Dodaj do ulubionych

Spring Breakers *****

08.04.13, 18:57
Wlasnie wrocilem ze Spring Breakers i jestem pod silnym wrazeniem. Dla mnie bomba...i momenta byly. Pierwsze pare minut myslalem ze popelnilem blad ale juz wkrotce chcialem zeby ten film trwal i trwal. I to wcale nie przez cycki. Wielokrotnie przychodzil mi do glowy zblizony w pracy kamery i przeslaniu Natural Born Killers - Urodzeni mordercy Olivera Stone. Oba podobne choc inne, oba to swietne kino wedlug mnie i mojej partnerki - bylismy po raz piewszy w zyciu sami w duzej sali kinowej - o 13.15 w Lesznie - moze to dlatego?! Co do recenzji to do tych z "Co jest grane" - tych starych i sprawdzonych - Tomasz Felis i Spolka to dzis, juz od dawna wiem, ze moge na nich polegac. Wczoraj zobaczylem ze ten film ma 5 gwiazdek i dzis juz na Spring Breakers poszedlem. Wyjatkowo bez czytania recenzji. Przed chwila ja przeczytalem - tym razem cos jakby nie dorownujacej tym gwiadkom ale i tak niezla. Chyba Pan Felis nie mial dzis weny i nie dostrzegl w tym dziele wszystkiego. A moze nie chcial sie z nami tym podzielic? Natomiast ponizsza do Felis & Co recenzja w formacie filmowym Marka Kuprowskiego po raz ktorys juz z rzedu uwazam za nieudana - poprostu zla i nie trafiona. Juz go wiecej nie bede sluchal/ogladal. Nie moge pozbyc sie wrazenia ze jakby za kazdym prawie razem staral sie znalezc cos zupelnie innego w filmie niz Felis & Co i jakby bardziej mu zalezalo na napisaniu antyreceznji niz takowej. Lub moze permanentnie mijamy sie z gustami. A wiec jak pisalem - koniec z zaczerpywaniem natchnienia u Kuprowskiego. A film badzo polecam, nie mowiac juz ze powinien byc obowiazkowa kinowa lektura dla kazdego mlodego amerykanina. Po filmie "Milosc" - tej francuskiej (serio) "Django" i "Zycie Pi" to najlepsza rzecz jaka w tym roku ogladalem.
Obserwuj wątek
    • liselle Re: Spring Breakers ***** 08.04.13, 19:29
      Również byłam. Namówiła mnie koleżanka. Nie byłam przekonana, ale nie żałuję.
      Przede wszystkim spodobał mi się sposób kręcenia i montażu. Taki trochę kolaż.
      Muzyka Martineza i Skrillexa. Tyle lat różnicy pomiędzy nimi, a wpasowali się obaj doskonale.
      No i James Franco - piękny "brzydal" z tym grymasem na twarzy i zlotem w ustach :)
      Korine jest kontrowersyjny, to fakt. Ale jego filmy zapadają w pamięć. A przecież chyba o to chodzi w sumie.
    • Gość: Spring online Re: Spring Breakers ***** IP: *.opera.pl 09.04.13, 11:18
      Oglądajcie film w naszym serwisie

ekinoogladaj.pl/spring-breakers-2013/
    • krabj Spring Breakers ***** 09.04.13, 20:25
      Bardzo broniłem się przed pojsciem do kina na Sping Breakers, zostałem wyciagniety przez znajomych. Nie żałuje ani minuty, ani złotówki. Korine odwalił kawał dobrej roboty, jeśli robić filmy to włąsnie takie. SPRAWDZIAN Z RZECZYWISTOŚCI. Disnejki świetnie grały, Franco jako gangster nie do opisania. Cud kinematografii
    • krasnal_tomasz Re: Spring Breakers ***** 11.04.13, 19:07
      Film świetny, Dawno nie oglądałam tak pięknego wizualnie filmu. Do tego dochodzi muzyka. Coś cudownego. Sam scenariusz troche zagmatwany ale ciężki i napewno dający do myślenia. Korine dał z siebie wszytsko i to widać. Warto zobaczyc, to napewno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka