Dodaj do ulubionych

Rzeź ****

21.01.12, 22:14
Film ewidentnie przereklamowany. Dobrze że trwał tylko nieco ponad godzinę. Nie polecam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ivo Re: Rzeź **** IP: 31.178.124.* 24.01.12, 23:07
      Że przereklamowany to fakt (ale to słaby zarzut w obecnych czasach...), ale ja raczej bym jednak polecił. To nie film wybitny, ale wciąż bardzo dobre kino. Nie zgodziłbym się też z tezą, że kino to kino a teatr to teatr, o ile trudno wyobrazić sobie kinowy teatr (ale czegóż to jeszcze nie wymyślą), o tyle nie widzę nic niestosownego, lub bezcelowego w tym że ktoś raz na jakiś czas zrobi teatralne kino, na sztukę chętnie pójdę, ale też chętnie zobaczę ją w wykonaniu takich aktorów (tu się z zgadzam z recenzentem, Foster najsłabsza, choć początkowo wyglądało, że może być najlepsza, ale też i postać którą grała sama w sobie była trochę zbyt schematyczna), no bez rozpisywania się: Polecam!
    • Gość: Ania Re: Rzeź **** IP: *.szczecin.mm.pl 28.01.12, 20:51
      Film rewelacyjny, jeden z lepszych jaki widziałam w ostatnim czasie. Szkoda, że taki krótki, czułam niedosyt gry aktorskiej, szczególnie Christopha Waltza. Ogólnie panowie lepiej wypadli, może dlatego, że role żeńskie były bardziej schematyczne, Jodie Foster miejscami denerwująca, Kate Winslet chyba nie rozwinęła do końca skrzydeł, chociaż i tak oczywiście była super jak zwykle. Całe kino ryczało ze śmiechu, bo też było z czego. Polecam!
      • Gość: Carnage Re: Rzeź **** IP: 87.204.188.* 30.01.12, 12:57
        Rzeź / Carnage (2011) online bez limitu, pobierz bez ograniczeń

Filmy Online i Seriale Online bez limitu oglądania i bez ograniczeń pobierania:

megavideo-bezlimitu.pl/MTA/Rzez_2011

Kinowa wersja sztuki Yasminy Rezy, +God of Carnage+, w reżyserii Romana Polańskiego. Dwie pary małżeńskie, Alan (Christoph Waltz) i Nancy (Kate Winslet) oraz Michael (John C. Reilly) i Penelope (Jodie Foster), spotykają się, aby odbyć rozmowę na temat bójki swoich dzieci. Początkowo niewinna konwersacja stopniowo zaczyna przeradzać się w jeden, wielki chaos. Do głosu dochodzą wzajemne pretensje i oskarżenia. Poruszone zostają także kontrowersyjne tematy niezwiązane z pierwotnym celem dyskusji - począwszy od mizoginizmu, poprzez uprzedzenia rasowe, a skończywszy na homofobii.

Pobieraj i oglądaj filmy bez ograniczeń z VideoWeed, NovaMov, Putlocker, VideoBB, VideoZer, VideoWeed, MegaVideo:

megavideo-bezlimitu.pl/MTA/
    • dona.a Re: Rzeź **** 30.01.12, 18:05
      Mnie się podobało, głównie gra aktorska, bo cała reszta to mimimum środków. Sceny wychodzenia z mieszkania super, prawie byłam pewna, że akcja przeniesie się w inne miejsce, chociażby do windy. I też na końcu czułam niedosyt, brakowało mi ok. 30 minut:)
    • 3-tylko Re: Rzeź **** 02.02.12, 11:52
      Zgadzam się, film bardzo przereklamowany. Obsada aktorska rzeczywiście wybitna i to ratuje w moich oczach ten film. Po obejrzeniu pierwsze co mi przyszło na myśl to to, że gdybym obejrzała Rzeź w formie teatru telewizji, myślę, że bardzo by mi się spodobał; odsłona filmowa, w moim przekonaniu, odarła sztukę z duszy i klimatu.
      Reasumując muszę stwierdzić, że niektóre sztuki nie powinny być przekładane na wersję filmową.
    • Gość: olo Re: Rzeź **** IP: *.interkam.pl 04.02.12, 19:47
      Bardzo fajna stronka do oglądania darmowych filmów online.

www.kinomaniak.tv/pp/szejkjarek

Bez reklam i wszystkie nowości kinowe. ZA DARMO ! ! !
    • Gość: Regine Re: Rze? **** IP: 186.226.98.* 02.05.12, 16:11
      Film Dom snĂłw (2011) jest super! Polecam!
    • arth1987 Re: Rzeź **** 02.05.12, 22:59
      Film nie był przesadnie reklamowany ;) Nie słyszałem też żadnych recenzji jakoby film miał być genialny. Owszem zebrał dobre recenzje ale za to, że był dobry. Czy się podobał czy nie to kwestia gustu a o gustach się nie rozmawia. Jednak gra aktorska odegrała w tym filmie rolę kluczową a to w filmie otarło się o geniusz. Inne rzeczy ciężko w tym filmie oceniać bo ich po prostu nie ma :D Jak dla mnie dobry i bardzo specyficzny film, no i przede wszystkim nie dla każdego ;)
      • samanta5 Re: Rzeź **** 12.05.12, 18:33
        Moim zdaniem świetny a dlatego, że nie mieści się w schemacie ciągle powtarzających się produkcji. Lubię dostawać coś nowego w dodatku trafnego.
        • Gość: sto100 Re: Rzeź **** IP: *.eltronik.net.pl 13.05.12, 12:27
          dla mnie rewelacyjna gra aktorów. Cztery współczesne perły, w tym istota ,a Polański po prostu to dłonią artysty ułożył. Uśmiech się pojawia na wspomnienie.
          • Gość: samanta5 Re: Rzeź **** IP: *.toya.net.pl 14.05.12, 10:19
            Scena w której Kate Winslet wrzuca telefon do wazonu jest rewelacyjna, tak prawdziwa bo odbiera się emocje i śmieszna bo nasze działania są często absurdalne. Ja też wspominam z uśmiechem i sympatią ten film
    • mayoral Rzeź **** 14.05.12, 09:21
      A według mnie to nie kino, a teatr.
      Świetnie moim zdaniem wygląda na scenie, ale w kinie - niekoniecznie. Klaustrofobia przestrzeni, emocji, dialogów po dwudziestu minut działa wybuchowo. Przynajmniej mnie zaczęło mnie nosić :) chociaż wykazuję się naprawdę dużą cierpliwością.
      Dramatyczne próby wprowadzenia do filmu ruchu scenicznego (czyli pozoru akcji) skończyły się absurdalnym umieszczeniem łazienki na końcu mieszkania, za sypialnią gospodarzy. Żeby dojść do łazienki, kamera "jechała" przez całe mieszkanie.
      Tekst Rezy znakomity. Po poprawkach Polańskiego jeszcze lepszy. Ale sceniczny, nie kinowy.
    • pantomek85 Rzeź **** 21.05.12, 18:52
      ja najbardziej lubię oglądać filmy z HITYCLUB.CBA.PL są tam najlepsze filmy 2011 online ..
      polecam stronkę.!!

Najlepsze filmy 2011 !
    • Gość: Zoraida Re: Rze? **** IP: 180.247.180.* 31.05.12, 15:36
      Film Transformers Zemsta upadłych (2009) jest super! Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka