Gość: Marek Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.chello.pl 07.12.01, 20:13 Polskie komedie. "Sami swoi", "Miś", "Rpzmowy kontrolowane" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 23:06 Ostatnio Amelia- chce się żyć... Leon- wiadomo... (ta gra, ten scenariusz, ten Gary Oldman) Fortepian- zarąbisty ładunek emocji (i ta muzyka...) Ewentualnie- American History X Odpowiedz Link Zgłoś
yak-ona Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. 08.12.01, 02:22 Te filmy nie zmienily mojego zycia, tylko patrzenie na nie ... 1."piknik pod wiszaca skala"-ciarki mi przechodza... 2."pozegnanie z Afryka"-nigdy nie wiesz , gdzie znajdziesz milosc... 3."Spragnieni milosci"-milosc przychodzi tylnimi drzwiami... 4."Siedem" ... przyczyna-skutek 5."Wichry namietnosci"- nie znane sa wyroki boskie... za wzgledu na Pitta (4ever) polskie filmy: Trzy kolory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoko Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.01, 23:26 yak-ona napisał(a): > Te filmy nie zmienily mojego zycia, tylko patrzenie na nie ... > Ja my�lę podobnie, że poniższe tytuły zmieniły optykę mojego spojrzenia na �wiat, miło�ć, tajemnicę życia > 1. "Ostatni dzwonek"- polski nurt młodziezowy (cięzkie czasy z kostycznš, nierefromowalnš szkołš) > 2.. Cienista dolina- urzekajšca gra Antoniego Hopkinsa, wyrażš wiele > 3. Oczy szeroko zamknięte- klimat i zagadka miło�ci > > Odpowiedz Link Zgłoś
dummy Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. 09.12.01, 15:44 PULP FICTION TRAINSPOTTING 4 WESELA I POGRZEB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janeczKa Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.*.*.* 17.01.02, 17:49 wybranie trzech tylko filmow nie oddaje sprawiedliwosci rzeczywistosci... ale sprobuje. po prostu wymienie te 3, kt jako pierwsze przyszly mi do glowy: rambo 2 - mialam 11 lat i pomyslalam sobie, ze tez musze byc taka twarda jak stallone. a potem przez caly rok praktycznie rzecz biorac sie nie odzywalam - tak jak rambo, kt co najwyzej cos odmrukuje... autentycznie! czego to dziewcze u progu dojrzewania nie wymysli ;) dwa pozostale filmy sa stosunkowo swieze (sprzed roku okolo i sprzed miesiaca): spragnieni milosci - juz pare osob ten film wymienilo, ale nikt jakos chyba nie probowal wyjasnic dlaczego. to ja sprobuje... moim zdaniem jest to jedyny film, w kt realizatorom udalo sie niemozliwe - zamiast pokazywac bohaterow przezywajacych milosc sprawili, ze widz sam przejmuje ich emocje! nie wiem, czy ktos jeszcze tak to odebral, ale ja wciaz jeszcze pamietam jak te wszystkie uczucia przeze mnie przeplywaly podczas ogladania filmu. nie wiedzialam tylko, czy jestem zakochana w panu czy w pani ;PPP na tapecie w komputerze mam oboje :) no i chcialabym miec faceta z hongkongu/skosne oczy (do wyboru :) ) ostatni film, kt chce wymienic nie byl pokazywany jak dotad w polsce, ale mam nadzieje, ze bedzie. nazywa sie elling i jest produkcji norweskiej. wielki sukces kasowy ubieglego roku tamze. przesympatyczna komedia o przystosowaniu do normalnego zycia dwoch doroslych facetow, ktorych wypuszczono z zakladu zamknietego. sa pelni zahamowan i absolutnie do tego zycia nie przystosowani, ale wszystko dobrze sie konczy, a moral z calej historii jest taki jak z przepieknej amelii (ktora zreszta mozna by tu zamiennie z ellingiem ustawic w hierarchii). a jaki to moral moim zdaniem? ze ten swiat jednak nie zjada zywcem i jednym klapnieciem szczeki jednostek wrazliwych. i ze warto miec serce i kochac ludzi! i tym optymistycznym akcentem serdecznie pozdrawiam wszystkich! i milosci zycze, wiele! K:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sue Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 212.87.3.* 10.12.01, 16:18 "Wszystkie poranki swiata", "Kochankowie z Kregu Polarnego", "Okruchy dnia", ostatnio "Amelia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derwisz Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.*.*.* 12.12.01, 19:43 Zycie na ile zmienily to nie wiem, ale dostarczyly niezapomnianych emocji: (kolejnosc jest wzgledna) Podwojne zycie Weroniki/Czerwony Secretos del corazon - Tajemnice serca(?) Brazylijski film Dworzec Centralny - absolutnie niesamowity, przepiekny Kolya i ostatnio Amelia i pare innych ktore mi sie podobaly (np. Bergmana Siodma pieczec, Buena Vista Social Club, Lisbon Story), ale te powyzsze pamietam najlepiej, a wsrod nich prym chyba wiedzie Dworzec Centralny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derwisz Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.*.*.* 12.12.01, 20:19 jeszcze: Jablko Samiry Makhbalbaf (moja ulubiona rezyserka) Wrony filmy Kolskiego (niektore) i film meksykanskiego rezysa, nieznanego, widzialam go na festiwalu i pewnie go wiecej nie zobacze, ale byl niesamowity: Bajo California/The Limit of the Sky Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: todi Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 212.244.106.* 16.01.02, 18:53 palancie nie dworzec centralny tylko dworzec nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liv Wyrozumiałość IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 10:52 Gość portalu: todi napisał(a): > palancie nie dworzec centralny tylko dworzec nadziei I po co to słowo? Czerpiesz przyjemność z obrażania i poniżania ludzi? Każdy może się pomylić. Naucz się tolerancji i wyrozumiałości są ważniejsze od oglądania filmów. Znalazł się jaśnie oświecony krytyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liv Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 11:52 Gość portalu: todi napisał(a): > palancie nie dworzec centralny tylko dworzec nadziei KULTURA(słowa) nie boli, więc zacznij praktykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.mega.tmns.net.au 18.01.02, 13:50 Gość portalu: todi napisał(a): > palancie nie dworzec centralny tylko dworzec nadziei Prosze pana cenzora, film o ktorym mowa, w angielskiej wersji jezykowej tak sie zdaje sie nazywal - Dworzec Centralny. Ja tez od 12 lat ogladam filmy poza granicami kraju, w angielskiej wersji jezykowej i wiele wymienionych tu tytulow jakos mi sie nie kojarzy. Jak zapewne Pan, znawca "ambitnego wylacznie" kina wie, tlumaczenia tytulow moga byc bardzo...hm... mylace. I na Boga, pozwol pan nam miec wlasne upodobania. Niech nawet i prymitywne. No i co, ze "wejscie smoka" sie komus podoba. Zeby go tak zaraz na salony nie wpuszczac... fe...!!! Dorosniecia zycze. Senin PS. Ostatnio swiatowe laboratoria pracuja nad seria probna tabletek przeciw "syndromowi upierdliwego snobizmu", potrzebowac beda krolikow doswiadczalnych. Temat do przemyslenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin To poprzednie bylo do TODI - oczywiscie IP: *.mega.tmns.net.au 18.01.02, 13:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liv Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 19:18 Gość portalu: senin napisał(a): > Gość portalu: todi napisał(a): > > > palancie nie dworzec centralny tylko dworzec nadziei > > Prosze pana cenzora, > film o ktorym mowa, w angielskiej wersji jezykowej tak sie zdaje sie nazywal - > Dworzec Centralny. > Ja tez od 12 lat ogladam filmy poza granicami kraju, w angielskiej wersji > jezykowej i wiele wymienionych tu tytulow jakos mi sie nie kojarzy. Jak zapewne > > Pan, znawca "ambitnego wylacznie" kina wie, tlumaczenia tytulow moga byc > bardzo...hm... mylace. > > I na Boga, pozwol pan nam miec wlasne upodobania. Niech nawet i prymitywne. > No i co, ze "wejscie smoka" sie komus podoba. Zeby go tak zaraz na salony nie > wpuszczac... fe...!!! > > Dorosniecia zycze. > > Senin > > PS. Ostatnio swiatowe laboratoria pracuja nad seria probna tabletek > przeciw "syndromowi upierdliwego snobizmu", potrzebowac beda krolikow > doswiadczalnych. Temat do przemyslenia!!! Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
horacio "Wszystkie poranki świata" 15.01.02, 21:30 Nie sądziłem, że ktoś wymieni ten film. Jest piękny wizualnie i muzycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 213.77.23.* 19.12.01, 12:25 1. Pulp Fiction 2. Fight Club 3. Assassins (Richarda Donera) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.arthurandersen.com 19.12.01, 18:29 1. Fortepian - Jane Camion 2.Ofiarowanie - A.Tarkowski 3. Zly porucznik - A. Ferrara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.gazeta.pl 22.12.01, 13:26 Brazil Harry Angel Jańcio Wodnik Odpowiedz Link Zgłoś
marquez1 Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. 22.12.01, 17:06 Mhh...trudno wymienić trzy filmy,skoro oglądało się tysiące dobrych filmów.To ja może wymienię jedno nazwisko:James Dean.Facet zagrał akurat w trzech filmach:''Na wschód od Edenu'',''Buntownik bez powodu'',''Olbrzym''.Wszystkie mają ponad 40 lat jednak są uniwersalne i(za sprawą genialnej gry Deana) niepowtarzalne.Jimmy też zawsze miał duży wpływ na mnie:umarł w wieku 24 lat a mimo to całe życie był zbuntowanym nastolatkiem,który nie zminiał się pod wpływem społeczeństwa i innych ludzi.Dziś już jest coraz mniej takich ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
cata Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. 22.12.01, 19:50 Ponad koszem, 200 papierosów, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.12.01, 21:27 Nie wiem czy ten film zmienił moje życie ale na pewno jest to film genialny.Mowa o "Apokalipsie" Coppoli i jeszcze jedno pierwszy i ostatni raz widziałem w kinie takie zachowanie publiczności jak na "Apokalipsie".Film się już skończył leciały napisy końcowe w końcu zapaliło się światło a ludzie jeszcze przez dłuższy czas siedzieli w ciszy jakby ogłuszeni czy przytłoczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuttle Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 21:24 dla mnie najwazniejsze filmy to : 1. blade runner - bylam mala obejrzlam przypadkiem i zostal mi na stale w pamieci 2. brazil - juz troche starsza powalil mnie nastroj i ideologia, swiat ktory tam zobaczylam 3. tu zmiescilabym chyba z 10 filmow teraz do glowy przychodzi mi undergound, pluton,bandyci czasu - film rzekomo dla dzieci ale po obejrzeniu go mialam co do tego spore watpliwosci; ale to wlasnie ten film pamietam; gwiezdne wojny? (bez epizodu I) smieszne i infantylne ale wzbudzaly niesamowite emocje.. a reszta jakos nie przychodzi mi do glowy... wiem natomiast ze titanica nie obejrzalam do konca - do kina nie poszlam a przy kasecie wymieklam po pol godzinie a plakalam przez caly seans pocahontas ;)))(wcale nie bedac 6 letnim dzeckiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonstop Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.01, 21:30 "Hair" "Był jazz" "Dzień Świstaka" Odpowiedz Link Zgłoś
angel_007 Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. 28.12.01, 17:45 Osaczeni Przeminęło z wiatrem ...................trzeciego filmu brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.toronto76.dialup.canada.psi.net 29.12.01, 05:47 Dobry wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 212.160.211.* 29.12.01, 12:12 może nie zmieniły ale wywarły niezatarte wrażenia Polowanie na Jelenie Pluton no i słynny kiczowaty Szeregowiec R (ale tu tylko scena lądowania, reszta to bla blabla) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikey Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.01, 02:41 szkoda, że znam mało klasyki, ale z tych filmów co największe wrażenie zrobiły: american beauty, wild at heart, a ostatnio pieśni z 2. piętra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiruś Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 192.168.10.* 01.01.02, 15:45 1.Filadelfia-pierwszy i jak dotąd jedyny film, na którym płakałem. 2.Szeregowiec Ryan-Zacząłem rozumieć, co to jest wojna i stałem się pacyfistą. 3.Krótki film o zabijaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
asoio Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. 02.01.02, 09:41 Tak naprawdę tylko jeden: "Amadeusz". Od niego zaczęła się moja miłość do muzyki. Potem jeszcze "Milczenie owiec", dzięki któremu zaczęłam słuchać Wariacji Goldbergowskich a potem wszystkich pozostałych nagrań Glenna Goulda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafcios Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 195.117.3.* 04.01.02, 09:14 I."Blade Runner" Scott'a II."Podwójne życie Weroniki" Kieślowskiego III."Piknik pod wiszącą skałą" Weir'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABeCe Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.unn.ac.uk 10.01.02, 19:57 Zaden film nie jest w stanie wplynac na moje zycie. Przykro mi troche skoro na wasze mozna tak latwo wplynac. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.elsat.net.pl 11.01.02, 08:07 Odyseja Kosmiczna 2001 - genialne Czas Apokalipsy - totalny odjazd Truposz - Jim jest po prostu the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wil Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 10.17.0.* 11.01.02, 16:12 Filmy które kocham: Kiedy Harry poznał Sally, Lilly was here, Co gryzie Gilbera Grape'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolik Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 19:48 Przełamujac fale- az serce boli kiedys Amadeusz, za drugim razem juz nie było magii cos w tym jest podobnie bylo z Biesami Wajdy- moze własnie b.wazne filmy dotykaja nas do głebi tylko raz i cos zmieniaja odkrywaja cos nowego... Niebo nad Berlinem- nawet jezyk niemiecki był w tym filmie piekny ach ten dreszcz po wyjsciu z kina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 11:21 1. CINEMA PARADISO- GIUSEPPE TORNATORE 2. KIEDY HARRY POZNAŁ SALLY- ROB RAINER 3. NA SKRÓTY- ALTMAN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozskaf Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 195.114.189.* 12.01.02, 11:57 Ktoś tu napiał,że jeżeli filmy mogą, to znaczy,że tak łatwo można wpływać na nasze życie...bzdura,nikt nigdy nie był w stanie wpłynąć na moję życie tak jak filmy które oglądałem.Szkoda,że tylko o trzech piszemy ,ale to nie mój wątek więc się podpożądkuję(spróbuję) 1.Lynch(za Blue Velvet,Wild at Heart,Twin Peaks(Wersja kinowa),Lost Highway) kolejność powstania . 2.Something Wild niezobowiązujący film tzw.drogi z Mellanie Griffith i Jeffem Danielsem 3.Kieślowski(polskie kino z tamtych lat) m.in. za Przypadek-Boguś Linda z duszą na wierzchu. sorry , króciutko wspomnę o: Pulp Fiction,Fisher King,,Taksówkarz,Zły Porucznik,Chłopcy z Ferajny,Trainspotting,Dzień Świstaka,Pluton,American Beauty... Zdecydowanie filmy wpłynęły na moję życie i dobrze mi z tym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu_ Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 195.94.193.* 27.01.02, 13:20 Oczywiście 1. Fisher King (zawsze mnie wkurza jak podają w gazecie że to komedia, kto wstawia te opisy do prasy?) 2. Dzikość Serca, bezapelacyjnie najlepszy kawałek Lincha 3. Ghost Dog- obejrzałam niedawno i poprostu wpadłam w te klimaty bez ratunku a polskie 1. Ziemia obiecana-pierwsza wersja,a nie te popłuczyny co to ostanio były w kinach 2. Yesterday -koleżanka Mili mi przypomniała:))))dzięki 3. Medium z Michałaem Bajorem w roli głównej, zaczęłm sie interesować na poważnie parapsychologią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rangoon Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 20:19 No nareszcie Beato,bylem naprawde zdumiony ze nikt go nie wymienia. Czy ktos tak wspaniale potrafi pokazac CZAS.Chyba tylko Tornatore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.eck-sa.krakow.pl 22.01.02, 21:10 Gość portalu: Fred napisał(a): > Odyseja Kosmiczna 2001 - genialne > Czas Apokalipsy - totalny odjazd > Truposz - Jim jest po prostu the best Popieram prawie w 100% może tylko zamiast Czas Apokalipsy "Poza Prawem"? Odpowiedz Link Zgłoś
chomik4 Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. 12.01.02, 12:19 Pulp Fiction Cube Forest Gump Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudi Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 217.11.136.* 12.01.02, 15:13 Proporcjonalnie jak rosłam ; ) pierwszy "Wielki Blękit"-Luc Beson,Eric Sierra i Jean Reno-miodzio kombinacja! drugi "Dług"-wbil w fotel, ledwo wypelzlam z kina... drugi i pół "Egoiści" - wyłam jak wilk ciemna noca trzeci - American Beauty aha zerowy-zupelnie z innej beczki, tak glupi ze az smieszny"Boski Zigolo" no to pa Odpowiedz Link Zgłoś
lena! Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. 12.01.02, 23:55 Bardzo cieżko je wymienić. 1.Pasażerka - Munka 2.Ludzkość- Dumont ( ten fim jest u nas prawie nie znany, momentami nudny i długi jak życie, jednocześnie fantastyczny w swojej prostocie) 3.Veridiana - Bunuel i wielkie rozczarowanie, film o którym czytalam,a przez lata nie udło mi sie go ogladnać - "Dyskretny urok burżuazji" Odpowiedz Link Zgłoś
joszko19 Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. 13.01.02, 10:03 1. Dym 2. Tryptyk Kieślowskiego: Niebieski, Biały, Czerwony 3. Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
jiarek Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. 13.01.02, 14:32 Życie jest piękne Cinema Paradiso Idź i patrz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.o.d.i. Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 212.244.106.* 16.01.02, 19:03 zgadzam się całkowiciiiiiiiiiiie i jeszcze dodałbym musimy sobie pomagać i amelie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AmigO Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.02, 19:04 Co tu duzo mowic: 1. Ojciec Chrzestny II ( muzyka, niesamowite zdjecia! ) 2. Dracula F.F.Coppoli ( j.w + scenografia ) 3. Arizona Dream ...i moze jeszcze Red Rock West za niesamowity klimat! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bu_ Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 195.94.193.* 27.01.02, 13:34 Amigo, zgadzam sie, Drakula Coppoli to jest nieprawdopodobne cudo,i z takiego tematu można zrobić arcydzieło, a Gary Oldman jako Drakula....inne filmy w tej tematyce to już tylko mierne naśladownictwo Odpowiedz Link Zgłoś
wmarczak Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. 14.01.02, 12:27 po osłoną nieba - to film jakiego się nie zapomina, robi niesamowite wrażenie i ma w sobie coś niesamowitego trudnego do opisania.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.INEL.GOV 14.01.02, 12:31 "Kraina Wód" za smutek w oczach Jeremy'ego Ironsa, za spokój irlandzkch krajobrazów i za ich niedostępność i jakiś niepokój jednocześnie. "Uśpieni" za całokształt, ale głównie za to, że ten film otworzył mi oczy na okrucieństwo ludzi... "Ludzie ludziomj zgotowali ten los"... Dlaczego akurat ten? Nie mam pojęcia. Może akurat był czas. I "Przesłuchanie" - za to samo. I za uczucie, którego nie mogę zapomnieć, to uczucie, którego doświadczyłam, kiedy je oglądałam... A to jest bardzo dziwne - pamiętać coś całym sobą, całym sercem. "Bridges on Madison County" za to, że zrozumiałam co to jest miłość. To są właściwie cztery filmy, które zmieniły moje życie, ale które pierwsze przyszły mi do głowy... A teraz już mam ich z dziesięć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 157.25.119.* 14.01.02, 16:54 Wiele bylo dobrych i pieknych filmow ... ale te ktore zostaly ze mna wtedy gdy zamykalem oczy i wywolywaly silne wzruszenie to: 1. Żywot Carlita (ostatnia scena - z tanczaca dziewczyna Carlita na plazy - to dla mnie obraz Raju na ziemi + "you're so beutiful" :) 2. Kapitan Hook (z R. Williamsem) - dziecinstwo - raj utracony ... 3. ostatnio - Amelia to tylko 3 przypadkowo wybrane - bylo ich wiele wiecej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirt Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: 192.168.0.* 15.01.02, 12:28 1. IMIE ROZY 2. PULP FICTION 3. SWIAT wg KIEPSKICH ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seban Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 18:12 1. Gwiezdne Wojny /trylogia/ 2. Pulp Fiction 3. Zapach kobiety ... i wiele, wiele innych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Rejs, Miś, Jak to się robi IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 15.01.02, 19:10 Odpowiedz Link Zgłoś
dariok Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. 15.01.02, 19:14 Ojciec chrzestny Gwiezdne wojny Rejs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beldin Re: Trzy filmy, które zmieniły moje życie. IP: *.opole.dialup.inetia.pl 15.01.02, 21:59 Zmienic zycia to raczej mi nie zmienily,ale:Wsciekle Psy za autentycznosc,Szeregowic Rayan za prawdziwa wojne,Lista Szhindlera,Wladca Pierscieni-czuje ze bedzie wspanialy.No i z pewnoscia wiele innych:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
horacio Moja "dycha" 15.01.02, 22:06 1 Woody Allen ("Manhattan" i cała reszta...) 2 Kieślowski 3 Lynch (za specyfikę) 4 American Beauty 5 Seven i Fight Club (zdolny Fincher i dobry Pitt) 6 Amelia (film prawie doskonały) 7 Wong Kar-Wai ("Spragnieni miłości") 8 Purpurowe skrzypce 9 Co gryzie Gilberta Grape'a? 10 Na skróty Odpowiedz Link Zgłoś