Gość: aniołek Re: czytałam książke ....:) IP: *.udn.pl 30.01.05, 18:34 i jakie wrażenia? A czy ktoś oglądał film? Odpowiedz Link Zgłoś
anja.riddle Re: czytałam książke ....:) 30.01.05, 18:54 Ja niestety nie czytałam książki, ale oglądałam film. Podobał mi się, chociaż nie powalił na kolana. Fajne postacie, ciekawe wątki. Bardzo dobra rola Sama Rockwella. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiko zielona mila IP: 81.15.254.* 30.01.05, 21:47 Sam Rockwell. Ja ten film obejrzałam własnie dla niego. I oczywiście nie zawiodłam się. Uwielbiam faceta, choć ta rola raczej nie nadaje się do wyróżnień. Dla osób nieprzekonanych do filmu (czym nie jestem zdziwiona)polecam włąśnie tę komediową wersję psychopaty. Charyzmatyczny inaczej. Poza tym bardzo podobały mi sie fragmety z myszą- powinna dostać przynajmniej nominację. Odpowiedz Link Zgłoś
anja.riddle Re: zielona mila 31.01.05, 18:50 Podobały mi się postacie - dobroduszny olbrzym, prawy Tom Hanks, pokręcony 'Dziki Bill', poczciwy właściciel myszy (jak on się nazywał...), wredny Percy, łagodny strażnik Brutal no i mysz :). Jedni wypadły lepiej, drudzy gorzej, ale ogółem dobrze się prezentowali :). Też bardzo lubię Sama Rockwella :). Odpowiedz Link Zgłoś
olang Re: co powiecie o "Zielonej mili" ? 30.01.05, 22:49 Wcale mi się nie podobał. Przydługi, schematyczny, czarno-biały. Dziwny miks kina prawie familijnego i makabry (np. facet palacy się żywcem na krześle elektrycznym)Nieudany, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koyaanisqatsi Re: co powiecie o "Zielonej mili" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:14 Czy film, czy ksiązka - to i to mnie poruszyło. Rewelacyjna adaptacja. A Hanks jak zagrał... Hm. Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: co powiecie o "Zielonej mili" ? 02.02.05, 11:43 Bardzo lubie ten film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielona milka Re: co powiecie o "Zielonej mili" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:17 Cenię ten film, bo jest bardzo wierną adaptacją książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolafi Re: co powiecie o "Zielonej mili" ? IP: *.aster.pl 03.02.05, 16:52 www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=862#862 Odpowiedz Link Zgłoś