basia172 19.11.05, 11:37 Cronenberg nie dorasta do pięt Hanakemu. Historia przemocy jest płytka i nieciekawa. Podczas gdy w "Ukryte" scen przemocy brak, a widzom i tak odechciewa się jeśc i spać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzej Re: Bohater zbrodniarz IP: *.nll.se 21.11.05, 13:36 Poza tym film Pekinpah`a powinien po polsku nazywac sie "Bezpanskie psy" a nie "Nedzne psy" jak sugeruje autor! Odpowiedz Link Zgłoś
makalon czy tylko ja widzę żę ten film jest średni?!!! 21.11.05, 15:19 Męczyłem się na nim od samego początku, a mam wrażenie że panowie dziennikarze dopisują do niego coś na siłę. Film jest zrobiony dość sztampowo, sceny sielanki rodzinnej są przerysowane, sceny seksu podglądane tak jakby się chciało zaspokoić niezdrowe potrzeby podglądactwa, sceny przemocy dobre zrobione, ale wnioski nasuwające się po nich w filmie są co najmniej nie wystarczające. Ponadto film kończy się w dość niespodziewanym momencie właściwie nie wiadomo dlaczego i jakie z tego płyną następstwa. Ten film byłby dobry, gdyby podrążyć temat i zrobić go dwukrotnie dłuższym. Reasumując - nie podzielam entuzjazmu dziennikarzy nad tym filmem i nie koniecznie polecam, żeby wydawac pieniądze i iśc na niego do kina. Na dvd w zupełności wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś