Gość: Frodo:-) IP: *.dtce.net / *.man.polbox.pl 16.01.04, 15:09 Witajcie, mam pytanie, czy ktos wie kto najlepiej przetlumaczyl Wladce pierscieni? Szukam dobrej polskiej wersji, a po tych 3 filmach tyle sie ksiazek namnozylo... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ivi Re: Trylogia Tolkiena - ksiazka IP: *.otd.pl 16.01.04, 17:57 cześć moim zdaniem przekład Marii Skibniewskiej jest okay chociaż słyszałam że Polkowski też nieźle przetłumaczył, ale ja zostaję przy Skibniewskiej pozdro ivi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słoneczko Re: Trylogia Tolkiena - ksiazka IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 18:30 najlepszy porzekład Marii Skibniewskiej. Polecam chociaż czasami są słowa poprzekrencane(na lepsze) pozdrawiam s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miss Q Re: Trylogia Tolkiena - ksiazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 19:12 Tylko Skibniewska. Wejdź na forum "Książka", tam jest załozony podobny wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
mahoney Re: Zdecydowanie Skibniewska! n/t 17.01.04, 01:59 potwierdzam , tylko i wylacznie skibniewska , ja niestety dostalem lozinskiego ech na urodziny , ale jak go sie zaczyna czytac to wychodzi chaos , kompletnie nie wiadomo o co chodzi , gdzie gora gdzie dol , no i ten imc , u skibniewskiej jest magia , polecam Odpowiedz Link Zgłoś