IP: *.hasco-lek.pl 15.12.04, 11:46
co najmniej o 2 gwiazdki za dużo!!recenzje w filmie i gazecie mocno
przesadzone a raczej niedopowiedziane ostatnie pół godziny to totalne love
story!!!Film nie ma klimatu jaki miał "bez przebaczenia" kostner nieco sie
poprawił (patrz listonosz)ale tego filmy na pewno nie mozna zaliczyc do
dobrych westernów jedyne co zasłóguje na uwage to wspaniałe zdjęcia jesli
ktos nastawia sie na dobry western to odradzam stanowczo
Obserwuj wątek
    • Gość: RAF-kin Re: Bezprawie IP: 82.177.97.* 18.12.04, 01:54
      A CO DLA CIEBIE OZNACZA DOBRY WESTERN???-TO TAKI ABY SIĘ LALI I STRZELALI CAŁY
      CZAS??? KLASYK -A DO TEGO NAWIĄZUJE KOSTNER-TO TAKI ROMANS Z WYGRANIEM DOBRA ZE
      ZŁEM. JAKIE TY WESTERNY OGŁADAŁEŚ?? CHYBA SPAGETTI NA VIDEO!!! ?
      • rafgrudek Re: Bezprawie 20.12.04, 08:01
        zed:spagetti?tak ale nie na video:)jesli oglądałes filmy sergio leone (a pewnie
        nie choc to tez klasyka)mozemy podyskutować o westernie i jego odmianach drogi
        kinomanie.Gwoli scisłosci dla mnie w westernie nie chodzi tylko o strzelanie i
        nie twierdze ze film Costnera jest do konca kiepski bo ma sporo zalet patrz
        zdjęcia,gra Duvala ale z końcówką przegioł to musisz przyznać!,i nie chodzi
        wcale o to że dobro wygrało...moze napiszesz co Cie tak zafascynowało w
        ostatnich 30 min filmu?:)pozdrawiam
    • Gość: o. Bezprawie - film grudnia IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 19.12.04, 14:29
      Bez wątpienia najlepszy film tego miesiąca w Polsce, co potwierdzają nie
      tylko oceny w Gazecie.pl i piśmie Film , ale tagże oceny na świecie .
      To że film ma problemy z przyjęciem u widza ,wynika z tego że western dziś nie
      jest tak popularny jak kiedyś , a do tego dociera do Polski z opużnieniem.
      Film jest niezły nie tylko warsztatwo , ale i
      aktorsko .
      Moja ocena: 4/6
      • Gość: miguel Re: Bezprawie - film grudnia IP: *.netia.pl 30.12.04, 11:56
        Gość portalu: o. napisał(a):
        > Bez wątpienia najlepszy film tego miesiąca w Polsce, co potwierdzają nie
        > tylko oceny w Gazecie.pl i piśmie Film , ale tagże oceny na świecie .
        > To że film ma problemy z przyjęciem u widza ,wynika z tego że western dziś
        nie
        > jest tak popularny jak kiedyś , a do tego dociera do Polski z opużnieniem.
        > Film jest niezły nie tylko warsztatwo , ale i aktorsko .

i to z dużym, oglądałem to na DVD z USA pół roku temu prawie. Film świetny, nie
        tylko jako western. Świetny Robert Duvall, a Kostner powstrzymał zapędy
        narcystyczne i wyszło to na dobre filmowi. Polecam gorąco

moja ocena 5+/6
    • Gość: PiS Re: Bezprawie IP: *.chello.pl 31.12.04, 11:08
      straszna straszna kicha, film jak z lat 50tych
    • jj_krewetka Re: Bezprawie 21.02.05, 14:50
      film jest doskonały,super zdjęcia i te w plenerach i w miasteczku, idealnie
      oddany klimat pionierskiego miasteczka, a sceny strzelaniny po prostu zwalają z
      nóg. Ktoś w końcu (Costner) był w stanie zrozumieć, że w 1885 roku te ich
      kowbojskie pi..lety miały gładkie lufy i strzelały bardzo nieprecyzyjnie,ze
      słabą mocą i na niewielkie odległości. Prawda, prawda bije od tego filmu. To
      nie jest western dla miłośników tradycyjnych hollywoodzkich napierdzielanek
      tylko zupełnie inny gatunek, antywestern naturalistyczny, coś jak "Unforgiven".
      Uwaga: film przeznaczony wyłącznie dla koneserów kina, zwykli pochłaniacze
      hollywoodzkich przebojów niech lepiej nie oglądają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka