Dodaj do ulubionych

Filmy roku 2005. Który był najważniejszym?

• mat.w2 Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 27.12.05, 11:04
      Kontrolerzy bezapelacyjnie. Kinsey, Sin City
      • Gość: salos1 Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 11:20
        w tym roku nic niestety nie zachwycilo, oby 2006 byl lepszy, no moze gwiezdne
        wojny, ale to tylko dla fanow...
    • Gość: que? Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.aster.pl 27.12.05, 11:23
      szczerze mówiąc nie rozumiem zachwytów nad "Rekonstrukcją" - z mojego punktu
      widzenia niezły, ale w grucie rzeczy średni.
      Najbardziej z tego roku podobały mi się (nie wszystkie pamiętam) -
      1. "Jak w niebie" - film nieco nierzeczywisty (nieprawdopodobny), ale ogląda się
      go naprawdę bardzo przyjemnie.
      2. "Gnijąca Panna młoda" - mistrzostwo jeśli chodzi o animację poklatkową plus
      odrobina dobrego humoru.
      Zaznaczam, że nie widziałem filmów, które potencjalnie mogłyby mi się bardziej
      spodobać tj. "Zakochani widzą słonie", "Wallace and Gromit: klątwa królika",
      "Kontrolerzy", "Komornik", "Jedwabna opowieść" i wielu innych z początku roku, o
      których nawet nie pamiętam że były.
    • Gość: Falkonu Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: 83.238.212.* 27.12.05, 11:37
      Dla mnie jest tylko jeden film, który utkwił mi w pamięci i to na długo.
      Bezdyskusyjnie palmę pierszeństwa miał w zeszłym roku
      "Hotel Rwanda"
    • Gość: lopec Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 11:48
      Zgadzam się z większością, czyli warto zwrócić uwagę
      na "Rekonstrukcję", "Kontrolerów", "Sin City". Ale nikt nie wspomniał
      o "Bezdrożach". Myślę, że o nim też warto pamiętać.
      • filmmix Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 27.12.05, 11:55
        "Czasem slońce czasem deszcz"!
        "Peter Sellers: życie i śmierć"
        "5x2"
        z wyżej wspomnianych - na pewno "Głową w mur", "Pusty dom", "Bezdroża", "Broken
        flowers"...
        Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze w tym roku zobaczyć "Ukryte" i "Dziecko"
    • Gość: agni Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.12.05, 12:29
      myślę,ze nie chodzi,tak, jak wiele osób pisze o filmy,które obejrzeliscie w
      2005 ,ale o te,które miAŁy w tym roku premierę kinową -powiedzmy w Polsce. Dla
      mnie "KOntrolerzy" i "Miasto Gniewu".A "Ukryte" mi sie w ogóle nie podobało.Czy
      komuś jeszcze też?
      • Gość: Toad Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.netday.pl / *.netday.pl 27.12.05, 12:50
        - Kontrolerzy
        - Bezdroża
    • Gość: Tigerness Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.stegny.2a.pl 27.12.05, 13:45
      Wg mnie najważniejszym filmem jest "Historia przemocy".
      • gabriel Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 27.12.05, 14:08
        Komornik, SW III, Sin City
      • Gość: nekara Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 14:10
        Hotel Ruanda
        Wierny ogrodnik
      • Gość: antifa Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.crowley.pl 27.12.05, 14:23
        Z filmów które widziałem największe wrażenie zrobiły na mnie (koleność
        nieprzypadkowa:):
        - Głową w mur
        - W stronę morza
        - Kontrolerzy.
        Wniosek - niech żyje niekiczowate kino nieamerykańskie!!!
        • smok5 A produkcje mosfilmu i bollywood 27.12.05, 15:15
          towarzyszce się nie podobały?
          • Gość: antifa Re: A produkcje mosfilmu i bollywood IP: *.crowley.pl 28.12.05, 11:14
            "towarzyszce"? Rozumiem,że wszystko co nieamerykańskie kojarzy ci się z
            komunizmem... Gratuluję matołku :P
            Aha, widzę, że jesteś w temacie, bo wszystkie wymienione przeze mnie filmy
            powstały w Indiach (Bollywood)
    • Gość: man ZA WSZELKĄ CENĘ, SIN CITY IP: 157.25.9.* 27.12.05, 14:08
      • smok5 SIN CITY - potwierdzam 27.12.05, 15:13
        i Matrix - bo poraz pierwszy go obejrzałem w tym roku:)
    • dekar Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Man") 27.12.05, 16:10
      Jak dla mnie najlepszy film o bokserach jaki powstał do tej pory. Doskonałe
      zdjęcia i aktorstwo.
      • Gość: zosia Re: Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Ma IP: *.icpnet.pl 27.12.05, 16:43
        - gnijąca panna młoda
        - hotel ruanda
      • t-mon Re: Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Ma 27.12.05, 16:45
        Zdecydowanie popieram ale polski tyluł to taki śmieszny chyba był ("W cieniu Ringu" bodajże).Do tego Four Brothers-z klimatów gangsterki,House of Wax i White Noise z parahorrorowatych,a ze sportowych to Coach Carter.Jako fan kina drogi i przemocy to dokładam Bękaryt Diabła.Jako nowość w technice filmu Sin City-świetny,brutalny,futurystyczny-to co lubie :D..
        • piterek_82 Re: Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Ma 27.12.05, 16:58
          - "W stronę morza"
          - "5x2"
          - "Życie jest cudem"

• Gość: Aga Re: Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Ma IP: 194.146.128.* 27.12.05, 17:37
          Polski tytuł "Cindrella man" to był właśnie "Człowiek ringu".
          • nefil Re: Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Ma 27.12.05, 17:41
            "Głową w mur" zdecydowanie. Film, o którym niełatwp zapomnieć.
            • Gość: qfeqfeq Re: Zdecydowanie "Człowiek Ringu" ("Cinderella Ma IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.12.05, 18:54
              Kontrolerzy
              i nic więcej
    • Gość: Starling Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.net.autocom.pl 27.12.05, 18:59
      Niestety nie widziałam wielu,które przypuszczalnie by mi się spodobały('Wierny
      ogrodnik,Dziecko) ale z pewnością
      POLECAM
      Jedwabną opowieść
      Broken flowers
      Jestem
      Zakochani widzą słonie
      ODRADZAM
      Bliżej-wiem,że ma zagorzałych zwolenników,ale ja przez dobrych parę dni po nim
      nie miałam ochoty na żaden film.
      Generalnie słaby rok.
    • herbatazcytryna Piła 27.12.05, 20:18
    • Gość: majkel Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:10
      Kontrolerzy
      Bezdroża
      Bliżej
      Lato Miłości
      Broken Flowers
      Głową w mur
    • ci_i Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 27.12.05, 23:59
      krolestwo niebieskie ;-)))
    • ci_i Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 28.12.05, 00:00
      no i sin city
      • rchram Million Dollar Baby 28.12.05, 05:12
        Million Dollar Baby (Za wszelką cenę)- Eastwood znowu pokazał klasę, natomiast
        największe klapy to Sin City i Dogville - żadnego z nich nie udało mi sie
        obejrzec do konca.
    • barszczyk75 Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 28.12.05, 10:35
      hmmm
      dwa filmy wbilymnie w fotel
      ale nie byly premierami kinowymi tego roku...

Glowa w mur
      i Birth z Nicole Kidman...

zajebiste
      • Gość: ja Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.acn.waw.pl 28.12.05, 11:24
        a nikomu nie podobala sie wojna swiatów..???

ja niewiele chodze do kina, ale ten film, momi ewidentnych niedorobek, zrobil
        na mnie wrazenie..

zawsze lubilam sf i tyle..
    • elfhelm Sin City i 36 28.12.05, 14:08
    • czaroffnica24 Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 28.12.05, 20:17
      "Jestem" - nie pamietam by jakiś inny film pozostawił takie spustoszenie w
      mojej psychice
      • Gość: jaija Głową w mur to nie ten rok IP: *.elblag.dialog.net.pl 28.12.05, 23:53
        tylko 2004! Zgadzam się, że bardzo dobry, ale rok wyświetlania w Polsce nie
        jest rokiem produkcji filmu :/ jak zwykle zresztą:/ (I co pan na to, panie
        Gutek?)
        Kontrolerzy tym bardziej - rok 2003.
        W zasadzie nie widziałam powalających filmów powstałych w bieżącym roku.
        Smutne, ale prawdziwe.
    • Gość: bluestone Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.petrus.com.pl 29.12.05, 16:25
      Polska: "Jestem"
      Świat: "Historia przemocy", "Człowiek ringu", "W stronę morza". Miał być jeden,
      więc wybieram historię...
    • bodomlake Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 29.12.05, 19:47
      Egzorcyzmy Emily Rose
    • Gość: celeriz Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.aster.pl 30.12.05, 19:20
      ha,
      ten rok to
      2046,
      nie wracaj w te strony
      broken flowers
      opowiesc o zwyczajnym szalenstwie
      crash
      no i hitch;)

a co do czasem slonce czasem deszcz - nie wiem jak go zakwalifikowac bo to moj
      film prywatny
      pozdr
      • Gość: matalka. Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.csk.pl 01.01.06, 15:13
        bezdroża, broken flowers, głową w mur, bliżej, ale najlepszy był zdecydowanie exils.
        a gniot roku to jak dla mnie dom z piasku i mgły.
    • saavage Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 01.01.06, 15:23
      A ja jestem za "Marzycielem" - świetnie zrobiony i zagrany (+ Oscar dla Polaka)
      i "Autostradą przez galaktykę" - niesamowicie zakręcony
      • saavage Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 01.01.06, 15:48
        Brawo dla mnie: oczywiście chodzi o "Autostopem przez galaktykę" ;)
    • Gość: murray Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 18:07
      broken flowers oczywiscie
      • det_gittes Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 01.01.06, 18:49
        Jesli mam napisac, ktore filmy byly najwazniejsze dla mnie, to tylko dwa tytuly
        z zeszlego roku przychodza mi do glowy - rewelacyjny Sideways (Bezdroza) oraz, z
        nieco innego bieguna, Lords of Dogtown, nie wiem czy byl w Polsce, ale chyba
        nie, opowiada o poczatku nowoczesnego skateboardingu w Californii w latach
        70tych, powstal w oparciu o dokument Dogtown and Z-Boys z 2001, rzecz warta
        obejrzenia zdecydowanie nie tylko dla fanow tego sportu/rozrywki.
        • i.nes Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? 03.01.06, 16:04
          Dla mnie najpiękniejszym filmem 2005 jest "Duma i uprzedzenie" - w Polce
          premiera "dopiero" za 2 tygodnie, ale ja już go widziałam i jestem oczarowana!
          Tak się powinno robić nie tylko romanse, ale w ogóle dobre kino :))
          • Gość: aga Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: 217.153.180.* 03.01.06, 16:08
            Dla mnie najważniejszym i najlepszym zdecydowanie Wierny Ogrodnik.
    • Gość: m "Zakochani widzą słonie" i "broken flowers" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 19:00
      • Gość: willy w Charlie i fabryka czekolady IP: *.devs.futuro.pl 01.01.06, 20:36
        Charlie i fabryka czekolady to zdecydowanie najlepszy film roku
        • Gość: joanna Re: Charlie i fabryka czekolady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 22:04
        • Gość: joanna filmy roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 22:06
          heh,wcisnęłam przypadkiem enter;)
          w każdym razie jak dla mnie:
          CLOSER
          WIERNY OGRODNIK
          PUSTY DOM
          Kolejność nieprzypadkowa
        • kpsting Re: Charlie i fabryka czekolady 02.01.06, 16:23
          OOMPA LOOMPA!!
          Lepszy niz ten z Wilderem?
    • Gość: dracu Re: Filmy roku 2005. Który był najważniejszym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 22:17
      z poważnych Closer... z mniej poważnych Kontrolerzy...
    • Gość: dr kra ukryte IP: *.insite.pl 01.01.06, 23:15
      co moze byc lepsze od tego czego nie widac?
    • hudges "The Constant Gardener" wg John Le Carré 02.01.06, 11:09
      redakcja napisa?a:

> Witajcie!
      >
      > Kon´czy sie˛ rok 2005. To czas na spojrzenie wstecz i refleksje. Interesuje nas,
      > co by?o dla Was najwie˛kszym hitem kinowym mijaja˛cego roku?
      > Najwaz˙niejsza premiera, film po którym nie moglis´cie dojs´c´ do siebie. Ten, do
      > którego nieraz powrócicie.
      >
      > Mmonstrualny "King Kong"? Refleksyjny "Broken flowers"? Komiksowe "Sin City"?
      > Magiczny "Harry Potter i Czara Ognia"?
      > A moz˙e cos´ innego? "Za wszelka˛ cene˛" i ostatnia cze˛s´c´ Gwiezdnych Wojen?
      >
      > Zapraszamy do podsumowania kon´cza˛cego sie˛ roku.
      > Z˙yczymy bardzo spokojnych i bardzo radosnych S´wia˛t.
      >
      > Redakcja Portalu

Pozdrawiam wszystkich wielbicieli dobrego filmu!
      Hudges
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka