Dodaj do ulubionych

czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:25
albo zoofilach? od lat nikt ni enakrecil filmu o tych tematach ,dlaczego??
robi sie filmy o gwalcicielach mordercach a o pedrylach nie czemu?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja czyli nie ty Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.05, 23:02
      A na przykład Złe wychowanie Almodovara... Nowy film !!!
      • Gość: uy Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 23:29
        to o transfestytach buraku
        • Gość: pan tadeusz Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 21:56
          I kto tu jest burak:P Ciekawe ja dokładnie oglądałeś ten film!Wątek pedofilii
          jest bardzo wyraźny!(ksiądz i chłopiec)
        • Gość: ja czyli nie ty Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.04.05, 22:54
          Po pierwsze nie burak, bo jestem kobieta!!!
          Po drugie bohater był tranwestytą w wyniku tego, co przezył w młodości
          (molestowanie seksualne przez księdza)
          Radzę obejrzec ten film, bo stereotyp filmów almodovara to własnie ten, że to
          filmy o tranwestytach!!1\
    • kubissimo Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? 02.04.05, 12:08
      Lolita
      Happiness
      • Gość: Klara Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? IP: 194.63.135.* 02.04.05, 13:34
        No jesli ktos uważa, że Lolita to film o pedofilii, to "Śmierć w Wenecji" jest
        naprawdę filmem gangsterskim:P
        • kubissimo Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? 02.04.05, 14:34
          wiesz, ten film (przez ksiazke nigdy nie przebrnalem) mozna rozpatrywac na
          kilku plaszczyznach, ale nie da sie ukryc, ze to opowiesc o facecie w srednim
          wieku, ktory pozada dwunastoletniej dziewczynki

a ja bardzo chetnie przeczytam rozwiniecie Twojej tezy o 'Smierci w Wenecji'
          • Gość: Klara Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? IP: 194.63.135.* 02.04.05, 14:44
            Nie pamiętam, w którym to polskim filmie jakiś koles pozujacy na gangstera
            wypozyczał "Smierć w Wenecji", bo jak ma taki tytul to na pewno gangsterski...:)
            ( Inaczej mówiąc jest to film o facecie w łódce:)Tytułu nie pamiętam, ale scena
            była rozbrajająca, mimo, że grał tam Pazura:)))))))

A swoją drogą mam znajomego, który trzyma w swoim biurku chyba 10 róznych wydań
            Lolity. Myślisz, że coś z nim nie tak?
            • szafa.bojowa Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? 02.04.05, 15:03
              to bylo w 'chlopacy nie placza' :)))
            • kubissimo Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? 02.04.05, 15:08
              nie wydaje mi sie, zeby bylo cos z nie halo

chociaz moze nie powinienem sie wypowiadac
              wiesz, ja mam SALO' Pasoliniego na video ;)
              ksiazkowa Lolite tez, ale po rosyjsku
              czysta perwersja ;)
          • kozborn kubissimo... 04.04.05, 20:58
            Kubissimo w ogóle do książek się nie garnie. A jak się już zagarnie, to
            pokrętnie rozumuje.
            W książce bardziej czuje się klimat pedofilii, ale w filmie (mówię o tym z
            Ironsem i Swain) jest on w zasadzie przemilczany, a to dlatego, że Humbert
            okazuje się człowiekiem zniszczonym przez nieszczęśliwą miłość, którą przeżył w
            dzieciństwie. Po prostu szuka tej miłości i niespodziewanie odnajduje ją w
            dwunastolatce. W filmie nie ma natomiast tego, co jest w książce - nie wiemy
            nic o tym, że Lolita miała mnóstwo poprzedniczek, choć nie tak ukochanych...
            Dlatego książka bardziej jest o pedofilii niż film.
            • kubissimo Re: kubissimo... 05.04.05, 01:20
              pozwole sobie przypomniec, ze autor watka pytal o filmy, a nie o ksiazki

a poza tym to chcesz mnie rozliczac z czytelnictwa? prosze bardzo :) szkoda
              tylko, ze twoj dorobek na forum KSIAZKI to taki raczej marniutki. z czym do
              ludzi ;)
              • kozborn Re: kubissimo... 05.04.05, 10:44
                Otóż to! Sam powiedziałeś! Pyta o filmy. Za przykład podałeś mu Lolitę, a to
                nie jest film o pedofilii. Kubissimo, czytaj dokładnie a potem polemizuj.
                Prześlizgujesz się, okazuje się nie tylko po książkach i filmach, nawet po
                któtkich notkach Ci się zdarza.
                Co do czytelnictwa, wchodzę na to forum kiedy mi się podoba i z jakim mi się
                podoba problemem. Coś nie tak? O jaki dorobek Ci chodzi? Dorabiasz sobie na
                forach, w jaki, można to wiedzieć, sposób? :) nie rozśmieszaj mnie. :D :D :D
    • stephanie_s Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? 04.04.05, 17:45
      "olivier olivier"Agnieszki Holland jest tam wyrazny motyw pedofila
      • Gość: Marek Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 12:05
        Patrząc z prawnego punktu widzenia Humbert w "Lolicie" sypiając z 12 latką był
        pedofilem, więc (bardzo upraszczając) to film/książka o pedofilu.
    • kubissimo Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? 05.04.05, 17:31
      przypomnial mi sie ZMIERZCH BOGOW Viscontiego
      zreszta mamy tu dwa w jednym, bo bohater jednoczesnie pozada malych dziewczynek
      i swojej matki
      zreszta w poznych filmach (Blędne gwiazdy Wielkiej Niedzwiedzicy, Smierc w
      Wenecji, czy Ludwig) Visconti zajmowal sie tylko mrocznymi stronami duszy
      ludzkiej
      • totalna_apokalipsa Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? 05.04.05, 22:36
        Momencik. Martin ze "Zmierzchu bogów" nie jest pedofilem, po prostu przydarza
        mu się epizod z 'oczarowaniem" śliczną dziewczynką, który kończy się jej
        uwiedzeniem i śmiercią...Martin w ogóle jest jednym wielkim zbiorowiskiem
        problemów z samym sobą ------> morfinista, transseksualista marzący o
        podporządkowaniu się silnej kobiecie, zakochany we własnej matce itp...Nie
        lubią go i nie szanują ci, którzy cos znaczą ( dziadek, kochanek matki), więc
        Martin "odnajduje" się tylko wśród słabszych - tam nikt go nie wysmiewa.
        Berger to w ogóle doskonaly aktor w filmach Viscontiego:)))
        • totalna_apokalipsa Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? 05.04.05, 22:40
          oczywiście chodziło mi o transwestytę, nie transseksualistę.
          • Gość: ghg Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 23:29
            a film o kakofilach, a ludziach ktorzy jedza odchody??
            • Gość: Klara Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? IP: *.4web.pl 06.04.05, 10:37
              Jedzenie odchodów to koprofagia, nie "kokofilia":P
        • kubissimo Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? 06.04.05, 00:22
          tak tak, kazdemu pedofilowi wlasnie takie przypadki sie przydarzaja ;)))
          wez pod uwage, ze juz wczesniej przy zabawie w chowanego Martinowi "przydarza
          sie" dziwne zachowanie wzgledem jednej z kuzynek

a Berger faktycznie swietny
    • Gość: Tarantino Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? IP: *.chello.pl 06.04.05, 15:17
      Jeszcze nie, ale w razie czego skontaktujemy się z panem.
      Proszę tylko podać wiek i numer telefonu (wraz z kierunkowym).
      • Gość: dd Re: czy nakrecil juz kto sfilm o pedofilach??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 17:14
        czemu ze mna?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka