mat.w2 Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 27.12.05, 11:04 Kontrolerzy bezapelacyjnie. Kinsey, Sin City Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salos1 Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 11:20 w tym roku nic niestety nie zachwycilo, oby 2006 byl lepszy, no moze gwiezdne wojny, ale to tylko dla fanow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: que? Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.aster.pl 27.12.05, 11:23 szczerze mówiąc nie rozumiem zachwytów nad "Rekonstrukcją" - z mojego punktu widzenia niezły, ale w grucie rzeczy średni. Najbardziej z tego roku podobały mi się (nie wszystkie pamiętam) - 1. "Jak w niebie" - film nieco nierzeczywisty (nieprawdopodobny), ale ogląda się go naprawdę bardzo przyjemnie. 2. "Gnijąca Panna młoda" - mistrzostwo jeśli chodzi o animację poklatkową plus odrobina dobrego humoru. Zaznaczam, że nie widziałem filmów, które potencjalnie mogłyby mi się bardziej spodobać tj. "Zakochani widzą słonie", "Wallace and Gromit: klątwa królika", "Kontrolerzy", "Komornik", "Jedwabna opowieść" i wielu innych z początku roku, o których nawet nie pamiętam że były. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falkonu Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: 83.238.212.* 27.12.05, 11:37 Dla mnie jest tylko jeden film, który utkwił mi w pamięci i to na długo. Bezdyskusyjnie palmę pierszeństwa miał w zeszłym roku "Hotel Rwanda" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopec Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 11:48 Zgadzam się z większością, czyli warto zwrócić uwagę na "Rekonstrukcję", "Kontrolerów", "Sin City". Ale nikt nie wspomniał o "Bezdrożach". Myślę, że o nim też warto pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
filmmix Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 27.12.05, 11:55 "Czasem slońce czasem deszcz"! "Peter Sellers: życie i śmierć" "5x2" z wyżej wspomnianych - na pewno "Głową w mur", "Pusty dom", "Bezdroża", "Broken flowers"... Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze w tym roku zobaczyć "Ukryte" i "Dziecko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.05, 12:29 myślę,ze nie chodzi,tak, jak wiele osób pisze o filmy,które obejrzeliscie w 2005 ,ale o te,które miAŁy w tym roku premierę kinową -powiedzmy w Polsce. Dla mnie "KOntrolerzy" i "Miasto Gniewu".A "Ukryte" mi sie w ogóle nie podobało.Czy komuś jeszcze też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toad Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.netday.pl / *.netday.pl 27.12.05, 12:50 - Kontrolerzy - Bezdroża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tigerness Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.stegny.2a.pl 27.12.05, 13:45 Wg mnie najważniejszym filmem jest "Historia przemocy". Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 27.12.05, 14:08 Komornik, SW III, Sin City Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nekara Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 14:10 Hotel Ruanda Wierny ogrodnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antifa Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.crowley.pl 27.12.05, 14:23 Z filmów które widziałem największe wrażenie zrobiły na mnie (koleność nieprzypadkowa:): - Głową w mur - W stronę morza - Kontrolerzy. Wniosek - niech żyje niekiczowate kino nieamerykańskie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 A produkcje mosfilmu i bollywood 27.12.05, 15:15 towarzyszce się nie podobały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antifa Re: A produkcje mosfilmu i bollywood IP: *.crowley.pl 28.12.05, 11:14 "towarzyszce"? Rozumiem,że wszystko co nieamerykańskie kojarzy ci się z komunizmem... Gratuluję matołku :P Aha, widzę, że jesteś w temacie, bo wszystkie wymienione przeze mnie filmy powstały w Indiach (Bollywood) Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 SIN CITY - potwierdzam 27.12.05, 15:13 i Matrix - bo poraz pierwszy go obejrzałem w tym roku:) Odpowiedz Link Zgłoś
dekar Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Man") 27.12.05, 16:10 Jak dla mnie najlepszy film o bokserach jaki powstał do tej pory. Doskonałe zdjęcia i aktorstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Ma IP: *.icpnet.pl 27.12.05, 16:43 - gnijąca panna młoda - hotel ruanda Odpowiedz Link Zgłoś
t-mon Re: Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Ma 27.12.05, 16:45 Zdecydowanie popieram ale polski tyluł to taki śmieszny chyba był ("W cieniu Ringu" bodajże).Do tego Four Brothers-z klimatów gangsterki,House of Wax i White Noise z parahorrorowatych,a ze sportowych to Coach Carter.Jako fan kina drogi i przemocy to dokładam Bękaryt Diabła.Jako nowość w technice filmu Sin City-świetny,brutalny,futurystyczny-to co lubie :D.. Odpowiedz Link Zgłoś
piterek_82 Re: Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Ma 27.12.05, 16:58 - "W stronę morza" - "5x2" - "Życie jest cudem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Ma IP: 194.146.128.* 27.12.05, 17:37 Polski tytuł "Cindrella man" to był właśnie "Człowiek ringu". Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Ma 27.12.05, 17:41 "Głową w mur" zdecydowanie. Film, o którym niełatwp zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qfeqfeq Re: Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Ma IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.12.05, 18:54 Kontrolerzy i nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starling Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.net.autocom.pl 27.12.05, 18:59 Niestety nie widziałam wielu,które przypuszczalnie by mi się spodobały('Wierny ogrodnik,Dziecko) ale z pewnością POLECAM Jedwabną opowieść Broken flowers Jestem Zakochani widzą słonie ODRADZAM Bliżej-wiem,że ma zagorzałych zwolenników,ale ja przez dobrych parę dni po nim nie miałam ochoty na żaden film. Generalnie słaby rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:10 Kontrolerzy Bezdroża Bliżej Lato Miłości Broken Flowers Głową w mur Odpowiedz Link Zgłoś
ci_i Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 27.12.05, 23:59 krolestwo niebieskie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ci_i Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 28.12.05, 00:00 no i sin city Odpowiedz Link Zgłoś
rchram Million Dollar Baby 28.12.05, 05:12 Million Dollar Baby (Za wszelką cenę)- Eastwood znowu pokazał klasę, natomiast największe klapy to Sin City i Dogville - żadnego z nich nie udało mi sie obejrzec do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
barszczyk75 Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 28.12.05, 10:35 hmmm dwa filmy wbilymnie w fotel ale nie byly premierami kinowymi tego roku... Glowa w mur i Birth z Nicole Kidman... zajebiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.acn.waw.pl 28.12.05, 11:24 a nikomu nie podobala sie wojna swiatów..??? ja niewiele chodze do kina, ale ten film, momi ewidentnych niedorobek, zrobil na mnie wrazenie.. zawsze lubilam sf i tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
czaroffnica24 Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 28.12.05, 20:17 "Jestem" - nie pamietam by jakiś inny film pozostawił takie spustoszenie w mojej psychice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Głową w mur to nie ten rok IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.12.05, 23:53 tylko 2004! Zgadzam się, że bardzo dobry, ale rok wyświetlania w Polsce nie jest rokiem produkcji filmu :/ jak zwykle zresztą:/ (I co pan na to, panie Gutek?) Kontrolerzy tym bardziej - rok 2003. W zasadzie nie widziałam powalających filmów powstałych w bieżącym roku. Smutne, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluestone Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.petrus.com.pl 29.12.05, 16:25 Polska: "Jestem" Świat: "Historia przemocy", "Człowiek ringu", "W stronę morza". Miał być jeden, więc wybieram historię... Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 29.12.05, 19:47 Egzorcyzmy Emily Rose Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celeriz Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.aster.pl 30.12.05, 19:20 ha, ten rok to 2046, nie wracaj w te strony broken flowers opowiesc o zwyczajnym szalenstwie crash no i hitch;) a co do czasem slonce czasem deszcz - nie wiem jak go zakwalifikowac bo to moj film prywatny pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matalka. Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.csk.pl 01.01.06, 15:13 bezdroża, broken flowers, głową w mur, bliżej, ale najlepszy był zdecydowanie exils. a gniot roku to jak dla mnie dom z piasku i mgły. Odpowiedz Link Zgłoś
saavage Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 01.01.06, 15:23 A ja jestem za "Marzycielem" - świetnie zrobiony i zagrany (+ Oscar dla Polaka) i "Autostradą przez galaktykę" - niesamowicie zakręcony Odpowiedz Link Zgłoś
saavage Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 01.01.06, 15:48 Brawo dla mnie: oczywiście chodzi o "Autostopem przez galaktykę" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murray Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 18:07 broken flowers oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
det_gittes Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 01.01.06, 18:49 Jesli mam napisac, ktore filmy byly najwazniejsze dla mnie, to tylko dwa tytuly z zeszlego roku przychodza mi do glowy - rewelacyjny Sideways (Bezdroza) oraz, z nieco innego bieguna, Lords of Dogtown, nie wiem czy byl w Polsce, ale chyba nie, opowiada o poczatku nowoczesnego skateboardingu w Californii w latach 70tych, powstal w oparciu o dokument Dogtown and Z-Boys z 2001, rzecz warta obejrzenia zdecydowanie nie tylko dla fanow tego sportu/rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 03.01.06, 16:04 Dla mnie najpiękniejszym filmem 2005 jest "Duma i uprzedzenie" - w Polce premiera "dopiero" za 2 tygodnie, ale ja już go widziałam i jestem oczarowana! Tak się powinno robić nie tylko romanse, ale w ogóle dobre kino :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: 217.153.180.* 03.01.06, 16:08 Dla mnie najważniejszym i najlepszym zdecydowanie Wierny Ogrodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m "Zakochani widzą słonie" i "broken flowers" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 19:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy w Charlie i fabryka czekolady IP: *.devs.futuro.pl 01.01.06, 20:36 Charlie i fabryka czekolady to zdecydowanie najlepszy film roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Charlie i fabryka czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 22:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna filmy roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 22:06 heh,wcisnęłam przypadkiem enter;) w każdym razie jak dla mnie: CLOSER WIERNY OGRODNIK PUSTY DOM Kolejność nieprzypadkowa Odpowiedz Link Zgłoś
kpsting Re: Charlie i fabryka czekolady 02.01.06, 16:23 OOMPA LOOMPA!! Lepszy niz ten z Wilderem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dracu Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 22:17 z poważnych Closer... z mniej poważnych Kontrolerzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr kra ukryte IP: *.insite.pl 01.01.06, 23:15 co moze byc lepsze od tego czego nie widac? Odpowiedz Link Zgłoś
hudges "The Constant Gardener" wg John Le Carré 02.01.06, 11:09 redakcja napisa?a: > Witajcie! > > Kon´czy sie˛ rok 2005. To czas na spojrzenie wstecz i refleksje. Interesuje nas, > co by?o dla Was najwie˛kszym hitem kinowym mijaja˛cego roku? > Najwaz˙niejsza premiera, film po którym nie moglis´cie dojs´c´ do siebie. Ten, do > którego nieraz powrócicie. > > Mmonstrualny "King Kong"? Refleksyjny "Broken flowers"? Komiksowe "Sin City"? > Magiczny "Harry Potter i Czara Ognia"? > A moz˙e cos´ innego? "Za wszelka˛ cene˛" i ostatnia cze˛s´c´ Gwiezdnych Wojen? > > Zapraszamy do podsumowania kon´cza˛cego sie˛ roku. > Z˙yczymy bardzo spokojnych i bardzo radosnych S´wia˛t. > > Redakcja Portalu Pozdrawiam wszystkich wielbicieli dobrego filmu! Hudges Odpowiedz Link Zgłoś