oranka 03.01.12, 19:01 dobry film www.mowimyjak.pl/kultura/film/polski-kandydat-do-oscara-kiedy-premiera-w-ciemnosci-agnieszki-holland,98_34396.html oscar.. mam nadzieje i licze na to Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anatras3 Re: "W ciemności" 25.01.12, 20:05 Do zalet tego filmu zaliczyć można to, że o ważnych sprawach mówi w prosty sposób, bez patosu i patetycznej muzyki. Dzięki temu, że wśród Polaków jak i Zydów byli ludzie z zarówno z wadami i zaletami, wymowa filmu jest silniejsza. Do jego wad zaliczam to, co jest częste w polskich filmach: niekiedy nie rozumiałem wypowiadanych zdań. Być może, że film toczy się przeważnie w mrocznych miejscach, to trochę, szczególnie na początku filmu pogubiłem się w rozpoznawaniu postaci, nie wiedziałem np. kto kogo zdradza i z kim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: "W ciemności" IP: *.interkam.pl 04.02.12, 19:46 Bardzo fajna stronka do oglądania darmowych filmów online. www.kinomaniak.tv/pp/szejkjarek Bez reklam i wszystkie nowości kinowe. ZA DARMO ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
sorger Re: "W ciemności" 07.02.12, 12:03 Warto pojechać? Bo mam trochę kilometrów i nie ukrywam, że dla mnie to spory koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
sorger Re: "W ciemności" 08.02.12, 12:54 I już jestem po. Wczoraj ogłądałem. Muszę powiedzieć (napisać), że bardzo odważny scenariusz/reżyseria. Szczególnie trudne do podjęcia tematy jak seks w sytuacjach delikatnie mówiąc mało komfortowych, czy inne pokazanie żydków* jak tylko poszkodowanych, biednych i głodnych w drugiej wojnie światowej. *Proszę nie posądzać mnie o rasizm, antysemityzm, ani nic podobnego. Napisałem tak ze względu na właśnie takie nazywanie Żydów w filmie (m.in. oczywiście). Moja ocena: 7,5-8/10 (ale same zdjęcia: 9-9,5/10 - majstersztyk!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: IP: *.dsl.telesp.net.br 02.05.12, 16:10 Film Mroczny Rycerz Powstaje (2012) jest super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlo Re: IP: 190.233.198.* 31.05.12, 15:36 Film Wichrowe wzgórza (2011) jest super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś