Dodaj do ulubionych

Kontynuacja

01.02.07, 12:01
W kinie panuje moda,ze jezeli jakis film robi kase,to zaraz powstaje
kontynuacja,czasem nawet kilka.Niestety zazwyczaj sa gorsze od pierwowzoru.
Czy ktos zna przyklady,kiedy kontynuacja dorownywala pierwszej czesci,albo
moze nawet byla lepsza
Obserwuj wątek
    • octavius2 Re: Kontynuacja 01.02.07, 17:54
      "Vabank II czyli riposta" - po mojemu nie było to gorsze od pierwszej części.
      • ktmajcher va bank dwa 01.02.07, 23:09
        tak jest czasami sam nie wiem który lepszy, chyba jednak jedynka, ale dwójka to
        świetna robota, żadnej ściemy
    • cinemadriver Re: Kontynuacja 01.02.07, 22:47
      zdecydowanie `Obcy`, dwie pierwsze czesci to klasyka sci-fi, trzecia rownie
      dobra, pozostale dwie sa ciekawe, ale to juz nie ten specyficzny klimat.

`Indiana Jones`
      `Sting`

Kompletna porazka dla mnie jest zeszloroczne `Miami Vice`, nawet tak dobry
      rezyser akcji jakim jest Mann nie potrafil zapobiec katastrofy realizacji tak
      dennie napisanego przez siebie scenanriusza, do tego slynnego serialu.
    • polowa5 Re: Kontynuacja 01.02.07, 23:00
      Moje typy to "Terminator 2",oraz "Krucjata Borna" moim zdaniem lepsza od
      "Tozsamosci Borna"ale moze to wynika z tresci ksiazki.
    • Gość: wowo Re: Kontynuacja IP: 62.29.136.* 01.02.07, 23:17
      Może "Wojny Gwiezdne"? Tyle że tu z założenia sequele stanowią logiczną całość,
      więc wyrównany poziom serii raczej nie dziwi.

A widział ktoś już "Rocky Balboa"? Podobno, wbrew oczekiwaniom, zaskakująco
      dobry (jak jedynka właśnie). Na IMDb zebrał 7.6, czyli nieźle.
      • cinemadriver Re: Kontynuacja 01.02.07, 23:49
        gdybym dzisiaj byl dzieckiem pewnie patrzylbym na Star Wars Episodes I-III
        inaczej, a juz napewno przez pryzmat licznych efektow specjalnych zawartych w
        tych epizodach, ale nie jestem, dlatego moge tylko docenic wytrwalosc Lucasa
        w realizacji tej calej serii, z czego te z udzialem Forda zostana mi w pamieci
        jako kultowe.

wowo; jak `zaliczyles` wszystkie czesci Rockiego, to powinienes pojsc i na
        ostatnia, czy dobry ? napewno nie rowna sie z czescia pierwsza, a dobra w tym
        filmie to jest kondycja Sylwka ;) trzyma sie calkiem niezle jak na swoj wiek.
        • Gość: wowo Re: Kontynuacja IP: 62.29.136.* 02.02.07, 13:28
          Pisząc o "Gwiezdnych Wojnach" miałem oczywiście na myśli części IV-VI (V i VI
          jako sequele). To że części I-III są gorsze to wiadomo. :)

A Rocky'ego nie widziałem żadnego. :D Z najnowszej odsłony widziałem tylko
          trailer i spodobał mi się (sporo autoironii), stąd moje zainteresowanie losami
          tego filmu (życzę Sylwkowi dobrze i myślę, że należy mu się sukces). Opinie o
          nim czerpię z Sieci (głównie z IMDb) i widzę, że odbiór jest generalnie
          pozytywny (na zasadzie: "myślałem, że będzie kicha, a jest nieźle" ;)).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka