Dodaj do ulubionych

Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIASTACH

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 14:18
No właśnie...
Polećcie mi filmy, w których akcja toczy się w europejskich miastach,
bohaterowie spacerują po romantycznych zaułkach, w tle widać zabytki oraz
inne oblicza miasta.
Pięknie np. ukazano Wiedeń w filmie Before sunrise i Before Sunset.
Była też taka romantyczna komedyjka, chyba Córka Prezydenta, gdzie główna
bohaterka odwiedza Pragę, Berlin...
Będę wdzięczna za wskazówki.
Obserwuj wątek
    • bogarde Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST 28.12.05, 15:01
      "Rzymskie wakacje"
      "Lisbon story"
      "Amelia"
      "Eurotrip" ;-)
      • mallina Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST 03.01.06, 01:13
        co to za film, "Eurotrip"?
        • klee :-) 03.01.06, 01:29
          www.filmweb.pl/Film?id=108122
          • mallina Re: :-) 03.01.06, 01:58
            wyglada interesujaco:-)
            a pytalam, bo moze ktos widzaial i cos od siebie by napisal;-))))
            • klee Naprawdę? 03.01.06, 02:41
              Bo mnie się taki nie wydał.

Miałem go nawet przez moment w komputerze, ale pozbyłem się, nim obejrzałem, bo
              sądziłem, że to taka hollywoodzka komedyjka. Ja takich nie lubię w każdym
              razie, choć pewnie można lubić.

I stąd mój post poprzedni taki dziwny. Zamierzyłem się, by coś napisać, ale
              pomyślałem, że głupio by było pisać o wrażeniach z filmu, którego się nie
              widziało. Bo że umiesz korzystać z wyszukiwarek i serwisów internetowych, to
              nie mam wątpliwości, oczywiście. ;-)
              • mallina Re: Naprawdę? 03.01.06, 14:13
                ale nie ciekawilo Cie jak wyglada ta ich podroz?tzn przez jakie miejsca pojada i
                ile z tych miejsc bedzie pokazane w filmie?
                bo mnie wlasnie to bardziej zaciekawilo niz problem glownych bohaterow:-)

a przyznaje, ze zanim podales linkt to sobie juz tym filmie przeczytalam:D
                ale faktycznie moj post byl dosyc lakoniczny i mogl byc odebrany jako prosba o
                link:-)
                • klee Wybredny jestem ;-] 03.01.06, 14:42
                  mallina napisała:

> ale nie ciekawilo Cie jak wyglada ta ich podroz?tzn przez jakie miejsca
                  pojada
                  > i
                  > ile z tych miejsc bedzie pokazane w filmie?
                  > bo mnie wlasnie to bardziej zaciekawilo niz problem glownych bohaterow:-)

No nie, jakoś nie. Jeśli fabuła wydaje mi się płaska i film ogólnie kiepski, to
                  wiem, że i tak nie miałbym z żadnej przyjemności z jego oglądania. No ale może
                  się mylę. Może odezwie się w końcu ktoś, kto widział. :-)

> a przyznaje, ze zanim podales linkt to sobie juz tym filmie przeczytalam:D
                  > ale faktycznie moj post byl dosyc lakoniczny i mogl byc odebrany jako prosba o
                  > link:-)

Spoko, Twoje intencje zrozumiałem właściwie, no ale ograniczyłem się do podania
                  odsyłacza z powodów, o których było już wcześniej. :-)
                  • Gość: turtusia widzialam ten film:) IP: *.jh-inst.cas.cz 15.02.06, 20:48
                    plytka komedyjka, ale calkiem sympatyczna:)
    • Gość: lunka Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:12
      i nie polecicie zadnych innych filmow?
      • siuda_baba polecimy WENECJĘ 30.12.05, 08:05
        "Śmierć w Wenecji"
        "Wszyscy mówią Kocham Cię"
        • Gość: jaija Re: polecimy WENECJĘ IP: *.elblag.dialog.net.pl 30.12.05, 23:36
          Wenecja raz jeszcze: Nie oglądaj się teraz Nicholasa Roega
          • bogarde Re: polecimy Florencję 02.01.06, 19:57
            "Pokój z widokiem" Jamesa Ivory'ego.
            • znikad Najnowszy romansik :) 02.01.06, 22:24
              Najnowszy "Casanova" - piekna Wenecja, uroczy film dla odprezenia.
              • Gość: jaija Re: Najnowszy romansik :) IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.01.06, 23:48
                Londyn (ale nie z pocztówki), moim zdaniem przednio pokazany w Powiększeniu
                Antonioniego.
                Dziwny Sankt Petersburg w O potworach i ludziach Bałabanowa.
      • Gość: sergiusz Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST IP: *.chello.pl 07.01.06, 14:31
        Do Twojego tematu pasowałby film Felliiego Casanova. Tutaj masz link do
        informacji o tym filmie, niedługo ma być na DVD

dvd.panoramainternetu.pl/articles/dvd_aktualnosci/406758/
        • siuda_baba Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST 07.01.06, 16:25
          I tak i nie, bo w "Casanovie" Felliniego widzać głównie... wnętrza Cinecitta. :D
          Podobnie jest w "Rzymie", chociaż tam zdarzają się panoramy Wiecznego Miasta.
          Natomiast "full plener" Rzymu, że się tak brzydko wyrażę, jest oczywiście w
          "Słodkim życiu", co sobie przed momentem uświadomiłam w moim sklerotycznym
          umyśle... Pozdr.
          • Gość: sergiusz Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST IP: *.chello.pl 07.01.06, 18:36
            Ok,faktycznie w Casanovie nie ma "full plenner", ale film znakomity, to może
            zaproponuję Rzymskie wakacje?
            • siuda_baba Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST 07.01.06, 18:43
              Hehe, wakacje by się przydały, ale jeszcze na nie za wcześnie :) Co do Casanovy
              - zgadzam się, majstersztyk, w dodatku niejeden plener zapadłby się pod ziemię
              ze wstydu przy TAKIEJ scenerii. Cóż jednak z tego, skoro Pytająca uparła się na
              oryginalne widoczki :)))
              • Gość: sergiusz Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST IP: *.chello.pl 07.01.06, 23:11
                A co byś powiedziała na Lato w Toskanii(Pod słońcem Toskanii?) Widoczki są,
                tylko miast mało.
                • siuda_baba Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST 08.01.06, 09:24
                  To moje Ukryte pragnienia :P
    • Gość: zenon Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 13:36
      "Deuce Bigalow: European Gigolo" daje rade. Wprawdzie wiekszosc akcji toczy sie
      w Amsterdamie, ale sa rowniez krotkie migawki z kilku innych miast. I film
      ambitny. Bardziej jeszcze niz "Eurotrip". :)
    • siuda_baba Hehe :> 04.01.06, 15:07
      No to jeszcze raz ja, z absolutnym klasykiem zbiorowego spędu:
      "JEŚLI DZIŚ WTOREK, TO JESTEŚMY W BELGII" :)))

• mallina Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST 04.01.06, 15:26
      w sumie "Notting Hill" tez mozna chyba polecic, troche tego Londynu widac.
      • shiva772 Utalentowany Pan Ripley 07.01.06, 23:21
        Widać...
        A ja polecam "Utalentowanego Pana Ripleya" Od kiedy to obejrzałam chcę jechać
        do Włoch. I jeszcze "Amelia" oddaje urok Francji.
        • mallina Re: Utalentowany Pan Ripley 08.01.06, 00:36
          a, no to "Pod sloncem Toskanii" tez proponuje
    • kubissimo Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST 08.01.06, 16:57
      "Po tamtej stronie chmur" Antonioniego
      piekne zdjecia z Portofino w epizodzie z Sophie Marceau
      zreszta caly film jest dosyc estetyczny
    • annik Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST 09.01.06, 13:58
      "Jeden dzień w Europie", było juz?? Moskwa-Istambuł-Berlin-Santiago de
      Copostella.
    • Gość: gosela Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST IP: *.aster.pl 14.02.06, 22:21
      SMAK ŻYCIA (Barcelona, minimalnie Paryż)
      SMAK ŻYCIA 2 (Paryż, Londyn, Sankt Petersburg)
      I BÓG STWORZYŁ KOBIETĘ (Saint-Tropez)
      wszystkie części ŻANDARMA z Saint-Tropez
      MÓJ DOM W UMBRII (Siena)
      wspomniane już wcześniej:
      UTALENTOWANY PAN RIPLY (Włochy w całej okazałości !!! - Południe,Rzym,San
      Remo,Wenecja)
      EUROTRIP (Londyn,Paryż,Amsterdam,Bratysława,Rzym)
      POD SŁOŃCEM TOSKANII (Cortona,Rzym,Positano)
      UKRYTE PRAGNIENIA (Włochy!!!)
      • Gość: nonckiewicz Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST IP: 193.111.166.* 15.02.06, 15:39
        Reykiavik w "101 Reykiavik" :-)
        • det_gittes Re: Z bohaterami spacerkiem po EUROPEJSKICH MIAST 15.02.06, 17:58
          Film, w ktorym w bardzo nostalgiczny sposob ukazany jest Berlin przed upadkiem
          muru to 'Niebo nad Berlinem' Wima Wendersa, ktorego to filmu pewna wariacja jest
          Miasto Aniolow. Oryginal jest jednak niepowtarzalny, wspanialy film.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka