exman 23.03.06, 21:26 ..poleciecie mi coś z waszych ulubionych, pięknych filmów ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lilka Re: Piękny film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 21:54 "Wiosna, lato, jeśnień, zima, wiosna" "Baraka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Piękny film IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.03.06, 23:19 Ignatz, podpisuję się pod tym, co napisałeś ;) Poza tym: Spragnieni miłości, Deszcz, Kolory raju, Tess... i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_1976 Re: Piękny film 25.03.06, 00:18 ignatz napisał: > i "Solaris" :-) Ale ktore? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Piękny film 25.03.06, 05:45 Racja :-) No, mogę Cię rozczarować, ale to Soderbergha. Na Tarkowskim przysnąłem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_1976 Re: Piękny film 24.03.06, 23:45 ignatz napisał: > "Blade Runner", rzecz jasna :-) Uwielbiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milagros Re: Piękny film IP: *.chello.pl 24.03.06, 03:51 A co rozumiesz pod pojęciem "piękny film"? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gdotb Re: Piękny film 24.03.06, 06:14 Ja polecam 'Glebie' ('The Abyss', z: Ed Harris, Mary E. Mastrantonio, Michael Biehn) i 'Przypadkowego Bohatera' ('Hero', z: Dustin Hoffman, Gina Davis). Totalnie roznie gatunki, oba filmy po prostu uwielbiam :) (I dzis sa na moim topie. Top zmienia sie codziennie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Piękny film 24.03.06, 10:31 "lawendowe wzgórze" jest "ŁADNYM" FILMEM z serii "babskich" ale się miło oglądało no o "AMELII" nie wspomnę...bo wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
lotoss Re: Piękny film 24.03.06, 20:27 Exman, jaki to jest wedlug Ciebie piekny film? Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_1976 Re: Piękny film 24.03.06, 23:46 Nakarmic kruki 2001: Odyseja kosmiczna Strach zzerac dusze i wiele innych :) Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Piękny film 25.03.06, 08:35 "Musimy sobie pomagać", "Prosta Historia", "Rzymska Opowieść" Odpowiedz Link Zgłoś
agentka_literacka Re: Piękny film 25.03.06, 12:59 "Inwazja barbarzyńców" i "Historie kuchenne" - i piękne, i mądre :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiak38 Re: Piękny film 25.03.06, 13:42 "Za wszelką cenę" - jeden z lepszych jakie widziałam.:))) -------------------------- Keep the music playing and love in your heart. Odpowiedz Link Zgłoś
sweetpea Re: Piękny film 25.03.06, 13:58 "za wszelka cene"? czy to ten film z nicole kidman i j. phoenixem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Piękny film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 22:34 Francuska "Amelia", polskie "Zmroz oczy", amerykanski "Fortepian", koreanski "Pusty dom", hiszpanski "W strone morza", kanadyjski "Inwazja barbarzyncow"....:) Odpowiedz Link Zgłoś
itaka-sobie Re: Piękny film 26.03.06, 07:54 Wsrod moich filmow sa brutalne jak "True Romance" i "Reservoir Dogs". Pieknymi bym ich nie nazwala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gatka Re: Piękny film IP: *.acn.waw.pl 26.03.06, 09:59 hmmm.."piękny" kojarzy mi sie z oddziaływaniem wszechstronnym, piękny wizualnie i "treściowo" i najbardziej do tego określenia pasuje mi chyba "Hero" Odpowiedz Link Zgłoś
2dingo Polecam Wszystko o mojej matce. 27.03.06, 09:38 Jeśli lubisz Almodowara. No, a przede wszystkim ostatnio obejrzane Brokeback Mountain, nawet mój mąż był zachwycony, chociaż niezbyt lubi dramaty. Jeśli nie spłycisz tematu do wątku gejowskiego, oczywiście, co jest niestety dość częste w przypadku tego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Definicja pięknego filmu... 27.03.06, 09:56 to trochę karkołomna sprawa, każdy ma własne pojęcie piękna...tutaj chodzi mi raczej o filmy, które pozostają w nas ze względu na ich przesłanie, jakąś hitorię, czasami obrazy...trochę mi ten Blade Runner tu nie pasuje, choć też mam go w swych zbiorach. Z moich typów na pewno są to :"Lulu Na Moście" , "Chunking Express" czy "Tess"...kilka tytułów, które podaliście powyżej na pewno muszę namierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_1976 Re: Definicja pięknego filmu... 27.03.06, 23:29 exman napisał: > trochę mi ten Blade Runner tu nie pasuje, Herezja! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Definicja pięknego filmu... 29.03.06, 17:11 gregor_1976 napisał: > Herezja! :))) To prawda, aż zadrżałem w środku z oburzenia. Niemniej smutna prawda jest taka, że niestety musimy tolerować ludzi, którzy nie tylko nie kochają tego filmu, ale nawrt (o, zgrozo!) za nim nie przepadają - choć moja wyobraźnia tego obejmuje. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajamamokienko Re: Piękny film IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 16:11 Ach, Wierny ogrodnik... chlip, chlip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.Azil Re: Piękny film IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:25 W porónaniu z "Niebem nad Berlinem" dno i wodorosty. Odpowiedz Link Zgłoś
llayla Re: Piękny film 29.03.06, 18:09 dno i wodorosty?? fajny tekst, rozbawiłeś mnie :D "Nieba nad Berlinem" nie widziałam, ale postaram się nadrobić i wtedy sama ocenię Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Piękny film IP: *.range81-156.btcentralplus.com 27.03.06, 23:09 Sekretarka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi "niebieski""la strada"między słowami" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:16 hmm... jest ich jeszcze wiecej-wlasciwie moglabym wymieniac i wymieniac Bo czymze jest piekno? Dla jednych-kwestią pracy operatora dla innych muzyką jeszcze inny cenia fabułę. "niebieski"-całokształt "la strada"-FABUŁA "między słowami" głównie fabuła, ale operator też dał bardzo piękny rys "samotności wśród tłumu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.Azil Re: Piękny film IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:34 "Misja" - piękny, mądry film. Z estetycznego punktu widzenia to wszystkie filmy Greenewaya, "Zawieście czerwone latarnie" "Hero", "Smak (czy może zapach - nie pamiętam) zielonej papaji", " Żegnaj moja konkubino"."Kobieta i mężczyzna". Z polskich to "Faraon" za każdym razem robi wrażenie, "Noce i dnie" za scenę Tolibowskiego z nenufarami (uważam, że to najbardziej romantyczna scena w historii kina ogółem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaipur Re: Piękny film IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 15:18 'Pod osłoną nieba' i 'Rzymska opowieść' Bertollucciego 'Niebieski' Kieślowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
wild.wind Re: Piękny film 29.03.06, 22:18 oto co teraz przychodzi mi na mysl: "Między słowami" Nic nowego pod słońcem - Under solen www.filmweb.pl/Nic,nowego,pod,s%B3o%F1cem,(1998),o,filmie,Film,id=1388 (jak uda się komuś go zdobyć na DVD będę wdzięczny za info, gdzie to można w Polsce dostac), Szwecja 1998 Historia, pewnej przyjaźni (Comrades, almost a love stroy/Tian mi mi) (oj też trudno zdobyć), Chiny 199? Leon zawodowiec wpomniany juz Blade Runner Bunt na Bounty filmy Kieślowkiego.. itp. itd... oj dluga się robi ta krótka lista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegorz Re: Piękny film IP: *.dami / 81.15.189.* 29.03.06, 23:02 "zapach kobiety" oczywiscie wspanialy Al Pacino "Head In The Clouds" naprawde swietny poprostu cos w sobie ma "Carlito's Way" i wiele wiele innych :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adalon Re: Piękny film 05.04.06, 00:22 IRREVERSIBLE bo czasem piękno jest głęboko ukryte Odpowiedz Link Zgłoś
hohonie Re: Piękny film 12.04.06, 23:20 Chyba "Prosta historia" - rowniez ze wzgledu na muzyke. Ach, to straszne, nic mi nie przychodzi do glowy. Jest sporo niezlych filmow, ale pieknych? Kiedys, kiedys widzialam w Iluzjonie grecka ekranizacje "Antygony" Sofoklesa. Ten mnie poruszyl. Swietny watek! Odpowiedz Link Zgłoś
bananahamak Re: Piękny film 13.04.06, 14:13 "Prosta historia", "Il Postino" ( Listonosz), "Cinema Paradiso", "Malena", to filmy które zawsze mnie poruszaly. Zarówno ze względu na fabułę jak i piękne zdjęcia i muzykę. W każdym z tych filmów jest coś takiego, co sprawia, że nie potrafię oderwać od nich oczu. Odpowiedz Link Zgłoś