Gość: Wanatos IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 24.03.04, 16:47 Dwa miliony którym Gilson sięgnął do kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zwirek Ogniem i Mieczem J.Kawalerowicza?!!? ;) IP: *.bait.pl / *.bait.pl 24.03.04, 16:49 Ogniem i Mieczem J.Kawalerowicza?!!? ;), a ja myslalem ze rekord nalezal do Quo Vadis J.Hoffmana :D !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanatos Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.pop.e / *.pop.e-wro.pl 24.03.04, 16:49 Szansa na dogonienie Ogniem i mieczem jest realna. Knot goni więc knota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.chello.pl 24.03.04, 19:08 Bezsilość wrogów Mela Gibsona i wiary chrzescijanskiej wobec triumfu Pasji jest doprawdy zabawna. Mnie w każdym bąź razie wprawia w dobry nastrój. Muszę się wybrac do kina jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ness Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.acn.waw.pl 24.03.04, 22:34 Kup sobie popcorn i rzucaj w ekran w czasie ostatniej wieczerzy. Bedzie bardziej "naturalistycznie". hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.04, 22:37 ROTFL, nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.houston.rr.com 25.03.04, 09:04 Jacek, ja bylam dwa razy. Za drugim razem dostrzeglam pewne elementy, ktore mi wymknely za pierwszym razem. Zastanawiam sie, czy nie pojsc po raz trzeci w Wielki Piatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony baron 2 mln tylko dzieki reklamie. IP: 134.130.194.* 25.03.04, 09:21 a mi wystarczy po jednym razie. rozczarowal mnie gibson. nie wiem czemu papiez poparl projekcje, pewnie ktos mu w kinie zaslanial. co do filmu to jest on zwyczajnie niesmaczny i nudny. zbyt duzo szczegolow i zblizen czlowieka ktory wyglada jak przepuszczony przez maszynke do miesa i droga krzyzowa ktora jest filmowana w relacji czasowej 1:1 i podczas ktorej facet dostaje bez przerwy manto, mimo to trzyma sie jak umierajacy zolnierz na mosfilmie. uwazam film za nietrafiony i jesli mam ogladac okaleczonych ludzi to ogladam "martwice mozgu" a jesli ludzi ktorzy dostaja mocne ciegi ale mimo to trzymaja fason to wybieram "terminatora", "rocky" albo "szklana pulapke". przepraszam wierzacych jesli zbyt plasko to opisalem, co do zawartosci merytorycznej filmu nie mam zastrzezen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kałasznikow Re: 2 mln tylko dzieki reklamie. IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 25.03.04, 20:56 Cześć czerwony BARANIE Już niedługo śladu po was nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Barcikowski Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 22:03 Ja jednak bym radził w Wielki Piatek wybrać się raczej do kościoła. PS. Filmem byłem zachwycony (jeżeli to słowo pasuje do tego typu filmu.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wito Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: 5.2.* / 212.142.33.* 03.04.04, 22:20 doprawdy, ludzie, ktorym sie bardzo spieszy, na Pasje isc nie powinni. Lepiej, jesli powiela obiegowe opinie o filmie i tak zaspokojeni, w pelni szczesliwi zasna w blogim przekonaniu, ze Roj wszystko za nich zalatwil. Pelne wymozdzenie? W Haarlemie, w Holandii, chya z setka ludzi siedziala po zakonczeniu filmu nie tylko do napisow, ale dluuuuugo potem. W pelnym milczeniu. Pozdrawiam agnostykow i nawroconych na nowy porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
jete "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów 24.03.04, 16:50 Zamierzam sie wybrac na Pasje, ale zstanawiam sie, czy tytul artykulu nie powinien brzmiec: "Pasję" obejrzałY już 2 miliony widzów. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Moje wrażenia IP: *.lodz.mm.pl 24.03.04, 16:50 Wczoraj obejrzałam ten film. Wywarł na mnie ogromne wrażenie. Oglądając go można uświadomić sobie do czego prowadzi ludzka nienawiść, ale dostrzegamy również jak wielka potrafi być miłość człowieka do swych przyjaciół. Uważam, iż ten film powinni zobaczyć nie tylko katolicy, ale i osoby niewierzące, gdyż można naprawdę wynieść z treści filmu wiele... Prawda jest taka,że oglądając mękę Pańską uświadomiłam sobie,że przeciętny człowiek nie mógłby wytrzymać samego biczowania nie wspominając juz o drodze z krzyżem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polar Re: Moje wrażenia IP: *.ita.pwr.wroc.pl 24.03.04, 17:30 Bylem na Pasji - film wywarl na mnie ogromne wrazenie. siedzi sie w kine i momentami lzy naplwywaja do oczu. Nie wiem tylklo czy film powini zobaczyc niewierzacy, gdyz moga nie zrozumiec jego przeslania, choc jest ono tam wyraznie zaznaczone. Moj znajomy, slabo wierzacy dostrzegl w tym filmie tylko sadystyczne tortury niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Eee tam, ksiazka byla lepsza...:) IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 25.03.04, 07:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tit5t Popieram - ksiazce nic nie dorowna ! :-) IP: *.botany.gu.se 25.03.04, 16:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Moje wrażenia IP: *.computerland.pl 25.03.04, 14:11 Bo ten film to jest sadystyczna tortura. W końcu Bóg zstąpił na Ziemię i stał się człowiekiem. Rzeźni jaką nam serwuje Gibson nie przeżyłby żaden człowiek. A jeśli Jezus nie był człowiekiem to czy odczuwał ludzkie cierpienie i czy to wszystko w takim razie miało sens? A może cała droga krzyżowa to tylko szopka dla gawiedzi? Po obejrzeniu Pasji nie mogę się oprzeć wrażeniu, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
joyz Re: Moje wrażenia 25.03.04, 21:07 Zgadzam się ze Stefanem. Ten film to tylko kolejny "sukces kasowy" pełen absolutnie zbędnego i wszechogarniającego okrucieństwa oraz idiotycznych wprost efektów specjalnych (demony) - tani chwyt reklamowy dla naszego bezdusznego i znieczulonego na cierpienie świata. Widocznie jedynie krwawa jatka była w stanie przyciągnąc ludzi na taki film. Nie wyniosłam z tego doświadczenia nic nowego, choć jestem człowiekiem głęboko wierzącym. Pozostał jedynie niesmak i żal z powodu zmarnowanych pieniędzy, za które mogłam sobie kupić np. "Tryptyk Rzymski" Jana Pawła II, dzieło stukrotnie przerastające ten podręcznik tortur w stylu Mad Maxa. Ponadto - faktem jest, że żaden człowiek, nawet Jezus, nie przeżyłby takiej męczarni, nie mówiąc już o dźwiganiu potem krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: Moje wrażenia IP: *.visp.energis.pl 27.03.04, 09:48 Pan Jezus nie przeżył tych tortur, umarł na krzyżu wcześniej niż łotrowie, ktorzy nie byli torturowani i musiano im połamać kolana, jego zwycięstwo przyszło w dopiero w niedzielę wielkanocną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syta Re: Moje wrażenia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.04, 13:14 moje pierwsze wrazenie dot. Twojego komentarza to takie, ze Twoj poziom intelektualny rozni sie mocno od przyjmowanego za normalny. ale drugie (wrazenie) wskazuje, ze to jednak niekoniecznie tak - moze zajrzyj w odpowiednie zrodla - jest wyraznie powiedziane, ze Jezus nie roznil sie od czlowieka (nas) NICZYM oprocz grzechu pierworodnego. dlatego odczuwal wszystkie obawy, strach i bol. i wlasnie dlatego to mialo sens. a "atrakcje" sadystyczne, to w koncu wybitnie ludzka sprawa. niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.rothert Re: Moje wrażenia 25.03.04, 09:11 Gość portalu: M. napisał(a): > Wczoraj obejrzałam ten film. Wywarł na mnie ogromne wrażenie. Oglądając go > można uświadomić sobie do czego prowadzi ludzka nienawiść, ale dostrzegamy > również jak wielka potrafi być miłość człowieka do swych przyjaciół. Zgadzam sie, ze Chrystusa ukrzyzowala ludzka glupota oraz niechec do tego co inne. Ale moim zdaniem w filmie tego nie widac. Ludzka nienawisc (a moze przede wszystkim glupota) zostala wg mnie duzo lepiej pokazana w 'Zywocie Briana'. Pewnie posypia sie na mnie gromy za to stwierdzenie, ale po prostu takie jest moje odczucie. > Uważam, iż ten film powinni zobaczyć nie tylko katolicy, ale i osoby > niewierzące, gdyż można naprawdę wynieść z treści filmu wiele... Jako niewierzacy wiecej wynioslem z 'Jesus Christ Superstar' oraz z ksiazki Bulhakowa 'Mistrz i Malgorzata'. Dla mnie w tym filmie brakowalo przeslania. Byla tylko jatka. W dodatku koszmarnie nudna. Wygladalo to troche jak 'Braveheart' w scenerii bliskowschodniej. > Prawda jest taka, że oglądając mękę Pańską uświadomiłam sobie,że przeciętny > człowiek nie mógłby wytrzymać samego biczowania nie wspominając juz o drodze > z krzyżem. Tylko skad wiesz, ze to rzeczywiscie tak wygladalo? To jest wizja Mela Gibsona. On to sobie tak wyobrazal. Rownie dobrze moglo to wygladac troche inaczej. Ostatnia refleksja - zadziwia mnie, czemu w kraju, ktory uchodzi za jeden z najbardziej katolickich w Europie, ludzie idac na 'Pasje' obzeraja sie pop-cornem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Re: Moje wrażenia IP: *.zdunska-wola.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 18:59 z tym popcornem to masz "świetom racje" mialem wrazenie ze ludzie przychodza do kina sie nazrec Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: Moje wrażenia 26.03.04, 16:22 dziewczyno - przecietny czlowiek, ktory byl w tamtych czasach wrogiem rzymu byl wlasnie posylany na krzyz i przezywal to samo co Twoj Jezus wiec nie jest on kims wyjatkowym w ukrzyzowaniu ma po prostu dobry marketing i dlatego w niego wierzysz nastepny filozof (o ile w ogole istnial) ktoremu sie udalo zasiac swoje przekonania w ludziach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztywny Re: Moje wrażenia IP: *.visp.energis.pl 27.03.04, 09:50 A ty w co wierzysz gibki, czy może się nie zastanawiałeś, zwykle kto nie wierzy w Chrystusa tego bogiem "brzuch" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Moje wrażenia IP: *.nb.aliant.net 02.04.04, 18:51 Gibki, Bladzisz- a dla czego bladzisz?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Moje wrażenia IP: *.nb.aliant.net 02.04.04, 18:55 gibki,bladzisz- a dla czego bladzisz?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwirek Ogniem i Mieczem J.Kawalerowicza?!??!? ;) IP: *.bait.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 16:51 Ogniem i Mieczem J.Kawalerowicza?!!? ;), a ja myslalem ze rekord nalezal do Quo Vadis J.Hoffmana :D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.hd.pl / *.hd.pl 24.03.04, 16:52 Podejrzewam, że rekord zostanie pobity. na "Pasję" idą nie tylko całe szkoły ale i całe zakony. Cazy to źle? Uważam, że na takie filmy powinno się chodzić indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 19:09 Kiedy powiedziałem,że moim zdaniem film jest denny,to ksiądz chciał mnie pobić.Oni (czarni)uważają ,że film jest super i już.A to po prostu jest instruktażowy film dla sado-masochistów i tyle.Szkoda,że straciłem 14 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
jete Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów 24.03.04, 16:52 Aaaaaa i drugi byk!!! Ogniem i Mieczem Kawalerowicza??!! Kurcze! Kto to pisiał!? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilq refleksja IP: *.veracomp.pl / *.veracomp.pl 24.03.04, 17:09 ...wiesz, jest to po prostu futurystyczna wypowiedz. "Ogniem i mieczem" Kawalerowicza podbije wg, jakze swiatlych umyslow, serca milionow ludzi na tym lez padole juz wkrotce :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidelio Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.cgs.poznan.pl 24.03.04, 16:53 Czy "OGNIEM I MIECZEM" nie jest przez przypadek J.Hoffmana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zachwycony Re: jestem zachwycony "Pasją" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 16:55 Film jest wspaniały ale byłby arcydziełem gdyby nie zupełnie niepotrzebna postać diabła i demonów - mnie to raziło jednak film jest znakomity i dziwi mnie fala protestów żydowskich bez sensu - żydowscy przywódcy pokazani zostali jak większość przywódców politycznych - fałszywi, obłudni, zakłamani, perfidni, głupi - ale 90 % przywódców są właśnie takimi ludźmi więc nie ma się co obrażać - są także w filmie pokazani żydzi inni- bardzo ludzcy, ciepli, dobrzy tak jak w każdym narodzie są dobrzy i źli. Film jest poza tym przepiękny plastycznie i świetnie grany przez wszystkich aktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerry Zydowscy faryzeusze IP: *.co.us.ibm.com 24.03.04, 17:59 Ogladajac film widzialem porownanie zydowskich faryzeuszy do dzisiejszej GAZETY i innych srodkow wasowego przekazu w rekach zydowskich. Oni tez skazuja "na smierc" ludzi, filmy i wydarzenia ktore nie sa z ich kregu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczyca Re: jestem zachwycony "Pasją" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 18:14 Ja uważam że postać diabła(notabene zagrana przez kobiete...) była fascynująca.Chociaż rzeczywiście do niektorych scen z jej udziałem można mieć zastrzeżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kunert1 Re: jestem zachwycony "Pasją" 25.03.04, 08:14 Zgadzam się prawie ze wszystkim w tej opinii oprócz stwierdzenia, że postać diabła jest zupełnie niepotrzebna w "Pasji". Gdybyś przeczytał/znał ten fragment Pisma Świętego, który Gibson tak realistycznie sfilmował, wiedziałbyś dlaczego diabeł MUSIAŁ się pojawić w filmie. Ja Ci tego nie wyjaśnię, bo lepiej by było, gdybyś sam odkrył tę prawdę. Uważam, że postać szatana była niezbędna i bez niej film nie miałby tej głębi. Jestem zachwycona sposobem, w jaki Gibson ukazał sumienie, a raczej jego wyrzuty oraz te wszystkie ludzkie słabości, rozterki, wątpliwości i strach. Zrobił to rewelacyjnie!!! Pomijam nawet fakt, że perfekcyjnie dobrany został aktor odtwarzający postać czarta - tego wyrazu twarzy, tych rysów nie zapomnę chyba nigdy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEicke I cała krecia żydowska robota na nic! IP: 62.181.161.* 24.03.04, 16:56 Wyborcza i TyGadzinownik Powszechny rozpętały propagandową machinę, a tu nic ! Tłumy walą drzwiami oknami! Czyżby Nasz Dziennik miał większe wpływy niż michnikowska broń masowego rażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Ja też zobaczę. IP: *.FIRMA.com.pl / 213.216.95.* 24.03.04, 17:07 Tak, ludzie chodzą na ten film stadami po prostu... Coś w tym jest. Słyszałam różne opinie na temat "Pasji", ale sama obejrzę film dopiero jutro. Wielu ludzi opiera się na opiniach osób, które mają tytuł naukowy i bardzo dużo do powiedzenia, ale filmu nie widziały. Jak można wypowiadać się autorytatywnie na temat czegoś, o czym nie ma się pojęcia?! Nie wiem, jak ten film zadziała na mnie, ale nie boję sie go: wiem, że On strasznie cierpiał, i że człowiek jest potworem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: PRZY OSMIU KOPIACH... IP: *.proxy.aol.com 24.03.04, 17:19 ...dostepnych w polsce ...to faktycznie rekord- rekordow...w usa po dwoch tygodniach na ekranie...pasja...zarobila ponad $200 milionow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek chyba przy 80 na poczatku... IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.03.04, 17:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek chyba przy 80 na poczatku... IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.03.04, 17:31 ...bo teraz jest ich az 100! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GD Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.02-26-73746f48.cust.bredbandsbolaget.se 24.03.04, 17:33 Nikt ci nie kaze na ten film isc gniocie. Ja nie poszedlem na szwindlera spildberga tylko obejzalem piracka kopie tego zaklamanego dzielka. Natomiast Pasje obejze kilka razy i zaplacil bym 10x drozsze bilety. Wazne zeby katolik Gibson robil filmy przeciwstawne tej zdziczalej i amoralnej zydowskiej kloace ktora sie wylewa na swiat z holyzudu. Precz z zydokomuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piglet Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.prokom.pl 25.03.04, 10:10 ..Sam jesteś gniotem.. Nie zgadzam sie z powyższa opinią...film mnie poruszył.. dotkną..zmusiał do zastanowienia nad sobą..Gibson zrobił coś niezwykłego..Ale kiedy pomyśle, że osoby takie jak Ty również nie pozostały obojętne wobec filmu..to mi wstyd. Chrzescijanin..a tak przepełniony nienawiścia. A moze według Ciebie chrześcijanin i katolik to nie to samo?? Czy tego chcesz czy nie..ale w Bibli jest napisane, że Żydzi to Naród Wybrany...wybrany przez Boga..Skoro jesteś wierzacy. Chyba należy przyjmować całe Pismo Świete..a nie tylko to ...co Nam odpowiada. Wstyd mi, za takich jak ty... Ostatnia rzecz, o jakiej myslał Gibson to robienine filu przeciw komuś.. To film o wielkiej miłości a nie o nienawiści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol jak jest "pecunia non olet" po aramejsku? IP: *.icpnet.pl 24.03.04, 17:42 Zarabiać pieniądze na męce Chrystusowej,skandal! Miliard chrześcijan na całym świecie i jeden prorok Mel Gibson opium dla ludu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzezwy czy Da Vinci malowal Ostatnia Wieczerze za darmo? IP: *.coe.int / 193.164.229.* 24.03.04, 17:50 albo Michal Aniol Kaplice Sykstynska? Nie masz sie Karol do czego przyczepic to chwytasz sie demagogicznych argumentow. I BARDZO DOBRZE ze Gibson na tym filmie nie straci. Mozesz byc pewien ze pieniedzy na dziwki nie przepusci. Juz raczej nakreci kolejny film. Moze Mad Maxa 5 , moze co innego. jego pieniadze - jego problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerry Re: jak jest "pecunia non olet" po aramejsku? IP: *.co.us.ibm.com 24.03.04, 17:52 Karol, daj sobie spokoj z oczernianiem "Pasji" i Gibsona. Gazeta i Michnik robili to przez wiele tygogni i nic nie pomoglo. Wyszlo tylko szydlo z worka (zydowskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: jak jest "pecunia non olet" po aramejsku? IP: 63.99.46.* 24.03.04, 17:55 > > Zarabiać pieniądze na męce Chrystusowej,skandal! > > Miliard chrześcijan na całym świecie i jeden prorok > Mel Gibson Moze Mel odpali troche Ojcu Swietemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re: jak jest "pecunia non olet" po aramejsku? IP: *.chello.pl 24.03.04, 19:07 Na szczęście to opium dla ludu jak na razie odurzyło tylko ciebie. Bo bredzisz niemiłosiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: jak jest "pecunia non olet" po aramejsku? IP: *.houston.rr.com 25.03.04, 09:08 Znam jeszcze wiekszy skandal. Zarabiac pieniadze na Holocaust. Nikogo to jkos nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerry Zydowscy Faryzeusze IP: *.co.us.ibm.com 24.03.04, 18:03 Ogladajac film widzialem porownanie zydowskich faryzeuszy do dzisiejszej GAZETY i innych srodkow masowego przekazu w rekach zydowskich. Oni tez skazuja "na smierc" ludzi, filmy i wydarzenia ktore sa odmiennie i ich nie popieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Zydowscy Faryzeusze IP: 63.99.46.* 24.03.04, 18:14 > Ogladajac film widzialem porownanie zydowskich faryzeuszy do dzisiejszej GAZETY > > i innych srodkow masowego przekazu w rekach zydowskich. Oni tez skazuja "na > smierc" ludzi, filmy i wydarzenia ktore sa odmiennie i ich nie popieraja. Hej, rasistowska swinio, zapomniales, ze IBM jest w rekach zydowskich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerry Re: Zydowscy Faryzeusze IP: *.co.us.ibm.com 24.03.04, 19:05 Wystarczy ze wspomnisz slowo "Zydzi" i od razu masz metke "rasistowska swinio". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.R. Re: Zydowscy Faryzeusze IP: 157.25.119.* 25.03.04, 17:21 A mi sie faryzeusze kojarzyli raczej z lpr-em i katolikami co chca byc swietsi od papieza. oni tez nie cierpia tego co inne i tego czego nie potrafia zrozumiec. obawiam, ze Jezus bylby bardzo smutny patrzac na niektorych swoich wyznawcow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.artkom.lublin.pl / 62.233.189.* 24.03.04, 18:08 ALE WSTYD !!!!!!!!!! DZIENNIKARZE GAZETY WYBORCZEJ NIE WIEDZĄ, ŻE FILM "OGNIEM I MIECZEM" ZOSTAŁ WYREŻYSEROWANY PRZEZ JERZEGO HOFFMANA... KAWALEROWICZ TO TEN OD "QUO VADIS" - DLA ŚCISŁOŚCI. GRATULUJĘ OBYCIA Z POLSKĄ KINEMATOGRAFIĄ !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerry "OGNIEM MIECZEM" REZYSEROWAL JERZY HOFFMAN IP: *.co.us.ibm.com 24.03.04, 18:16 I tu masz dowod ze GAZETA nie interesuje sie polska kultura. GW jest Izraelska gazeta w wersji polskiej. Nie wiedziales o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów 26.03.04, 16:32 czytales artykul? "Popularność filmu Gibsona nie spada. W miniony weekend obejrzało go ponad 350 tysięcy widzów. "Pasja" ma duże szanse na przekroczenie granicy 4 milionów widzów. Rekord należy do filmu "Ogniem i mieczem" Jerzego Hoffmana, na który poszło 7,2 mln osób." jakos nie widze pomylki nastepny k|_|rvva debil ktory sie czepia a nie zna faktow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.waw.pl 24.03.04, 18:14 właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logos Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 19:17 A jeszcze nie widziałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wers Załujesz,że nie zrobił tego któryś z waszych? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 24.03.04, 19:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzymski Żołdak ...poszukaj siebie w tłumie gapiów.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 20:08 ...stojacych przy drodze na Golgotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 20:10 Jasne biorąc pod uwagę liczbę zmuszonych uczniów podzczas wzselkiego rodzaju rekolekcji badz wyjazdow szkolnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msp1 Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 20:19 Odpowiedz Link Zgłoś
msp1 Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów 24.03.04, 20:25 A może wolałbyś aby wyjmował ten mały żydowski zboczeniec-Polański? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goran Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.rene.com.pl 24.03.04, 22:52 i 7 którym Hoffman sięgnął do kieszeni i 200 mln, którym twórcy Terminatora sięgneli do kieszeni i twórcy Tytanica sięgnęli do kieszeni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asmen Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.04, 00:39 biznes jest biznes a to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asmen Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.04, 00:43 przykre jest tylko to że zarabia się duże pieniądze na męce Chrystusa ale nie ma o co kopi kruszyć kościół od wieków ma na tym dobry interes może ktoś policzy ile co niedziela zostaje na tacy!!!!!!! biznes jest biznes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów IP: *.chcgilgm.covad.net 25.03.04, 01:40 Gość portalu: asmen napisał(a): > przykre jest tylko to że zarabia się duże pieniądze na męce Chrystusa Nie zarabiają na męce Chrystusa. Zarabiają na filmie o męce Chrystusa. Wystarczy zrobić dobry film i ludzie na to pójdą. Film o czymkolwiek - nawet o wróblach - byleby dobry. Na zły film ludzie nie idą mimo zachwalań krytyków. Na dobry - idą - mimo ocen negatywnych robionych przez środki masowego przekazu i krytyków. Dobry film obroni się sam! $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: "Pasję" obejrzało już 2 miliony widzów 26.03.04, 16:36 sztuka obroni sie sama ale nie przede mna Odpowiedz Link Zgłoś