05.08.05, 14:08
      Witam jestem załozycielem tego wątku
      całkowity i obszerny opis Hotelu wystawie za kilka dni jesli zas teraz ktos ma
      pytanie to podaje gg 2881204
      Pozdrawiam
      • adam1 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 18.08.05, 16:21
        Byłem i niestety już powróciłem. Hotel bardzo fajny. Jedzenie smaczne i bardzo
        obfite. Obsługa miła i sympatyczna, kelnerom i barmanom warto dać niewielkie
        napiwki ( 5 - 10 funtów tj. ok 2 - 5 zł)gwarantuję że będą czekali na wasze
        skinienie. Polecam pokoje na parterze z bezpośrednim wyjściem na baseny. Opcje
        all-inclusiv rzeczywiście wykupić lepiej w hotelu 10$ za osobo-dzień. Jeśli
        macie jakieś pytania to proszę o mail albo gg:5232541 - chętnie odpowiem.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • betka37 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 24.08.05, 16:18
          Widzę Adam, ze wróciłeś zadowolony z Rehany?
          Ja w sumie też, ale kilka rzeczy mi się nie podobało w tym hotelu, niestety.
          Polecam jednak pokoje na parterze, które znajdują się w budynku z numerami 400.
          ja miałam pokój 403 i byłam nbardzo z niego zadowolona. Był bardzo duży taras i
          cień, cisza i spokój, a na baseny bardzo blisko.

A niestety nie podobało mi się to, że w momencie kiedy hotel zapełnił się w 90
          %, to z "restauracji" zrobiła się stołówka. Kiedy przyjechaliśmy było
          fantastyczne jedzenie, potem zrobiło się beznadziejnie. Szkoda, że nie miałeś
          okazji spróbowac wcześniej (bo dojechałeś tydzień po mnie).
          Nie podobało mi się również zagospodarowanie plaży, tragedia. Natomiast ryby
          super, rafa zniszczona już niestety.
          Nie podobały mi się stare zniszczone materace na leżaki oraz stare ręczniki.
          Niestety tego nie rozumiem, bo przecież hotel jest podobno nowy.

Podobały mi sie baseny, duzy pokój (chociaż pościel tragedia-brudna),
          animatorzy, POGODA. Jednak więcej tego hotelu nie wybiorę.

A swoją drogą, to ciekawa jestem czy nie mieliśmy się okazję poznać.
          • adam1 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 26.08.05, 19:02
            Rzeczywiście potwierdzam to co napisałaś.
            Nie zgodzę się jedynie co do pościeli i zniszczonej rafy.
            Nie było to jedynie moje zdanie, ludzie, którzy byli wcześniej np. w Hurgadzie
            rafą byli zachwyceni. Odczucia co do rafy są bardzo osobiste i nie powinny
            podlegać dyskusji. Natomiast pokojowy z rejonu 400 był w moim odczuciu bardzo
            sumienny, mimo że napiwek dostał na 4 dni przed końcem imprezy.
            Pościel zmieniana co 2 dzień wraz z ręcznikami, jedyny fakt że nie przykładał
            się do podłogi tzn. tylko zamiatał.
            Restauracja w pewnym momencie stała się stołówką to fakt - wyglądało to na
            zagubienie obsługi. Jednak według mnie nie ucierpiała na tym jakość posiłków a
            jedynie szybkość obsługi (kelnerów ) - dania były na bieżąco donoszone i nie
            zaobserwowałem braków, ale to także jest odczucie subiektywne.
            Ręczniki na plażę rzeczywiście wyglądały na stare ale wydaje mi się że dlatego
            iż były prane codziennie.
            A co do poznania to pewnie tak było mieszkoałem w pokoju 419
            Zdrówka życzę
            • betka37 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 02.09.05, 20:13
              No niestety nie znałam nikogo z tego pokoju.
              I niestety w moim pokoju wymieniono pościel RAZ przez 2 TYGODNIE, dopiero kiedy
              ubłagałam tego co sprząta i powiedziałam, że zgłosze do do recepcji.
              Druga sprawa to reczniki, smieszne jest to co piszesz. Zapewne na plaży
              widziałeś ręczniki z hotelu, któpry był obok. Były całe i czyste, miały kolor.
              Nasze to stare, sprane szmaty.
              Ponieważ byłam już czwarty raz w Egipcie, to mam jakieś porównanie i ze zgrozą
              mogę ten fakt stwierdzic, ze w Prima Life Rehana jedynie baseny zasługiwały na
              5 gwiazdek oraz jedzenie na 4+ gwiazdki, ale tylko w pierwszym tygodniu, potem
              to była tragedia.
              Poza tym było fajnie, bo było fajne towarzystwo.
              A rafa to sprawa indywidualna, masz rację. Ja widziałam ładniejsze i może
              dlatego tę uważam za starą i zniszczoną. Ryby za to the best.
              • ulcia1117 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 16.10.05, 21:09
                Spędziłam w tym hotelu 2 tygodnie(14.09-28.09.2005).Czytając Twoją wypowiedź
                zastanawiam się, czy byłyśmy w tym samym hotelu. Z budynku z pokojami "400",
                przeniosłam się do innego z numerami "600", tylko po to żeby być bliżej
                znajomych. Z przeniesieniem nie było żadnego problemu, wiem to nie tylko z
                autopsji,ale i wypowiedzi wielu osó. W pokojach było czysto. Codziennie zmiana
                pościel, ręczników, sprzątana podłoga i łazienka. Z klimatyzacją nie było
                żadnych problemów.Faktycznie materace na leżaki przy basenach,lata świetności
                mają za sobą(a hotel jest nowy), rekompensują to za to czyściutkie nowe
                ręczniki, które można zmieniać według kaprysu nawet 2-3 razy dziennie.Obsługa w
                restauracji sprawna, szybka i kulturalna.Jedzenie super, czy ja wiem, czy
                monotonne. To chyba sprawa gustu i smaku.Dla mnie kochającej mięso, było go za
                mało.Za to ciasta rewelacja. Mały minus dla kelnerów pracujących w barze
                na "wyspie", których ruchy nie przyśpiesza nawet napiwek. Za to kelnerzy
                pracujący w "barze w wodzie" robią pyszne drinki, a to wszystko w godz.10-
                24.Rewelacyjną sprawą są animatorzy z Ukrainy, oceniam ich na "6". Prowadzą
                animacje w języku angielskim, ale dla tych, którzy go nie znają dobra
                wiadomość:można "pogawarit po ruski". Dużo zajęć sportowych: piłka siatkowa,
                wodna, wodny aerobic, strecing, kitangi, dart, aerobik.Wszystko za darmo.Jest
                muzyka i naprawdę ciekawie zorganizowane wieczory i noce. W mojej ocenie
                minusem i to dużym jest plaża. Nie chodzi o odległość i to, że przechodzisz na
                nią przez ulicę. Plaży a w zasadzie wody i kąpieli nie ma, bo cały czas był
                odpływ i woda zaczynała się przy rafie, co przy braku własnego mola(oddalone od
                plaży o dadatkowe 500-800m a nowe przy plaży dopiero w budowie),całkowicie
                uniemożliwiało kąpiel.Te braki nadrabialiśmy wyjazdem na inne hotelowe plaże
                (odpłatnie). Baseny czyściutkie zadbane i ciekawie zaaranżowane. Wokół pięknie,
                kolorowo i czysto.Rezydent-Abdul, miły uczynny i kompetentny, szkoda, że nie
                było powodów, żeby korzystać z jego usług.Polecam wart ceny 2350 w opcji all
                • betka37 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 30.11.05, 17:33
                  Minął jakiś czas od mojego wyjazdu, więc mogę teraz spojrzeć na ten hotel z
                  dystansu.
                  Uważam, ze hotel jest ok, animacje i animatorzy świetni, zabawa przy basenie
                  super. Wszystko co piszesz jest prawie prawdą. Zauważ jednak, ze ja byłam w
                  wakacje, a Ty we wrześniu, hotel był wypełniony prawie w 100% pomimo
                  wcześniejszego wybuchu.
                  Mój pokój jak pisałam wcześniej był ok, ale pościeli nie zmieniano. Przecież
                  jeśli dziecko pobrudzi ją czymś, to widać to przez dwa tygodnie.
                  Ręczniki były tylko w połowie nowe, reszta to stare szmaty. Może we wrześniu
                  nastąpiła poprawa.
                  W sumie ja ten hotel oceniam na egipskie 4 lub europejskie 3+.
                  Największą zaletą tego hotelu są baseny, świetne pomimo braku zjeżdżalni dla
                  dzieciaków.
                  • annas16 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 07.02.06, 13:47
                    witam ja jade do tego hotelu w maju może ktoś z was również proszę również o
                    najnowsze opinie bo nikt dawno nie wypowiadał się na tym forum o w.w hotelu z
                    góry dziękuję pozdrawiam ania
                    • egipt-hotele PRIMA LIFE REHANA 4* ZA 1399 ZŁ!? 28.02.06, 11:43
                      Ostatnio pojawiła się taka oferta. Poważnie ją rozważam, ale jednocześnie
                      zastanawiam się gdzie tkwi haczyk. Może ktoś z Was był w tym hotelu w ostatnim
                      czasie tzn. w sezonie zimowym? Niektóre osoby narzekały na stan pościeli,
                      ręczników i materacy. Jak to wygląda w tej chwili? Jak wygląda plaża? Czy jest
                      pomost? Jak jest obecnie z posiłkami? Czy są animacje? Będę wdzięczny za
                      wszelką odpowiedź.
                      • egipt-hotele Re: PRIMA LIFE REHANA 4* 03.03.06, 23:34
                        Bylam w tym hotelu. Na szczescie tylko 2 dni. Na moje szczescie-gdyz ten hotel
                        jest kompletnie nie w moim stylu... Jest bardzo daleko od centrum. Dookola-
                        pustynia. Na plaze idzie sie przez 2 kierunkowa ulice, potem kawal po piachu,
                        potem po schodkach i-jest plaza... malenka. Jedzenie bardzo dobre, mozna
                        wynosic. Sa opcje ALL i HB. Hotel lezy na przedluzeniu pasa startowego, wiec
                        momentami huk byl tak olbrzymi, ze mi serce stawalo. Naprawde-az szyby drzaly.
                        jest kilka basenow, 2 brodziki, maly plac zabaw+taki domek w ktorym sie dzieci
                        bawia. Sa tez animacje. Pokoje polozone na parterze maja wyjscie bezposrednio
                        na soczyscie zielona trawke smile Pokoje sa rozne-my osobiscie zmienialismy, bo
                        dostalismy na 1 pietrze z widokiem na plac budowy. Wieczorem-nie ma co
                        robic...chyba, ze spacerowac po terenie na ktorym sie spedzilo dzien smile
                        Poprostu hotel nie dla mnie, ale dla Tobie-moze sie spodoba??
                        Pozdrawiam
                        iwonka
                        • egipt-hotele Re: PRIMA LIFE REHANA 4* 03.03.06, 23:35
                          położenie przezyję ale co z tą plaża i hukiem może mogłabyś napisać coś na temat
                          animacji i czy są tam jakieś atrakcje dla maluchów.Czy przy brzegu jest jakaś
                          rafka bo to też jest dla mnie istotne .
                          • egipt-hotele Re: PRIMA LIFE REHANA 4* 03.03.06, 23:35
                            Mnie huk przeszkadzal... I mimo iz bylam w tym hotelu zaledwie 3 dni-do konca
                            sie nie przyzwyczailam.

Jezeli chodzi o plaze-jest naprawde kawal drogi od hotelu. I jak idziesz NA
                            plaze-to spoko. Ale jak wracasz-idziesz cala slona, zmeczona, targasz te mokre
                            reczniki+sprzet do nurkowania... porazka! Eolalam siedziec przy basenie.

Plaza malenka, waska... ma (z tego co pamietam) maly zwirek zamiast piasku.
                            Jest polozona stopniowo (schodzisz po schodach do niej i jest jakby taras-z 2
                            stron sa rozlozone lezaki)i znowu schody-i plaza.

Jezeli chodzi o rafy to tam moj Rzes i jeszcze znajomy Darek rozwalili sobie
                            nogi. Poniewaz do morza schodzi sie z pomostu, ktory jest zepsuty. Ostatnie
                            przeslo konczy sie na rafie. I ta rafa jest przy tym pomoscie, dookola...wiec
                            nie ma innej mozliwosci jak-przez nia przejsc ;-( Trzeba bardzo uwazac. jest
                            tam dosyc plytko a fale dosc duze, wiec mozna wyladowac na rafie... Znajomego
                            przy wychodzeniu tak fala rzucila, ze do tej pory leczy rany na plecach ;-(

Ogolnie-nie polecam tej plaze dla dzieciakow. I nie polecam tego hotelu. Ale...
                            to tylko moje uwagi smile

Pozdrawiam cieplutko
                            Iwonka
                            • egipt-hotele Re: PRIMA LIFE REHANA 4* 03.03.06, 23:36
                              to sa tylko i wylacznie moje odczucia! mam nadzieje, ze Tobie
                              bedzie sie podobac smile zawsze mozesz rano wsiasc w busa i jechac na plaze
                              publiczna... Lub wejsc na ktoras z plaz hotelowych smile Przy naama Bay sa
                              piaszczyste, rozlegle plaze z lagodnym zejsciem do morza...super! Sa tez
                              natryski wiec nie ma problemu smile

Przy plaze rehana jest barek. Tak mi sie przypomnialo...

Pamietaj, zeby jeszcze przed sniadaniem ktos skoczyl i rzucil na lezaki
                              reczniki, bo potem to juz nie ma miejsc... choc znajac naszych rodakow-i tak
                              wyladuja reczniki na plazy a Oni powiedza, ze nic nie wiedza i nic nie
                              widzieli ;-/

A! I walcz o dobry pokoj! Mysmy dostali z widokiem na plac budowy i
                              niedzialajaca klima... zeszlam z bagazami do lobby i powiedzialam, ze sie nie
                              rusze dopuki mi nie dadza nowego pokoju. Warto porozmawiac od razu z menagerem
                              hotelu. Znajomi dostali pokoj w ktorym strrrasznie smierdzialo-i tez w tym
                              samym dniu zalatwili sobie zamiane.

Za to baseny sa super, slicznie hotel wyglada wieczorem... czesto smaza cos na
                              grilu na kolacje. Pokoje przestronne, z lodowka (tez nam wymieniali-bo w tym
                              nowym pokoju nie dzialala)

Dobra. Juz nic nie pisze wink

Zycze Ci Aniu wspanialych wakacji!! Nie martw sie-bedzie Ci sie podobalo,
                              bedzie super! W koncu to Egipt smile

Pozdrawiam cieplutko smile
                              Iwonka
                              • egipt-hotele Re: PRIMA LIFE REHANA 4* 03.03.06, 23:38
                                Z tym wychwalaniem pod niebiosa to trochę przesadziłeś. Szczególnie najstarsze
                                oceny nie są dobre. Można jednak zauważyć tendencję zwyżkową, czyli im nowsza
                                ocena tym lepsza. Dwie oceny z ostatnich dni są wręcz rewelacyjne. Może to
                                oznaczać, że hotel się powoli "wyrabia".
                                Na jak długo lecicie? Bo ja cały czas rozważam pobyt w tym hotelu od 17.03,
                                więc może się spotkamy.
                                • egipt-hotele Re: PRIMA LIFE REHANA 4* 03.03.06, 23:38
                                  Witam
                                  Byłem w tym hotelu w grudniu 2004. Hotel wtedy funkcjonował zaledwie parę dni,
                                  więc dużo atrakcji podanych w folderze eximu mijało się z prawdą. Np. nie było
                                  molo, całego zaplecza fitnes, zero animacji itd. Praktycznie hotel został
                                  dopuszczony do użytku zanim zaczął na 100% funkcjonować. Stąd się brały
                                  niepochlebne opinie i oburzenie ludzi.
                                  • kbet Re: PRIMA LIFE REHANA 4* 06.03.06, 12:23
                                    Witam serdecznie.
                                    Zarezerwowałem wyjazd do tego hotelu od 18 lipca 2006r.
                                    Trochę przerażają mnie opinie o plaży,możliwości pływania w morzu (z powodu
                                    rafy)i huku lotniska.Wyjeżdżamy z rodziną po raz pierwszy do Egiptu i czyżby
                                    ten urlop miał byc nie udany??
                                    Prosze o opinie kogoś kto był tam w tym roku.Pozdrawiam Krzysztof.GG 5551386
                                    • gerrat Re: PRIMA LIFE REHANA 4* 26.03.06, 01:05
                                      hotel wart swej ceny , fajne baseny , niczego sobie pokoje , sejf , jesli w
                                      all to na parterze , - z balkonu/tarasu myk(!) na basen ,
                                      Plaża - syfiaszcza - 300m od bud. głównego , w pełnym słoneczku - egpskim -
                                      (hihi) - kilkupoziomowa , z pryszynicem , barem -bez c2h5oh (hihihi) - sprajt .
                                      kolia , siedem ap , mirinda , -potem kilkadzieśiąt m. po rafie ............i tu
                                      zaczyna się obłęd - mrowie ryb , k0olorowych , małych dużych i jeszcze większych
                                      wielki napoleon , żółw , i wszystkie inne typowe/nietypowe stwory z rafy rodem

• gosiek_72 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* 27.03.06, 10:37
                                        A czy możesz napisać czy jest na plaży pomost, z którego schodzi się do wody?
                                        podobno jest bardzo głęboko, więc jak to jest?czy trzeba iść po rafie i dopiero
                                        zacząć pływać tam gdzie jest głębsza woda?i jak wygląda sprawa z leżakami?jest
                                        ich sporo, czy trzeba rano wstawać i zajmować ręcznikami?dzięki z góry za info,
                                        pozdr
                                        • gosiek_72 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* 27.03.06, 10:49
                                          sorry, wiem że te pytania już się pojawiły wcześniej ale wypowiadały się osoby,
                                          które były tam w różnych okresach rozbudowy hotelu, a ja bym chciała wiedzieć
                                          jak to wygląda w chwili obecnej?np. wcześniej ktoś napisał że z plaży wraca się
                                          bez opłukania pod prysznicem, więc wywnioskowałam że nie ma prysznica, a teraz
                                          przeczytałam, że jest. hotel na zdjęciach bardzo mi się podobał, ale mam
                                          mieszane uczucia jak czytam niektóre opinie o plaży a to bardzo ważne dla mniewink
    • 45s11 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 27.03.06, 20:22
      Sama plaża nie jest zła.Piasek normalny, nie żaden żwir.Dla chętnych pluskania
      się w wodzie , pozostają tylko baseny-przyznam że zadbane. Ci co potrafią
      dobrze pływać ,muszą zejść z pomostu po drabince do wody b. głębokiej - dna nie
      widac. Nagrodą są wspaniałe rafy , na prawo ładniejsze. Po 100 metrach rafa
      jest prawie dziewicza i tam jest najwięcej ryb i koralowców, bo wszyscy kręca
      się przy schodkach pomostu.Uwaga na prądy morskie, bo są dość silne przy
      odpływach.Od póżnej jesieni do połowy marca , spacer z hotelu na plażę jest
      normalny i trwa ~ 7 minut. Gorzej jest od marca do pażdziernika , bo bez
      olbrzymiego kapelusza,lub parasolki słonecznej taki spacer to tortury.Nie da
      się podbiec, bo sporo drogi po schodach.
      • annas16 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 28.03.06, 10:23
        witam a moze napisałabys coś o animacjach pod kątem dzieci pozdrawiam ania
        • ksanta Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 12.04.06, 21:27

ksanta 2006-04-12 Skasujcie ten post - zgłoszenie do moderacji

z dziećmi!!!!!!!!!!nigdy w życiu.Wróciłam dzisiaj i dziękowałam Bogu,że to
          koniec.Byłam z 10-cio m-cznym dzieckiem,które raz dziennie wpadało w panikę
          z powodu samolotu.To co się tam dzieje to koszmar ,absolutnie piszę do
          mam ...żadnych wakacji w Prima Life.Przedwyjazdem dzwoniłam do Warszawy z
          zapytaniem czy wszystko będszie ok(tu mowa o warunkach dla
          maleństwa)zapewniano mnie bardzo więc spokojnie pojechałm,niestety już w
          pierwszy dzień miałam dość!Hotel 5km od lotniska a dostałam się tam po
          3.5godzinach.Dziękuję EXIMOWI za wspaniałe wakacje i obiecuję,że tak tego nie
          zostawię.pozdrawiam

• xsandrax Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 19.04.06, 08:30
      ja wróciłam z tego hotelu 5 kwietnia. byłam z 7-letnim dzieckiem. wróciłam
      bardzo zadowolona. jedynymi mankamentami były te samoloty (ale też bez
      przesady, no chyba że dla malucha) i mała plaża poza tym wszystko w jak
      najlepszym porządku.
      mi hotel sie podobał,na odpoczynek super.
      • xsandrax Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 19.04.06, 08:31
        w razie pytań piszcie xsandrax @ poczta.onet.pl
      • mazbiny Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 17.05.06, 00:55
        Byłem z moją żomą w tym hotelu w listopadzie 2005r. i byliśmy zadowoleni, fakt
        plaża jest mała i trzeba iść około 30metrów po rafie żeby móc popływać, ale
        obsługa hotelu, czystość i basen w porządku. Dobry standard, wart wydanych
        pieniędzy. Polecam wszystkim. Mały problem był tylko z przewoźnikiem,
        firmą "Fischer", samolot zepsuł się w Warszawie, musieliśmy wysiąść i czekać na
        drugi, w końcu przyleciał i odlecieliśmy, ale wszyscy byli już lekko
        zdenerwowani. Bardzo dobra obsługa ze strony rezydenta, to egipcjanin
        studiujący we Wrocławiu na Politechnice Wrocławskiej, w zasadzie oprócz
        kiepskiej plaży nie ma się do czego przyczepić. Aha to nowy kompleks hotelowy
        położony z dala od centrum, jest więc spokój i cisza. Pod koniec listopada woda
        w morzu czerwonym miała ok.25st. C. Jestem zmaźluchem, ale taka temperatura
        zupełnie mi nie przeszkadzała, proszę wziąźć tylko pod uwagę, że w tym okresie
        wieje w zasadzie codziennie wiatr, ale przez dwa tygodnie pogodę mieliśmy non
        stop.
        • annas16 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 29.05.06, 12:52
          Ostatnie 2 tygodnie spędzialm w ym hotelu chetnie odpowiem na pytania
          pozdrawiam ANia
          • egipt-hotele Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 30.05.06, 12:47
            witam,
            wybieram się do tego hotelu 13 czerwca i chcialbym sie dowiedzieciec jak z
            plaza czy trzeba wczesnie rezorwowac lezaki czy jest ich poddostatkiem, a tak
            wogole podobalo ci sie
            • annas16 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 30.05.06, 13:50
              Plaza: malutka pokryta drobnym żwirkiem dosyć wąska-szczerze nie nadaje sie do
              zabawy dla dzieci .Leżaki i materace oraz parasole w cenie raczej nie
              trzeba ,,rezerwowac,,-te na plazy oczywiście.Plaza jaest wspolona z Palmira
              Resort bar na plaży rownież.W barze napoje akoholowe i piwo-w cenie jeśli masz
              all.Ale nie przejmuj sie tą plaża bo rafa cudeńko tylko troche ciezko na
              pozcztku dla niektórych dojśc do niej -buty koniecznie.Mola można powiedzieć ze
              nie ma bo te które jest dostępne dla nas -kończy się na płyciżnie ewięc nie
              bardzo wiem po co wogóle je stawiali.No i trzeba uważać żeby sie nie pokaleczyc
              szczególnie przy wyjściu.Wygląda to tak najpierw płycizna z 15 m w głąb morza o
              potem raptem spad na kilkadziesiąt m.Ja tej rafy nie zamieniłabym na żadna inna
              plaże.Zreszta kąpiel w takiej zasolonej wodzie średnia przyjemność.Pozdrawiam
              Ania
            • bibbik Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 09.06.06, 14:21
              Byłam w tym hotelu od 23 maja do 06 czerwca tego roku z opcją all inc. W tym
              okresie leżaków było pod dotatkiem zarówno na plaży jak i przy basenie. Plaża
              beznadziejna, zaniedbana i zupełnie odbiega od naszego wyobrażenia o plaży i
              prawda to, że zanim się wejdzie na rafy można się zabić.
              Hotel ładny, dużo w nim zieleni, przyznane ma pięć gwiazdek, ale ja dałabym mu
              słabe cztery
              1. wodę do picia trzeba było nalewać sobie do plastikowych butelek z baniaków,
              jest to zwykła woda, oczywiście zdatna do picia, ale na pewno nie mineralna,
              jeśli chciałam w butelce musiałam za nią dodatkowo zapłacić
              2. w pokojach brudne szyby, brudne firany i mimo że codziennie sprzątane to
              zostawiały wiele do życzenia
              3. kiepska różnorodność jedzenia, wszystko bardzo monotonne
              4. kelnerzy prawie same mruki, mało sympatyczni
              5. tak słabej animacji to naprawdę nie widziałam, zupełnie nie wiedzieli po co
              tam są i co mają z nami wszystkimi robić, najlepiej bawili się sami ze sobą
              Byłam już w Egipcie pięc razy, tylko w hotelach 5 gwiazdkowych i ten był
              zdecydowanie najgorszy. Ale oczywiście wypoczęłam, a po to tak naprawdę tam
              jechałam i to jest najważniejsze.
              Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
              • garfield20 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 27.07.06, 15:07
                ja byłam w tym hotelu od 06.06. i mam o nim całkiem odmienne zdanie. Położony w
                spokojnej okolicy ale nie ma problemu z dojazdem do centrum (bus hotelowy
                lub "okazja"), animacje przygotowane bardzo profesjonalnie - szczególnie jeśli
                chodzi o dzieci. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone (do kolacji podawano ok.20
                tortów, nie wspominając o dużej ilości sałatek a także potraw na gorąco). Pokój
                miałam zawsze wysprzątany, często też zostawiano w nim kwiaty. A jeśli chodzi o
                obsługę - fantastyczna, bezinteresownie mili kelnerzy oraz barmani i (co dziwne
                w tym kraju) niechętnie przyjmujący napiwki. No i do tego fantastyczne baseny.
                Plaża faktycznie słaba, ale w Hurghadzie miałam gorszą. Ogólnie postawiłabym im
                5.
                • gosiek_72 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 02.10.06, 14:57
                  Wróciłam właśnie z tego hotelu, wybrałam go na podstawie różnych zdjęć oraz
                  pozytywnych opinii, negatywnych opinii nie brałam wcale pod uwagę tłumacząc
                  sobie że skoro zawsze byłam zadowolona to teraz też będę, a ludzie po prostu
                  się czepiają. Myliłam się. Hotel faktycznie wygląda fajnie, pokoje duże, ale
                  prawdą jest że pościel nie jest wcale wymieniana, nam nie zmieniono przez 2
                  tyg. Ręczniki wymienią dopiero po rzuceniu ich na podłogę, w innym przypadku
                  nawet nie sprawdzą.Podłoga ani raz nie była myta, a zamieciona została dopiero
                  po zwróceniu uwagi, że jest syf i że lusterka są tak samo zasyfione.Po tym
                  zwróceniu uwagi facet sprzątający się na nas obraził, jeszcze mniej przykładał
                  się do sprzątania i przestał brać napiwki które codziennie czekały na niego w
                  pokoju!!! 2 razy nikt nam pokoju wcale nie sprzątnął przez cały dzień!w
                  recepcji tylko głupio przepraszali a i tak to nic nie zminiało, oferowali że
                  kogoś wyślą natychmiast po naszym telefonie, ale jak dzwoniliśmy to po powrocie
                  z plaży kiedy chcieliśmy spokojnie wziąć prysznic a nie wpuszczać sprzątacza do
                  pokoju, powinien zrobić to wcześniej bo zawsze od ok.10 do18 wcale nie było nas
                  w pokoju. Ostatniego dnia doba hotelowa do godz.12 a wylot o 1.30 w nocy więc
                  przedłużyliśmy pokój płacąc po 20 USD za osobę i też nikt nie sprzątnął mimo że
                  wcześniej o to prosiliśmy, kiedy więc po godz.18 zobaczyliśmy że nikogo tam nie
                  było to zrobiliśmy aferę i wreszcie przyszedł do nas szef sprzątających i sam
                  był zszokowany stanem lusterek i brudną pościelą! Zaraz pewnie ktoś na mnie
                  naskoczy że się czepiam, ale uażam że skoro w domu dbam o czystość żeby
                  przyjemnie się mnieszkało to mam prawo tego wymagać też na wakacjach.
                  Jedzenie smaczne, urozmaicone, restauracja ładna, dużo miejsca, kelnerzy nawet
                  mili. Okropni byli kelnerzy w barze przy basenie, nie odpowiadają na żadne
                  przywitanie, nie uśmiechają się i nigdy sami nie zapytają czy coś podać tylko
                  trzeba ich zawołać mimo że widzą że ktoś siedzi i czeka.Wszystko podają też z
                  łaski mimo że widzą opaskę all inclusive. Napiwków nikt im nie dawał, może
                  dlatego byli tacy niemili, ale kto będzie niesympatycznej obsłudze dawał
                  napiwki?
                  Plaża faktycznie mała, ale nie taka zła, leżaków nigdy nie brakowało, droga też
                  nie była taka straszna.Dobra wiadomość, można spokojnie już schodzić do wody z
                  pomostu blisko po lewej stronie (po prawej jest pomost hotelu Hauza i tam nadal
                  zakaz wstępu), w czasie naszego pobytu go uruchomili i nie trzeba iść na ten
                  znajdujący się ponad 500 m dalej. Rafa ładna, ryby fajne ale fale są wielkie i
                  przważnie wisi czarna flaga i nie pozwalają wchodzić do wody, niektórzy i tak
                  wchodzili nie korzystając z pomostu ale nie kończyło się to najlepiej
                  przeważnie.
                  Jeśli chodzi o animacje to naprawdę kiepsko, dziewczynom z animacji nie chce
                  się robić nic, faceci lepiej się przykładali ale i tak to wychodziło kiepsko.
                  Muzyka przy basenie leciała tylko w godz.10.30-12.30 a potem od 15 przez ok.
                  godzinę, czyli wtedy kiedy animatorzy coś robili, przez resztę czasu tylko
                  cisza. Samoloty trochę hałasują, to fakt, ale spokojnie da się wytrzymać.
                  Wszyscy zachwycają się czysością basenów, a teraz było tam tyle listków i
                  papierów w środku że raz znalazłam na dnie 5 funtów i nikt nawet nie zwrócił
                  uwagi na to bo wszyscy myśleli że to kolejny syf.
                  Ogólnie hotelu nie polecam. Rozmawiałam tam z luźmi którzy byli nim zachwyceni
                  po poprzednich wakacjach w 3* hotelu w Tunezji, w takim przypadku rzeczywiście
                  jest fajny, ale dla kogoś kto jeździ zazwyczaj do dobrych hoteli i oczekuje
                  jakiegoś poziomu ten hotel się nie nadaje, ale to moja opinia. Ja w każdym,
                  razie nigdy więcej bym go nie wybrała, a są hotele w których byłam tam i
                  chętnie bym wróciła. Pozdrawiam i życzę wszystkim którzy ten hotel wybrali,
                  miłego odpoczynku mimo wszystko
    • anette444 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 04.08.07, 16:44
      Widzę, że strasznie stare te opinie więc spieszę uzupełnić. Byłam w lipcu 2007 i
      jestem bardzo zadowolona. Duży pokój z cudownym widokiem na baseny, tereny
      zielone, palmy i fragment pustyni. Moim zdaniem największym plusem Rehany są
      baseny, naprawdę fajne i urozmaicone. W czasie naszego pobytu otworzyli kolejny
      fragment hotelu i nowy basen z rzeczką, kaskadami, grotą z "perełkami" itd. Z
      kaskady można nawet skakać do basenu, jest specjalnie pogłębione dno. Jest
      basen z rurą do zjeżdżania, ogromna ślizgawka, barki ze stołkami w wodzie -
      siedzisz sobie do pasa w wodzie i popijasz drinka - bajer... Obsługa jak
      wszędzie - jedni bardziej sympatyczni, inni mniej, ale ogólnie - bardzo
      pracowici. Co chwila uśmiech i "have a nice day". Stołówka jak dla mnie - ok.
      Choć pod koniec tęskni się za naszą kuchnią... Jeden raz był kociokwik,
      rzeczywiście widać było, że dojechało sporo osób i kelnerzy nie nadążali z
      roznoszeniem picia czy sprzątaniem. Minusem jest plaża. Jest w sumie niedaleko,
      ok.400 metrów, ale od razu jest głęboko, podobno ok. 40 m. My jeździliśmy
      taksówką do Sharks Bay (10 min drogi, parę dolców w obie strony). Tam jest
      zejście łagodne, kto chce to popływa sobie z rybkami w wodzie do pasa, a kto
      chce iść głębiej to też może, bo jest gdzie. Są leżaki, kibelek (w
      ostateczności), można kupić coś do picia. Jeśli ktoś chce z hotelu wybrać się do
      centrum, żaden problem - albo busem hotelowym, albo taksówkami albo busikami,
      które jeżdżą co 2 min. Wystarczy spytać w recepcji. Ale polecam taksówki, bo
      jazda w busiku pełnym Arabów może dostarczyć nieprzewidzianych emocji... Ale nam
      nie chciało się ruszać z hotelu, bo wieczorne animacje były bardzo fajne.
      Polecam hotel z czystym sumieniem.
      • maras1999 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 06.08.08, 07:42
        a jak znaleźć tą plaże w Sharks Bay
    • anette444 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 04.08.07, 16:50
      Zapomniałam dodać, że lekarz jest dostępny 24 h. Trzy razy musiałam skorzystać z
      porady, nie chodziło o faraona, tylko o niedoleczone rzeczy z Polski. Byłam
      bardzo zadowolona, leki okazały się bardziej skuteczne niż przywiezione z domu,
      i w dodatku leki dostaje się za darmo.
      • basik_11 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 10.08.07, 23:31
        dzięki za infosmile))) Ja wybieram się tam już niebawem, bo we wtorek 14.08.
        • verrak1 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 19.05.08, 22:03
          Witam,
          ja się wybieram we wrześniu do tego hotelu i mam kilka praktycznych pytań...
          po 1, czy ktoś był w tym roku już może i czy coś się zmieniło, czy poprzednie odpowiedzi są aktualne?
          po 2, znajomi jadą do hotelu obok (tropicana grand azur - z maps.google widać że odległość 7 hoteli). I mam pytanie, czy spokojnie będzie można do nich przejść? Czy wejdziemy do nich na plażę, albo do hotelu - czy mogą być z tym kłopoty?
          po 3, na czym polegają te niedogodności na plaży? Czy jest brudna?
          po 4, jakie wycieczki polecacie? Jadę z eximu...

i po 5 - wybiera się ktoś we wrześniu też?smile
          • martineu Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 21.05.08, 02:36
            jedziemy 22go maja, na pewno cos napiszzę jak wrócimy, trzymajcie
            kciuki :]
          • maras1999 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 12.06.08, 12:43
            verrak1 napisał:

> Witam,
            > ja się wybieram we wrześniu do tego hotelu i mam kilka
            praktycznych pytań...
            > po 1, czy ktoś był w tym roku już może i czy coś się zmieniło, czy
            poprzednie o
            > dpowiedzi są aktualne?
            > po 2, znajomi jadą do hotelu obok (tropicana grand azur - z
            maps.google widać ż
            > e odległość 7 hoteli). I mam pytanie, czy spokojnie będzie można
            do nich przejś
            > ć? Czy wejdziemy do nich na plażę, albo do hotelu - czy mogą być z
            tym kłopoty?
            > po 3, na czym polegają te niedogodności na plaży? Czy jest brudna?
            > po 4, jakie wycieczki polecacie? Jadę z eximu...
            >
            > i po 5 - wybiera się ktoś we wrześniu też?smile
            Jadę we wrześniu do tego hotelu.Polecił mi go mój znajomy bo był tam
            w maju.Wszystko bylo o.K ale mówił że plaża nie dla małych dzieci(od
            samego brzegu rafa).Dojscie do plaży przez drogę i idzie się około
            10min.Czytając opinie otym hotelu można dostać kręćka bo są tak
            rozbieżne.Mam nadzieję że będzie o.k
            • verrak1 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 21.06.08, 10:56
              maras1999 napisał:

> Jadę we wrześniu do tego hotelu.Polecił mi go mój znajomy bo był tam
              > w maju.Wszystko bylo o.K ale mówił że plaża nie dla małych dzieci(od
              > samego brzegu rafa).Dojscie do plaży przez drogę i idzie się około
              > 10min.Czytając opinie otym hotelu można dostać kręćka bo są tak
              > rozbieżne.Mam nadzieję że będzie o.k

A kiedy jedziesz, bo ja też we wrześniusmile

Aha i Ci z Was, którzy byli w maju-jak było?
              • pandora7801 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 22.06.08, 20:15
                Witam! Byłam w tym hotelu w styczniu i też leciałam z Eximu. Było
                bardzo fajnie. Hotel jest bardzo ładny, zadbany.... Jedyny problem
                to letnia woda i mimo iż zgłaszaliśmy go kilka razy nie rozwiazano
                tego problemu. Pani rezydent też taka byle jaka, często coś
                zapominala załatwić. Ogólnie organizacja dobra i wyjazd udany. Na
                plaże przechodzi sie przez droge i nie jest to daleko. Trzeba
                pamietac , że kazdy hotel ma swoja plaze na ktorej nie moga
                przebywać osoby z innych hoteli. Faktycznie plaza raczej nie nadaje
                sie dla malych dzieci. Jeżli masz jeszcze jakies pytania to czekam.
                Pozdrawiam. Podaje mój nr gg 288383
          • effes Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 31.07.08, 16:18
            ja jadę wraz z moim M. wylot 08.września z krk
    • miriam_73 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 25.06.08, 11:03
      Prima Life Sharm Rehana 4*
      anella 25.06.08, 04:39 Odpowiedz

Super hotel,na plus bardzo ładny ogród z kompleksem
      basenów.Ogrodnicy codziennie o niego dbają.Pokoje duże
      przestronne,wszystkie z balkonami lub tarasami.Codziennie
      sprzątane.Bliska odległość od lotniska ok 6 km.Czasami przelatują
      samoloty ale to nie utrudnia wypoczynku,raczej ciekawostka.Opcja all
      bogata,dużo dań gorących,zimnych,warzyw i ciast.Wszystko się
      niestety powtarza więc w drugim tygodniu juz masz dość.Ale to chyba
      normalne we wszystkich hotelach.Na powietrzy grill i naleśnikarnia.
      Monotonnie z owocami bo tylko banany,pomarańcze,daktyle i parę razy
      melon.( byłam w maju może to ma jakieś znaczemnie jeśli chodzi o
      owoce)Plaża mniej ciekawa,Tzn mała ,podzielone są na hotele więc
      spacer brzegiem morza wykluczony.Jak tylko wyjdziesz za swój teren
      gwizdek i przeganiają.Szkoda ale taki ich zwyczaj.Woda w morzu długo
      płytka a potem uskok na parę metrów,albo więcej.Rafa cudna super
      ryby,woda czysta.Bajka.Przy plaży bar z napojami.Animacje codziennie
      inne.Mini klub dla dzieci i mini disco.Dwa baseny albo nawet trzy
      dla dzieci z płytką wodą.Super pobyt jednym zdaniem.
      • damianszym Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 15.07.08, 23:28
        Dziś wróciłem z tego hotelu , po dwu tygodniowym pobycie . Jak macie jakieś
        pytania , piszcie chętnie pomogę tu bądz pod numerem gadu gadu 8932597
    • ciam89 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 13.08.08, 11:28
      czy prima life rehana to jest ten sam hotel co rehana sharm resort?
    • semi_28 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 29.08.08, 19:19
      Byłam tam na przełomie lipca i sierpnia - nie wiem czy jeszcze Ci się przydadzą
      jakieś informacje czy już sam tam zdążyłeś być, ale jakby co służę odpowiedziami
      na ew pytania. Mój e-mail to zosia.com@gmail.com Ja byłam z pobytu zachwycona i
      mogę Ci napisać dużo o tym hotelu, o ludziach tam pracujących, o tym jak tam
      sobie radzić by Cię Egipcjanie nie naciągnęli za mocno - a starają się z całych
      sił. wink Pozdrawiam.
      • verrak1 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 01.09.08, 11:12
        Jadę jutro do tego hotelu!
        Mam kilka pytań, byłbym wdzięczny, gdyby ktoś zdążył odpowiedzieć.
        Po 1 czy za nurkowanie można płacić w dolarach? Bo Egipt zawsze był
        strefą dolarową, a teraz zdziwiłem się bardzo, bo wszędzie w necie
        są ceny podawane w euro. Pozatym gdzie załatwie najtaniej
        nurkowanie? Chciałem w Ras Mohamed ponurkować, tak ze 3 dni...Może
        być ze stateczku, ale nie musiwink Mam uprawnienia 1*CMAS.

Drugie pytanie odnośnie posiłków - rozumiem że kuchnia kontynentalna?

I jeszcze dwie kwestie - czy można wejść na teren innego hotelu? Bo
        znajomi będą w innym hotelu, jakieś 2km od nas... No i wiadome jest,
        że chcę z nimi trochę spędzić czasu.

No i ostatnia kwestia, czy ktoś miał w tym hotelu zemstę faraona?smile

Będę wdzięczny za odpowiedź,
        pozdrawiam
    • matilek04 Re: PRIMA LIFE REHANA 4* (SHARM EL SHEIKH) 23.09.08, 16:59
      Właśnie wróciłam z 2-tygodniowego urlopu w SSH - Hotel Prima Life
      Sharm/Rehana. Jestem bardzo zadowolona. Hotel jest naprawdę warty
      polecenia. Cały kompleks budynków położony jest w dużym kwitnącym
      ogrodzie. Znajdują się tu cztery baseny, zjeżdżalnie, basen dla
      dzieci, bary, kawiarnia, SPA. Jest czysto i przyjemnie. Posiłki
      urozmaicone, pokoje ładne i przestronne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka