Gość: Slipper IP: *.calan.pl 16.11.04, 10:22 Zajebisty film! (Jesli ktos lubi fantastyke) Dopracowana grafika do perfekcji, koncowka mogla by byc troche lepsza.. Wiecej takich filmow! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Immortal - kino pułapka IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 30.11.04, 10:58 tekst " Komiksowe rysunki w komputerowej grafice , a do tego fabuła prosta , ale tak skoplikowana że panowie krytycy mają pole do popisu" - w piśmie FILM , nawet opinia przchylna chwaląca to i owo , ma tyle wypisanych wad że głowa boli , ale te cztery gwiazdy są , a obok dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy vs predator Czy można immortala ściągnąć z Kazy? IP: *.msk.pl / 81.219.117.* 30.11.04, 11:01 CZY MOŻNA ŚCIĄGNĄĆ IMMORTALA Z KAZY? JAK TAK< TO NIECH MI KTO ODPISZE NA robinsonka@tenbit.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanfaran Nie, nie można. To nielegalne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 21:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desfil Re: Nie, nie można. To nielegalne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:50 to ze nie WOLNO nie znaczy ze nie mozna . immortal odpazdziernika szwendal sie po necie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubissimo Re: Immortal - Kobieta pułapka IP: *.chello.pl 30.11.04, 21:16 lubie inteligentna fantastyke komiksy Bilala sa rewelacyjne film jest jednym wielkim nieporozumieniem najdziwniejsze jest to, ze jego autorem jest... Enki Bilal czyzby on sam nie zrozumial swoich komiksow? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renat Re: Immortal - Kobieta pułapka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 13:05 Immortal to ja nie wiem, ale recenzje w gazecie kiedyś byly sensowniejsze niż w teletygodniu. I dawało się je przeczytać pod reklamami. Odpowiedz Link Zgłoś
worldpl Re: Immortal - Kobieta pułapka 03.12.04, 19:46 Bardzo fajny film. jednakże to jeden z tych filmów, które na całkowicie trzeźwo i jasno, nie ma co oglądać. To jest kinowa extravaganza dla mniej lub bardziej wstawionych dam i dżentelmenów. Błyskający ekran, obrazy, dźwięki i zwierzęta... Gadające zwierzęta, niebo, samoloty... Oj, ktoś wie o co chodzi w te klocki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalker Re: Immortal - Kobieta pułapka IP: *.238.117.29.adsl.inetia.pl 04.12.04, 00:34 Film rewelacyjny, niestety recenzja "Gazety" nie dorównuje mu poziomem. Po pierwsze nadużyciem jest napisanie, że ten film powstał na podstawie komiksu "Trylogia Nikopola", gdyż komiks o takim tytule nie istnieje, a na "Trylogię Nikopola" składają się trzy komiksy: "Targi nieśmieretlnych", "Kobieta pułapka" oraz "Zimny równik". W polskim wydaniu "Trylogię Nikopola" określa się mianem "serii". To w sumie mały błąd autora recenzji, jednak pokazuje, że recenzent niezbyt dobrze porusza się w temacie. Kompletnie się nie zgadzam, że Bilal "wziął ze swych historii jedynie to co powierzchowne - niektóre wątki i postaci, wizualne pomysły czy literackie cytaty, ale filmową "Kobietę pułapkę" przykroił do poziomu masowej produkcji, nie bacząc na uproszczenia i banały". Cóż, kwestia gustu. Najbardziej zaszokowało mnie zdanie: "Nowy Jork przyszłości urzekać może wizualną pomysłowością, ale równie dobrze irytować niezamierzoną groteskowością". Przecież dzieła Bilala są słynne właśnie z celowej groteskowości! Reasumując, strona wizualna tego filmu to najbardziej kompleksowa futurystyczna wizja rzeczywistości od czasu "Metropolis" (przebija nawet doskonałego "Łowcę androidów"). Fabuła jest iście "bilalowska", może niezbyt odkrywcza, ale spójna, ironiczna, pełna czarnego humoru i inteligentnemu widzowi dająca do myślenia. Film warto zobaczyć, zwłaszcza jeśli jest się fanem fantastyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Immortal - Kino pułapka IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.12.04, 10:04 Stalker twierdzisz że film jest rewelacyjny to dlaczego , niebyło go festiwalach - sami francuzi nie zaprosilli go do CANNES i nominacjii Cezara , Berlin i Wenecja też , a fatkt że według danych z nad Sekwanny film powstał w 2002 roku ( premiera Marzec 2004) , co Bilal przerabiał w tym czasie ? Godzi się jednak podać że francuska krytka oceniła film dobrze 3.7/ 5 . Immortal to typowe kino pułapka - jednych Zachwyci , innych Rozczaruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalker Świetny film IP: *.238.116.59.adsl.inetia.pl 04.12.04, 13:05 Sorry, ale nie wierzę ludziom, którzy w jednym zdaniu robią kilka błędów (w tym ortografów, popraw się o.) :D:D:D:D Przypomnę tylko, że "Łowca androidów" też był niedoceniony przez krytykę i publiczność tuż po premierze, a dziś uchodzi za jedno z najlepszych dzieł fantastyki naukowej. Prawda jest też taka, że poza "Władcą Pierścieni: Powrotem Króla" filmy SF były niedoceniane na festiwalach ("Matrix" dostał Oscara tylko za efekty specjalne, podobnie "Odyseja kosmiczna 2001"). Z tego co udało mi się sprawdzić, film powstał jednak w tym roku. Być może część prac produkcyjnych ukończono w roku 2002, ale postprodukcja trwała do roku 2004. Film powstawał w sumie cztery lata. Polecam go zobaczyć, gdyż za kilka lat może on uchodzić za dzieło kultowe. I czekam na recenzję specjalisty od fantastyki i komiksu Wojciecha Orlińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thrak Re: Świetny film IP: *.lerkins.com / 195.46.43.* 07.12.04, 14:59 Sorry, szanuje Twoje zdanie, bardzo madrze piszesz, ale ten film nie ma najmniejszych szans na status kultowego. Bo jest po prostu przerazliwie nudny i niedopracowany. Nie powinien wogole powstac. Ma po prostu wartosc filmow kopanych a'la Universal Soldier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Zapraszanie na wystawe . IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 09.12.04, 18:20 Sorry , ale dyskusja z wszystko wiedzącym , raczej nie ma sensu.Rozumiem że dla ciebie "Immortal" jest filmem świetnym , dla mnie jednak Bilal robi sobie Wystawe w kinie korzystają z nowej technologii. Trudno , zaryzkuje i poczekam na premiere w odbiorniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezarex Rewelacja!!Dawno juz tak mnie film nie wciagnal! IP: *.han.telia.se / *.han.telia.se 06.12.04, 01:19 Rewelacyjny filmy,w koncu cos swiezego!Konwencja,temat,nastroj...podziwiam odwage tworcy filmu Bilala i producenta Charlesa Gassot,pomysl zaiste niekonwencjonalny,ale cale szczescie zrealizowany w Europie!I efekt nadspodziewany!Dawno juz nie bylem na filmie,ktorego ogladanie sprawiloby mi tyle satysfakcji...a przy okazji Linda Hardy jest slodziutka:) no ale w koncu bycie Miss Francji(92) do czegos zobowiazuje;)...FILM SZCZERZE POLECAM fanom fantastyki i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thrak Re: Immortal - Kobieta pułapka IP: *.lerkins.com / 195.46.43.* 07.12.04, 14:56 Słabiutki film. Naprawde. Przykro mi ze ktos sie az tyle napracowal tworzac najpierw komiks, a potem film. Pod wzgledem wizualnym oczywiscie film udany, ale tresc nadaje sie tylko do kosza. Naprawde nie rozumiem po co powstaje az tyle filmow w ktorych licza sie tylko "efekty" (czyli tak naprawde powielane w nieskonczonosc te same sztuczki). To zaczyna powoli nudzic. Nakreccie wreszcie fantastyke z krwi i kosci, z jajami ze sie tak wyraze, a nie kolejny nudny badziew ... PS. Bohaterka filmu na potege je pigulki raz niebieskie, raz czerwone. To juz bylo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalker Wszystko już było IP: *.dziennik.krakow.pl 07.12.04, 15:47 Wszystko już było w kinie, pomyśl nad tym. A jak twierdzą niektórzy filozofowie nic nie dzieje się w teraźniejszości, gdyż wszystko, nawet chwila obecna, natychmiast odchodzi w przeszłość. Popzdrowienia i polecam obejrzeć "Immortala" Odpowiedz Link Zgłoś
maripo Re: Immortal - Kobieta pułapka 07.12.04, 20:01 Witam, Ogladaliscie film Immortel - Kobieta Pulapka? Bo my (tak my) ogladalismy, i nie mozemy dojsc o co w nim biega... Przemyslenia tutaj: tiny.pl/4t5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobo Re: Immortal - Kobieta pułapka IP: *.chello.pl 09.12.04, 21:29 Fabula jest strasznie prosta. Film "ambitny" czyli autor chcial przekazac gleboka mysl, ale wyszedl z tego film klasy B. Dziwne, ze krytykom sie nie spodobal.. oni lubia takie filmy, w ktorych naprawde o nic nie chodzi, ale oni znajduja wiekszy "sens". A fabula jest naprawde ... ciezko opisac... juz na poczatku mamy: "Bog przylecial na Ziemie i ma 7 dni aby ... bla bla bla" - no sorry... niech kazdy sam sobie oceni, bo prostoty tej fabuly (zwrot akcji? ha! nie w tym filmie! napiecie? nie tutaj!) nie da sie opisac.. A powie mi ktos po co uzyto komputerowe postacie?! Tego nie moge pojac... komputerowe postacie wygaldaja zenujaco. Ich wykonanie jest na poziomie poczatkujacego amatora. Czy naprawde nie mozna bylo zatrudnic aktorow? Tego nie moge pojac... Jak ktos sie decyduje na komputerowych aktorow to trzeba sie liczyc z kosztami i z tym, ze to musi byc dopracowane do perfekcji! A nie robic plastikowe, sztuczne i z zenujaca animacja mimiki twarzy postacie... Odpowiedz Link Zgłoś
amanite Re: Immortal - Kobieta pułapka 12.12.04, 23:11 Kapitalny film :) polecam wszystkim, którzy lubią niecodzinną fabułę i klimat przyszłości. Ma zadatki na film kultowy ze względu na ciekawie ujętą rzeczywistość i dobrą realizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bioskop Re: Immortal - Kobieta pułapka IP: 213.134.135.* 14.12.04, 02:22 beznadzieja dla kogoś kto wcześniej czytał komiksy bilala. strasznie sie rozczarowałem Odpowiedz Link Zgłoś
jasna_szalwia Nie jest to dzielo kultowe 17.12.04, 10:16 Bylam wczoraj wieczorem. Mialam ze soba pestki slonecznika w karmelowej polewie. Przez pierwsze pol godziny nie bylo mowy, bym po nie siegnela. Bogowie, niebieskie lzy, bohater bez nogi. Ale potem poczulam, ze przysypiam. Lubie Bilala, jego mroczny swiat (choc taka wizja swiata nie jest niczym oryginalnym wsrod komiksiarzy). I na pewno udalo sie ten swiat i atmosfere przeniesc na tzw. szeroki ekran. Zaczelam jednak jesc slodkie pestki, by nie zasnac (na Blade Runner byloby to nie do pomyslenia). Pod koniec wzielam sie w garsc. Podsumowujac, film mi sie podobal, ale nie bylo to kultowe dzialo. Dlaczego? Za malo tu bylo tego, co bohaterka pisala na lustrze, MAN, HUMAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dark Re: Nie jest to dzielo kultowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 21:23 Na Blade Runnerze zasypiam zwykle po 3 minutach. Puszczam go sobie właśnie jak nie mogę zasnąć, efekt murowany. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś