Dodaj do ulubionych

Regina Style (kiedys Helnah Regina) 3*

28.09.03, 20:33
Jak daleko jest do Sekkali z hotelu??
Hotel jest w centrun Sekkali - po drugiej strony ulicy jest McDonald.

Czy są jakieś dyskoteki niedaleko lub jakaś dyskoteka lub bar w hotelu??
Tak to centrum miasta.

Jak wyglądają pokoje czy sa duze, czy mają tv (z polskimi
kanałami),lodówke ,
> klime 24h??
To hotel 3 gwiazdkowy i do tego w Egipcie - jest wszystko lekko
podniszczone,
ale sprawne. TVN, troche ruskich, 2 niemieckie i 3 arabskie tyle o TV. Klima
jest full wypas regulujesz temperature i sile nawiewu. Minibar to
minilodowka -
wystarcza na 2 1,5litrowe butelki. Wielkosc pokoju wystarczajaca na 3
dorosle
osoby.

> Jaka jest plaza przy hotelu??
To zatoka wiec plaza jest duza, woda czysta i gleboka.

> Czy duzy basen?
Baseny sa 2 oba srednio duze, ale tam malo kto sie moczy bo po pierwsze
cieplo
od kafelek jest okropne a po drugie duzo wieksza frajda to morze. Baseny nie
sa prostokate tylko takie troche zbajerowane poloczone jakimis kanalami.
Fajne.

> Jakie ceny np.piwa w hotelu i co wogóle z alkocholu mozna nabyc w hotelu
> Regina??
Piwo to koszt 15 L.E. (ponad 10zl). Jednak za dnia nie polecam piwa bo jest
za
cieplo, a wieczorem mozna wyjsc do knajpki - piwo jest za 4 L.E.

> Czy są jakies sklepy w pobliżu??
Tak! to scisle centrum.

Wada hotelu to brak absolutnej ciszy - jest blisko droga a lokalni kierowcy
czasem leza na klasonie - do tego ich klaksony to czasem calkiem dlugie
kompozycje muzyczne. Slychac w pokoju, ale nie przeszkadza w spaniu.
Zaleta to piekny spory zieleniec!!! idac z glownego budynku na plaze idzie
sie
5 minut spacerkiem miedzy bungalowami wsrod cudnej afrykanskiej
wypielegnowanej zieleni. Inne hotele to czasem tylko kafle i beton (nie
wszystkie).
Nie wiem czy mozna miec lepszy za podobne pieniadze. Mnie odowiadala
mozliwosc
szybkiej i taniej przekaski w McDonaldzie i zrobienia blyskawicznych zakupow
w
minisupermarketach (1,5l CocaColi za 4,5 do 5 L.E). Niby nie wolno wnosic
tego
do hotelu, ale jak sie ma nieprzezroczysty plecak lub torbe to nie ma
problemu. Jak sie wnosi w przezroczystej reklamowce ciec MOZE zabrac i odda
przy ponownym wyjsciu na zewnatrz wiec nie trzeba panikowac.

Generalnie jak ogladalem niektore hotele 5 gwiazdkowe ktore co prawda
pieknie
z daleka i z bliska wygladaly, ale dookola byla pustka to wolalbym Regina
Style.

Acha pokoje wychodza na morze. Sa tylko 2 pietra. Widok lepszy z 2go,a z
bungalowa widac tylko zielen i palmy. Pokoje hotelowe maja calkiem ciekawy
balkon z 2ma plastikowymi krzeselkami. Pokoi sie nie wybiera tylko dostaje
taki, jaki jest wolny. Ludzie zmieniaja sie tam codziennie. Gdyby komus nie
odpowiadalo mysle ze 10, max 15 L.E. w recepcji szybko wplynie na zmiane
pokoju. Nie ma windy wiec lepszy widok trzeba okupic codzienna wspinaczka po
zawijanych schodach. Jedzenie zostawione na stole wabi mikrusienkie
mroweczki -
ot taka ichnia atrakcja smile

strona hotelu to:
www.reginaresorts.com

To co pisza w katalogu i na stronach eximu o Regina Style to 100% prawda.
Obserwuj wątek
    • ewcia111 regina style 3*** 17.10.03, 16:44
      Hotel połozony w samym centrum Hurghady Sakali naprzeciw Mc Donalda.
      Sam hotelik jest nieduży i przytulny. Składa sie z budynku głównego, dwóch
      ciągów budynków piętrowych i licznych bungalowów połozonych w przepieknym,
      zielonym ogrodzie. Pokoje oprócz bungalowów posiadaja balkony, ale wszystkie
      są od strony ogrodu, tak więc jest dosyć cicho. Hotel posiada dwa baseny, z
      tym że basen w poblizu plaży jest częściej używany i jest tam barek.
      Plaża jest dość duża jak na hotel i dość czysta, tutaj też znajduje sie bar.
      Leżaków w zasadzie wystarcza, lepiej jednak zająć je do 10, np. idąc na
      śniadanie, wtedy można mieć dobre miejsce z parasolem.

Jedzenie w hotelu jest dość dobre, choć po jakimś czasie wydaje sie (zresztą
      tak jak wszędzie) monotonne. Dość duzy wybór deserów i ciast, niestety dużym
      minusem jest brak owoców, podczas dwutygodniowego pobytu 3 razy pojawiły sie
      jedynie melony. Kilka rodzajów serów na śniadanie, omlety, jajecznica,
      naleśniki, słodkie bułeczki, niestety jeden rodzaj wędliny przez cały pobyt.
      Kolace nieco lepsze, pojawiła sie nawet pizza, do wyboru kurczak, ryba, ryz,
      ziemniaczki, gulasze, steki, oraz różnego rodzaju sałatki i surówki. Można
      pojeść.

Pokoje mają średni standard, akurat 3 gwiazdki, w budynku głównym i w
      piętrowych budynkach nieco lepsze, niż w bungalowach, choć wiele z nich
      przeszło bądz przechodzi remont. W pokojach dość czysta łazienka, sprawna
      klimatyzacja, telewizor z tvn. Pokoje sprzątane są codziennie, wymiana
      reczników i cudeńka z ręczników za kilka funtów.

Obsługa miła, choć nieco leniwa, szybko zapomina o co się prosiło więc trzeba
      się przypominać.Nie napraszają sie o bakszysz, a i tak robią swoje.

Animacje w hotelu w ilości raczej śladowej. Dyskoteka raczej pusta, choć
      odbywa sie każdego wieczora, aerobik i gimnastyka w wodzie rano na plaży ze
      średnią frekwencja.

Do hotelu raczej można wnosić napoje, nikt nie sprawdza toreb, bliskość MC
      Donalda i wspaniałej restauracji rybnej Fisch Hous sprawia że człowiek raczej
      nie zazna głodu.

Reasumując
      Hotel 3 gwiazdkowy raczej dla średnio wymagających klientów, czysty, cichy, z
      własną plażą i dość dobrym jedzeniem, blisko centrum. Ja byłam zadowolona,
      polecam!
      • ewcia111 Re: regina style 3*** 17.10.03, 16:56
        Jeszcze coś mi sie przypomniało. Śniadania od 7 do 10, najwiekszy tłok panuje o
        9, więc lepiej chodzić tak jak my około 9.45, z kolacjami to samo, zaczyna się
        o 19 i niestety w tym czasie brak wolnych stolików, optymalna godzina przyjścia
        to 20.
        Napoje do kolacji dodatkowo płatne, piwo stella 18 funtów, woda bodajże 3. W
        pokojach są lodówki z wodą 0,5 l po 3 funty i kolą, tonikiem, sokami po 5,5
        funta.
        Płacić można od razu, lub prosić o kwity i płacić na koniec, polecam pierwszą
        opcję, bo potem może nam zabraknąć pieniędzy.

W hotelu niestety większość gości rosyjskojęzycznych, dużo Czechów i Słowaków,
        Chorwatów, trochę Polaków, byli też Niemcy, Francuzi, Włosi, Holendrzy i
        Anglicy.
      • mbrewczy Re: regina style 3*** 09.06.04, 20:53
        Osobiście podobał mi się tylko ogród, reszta nadaje się do remontu - począwszy
        od leżaków na plaży, a skończywszy na stołówce. Jeśli wycieczka kosztuje nie
        wiele i ktoś chce mieszkać w centrum Hurghady to można się pokusić na ten
        hotel. Proszę nie wierzyć rezydentom, jeśli mówią że to jest hotel podobny
        standardem do innych 4* hoteli (dotyczy to osób, którym po przylocie proponuje
        się inny hotel - np. biuro podróży Itaka tak zrobiło). Nie wiem jak w innych
        bungalowach, ale w moim klimatyzację można było włączyć i marznąć, albo
        wyłączyć i się dusić - w pokojach hotelowych jest sterowana. Basen jest mały i
        wieczorem nie można już pływać. Niestety o łazience nie mogę powiedzieć żeby
        była czysta. TVN chyba nie wszędzie jest chyba, że co jakiś czas zmieniają
        stacje. Jedzenie w sumie nie takie złe, tylko niektórzy panowie z obsługi mają
        jakieś widzimisie (np. na początku kilka razy koleś mi smażył jajecznice z
        trzech jajek, a później coś mu strzeliło do głowy i mówił, że nie może bo ma za
        małą patelnie). Wypożyczenie sprzętu kosztuje: 15$ za 15 min. na nartach
        wodnych (nie polecam bo pływają w kółko) i deska z żaglem 50 funtów za godzinę -
        jeśli ktoś umie pływać. Nie polecam programów animacyjnych, bo są kiepskie za
        tą cenę.
        • almerka15 Re: regina style 3*** 13.07.04, 21:16
          Mieszkałam w tym hotelu dwa lata temu i szczerze mówiąc drugi raz bym tam nie
          pojechała.
          Jak przyleciałam do Hurgady wszystko było na początku pięknie,potem jadąc już
          do hotelu dowiedziałam się że hotel który wykupiłam w Polsce nie ma już wolnych
          miejsc i zostane przekwaterowana do hotelu 4 gwiazdkowego (Hellan
          Regina).Szczerze mowiac bardzo sie ucieszylam z tego powodu...do czasu...
          Gdy weszłam do środka hotelu byłam oczarowana recepcją,potem dali mi kluzcz do
          pokoju,weszłam na góre,otworzyłam pokój i normalnie...miałam łzy w
          oczach...łóżka stare,wykładzina w pokoju brudna,jakiś dziwny smrud,stare
          meble,poprostu koszmar!! Długo nie myśląc zamkłam ten pokój i szybko poszłam na
          dół do rezydenta że nie zgadzam się na takie warunki ponieważ zapłaciłam za
          hotel który miał być nowy.Rezydet powiedział mi żebym przespała się w tym
          pokoju (przylecieliśmy tam w nocy) i zaraz rano po śniadaniu on będzie w hotelu
          więc wymienią mi pokój.Zgodziłam się ponieważ nie miałam innego wyjścia.Rano
          jeszcze przed śniadaniem poszłam na mały spacer na terenie hotelu.Bardzo
          spodobały mi się bungalowy,miałam szczęscie bo weszłam do nich do środka smile
          O niebo lepsze od pokoi!!
          Powiedziałam rezydentowi że wolałabym mieć ten bungalow a on że
          dobzre,zobaczymy co się da zrobić,po około godzinie przeprowadziłam sie do
          bungalowa.Szczęśliwa że wresznie mogę rozpakować walizki smile Niestety moje
          szczęscie nie trwało długo sad Chciałam sobie zrobić kawe,podpięłam wtyczke
          grzałki i okazało się że prądu nie ma sad I znów musiałam iść do rezydenta...on
          poradził mi żebym się jeszcze raz przeprowadziła do innego bungalowu bo znając
          egipcjan naprawa tego gniazdka może potrwac tydzień sad I niestety musialam znow
          spakowac walizki i przenieść się do innego bungalowu,na szczęście ten był już
          w "pełni sprawny".W ramach przeprosiń że tak czesto musiałam się przeprowadzać
          dostałam kosz z owowcami smile
          Uważam ze bungalowy są o niebo lepsze od pokoji hotelowych!! W bungalowych są
          kafelki na których nie widać brudu,jest o wiele swobodniej(jeden minus to to ze
          nie mozna sobie ustawic temperatury w klimatyzacji).
          Z tego co mówił mi rezydent hotel jest już bardzo stary (ma 18lat) i jakoś w
          tym roku mieli się szykować do generalnego remontu,ale zobaczymy ...
          Ja osobiście gdybym miała jechać tam jeszcze raz (chociaż wątpie) wybrała bym
          bungalow,ale to już państwa decyzja smile
          Ogólnie hotel ma świetne położenie,wystarczy tylko wyjsć i jest sie w samym
          centrum miasta,gdzie jest niestety troszkę głośno sad ale nie słychać tego w
          hotelu.Polecam państwu bardzo fajną i nie drogą kawiarnie,jak bedziecie Państwo
          wychodzić z hotelu przechodzicie na drugą strone ulicy i kierujecie się na
          lewo.Kawiarnia ma bardzo charakterystyczne lampy "kule" które sa widoczne z
          daleka smile
          W tym roku (3 sierpnia) lece z Katowic tez do Egiptu tylko że do Sharm-a.Mam
          nadzieje ze tam hotelu mi już nie zmienia z tego względu że już nie mają na
          jakismile (tym razem wykupiłam hotel 5* z all inc.)
          Pozdrawiam i życze udanych wakacji!!
          • leelee84 Re: regina style 3*** 15.01.05, 20:16
            ja tam bylam 2 lata temu i musze przyznac, ze jestem bardzo zadowolona!

ulokowali nas w bungalowie najblizej plazy, w ktorym nikt wczesniej nie
            mieszkal, wiec pokoj byl ladniusi, nowy i czysciutki. spora lodowka, tv mial
            jakies 15 kanalow w tym tvn, mtv i vive smile lazienka duza i ladnie urzadona.
            klimatyzacja bez zarzutow smile
            duzym plusem hotelu jest jego lokalizacja... wiekszosc hoteli jest na totalnym
            wygnajewie, a ten jest w samym centrum i vis a vi mcdonald's smile
            jedzenie jak dla mnie w sam raz. dyskoteka taka sobie... raczej malo osob, ale
            na plazy obok jest jedna z najlepszych dyskotek w hurghadzie - papas- jak sie
            jest sprytnym to mozna przejsc przez plaze i sie nie placi ;p
            jesli chodzi o sprzet do wyporzyczenia, masarze itp. to nie moge sie
            wypowiedzieco cenach poniewaz razem z kolezanka mialysmy te wszytkie uslugi za
            free... wiecie 2 blondynki ;p
            plaza w hotelu jest spora. jedna z wiekszych w miescie smile lezaki moglyby byc
            troszke w lepszym stanie, ale poza tym to nie ma wiekszych zastrzerzan smile
            ladny 'dziedziniec' - co jest rzadkoscia w hotelach smile duzo dzieleni smile idalny
            na spacerki poranne lub wieczorne ;p
            hmm... to by bylo na tyle...
            podsumowujac... jak dla mnie hotel idalny za taka cene!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka