Gość: nana Re: Pojutrze IP: 57.66.48.* 31.05.04, 15:13 Lubie kino akcji, wg. mnie Dzien Niepodleglosci byl zabawny (kosmici kontra amerykanska eskadra bohaterow z prezydentem na czele) tyle ze moim zdaniem to byl pastiz (nie wiem czy zamierzony), ale POJUTRZE jest nudne (nawet raz sie nie usmiechnelam), a to najwiekszy grzech filmu. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: Pojutrze 31.05.04, 22:12 Pewnie dlatego że nie było grilla z kalmara jak w ID4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoodka Re: Pojutrze IP: *.range81-155.btcentralplus.com 01.06.04, 13:42 ja widzialam juz film i moim zdaniem jest bardzo dbry nie zgadzam sie z powyzsza opinia...efekty naprawde dobra i film rowiniez.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati ZASKAKUJĄCO DOBRY FILM!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.06.04, 00:07 Będą spoilery, więc jak ktoś nie widział, niech nie czyta: ten film jest przede wszystkim inteligetnie i złośliwie zabawny! Filmowanie tornada bez przejmowania się swoim życiem, nielegalna imigracja do Meksyku, anulowanie długu Ameryce Łacińskiej przez USA, gdy USA już prawie nie ma... To wszystko w opozycji do na siłę dziecinnie zabawnego Dnia Niepodległości (a, kopnę cię w d., ty zły kosmito! polecimy wam na statek i wpuścimy wirusa!). Nie ma też tutaj tego amerykańskiego patetyzmu co tam, pozostał tylko łatwiejszy do zniesienia patetyzm ogólnoludzki a i to w o niebo mniejszym natężeniu. Pisanie, że to to samo g. co Dzień Niepodległości świadczy raczej o niezrozumieniu filmu, który dosyć ewidentnie miał być i jest tragikomiczny. I w przeciwieństwie do Dnia Niepodległości faktycznie potrafi zmusić do pomyślenia nad kruchością naszej cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aeris Re: ZASKAKUJĄCO DOBRY FILM!!! 02.06.04, 14:41 przy -100 stopniach C bohaterowie ogrzali sie ksionszkami hahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Pojutrze , moze byc lepiej !!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.06.04, 16:16 Przed seansem , byly calkiem uzasadnione obawy - ze Emmerich popelni bledy z "Dnia Niepodleglosci" - niepotrzebny humor i naiwne zagrywki. Widac jednak ze sie uczy i ze stopnie sa coraz lepsze , chwala mu za to. Juz film nie jest tak naiwny i komediowy , jest bardziej przygodowy i dramaturgiczny /wilki w akcjii/- co chwilami przyominalo pewne elemety z "Idiana Iones" itp. Pozostaje jednak wielka szkoda , nie wykorzystanych szans - bo gdyby ta historia wyraznie na 4-5 godzinny , byla zrobiona na jeden ,dwa lub trzy filmy tak jak np:"Matrix" czy "Wladca Pierscieni" to i fabula , by napewno nie byla tak skompa i akcja nie pedzila by od sceny do sceny. Dla mnie jest jasne ze , ci w Hoolywood nie potrafiom myslec i liczyc na pana Rolanda . Szkoda tasmy , czy kasy ? moja ocena : 3/6 - dobra rozrywka jak na kino i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZeKe Re: Pojutrze IP: *.pap.edu.pl / 82.160.12.* 02.06.04, 17:21 drętwe dialogi ale efekty całkiem całkiem lecz samymi efektami człowiek w kinie nie wyżyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikemal Re: Pojutrze IP: *.client.comcast.net 05.06.04, 09:04 no coz wg mnie film nie byl tak straszny jak o nim wiekszosc tutaj pisze. warte zastanowienia jest to co sie stalo, moze troche przekoloryzowane ale jak tak dalej pojdzie to w przyszlosci moze sie tak zdarzyc :) wracajac do filmu - nie jest to kino zbyt wymagajace ale kompletnym kiczem tez nie jest. poza efektami specjalnymi reszta scen tak w sumie slabo. jesli chodzi natomiast o fabule filmu to odpowiedzie sobie sami - czego sie spodziewaliscie ? oskara ? ludzie to jest film na luzny wieczor zeby sie rozerwac co nie co, a pozniej sobie pojsc do klubu albo pubu. luzne dialogi, smieszne, wszytsko z lekka dawka humoru. mnie osobiscie najbardziej sie podobalo przekroczenie granicy z meksykami ;] to byl moment najlepszy. w sumie po filmie zastanawialismy sie czy w polsce ktos ten moment w ogole zauwazyl ? ktos sie z niego smial ? bo w sumie jak bylem w kinie to cala sala ryczala ze smiechu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gunrozesa Re: Pojutrze IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 09.06.04, 00:16 zieja z tego Odpowiedz Link Zgłoś
astrit Re: Pojutrze - byłam i... 11.06.04, 10:00 Film zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Kawał przyzwoitego kina rozrywkowego. Świetne efekty, dialogi wcale nie takie głupie, patetyzmu stosunkowo niedużo - jak na holiłódzki produkt, zgrabny pomysł i - o dziwo - dość logiczny. Parę wpadek oczywiście było, no, wilki na statku trochę mnie rozłożyły, i to " kochan cię - ja też cie kocham...plepleple", ale to do wybaczenia. Szczęśliwie nie było za dużo scen w stylu " nasz dzielny amerykański bohater w ostatniej chwili zdążył". Film O.K. chociaż brakuje mu trochę dreszczyku. Ale psa uratowano, tak jak przewidywałam jeszcze przed oglądnięciem filmu ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
worfff Re: Pojutrze - byłam i... 18.06.04, 13:30 Filmu nie widzialem. A co z zona naukowaca? Po rozwodzie, czy (w nawiazaniu do fabuly) tragiczna smierc np. na lodowcu? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Pojutrze - byłam i... 20.06.04, 19:53 worfff napisał: > Filmu nie widzialem. > A co z zona naukowaca? Po rozwodzie, czy (w nawiazaniu do fabuly) tragiczna > smierc np. na lodowcu? Zona przezyla ale nie brala udzialu w akcji. Byla obecna w kilku krotkich scenach i akurat nie grala tu wiekszej roli. Za to zginal przyjaciel bohatera, ratujac innych przed wpadnieciem w dol. Twoj scenariusz sie wiec nie bardzo spelnil, ale probuj dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cel_u Re: Pojutrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 10:01 bardzo fajny film i trailer'y też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Pojutrze IP: 62.233.164.* 12.06.04, 13:10 Mnie film wbił w fotel. Byłam miło zaskoczona zwłaszcza po mało zachęcających opiniach na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanibal Re: Pojutrze IP: *.rymanow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.04, 13:58 czekam na film ale nie wkinie tylko u jakiegos pirata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez Re: Pojutrze IP: *.csk.pl 13.06.04, 12:27 kto lubi katastroficzne filmy, powinien isc z pewnoscia sie nie zawiedzie. nie ma, co narzekac, ze to taki a nie inny film, ze nie ma w nim tego i owego. tak sie robie dzisiejsze filmy, z przeznaczeniem dla konkretnego widza. ci, ktrorzy poszli, a pozniej wypisuja jak to sie zawiedli najwyraziej nie maja jeszcze sprecyzowanych pogladow, dotyczacych filmow, swiadomosci, jak jaka gre prowadza producenci, reklamodawcy. przejrzyjcie na oczy!!!!!!!!!!wybór filmu, to świadoma selekcja sposrod calego repertuaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisioo Re: Pojutrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 15:28 Oglądałem ten filmik i powiem wam ludzie że naprawde dobry ja go polecam w każdym razie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Według mnie jest COOL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Pojutrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 12:43 To byl swietny film...tyle emocji..i wogole...jezeli dopiero ktos z was zastanawia sie dopiero czy ma na to isc..niech idzie a nie pozaluje...naprawde suuuuuuuuuuuuper film..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Pojutrze IP: *.wroc.zigzag.pl 19.06.04, 15:59 świetny film , fajne efekty. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekito Re: Pojutrze IP: *.gdynia.mm.pl 19.06.04, 17:23 Mi było szkoda czasu i wzszedłem w połowie filmu. Takiego szitu to ja dawno nie widziałem!!!!!! Ludzie, jezeli szanujecie siebie i swoj czas to przypadkiem nie oglądajcie tego filmu. CRAP!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala "mundrala" IP: *.chello.pl 19.06.04, 19:16 tak? a co jest lepsze z obecnego repertuaru? "Świt żywych trupów"? Odpowiedz Link Zgłoś
balbinia Re: Pojutrze 20.06.04, 19:46 Film dobry. Podobaly mi sie efekty specjalne. Chociaz sama historyjka jakby juz skads znana, jednak caly film ciekawie skomponowany. Chociazby ciekawy motyw z wilkami, badz koncowka: kiedy to tlumy uciekinierow z USA probuja przedostac sie do Meksyku. Nielegalnie oczywiscie. Bo jak wiadomo, w rzeczywistosci wyglada to na odwrot, dlatego ta wstawka bardzo mi sie spodobala. Moze da ona paru Amerykanom do myslenia, ze nie sa panami tej Ziemii i w obliczu katastrof, nie tych filmowych, wszyscy jestesmy slabi i jednakowi. Generalnie milosnikom ladnych widokow i efektow polecam. Natomiast ktos kto oczekuje ambitnego kina, rozczulajacych zakonczen, bedzie zawiedziony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Pojutrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 16:17 Jezuuu! Ten film jest chyba najgorszym z gatunku hamerykańskich patetycznych bajek. Stracone pieniądze na kino. Brakowało jesze tylko prezydenta, który w F- 16 rozstrzeliwał by marsjan lub Supermena zatrzymującego fale. Jak ktoś lubi bajki niech idzie na Shreka - jest znacznie lepszy, bo ta pseudoprodukcja podobać się będzie tylko amerykanom, którzy słuchają muzyki country i biorą prysznic w kowbojakch z kapeluszem na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... rozumiem, że Orlenowi się nie podoba ten film ;-) IP: *.chello.pl 22.06.04, 16:23 ...bo każde zastąpienie paliw kopalnych NOWOCZESNĄ i CZYSTĄ ENERGIĄ to STRATA KOLOSALNYCH PIENIĘDZY dla kancernów naftowych! Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Pojutrze 22.06.04, 17:25 zaraz czy najgorszy z najgorszych onzacza ewidentnie najgorszy czy może taki już średni? I czy NA PEWNO widziałeś Dzień niepodległości i Godzillę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Pojutrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 17:49 Widziałem Dzień Niepodległości i dlatego uważem że ten dzidek, który na nartach w dwa dni przemierzył z meksyku do NY w "pojutrze" po stokroć pobił prezydenta w F-16 z Dnia niepodległości. Nic tylko wyśorbać się w chusteczkę i paść na kolana w uwielbieniu nad odwagą amerykańskiego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... o 2 klasy wyżej od "Dnia Niepodległości" !!! IP: *.chello.pl 22.06.04, 18:50 > na nartach w dwa dni przemierzył z meksyku do NY w "pojutrze" a czy wogóle "Pojutrze" ogładałeś? On (wraz z kolegami, nie sam) większą część tej drogi przejechał SAMOCHODEM terenowym a na nartach dopiero końcówkę na północy kiedy ilość śniegu uniemożliwiała dalszą jazdę. JAK BYŁEŚ PIJANY ALBO NIE MOŻESZ SIĘ SKONCENTROWAĆ BO TO ZA TRUDNY FILM DLA CIEBIE TO się od razu przyznaj... Mogę się założyć, że nic nie pojąłeś z tych naukowych rozważań na wstępie filmu uzasadniających to co się potem działo - to może ci się rzeczywiście wydało wszystko "bzdurne"!!! (jak neandertalczykowi co patrzy na wzory matematyczne) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: o 2 klasy wyżej od "Dnia Niepodległości" !!! 22.06.04, 19:19 Dżizas, stary, alez Ty nerwowy jesteś, najpierw skakałeś po Orbulonie (no, mogłeś sie zirytować), a teraz po tym Bogu ducha winnym cżłowieku, który smiał się przyznac że mu się film nie pdoobał. To tylko forum, serio :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: o 2 klasy wyżej od "Dnia Niepodległości" !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 21:51 A ty uwierzyłeś w te bzdury ze zmianami klimatycznymi w dwa dni? Przecież to jest kpina z nauki! Powie Ci to każdy, kto potrafi czytać prognozy pogody w TVN meteo. Film nie był dla mnie za trudny, ale mnie zmęczył i rozdrażnił. Nie spodziewałem się, że amerykanie znów zrobią film gdzie budżet na efekty specjalne to 90% kosztów a reszta czyli 10% to koszty scenariusza, aktorów, reżysera i całej listy płac razem wziętych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... MOMENTALNIE ZAMROŻONY MAMUT TO FAKT NAUKOWY! IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.06.04, 17:49 > A ty uwierzyłeś w te bzdury ze zmianami klimatycznymi w dwa dni? Po pierwsze nie w dwa dni tylko kilka tygodni. Po drugie, to nawet w tym filmie wspomniano o znalezisku mamuta na Syberii, świetnie zakonserwowanego-zamrożonego BŁYSKAWICZNIE - został NATYCHMIASTOWO zamrożony PODCZAS jedzenia... Otóż, ten fakt podany w treści filmu JEST NJZUPEŁNIEJ PRAWDZIWY - to nie fikcja! To znalezisko mamuta jest RZECZYWIŚCIE opisywane w periodykach naukowych (nie myl z popularno-naukowymi!) Tak więc ten mamut kiedyś doświadczył momentalnego głebokiego zamrożenia - spadek temperatury w kilka sekund o kilkadziesiąt stopni - TAK SIĘ NAPRAWDĘ ZDARZYŁO! Jak to jest mozliwe? Otóż w filmie pokazano istotę tego zjawiska. Jest nieco podobne do mechanizmu powstawania cyklonów, lecz dokładnie odwrotnie - czyli powietrze startosferyczne jest BRDZO SZYBKO przysysane do powierzchni ziemi tak szybko, że nie zdąża się ogrzać - a na wysokości stratosfery to sam sobie sprawdź, panuje temeperatura prawie jak w kosmosie: około -100C > Film nie był dla mnie za trudny, ale mnie zmęczył i rozdrażnił. Każdy kto nie rozumie tak na ogół sobie tłumaczy - przecież nie przyzna się przed samym sobą, że jest sam za ciemny do przetrawienia podawanej treści... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Pojutrze 22.06.04, 19:17 1. Gościu szedł z Waszyngtonu do NY, a to znowu nie jest tak straszliwie daleko (no, może za daleko na dwa ni po sniegu, ale przecież sporo ujechali samochodem) 2. To było F\A-18 a nie F-16, ale to tak gwoli ścisłości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtus Re: Pojutrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 09:05 Moim zdaniem ten film niczym mnie nie zauroczyl wrecz przeciwnie <*_*> szczerze bez sciemy nie polecam lepiej obejrzec poraz kolejny \Dzien Zaglady\ lub \Armagedon\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oluchna40 Re: Pojutrze IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 16:26 bylam. Podoba mi sie w ten spodob pokazany efekt cieplarniany. Odpowiedz Link Zgłoś
negatywista straszliwy film 27.06.04, 23:07 Straszliwy film, niewyobrażalna erupcja kiczu. 100 razy gorszy od "Dnia niepodległości", który również był osadzony w estetyce, jak to zgrabnie wyraziła Karolina Korwin-Piotrowska, "socrealizmu po amerykańsku". Efekty mało realistyczne, wszystko naciągane, wilki jakieś:) Pomijam kwestie tandety dialogów i fabuły, bo to po prostu Emmerich pełną gębą - nic dodać, nic ująć i na to byłem przygotowany. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: straszliwy film 27.06.04, 23:09 No wiesz, nie moge sie zgodzić, "dzień niepodległości" był zdecydowanie gorszy, przypomnij sobie to dzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: straszliwy film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 19:55 Dzień Niepodległosci przynajmniej momentami był smieszny. Chociaż nie wiem czy taki był zamysł reżysera:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jake (NYC) Re: Pojutrze IP: *.nyc.rr.com 30.06.04, 05:01 Film jest bajkowy (czyt. doslownie). Niestety tlumaczenie tytulu bezmyslne. Powinien zostac w oryginale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Pojutrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 19:52 Ależ sie wynudziłam na tym filmie. Dżizas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLKA Pojutrze IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 20:53 super film!!!!!!!! moj ulubioy...moglabym ogladac bez konca!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś