Gość: Kasia Re: Wredne dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 16:16 Film jest siendisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Wredne dziewczyny IP: *.chello.pl 26.08.04, 12:11 Poszłam na ten film z młodsza siostra, bo mam podobne problemy w szkole do tych co sa opisywane w tym filmie.Mysle,ze mimo kolejnego kiczu nt.szkolnych licealistek w USA, mozna wysnuc jeden istotny wniosek-pokazana wredota istnieje wszedzie-niezaleznie od miesjca na ziemi.Jest to niestety jedna z wielu wad, ktora posiada kazdy z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: webn Droga do normalności IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.08.04, 17:43 Candy idzie po raz pierwszy do normalnej szkoły , nie wie jak się znależć w podzielonym środwisku , nie podaje się jednak i atakuje. Film Marka S.Watersa dorównuje swym poziomem sławnym poprzednikom takim jak: "Clueless" Amy HECKERLING ,czy muzycznemu "Grease" Randalla Kleisera - Tu też bohaterka jest nowicjuszkom , gangiem nr.1 są dziewczyny Reginy , jest i rywalizacja oraz mocno zarysowany wątek miłosny , tylko brak tu tańca i piosenek,no i idola/idolki nastolatek. Sukces tego filmu ( prawie 100 mln$ , oraz wyrównana ocena krytki światowej : od 3.5o do 4.2o/5 - średnia 3.6o/5 ) to potwierdza. Zasługa to Inteligentnej , wstrząsającej i zaprawionej humorem książki Rosalind Wiseman ,dobrze że Tina Fey , Mark S.Waters , Lindsay Lohan i inni wiedzieli jak to wykorzystać. moja ocena : 3.5o/6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KoZa Re: Droga do normalności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 23:22 Dziś obejrzałem "Wredne Dziewczyny" i, po tragicznym "Garfieldzie", było to prawdziwe objawienie. Razem z przyjacielem ubawiliśmy się setnie - w szczególności podcza bijatyki w szkole. Zresztą inne sceny też nie były gorsze. Bardzo mi się spodobało przedstawienie hierarchii ważności obowiązującej w szkole. Film godzny polecenia każdemu widzowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wredne dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 14:39 ale beznadzieja ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Wredne dziewczyny IP: *.crowley.pl 25.08.04, 19:25 Ja na ten filma trafiłam zupełnie przez przypadek i, choć muszę przyznać, że był lepszy, niż się spodziewałam (ponieważ z założenia nie spodziewałam się niczego ponad głupiutką komedię romantyczną), to jednak nie mogę się zgodzić, żeby dorównywał takim filmom, jak chociażby "Grease" - który, choć mało ambitny, miał w sobie coś, co ujmowało i sprawiało, że trudno było ten film zapomnieć (chociażby dlatego ściągnęłam sobie całą ścieżkę dźwiękową). "Wredne dziewczyny" zaś takiego czegoś nie miały (no, poza zupełnie przystojnym bohaterem męskim), wobec czego znów sprawdzi się znane już "łatwo przyszło, łatwo poszło". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala_15 Re: Wredne dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:00 Super film. Lepszego nie oglądałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarna_bez_rogow Wredny film? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 12:30 Ludzie, przecie to genialne! Dziś idę 2. raz. Od razu mi się spodobało. Nie mówiąc już o porównywaniu dżungli do budy. Really spox!!! Odpowiedz Link Zgłoś