ludwigvanbeethoven Re: Wasze ulubione kwestie filmowe 21.11.06, 20:01 "Miecka chodz no tu ze szmata!" ALTERNATYWY 4 oraz "To jest prosze pana karaluch i tam gdzie mieszkaja ludzie tam sa i karaluchy.Ale on nic panu nie zrobi one nie gryza.-.no ale co ja mam z nim zrobic?... - tego to ja nie wiem,to jest panski karaluch i moze pan z nim zrobic co pan chce!" Z TEGO SAMEGO FILMU.OBYDWIE WYPOWIEDZI CIECIA ANIOLA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.06, 20:03 Sluchajcie uważnie bo nie będę powtarzać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savage5 Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.06, 20:40 albo to :,, ty głupia kobieto ,,!!! albo ,,moje słabe serce,, lub ,,dziń dybry,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.06, 20:06 -I zdanżam. - zdążam - no widzi pan , i pan zdanża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.06, 20:18 I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear? That rug really tied the room together. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.chello.pl 15.02.07, 17:01 Big Lebowski? Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz? 21.11.06, 20:12 "-wiesz pan co?wsiadz se pan w 125,pojedz na Plac Zamkowy.Tam stoi taki jeden to mu pan powiedz `pan tu nie stal`!"....scena jak facet sie wtrynia do kolejki w sklepie gdzie Gajos jest szefem.Poprostu perelka polskiego kina Odpowiedz Link Zgłoś
tmi11 Re: Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz? 21.11.06, 20:15 A pamiętacie to: "You stupid women!" :) Odpowiedz Link Zgłoś
michu Re: Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz? 17.06.07, 23:47 Oczywiście. I "kobieta płci odmiennej" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 20:24 "Until now I had sex with only one man, and that was usually Hank" ("the Stepford Wives" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NOWY Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 20:24 A taki był śliczny hamrykański - Pawlak z "Sami Swoi" - jak koń z UNRY uciekł Kargulom Odpowiedz Link Zgłoś
manicstreetpreachers A teraz coś z zupełnej innej beczki...modrzew 21.11.06, 20:35 "Nic śmiesznego", "Dzień świra" ogólnie Adaś Miałczyński. Ciężko cokolwiek cytować bo wytną <buahahahaha>, chociażby cały dialog przy telefonie Adasia w "Nic śmiesznego czy K....,Jezus, ja p....., albo Gdzie ty się tato śpieszysz k.....? Pomijam to z sąsiadką "przecież to tylko pies" i "o świr,świr" Wiecie co mam na myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: 193.243.146.* 21.11.06, 20:44 Spies Like Us z 1985 Szpiedzy tacy jak my (...)-Doctor -Doctor -Doctor -Doctor,aaaand Doctor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puerto_riquena Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 20:50 "uwielbiam zapach napalmu o poranku" (Czas Apokalipsy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flourman Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.fut-core.lama.pl 21.11.06, 21:13 "Beneath these mask is there is more then flash! There's idea! AND IDEAS ARE BULLETPROOF!" "The truth is there is something terribly wrong with these government. (...) People shouldn't be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people!" -> Bardzo aktualny :D "The only verdict is vengeance, Vendetta!" wszystkie 3 z "V for Vendetta" "It's not who I am underneath, but what I do it defines me" Batman Begins Odpowiedz Link Zgłoś
green.hat Re: Wasze ulubione kwestie filmowe 21.11.06, 21:04 Mam taki ulubiony kawalek ze "Speed". Annie (Sandra Bullock) i Jack (Keanu Reeves) poraz kolejny uniknęli śmierci i wlaśnie wyjechali wagonem metra na środek Hollywood Boulverd. ON: I have to warn you. I've heard that reletionships based on intense experience never works. ONA: Well, we will have to base it on sex, then. ON: Whatever you say, Mme.. Pocalunek. Koniec filmu :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: A kto umarł tez nie żyje. IP: 217.197.79.* 16.06.07, 22:17 nic nie przebije #NIE MOGĘ BYC JEDNOCZEŚNIE TWÓRCĄ I TWORZYWEM #PASZCZOWO #.......KOTLET NA CIEBIE OCZEKUJE i ZDANŻAM.Oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sami swoi Kaźmirz! IP: *.devs.futuro.pl 21.11.06, 21:22 Jak ksiendzam zobaczył tom pomyślał, że już pora na ciebie. A no zostaw te robote, pójdź na swe podwórko. I inne z tej kultowej trylogii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Kaźmirz! IP: *.kolonianet.pl 21.11.06, 21:26 Myślałem, że cię zastrzelili. Jakby mnie zastrzelili, to bym nie żył. Myślisz, że ty wymyśliłeś kaca? Nie. Ale go udoskonaliłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Kwinto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:33 - Jak Pan to zrobił? - Trzeba było uważać. Pierwszy VaBank, po otwarciu kasy przez Kwintę. BTW: Korzystam z tego namiętnie, gdy po zakończonej akcji użytkownik reanimowanego komputera pyta jak wyżej. Z tym, że przed akcją uprzedzam - Proszę uważać, następnym razem sam sobie pomożesz... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Co pan zrobił w sprawie kapitana Nowakowskiego.... 21.11.06, 21:27 ..usiłującego w 1980 założyć wolne zwiazki? - Odstrzeliłem mu łeb z mausera 7,8 milimetra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Co pan zrobił w sprawie kapitana Nowakowskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:35 "ludzie wszystko ukradną" "mam broń! Nie przysobie ale mam!" "czym ty k***a do mnie strzeliłeś?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary Re: Co pan zrobił w sprawie kapitana Nowakowskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:42 -Długo się twardziel trzymał,nie wypłynie? -Nigdy nie wypływali. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Z akumulatorem na jajach jeszcze nikt nie klamał. 21.11.06, 21:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Pulpa IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.11.06, 16:09 "Wychodzimy z ery zapominania, wkraczamy w ere pamiętania" -Pulp Fiction Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzień Świra To jest Szopen... Jakże go nie słuchać... IP: *.devs.futuro.pl 15.06.07, 16:05 ... - aż cały tapczan chodzi... - ch.. ci w d...ie chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iulia Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.chello.pl 21.11.06, 21:42 -Ale ja jestem mężczyzną! -Nikt nie jest doskonały... Klasyka:) Dzień dobry, zastałem Jolkę? To nas tu o mało nie wykastrowali, a ty cycki sobie będziesz, cyganie, przyprawiał?! Na wschód! Tam MUSI być jakaś cywilizacja! Uważaj, uważaj! Tam mogą być promile! Kobieta mnie bije... Też klasyka! Seksmisja rządzi:D! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.dsl.bell.ca 22.11.06, 04:27 To juz kolejny wpis ( na innym podobnym watku) z Seksmisji mowiacy ze maja isc na wschod. Jestem przekonana ze tekst w filmie przed jego usunieciem byl "Idziemy na zachod tam powinno byc jakies zycie" Bo tak na chlopski , badz babski jak kto woli , rozum to w tamtych czasach bardzo politycznie niepoprawnie byloby wlasnie marsz na zachod.Tekst ze wschodem nie bylby wycinany. W tej chwili na wersjach ktore ogladalam to pokazany jest Maksia paluch w gorze i nic wiecej. No i jak jestesmy przy Seksmisji - To co moze Curie - Sklodowska tez byla kobieta? - To nie najlepszy przyklad _ aaa bo mnie zmylily Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiceminister :kate napisał(a): IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:17 kate napisał(a): > To juz kolejny wpis ( na innym podobnym watku) z Seksmisji mowiacy ze maja isc > na wschod. Jestem przekonana ze tekst w filmie przed jego usunieciem byl "Idziemy na zachod tam powinno byc jakies zycie" > Bo tak na chlopski , badz babski jak kto woli , rozum to w tamtych czasach > bardzo politycznie niepoprawnie byloby wlasnie marsz na zachod.Tekst ze wschodem nie bylby wycinany. To jest (Kasiu?)ironia. Taki chwyt stylistyczny. Drwina ze Wschodu sowieckiego. Bo dotychczas powstawały na Wschodzie wielkie cywilizacje: Sumer Babilon asyria persja indie chiny etc Odpowiedz Link Zgłoś
tallinn Re: Wasze ulubione kwestie filmowe 21.11.06, 21:47 Frank Drebin: Sergeant Frank Drebin, Detective Lieutenant, Police Squad. Guard: Yeah, and I'm Robert De Niro. Frank Drebin: Mr. De Niro, we got to get inside. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psy 2 tez dobre Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.chello.pl 21.11.06, 21:58 -Napijemy sie? -nie , jak wypije to wszędzie widze pluszowe misie -(zmijewski sie odwraca i mowi) litra wyboroej i ogorki -franz, ty wiesz za co ja sie szanuje? -ty , ty wiesz co to jest? - to tam male czarne?? Nadia... pluszowa -kolo szecherezady przechodzilem... no tak jak stalem tak ja jeblem mlotkiem , takim z poltora kilo. -wurst , znaczy kielbasa -a pan je czy rozstrzasa? poza tym dobry bl tekst z 1 , nikt jeszcze chyba nie powiedzial. -a skad wy jestescie , ze schroniska dla zwierzat? - nie , jestesmy pensjonariuszami prosze pani -nie trafiles z takiej odleglosci? - rozumiesz ku.. czy nie? -nie , to jest ku.. skandal , to jest grozenie smiercia.. - lezysz pan i robisz pod siebie... - na pohybel czarnym -na pohybel wszystkim , o to jest dobry toast -ty bylyby jaja jakby nie znal niemieckiego -niech sie bambus ku.. jezykow uczy, niech sie uczy ( ty bydlaku , ty bydlaku) -franz nie mial racji , wy nie jestescie zle , wy jestescie po prostu bezdennie gupie ! znam i 1 i 2 na pamiec, dzieki temu ze ogladalem to z 10000 tys razy razem z ojcem i mlodszym bratem xD - piekny film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś tam Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.aster.pl 21.11.06, 22:01 life is brutal and fuul of zasadzkas to chyba nawet nie jest z filmu ale fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.pmpoland.pl 22.11.06, 11:17 ... and sometimes kopas w dupas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczas Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 14:18 dzień świra: " You are. No, sam powiem. - Ale nie mówisz. - Bo ty... - Co ja? Co ja? - ...mnie stresujesz. - Ja cię stresuję, ku..?! Uczysz się tego piąty rok w szkole i na kursach, i wszystko to jak krew w piach! - Ta, krew, od razu. "Nic śmiesznego" Możesz mi powiedzieć, po ch.. mi las? – Jak to po ch..? W scenopisie pisze, że las jest, napisane... – W scenopisie? Znajdź mi to w scenopisie. – Proszę: „Kiedy wjechali na wyniosłość drogi, oczom ich ukazał się las”. – Przewróć stronę. – O, ku..... – Czytaj! – „...oczom ich ukazał się las... krzyży”. – Na górę jedzie? – A gdzie ma jechać? W bok?! "Chłopaki nie płaczą" -no Władziu, za bezpieczny weekend - za bezpieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talulah007 Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.n4u.krakow.pl 22.11.06, 15:16 -masz duze stopy -tak, zawsze takie mialem -a wiesz co mowia o facetach z duzymi stopami? nie, nie wiem, a co mowia? duza stopa, duzy... nos -a gdyby ten facet... - Thacker, nazywa sie Thacker - tak, dziekuje... wiec... czy gdyby pan... Thacker zrozumial, ze jest walnietym fi...tem, padl na kolana, i prosil o ponowne wziecie go pod uwage, czy pani by go wziela pod uwage? -tak, sadze, ze tak - to wspaniale, czytelnicy "konia i psa" beda zachwyceni To wszystko z "Notting Hill", moze nie doslownie ale wiecej niz mnie :) oczywiscie wszystko z "pol zartem pol serio" i z "przeminelo z wiatrem" i... "I love love love you" z nowj wersji "Dumy i uprzedzenia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawian Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.telcl19.dsl.pol.co.uk 21.11.06, 22:00 Killer, Kasia Figura: "Nie przyszlam tu zeby plakac" - zanim wypila 100tke Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Wasze ulubione kwestie filmowe 21.11.06, 22:06 od zygmunta uklony i rozne wyrazy.... :) brunet wieczorowa pora:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopernik Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:12 Kopernik była kobietą! (Seksmisja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hyhy Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:08 "- Ja to, proszę pana mam bardzo dobre połączenie. Wstaje rano, za piętnaście trzecia, latem to juz widno, za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem, śniadanie jadam na kolację, tylko wstaję i wychodzę... - No ubierasz się pan. - W płaszcz, jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu? - Fakt. - Do Pekaes mam pięć kilometry. O czwartej za piętnascie jest pekaes. - I zdążasz pan? - Nie, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i nie zatrzymuje się. - Hehehe. - Przystanek idę do mleczarni, to jest godzinka. Potem szyko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, wiesz pan, ma najszybszy transport, inaczej się zsiada. W Szymanowie zsiadam, znoszę bańki i łapię EKD. Na ochocie w elektryczny, do stadionu. A potem to już mam z górki, bo tak, w 119, przesiadka w trzynastkę, przesiadka w 345 i jestem domu, znaczy w robocie. I jest za pietnaście siódma, to jeszcze mam kwadrans. To sobie obiad jem jem w bufecie. To po fajrancie nie muszę zostawać, żeby jeść, tylko prosto do domu. I góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się, jem śniadanie, ide spać." Nalberczak do Łącza w "Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz." Śmieję się z tego od lat i bez przerwy. ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.chello.pl 21.11.06, 22:09 "Fajki wyszły" /Trainspotting/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopernik Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:14 To jest swietne.Całkiem niedawno cytowałam dziecku mojemu, oczywiście cytat był dosc dowolny. No świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hyhy Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 23:01 A to jest chyba z "Misia" "Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu. Ze znoju codziennej pracy. Ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt." I to jest radosne! ;-) I jeszcze takie, też "miś" - mówi prezes Ochódzki do swoich spotsmenek: "Jedziecie do kraju... kapitalistycznego, który ma tam swoje i plusy. Idzie jednak o to, by te plusy nie przesłoniły wam minusów." (cytat tym razem tylko z głowy) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.speed.planet.nl 21.11.06, 22:27 brad pit - prawdziwy romans nie badz taki protekcjonalny bo cie qrwa zabije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 23:04 What's the matther with you??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krajo Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.c243.petrotel.pl 21.11.06, 23:38 If he dies, he dies No pain , no pain -------------------Rocky 4 You've got to ask yourself one question: 'Do I feel lucky?' Well, do ya, punk? -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feanor Czy ja palę ? Ja palę cały czas. IP: *.welnowiec.net 21.11.06, 23:45 - no to juz było doprawdy niegrzeczne - "Jabłka Adama" - Znać swoja drogę a podążać nią, to dwie różne sprawy - "Matrix" - Wy Angole jesteście tacy ........ pompatyczni - "Sens życia" - Wyjaśnijmy sobie coś: będziesz się uganial za jakąś lalą, tylko dlatego aby odzyskać swoje bagno, które utraciłeś ponieważ Farquad zesłał tam stado przeciętnych inaczej - "Shrek" - wiesz, zdrada nie oznacza od razu końca małżeństwa, to tylko syndrom że w związku coś nie gra - Harry: jasne, ten syndrom właśnie posuwa moja żonę - "Kiedy Harry poznał Sally" - nie pchać się , po koleji, jeden krzyżyk dla każdego - "Żywot Briana" - jak smakuje gruszka ? - ona: nigdy nie jadłeś gruszki ? on: nie wiem jak smakuje Tobie - "Miasto Aniołów" - Ooo, doprawdy ? Ale masz jakieś wsparcie ? - "Shrek" - Maverick, Ty ogierze, weź mnie do łóżka i zamęcz mnie na śmierć - "Top Gun" - Pingwin do Zebry: Słuchaj no mój monochromatyczny przyjacielu - "Madagaskar" - Im bardziej Puchatek zaglądał do garnka tym bardziej tam Prosiaczka nie było - Louis, myslę że to będzie początek pięknej przyjaźni - "Casablanka" - Dam Ci wybór którego ja nigdy nie miałem - "Wywiad z wampirem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP 40 Marv po śmierci Goldie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 23:48 ... ale jak się dowiem kto to zrobił ... ... to nie będzie tak cicho i szybko, jak z tobą. Będzie głośno i nieprzyjemnie. W moim stylu. Jak już umrze, to piekło, do którego go posłałem będzie niebem w porównaniu z tym co mu zrobiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł M.Czechowicz do szatana z 7 klasy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:12 kamyczek do szyi i plum ... rybki zrobią swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EpEp Re: Marv po śmierci Goldie IP: *.ministry.se 22.11.06, 10:30 Kaziu, czy liczby mozna przewidziec? Liczby to najprosciej. Ale tak, zeby radio i telwizja podaly? Mozna, ale to nie jest rozmowa na telefon. Lakiernika przyjalem, a to jego narzeczona. Numery maluje. Czy jestem jeszcze potrzebna? Ja to mam jedno marzenie, jezdzic taksowka w Nowym Jorku. Tlok tam straszny. w Ameryce? Nie tylko. Tam trusty i kartele i wszechmocna wladza kapitalu. Ale jak tam dwoch sie goni. to dym idzie amerykanski. A tu... Zaba z Wrona? Sa takie przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 00:01 "ta kurtka jest symbolem mojej indywidualności i wiary w wolność jednostki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarlett Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 00:11 "Pomyślę o tym jutro"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjacek Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 00:16 ...kiedyś telefon też tak dzwonił, tak dzwonił, wie pani... jakby chciał, żeby ktoś go odebrał... (któryś Bareja) Odpowiedz Link Zgłoś
the_sleeper Re: Wasze ulubione kwestie filmowe 22.11.06, 00:19 Sam k***a jesteś guziec :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swir Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: 195.117.240.* 22.11.06, 00:29 :\"Jak ci tatuś zrobi dzióbek to nie ma ch..a we wsi" (dzien swira) Odpowiedz Link Zgłoś
lexis2 Re: Wasze ulubione kwestie filmowe 22.11.06, 08:00 Pulp Fiction : "Zrobie Ci z dupy jesień średniowiecza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pulp fiction to bylo zreszta zle przetlumaczone! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 24.11.06, 04:45 W tej kwestii wyraz "your ass" jest uzyty w znaczeniu "you" (tak samo jak w wielu miejscach wczesniej w filmie, np kiedy wchodza do baru "get your asses over here!" ) Czyli tak naprawde tej grubas nie chcial nic zrobic "z dupy" policjantowi tylkosie chcial z nim po sredniowiecznemu zabawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg I'm gonna go medieval on your ass IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 24.11.06, 04:50 Odpowiedz Link Zgłoś
megasia Re: to bylo zreszta zle przetlumaczone! 08.12.06, 16:02 Nie żle, tylko nie-dosłownie. Czyli tw orczo. I stało się klasyką...właśnie w wersji polskiej. (a ja pamietam takie stare wydanie Huizingi u moich rodziców. Może by to kiedyś przeczytać???) Odpowiedz Link Zgłoś
meetsue Re: to bylo zreszta zle przetlumaczone! 09.12.06, 10:06 Mi ostatnio zapadły w pamięci dwa teksty z "Samotnych" Davida Ondříčeka. - "Kim chciałbyć być? - Motorem wydarzeń!" - "Świat mógłby być odjazdowy, ale czasami śmierdzi" :) Poste a jakie prawdziwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Wasze ulubione kwestie filmowe 22.11.06, 00:54 "CO MI ZROBISZ JAK MNIE ZLAPIESZ" ...i to wiadro prosze pani, o tak sie przewrocilo,a ta pajeczyna w tym samym miejscu wisiala...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiceminister Re:kiedyś telefon telefon też tak dzwonił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:35 Gość portalu: zjacek napisał(a): > ...kiedyś telefon też tak dzwonił, tak dzwonił, wie pani... jakby chciał, żeby > ktoś go odebrał... > > (któryś Bareja) to bylo w Co mi zrobisz jak mnie zlapiesz?-gdy rozmawialy sprzataczki potem jedna z nich kontynuowala ze pamieta- bylo zupelnie jak dzis i ta pajeczyna tak wisiala w korytrzu o ta tu i jeszcze sie wiadro brudnej wody na schody wylalo o tak zupelnie (i popchnela - wiadro blota zalalo schody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiceminister Re:kiedyś telefon telefon też tak dzwonił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:44 ale lepiej bylo potem po wiadrze: Produkcja antyimportowa również nie jest dla nas żadnym nihil novi Postawilismy w naszym zakladzie na nowoczesnośc i to sie okazala slusznie jedynie decyzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia_T Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 00:30 szczerze mówiąc, mało mnie to obchodzi (R.Butler) sadzoooonki (osioł) Mamo, czy ja mam wielki nos? sex,sex,sex, tylko to wam w głowie... (Brian i jego matka) Odpowiedz Link Zgłoś
sta-fraszka Re: Wasze ulubione kwestie filmowe 22.11.06, 02:24 Matylda: Czy życie jest zawsze takie trudne, czy tylko jak się jest dzieckiem. Leon (po chwili milczenia): Zawsze takie trudne. (LEON ZAWODOWIEC) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.dsl.bell.ca 22.11.06, 04:39 Traktujesz mnie jak majtki na plazy nudystow Alf tradition are made to be broken tez Alf( w oryginale brzmi lepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
jurre Re: Wasze ulubione kwestie filmowe 22.11.06, 09:38 Ten pierwszy twoj cytat w oryginale brzmi: Frankly, my dear, I don't give a damn. (koniec "Przeminelo z wiatrem") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andronicuś Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.chello.pl 22.11.06, 06:56 Rozmowy kontrolowane - co ty mi z domu bibliotekę robisz (odp. na pytanie o książkę kucharską) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 08:13 alternatywy, odcinek przeprowadzka. cieć cieć anioł zarządził przeprowadzkę od godz, 12. lokatorzy czekają od blokiem, kolińska prosi anioła, zeby wcześniej można było się zacząć wprowadzać-anioł odmawia. w domu miećka mówi do anioła: "stasiu, a czy nie można by było jakoś obejść tego przepisu(dotyczącego przeprowadzki od godz 12)?" anioł: " przepis jest po to żeby lokator od razu wiedział kto tu rządzi! poza tym sam go ustanowiłem i nie będę go teraz obchodził!" albo jakoś bardzo podobnie...:) a do tego inne ponadczasowe cytaty z alternatyw, misia, samych swoich,seksmisji rejsu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabs Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.eranet.pl 22.11.06, 08:20 "I tak traktujesz swoją starą matkę w jesieni jej biednego życia?" - "Żywot Briana" Odpowiedz Link Zgłoś
kissinger77 Re: Wasze ulubione kwestie filmowe 22.11.06, 08:38 "Apologise accepted Captain Needa" Darth Vader "Leave it to me!" Darth Vader "Thats it! The Rebels are there! Set the course for Hoth system!" ten sam..:)))) "Trzeba przyznać panie kolego że robota idzie z gazem...Tak tak panie kolego, trzeba przyznać..." chyba Co mi zrobisz jak mnie złapiesz? "Prasłowiańska grusza kryjąca w swych konarach plebejskiego uciekiniera" Miś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarantinek Re: Wasze ulubione kwestie filmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:33 -Where are we going? To Mexico. What's in Mexico? - Mexicans - Od zmierzchu do switu Rodrigueza Odpowiedz Link Zgłoś