Dodaj do ulubionych

najdziwniejsze potwory w horrorach:)

IP: *.as.kn.pl 08.06.07, 09:30
no, o owcach w horrorach to jeszcze nie slyszalem <lol>:
www.kulturaonline.pl/,tytul,artykul,932.html
nieniejszym oglaszam plebiscyt na najbardziej komiczne straszydla. pierwsze
miejsce moim zdaniem nalezy sie bezapelacyjnie owcom, drugie slimakom -
kiedys ogladalem horror z nimi w roli glownej na wideo:)
Obserwuj wątek
    • Gość: gudz666 Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.net.autocom.pl 08.06.07, 09:48
      Pan z ośmiornicą zamiast twarzy,która dla wystraszenia rozwierała macki :)film "Necronomicon"
      • braineater Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 08.06.07, 10:39
        Ożywiona Maglownica (nie żart:) - film oczywiście Maglownica według Kinga
        Zębate coś, żyjące we wnętrzu krowy - Ils (Them) - francuski horror z zeszłego roku, przesympatyczny weterynaryjny splatter tak swoją drogą
        Mordercze prezerwatywy - to akurat z cudownie przegiętej niemieckiej Tromy - Killer Kondoms
        Zabójcze kuleczki - czyli przecudne polskie tłumaczenie Phantasm'a

Literacko to Kraby legendarnego Guy'a N. Smitha, faceta, którego straszyło wszysko i wszędzie

P:)
        • Gość: mundek Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.07, 10:55
          Chyba pomyliły ci się filmy, Ils to żaden weterynaryjny splatter, to thriller z
          pogranicza horroru. Nie ma w nim żadnych nadprzyrodzonych istot, a fabułę
          oparto na faktach.
          • braineater Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 08.06.07, 11:35
            faktycznie, przepraszam, pomysliłem płyty oraz generalnie wszystko pomyliłem:)
            Ten z krowami, to nie dość, że jest irlandzki, to nazywa się całkiem zwyczajnie - Dead Meat. Skąd mi się z Ils skojarzyło, nie wiem, sorry:)

• Gość: gosc Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.as.kn.pl 08.06.07, 13:03
              ani ils, ani dead meat:) ten z krowa to isolation:) ale sie nie przejmuj, tez
              tyle tych horrorow wciagam, ze juz mi sie sporo myli.
              a ils widzialem niedawno i musze przyznac, ze mnie rozwalil. koncowka sprawila
              ze padlem na kolana.
              • braineater Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 08.06.07, 13:47
                to ja już nic nie mówię:) Z trzech filmów niepodobnych do siebie poskładał mi się jeden, czas na odwyk:)

• Gość: gosc Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.as.kn.pl 08.06.07, 14:53
                  z drugiej strony - to niezbyt dobrze swiadczy o horrorach, ktore ogladamy:)
                  • tetlian Jogurt pożerający ludzi 19.06.07, 19:01
                    Pamiętam z dzieciństwa taki horror "To coś". Był o on o jogurcie, produkowanym z
                    jakiejś substancji wydobywającej się z ziemi. Ten jogurt był bardzo pyszny i
                    szybko uzależniał konsumentów, aż w końcu przejmował nad nimi kontrolę. Co
                    więcej sam też pożerał ludzi :)
                    • sokolasty Komary 19.06.07, 22:25
                      Kiedyś na Polonii 1 widziałem horror z komarami rozmiaru dorodnych kurczaków.
                      Komary owe miały na tyle sztywne żądła, że jednym dziabnięciem zabijały ludzi.
                      • Gość: braat1 Re: Komary IP: *.centertel.pl 20.06.07, 07:29
                        > Kiedyś na Polonii 1 widziałem horror z komarami rozmiaru dorodnych kurczaków.
                        > Komary owe miały na tyle sztywne żądła, że jednym dziabnięciem zabijały ludzi.

Pamietam scene jak gosc walczyl z tymi komarami za pomoca pily łańcuchowej :)
                    • abere8 Re: Jogurt pożerający ludzi 20.06.07, 23:03
                      tetlian napisał:

> Pamiętam z dzieciństwa taki horror "To coś". Był o on o jogurcie, produkowanym
                      > z
                      > jakiejś substancji wydobywającej się z ziemi. Ten jogurt był bardzo pyszny i
                      > szybko uzależniał konsumentów, aż w końcu przejmował nad nimi kontrolę. Co
                      > więcej sam też pożerał ludzi :)

To ten film istnial naprawde! :-))) Bo ja tez go pamietam, ogladalam jak bylam
                      mala. Pamietam jeszcze, ze ten jogurt w ogole nie mial kalorii, wiec sie nim
                      ludzie tym bardziej zajadali.
        • quentiin Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 19.06.07, 19:04
          braineater napisał:
          > Zabójcze kuleczki - czyli przecudne polskie tłumaczenie Phantasm'a

"Mordercze...", tak dla zasady się czepiam :)

Ja stawiam na te wszystkie potwory z lat 50. z zasuwakami na wierzchu. Albo na
          zabójcze klowny z kosmosu. Albi na krwiożercze pomidory... Tak, myślę, że
          pomidory powinny być w czubie klasyfikacji.
        • mitchumi Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 21.06.07, 14:43
          nawet grzyby w FUNGUSie :)
    • bazyliszek4 Blob, zabójca z kosmosu... 08.06.07, 15:58
      różowa galareta z kosmosu atakuje małe amerykańskie miasteczko. nakręcono nawet
      remake...
      • kate-gun Re: Blob, zabójca z kosmosu... 08.06.07, 20:03
        a moim zdaniem nic nie przebije krwiozerczych pomidorow :)))
        • Gość: jaija Re: Blob, zabójca z kosmosu... IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.06.07, 23:57
          kate-gun napisała:

> a moim zdaniem nic nie przebije krwiozerczych pomidorow :)))

Może klauni-mordercy z kosmosu? :D
          • Gość: zed Re: Blob, zabójca z kosmosu... IP: *.as.kn.pl 09.06.07, 02:35
            Tego pana nic nie przebije :
            www.obscurehorror.com/horror813.html
      • Gość: gosc Re: Blob, zabójca z kosmosu... IP: *.as.kn.pl 11.06.07, 11:53
        blob - faktycznie, pamietam:) ogladalem w latach 80. na wideo:)
      • tetlian Re: Blob, zabójca z kosmosu... 19.06.07, 19:03
        Bloba to się akurat bardzo bałem w dzieciństwie. Śniło mi się potem nie raz, że
        genetycy stworzyli nowy rodzaj kolonii bakterii zachowującej się zupełnie jak
        blob z filmu.
    • Gość: braat1 Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.centertel.pl 11.06.07, 13:37
      Moze nie potwor, ale biala maź, ktora przejmowala wladze nad ludzmi z filmu
      (chyba) "The Stuff".
      • meetsue Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 11.06.07, 17:26
        może nie najdziwniejszy, ale z pewnością ciekawym stworzeniem był... klaun z
        filmu "It"
        jak byłam mała przyznam, że bardzo się bałam
        do dziś mam jakiś uraz do klaunów :)
        • Gość: Kor Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.chello.pl 12.06.07, 18:32
          Jeżeli potwory w horrorach to polecam Cmentarne wrota. Fajny film.
          • Gość: gosc Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.as.kn.pl 17.06.07, 09:37
            a co to?
        • Gość: Kezlok80 Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:37
          Kret. kiedys widziałem horror z kretem-gigantem w Polonii 1. Popylał z kilofem i
          ieksterminował geologów i górników.
    • Gość: kris Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.19.165.6.osk.enformatic.pl 19.06.07, 16:45
      jest taki czarno biały film o zabójczych zmutowanych ryjówkach
    • Gość: elka Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.186.21.184.vip-net.pl 19.06.07, 16:57
      kiedyś oglądałam film o takich olbrzymich dżdżownicopodobnych stworach, tytułu
      nie pamiętam, ale grał tam Kevin Beacon
      • Gość: Epiphany Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: 83.238.108.* 19.06.07, 17:22
        "Wężoidy", inaczej "Wstrząsy".
        • Gość: Janznaj Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 18:23
          "Wstrząsy" są najlepsze! Dobre sceny z kłębowiskiem węży w dziurze w ziemi. Z całej kupy były dwa żywe, faktycznie wijące się, a reszta gumowa. Jeden przypominał wąż strażacki z wiejskiej remizy. Uwielbiam takie filmy
          • cassandra571 Attac of the Killer Tomatoes 19.06.07, 19:54
            Attac of the Killer Tomatoes - swietne

Mnie najbardziej strasza jakies owady, w rodzju Aliena, lub w Starship Troopers
    • Gość: Lepus Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.icpnet.pl 19.06.07, 21:37
      Ach...
      Aż dziw, że nikt nie spomniał o morderczych zającach (albo królikach w
      zależności od tłumaczącego)! Oryginalny tytuł filmu: Night of the Lepus.
      Prawdziwy rarytas! Idiotyzmem bije na głowę pomidory i ryjówki! Dostępny
      niestety tylko "pół legalnie":)

• Gość: dudek Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.06.07, 01:16
        chyba najbardziej dynamicznym i pełnym zwrotów akcji był horror : ślimaki" polecam koneserom; poza tym nie wspomnieliście jescze o critersach i gremlinach; i dziekuje autorowi postu o zabujczym jogurcie bo od 2 lat sie ze mnie narzeczona nabija po tym jak powiedzialem ze widzialem kiedys taki film dla hetnych link: www.horrordvds.com/reviews/n-z/stuff/

• rudy102_t_34_85 Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 20.06.07, 03:53
          W amerykańskim horrorze pt.JACK FROST (typowe kino klasy C) krwiożerczą bestią
          jest...bałwan ze śniegu.Taki biały,okrągławy z marchewą zamiast nosa.Doprawdy
          trudno wymyślić dziwniejsze straszydło.
          • pan_opticum Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 20.06.07, 07:25
            Ja widziałem kiedyś film, w którym głównymi złymi były kurduplaszcze demony a
            każdy miał na plecach jakiś sprzęt. Rozpylacz kwasu, miniguna w wersji mini;),
            kuszę itp. Najfajniejsze było to że zabijała je oranżada:D.

Jak się nazywał ten film z kretem?
          • Gość: tvrg czy ktos zna polskie horr., ? IP: *.hsd1.mn.comcast.net 20.06.07, 07:25
            ??? -
            • dokansan Re: czy ktos zna polskie horr., ? 20.06.07, 11:51
              Jesli Twoja definicja polskiego horroru jest równie szeroka, jak moja, to tu masz listę, która może być przydatna:

Syn szatana - 1923,
              Duch z Canterville - 1967,
              Świat grozy - 1967,
              Lokis: Rękopis profesora Wittembacha - 1970,
              Diabeł - 1972,
              Droga w świetle księżyca - 1972,
              Wilczyca - 1983,
              Widziadło - 1984,
              Lubię nietoperze - 1985,
              Labirynt - 1985,
              Medium - 1985,
              Powrót wilczycy - 1990,
              Drzewa - 1995,
              Arche czyste zło - 2003,
              Myśl - 2003,
              Myśl 2 Myrha - 2004,
              Noc/Koszmarna Noc/Mrok/Ciemna noc - 2004,
              Noc 2: Koszmar trwa - 2005,
              Legenda - 2005,
              Urodziny - 2006,

Klątwa doliny węży - 1988, kooprodukcja ZSRR,
              Lisopad - 1992, koop. Francja,
              Łza księcia ciemności - 1994, koop. Rosja, Estonia,
              Krwawy Deszcz - 2005, koop. Białoruś, Rosja,
              Thr3e - 2006, koop. USA,

Plus do tego parę offowych krótkometrażówek w rodzaju Nosferatu wampir z kosmosu czy Powrót Nosferatu z kosmosu. W zasadzie dużo fajniejsze niż większość wyżej wymienionych. Prawdę mówiąc, chyba tylko Wilczyca jest coś warta - a to i tak raczej pamięć o wrażeniach z lat dziecięctwa mi podpowiada, bo nie widziałem tego obrazu od lat kilkunastu ;)

pozdr0.

l.
              • dokansan Re: czy ktos zna polskie horr., ? 20.06.07, 11:55
                Erm. Zapomniało mi się - jeszcze głos znajomej senmary ;)

"22:22, The Fall, Intelekt Kollapse, wspomniana Wilczyca i Powrót wilczycy, Matka Joanna od Aniołów, Obróbka skrawaniem (!), Legenda (przynajmniej całkiem przyzwoicie nakręcone), Labirynt, Palimpsest, Medium, Ślepy tor - na podstawie Grabińskiego. Archie - smokopodobne stwory były... no... niesamowite efekty ;P
                Kilka miesięcy temu na TV Kultura leciał cykl Opowieści niesamowitych - polskich filmów z okolic grozy. Na dwójce czasami też lecą, niestety zawsze okazuje się, że akurat gram w coś na kompie i zapominam."
                forum.polter.pl/-vp527867.html#527867

pozdro.
            • saracen1608 Re: czy ktos zna polskie horr., ? 06.03.08, 04:57
              a co z superprodukcja "Sum tzw. olimpijczyk " ??
              Kultowa scena :
              youtube.com/watch?v=1EFGqlRjQ8o
          • Gość: jummy rudy nie bądź taki cwany :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 19:34
            bo to nudna komedia familijna a nie horror. bałwan nikogo nie skrzywdził. wręcz przeciwnie.
            • rudy102_t_34_85 Re: rudy nie bądź taki cwany :) 20.06.07, 20:10
              Dowcip polega na tym że są 2 filmy o tym samym tytule!
              Pierwszy (szacowna produkcja studia Warner Bros) to właśnie ta komedia
              familijna.
              Drugi to krwawy,niskobudżetowy horror klasy "gore".
              Łączy je motyw wcielania się człowieka w postać bałwana ze śniegu ale na tym
              koniec...W tym drugim (którego zapewne nie widziałeś) w bałwanka przepoczwarza
              się psychopatyczny morderca-karetka więzienna którą jest transportowany zderza
              się z cysterną wiozącą podejrzane chemikalia.Ciało mordercy ulega
              rozpuszczeniu,wylewa się na śnieg (jest właśnie zima) a potem...cóż mieszkańcy
              pewnego miasteczka nie będą mieli w tym roku szczęśliwych świąt Bożego
              Narodzenia.Dużo krwi,brutalności i makabrycznego czarnego humoru.Uważaj żeby
              nie pomylić tych filmów przy sprawianiu gwiazdkowego prezentu swoim dzieciom-
              inaczej czeka cię seria wizyt u psychologa!
              Tutaj trochę więcej o "nudnej komedii familijnej".
              www.horrorwatch.com/modules/news/article.php?storyid=734
              Ale bałwan-morderca to jeszcze nie wszystko.Jest mój drogi horrorek
              o...WIELKIEJ,KRWIOŻERCZEJ KUPIE!!!Mieszka toto w kanałach ściekowych i atakuje
              ofiary kiedy siedzą w kiblu załatwiając większą potrzebę.Rudy nie
              kłamie...pomyśl o tym zanim powiesz "to niemożliwe"!
          • Gość: ja Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.pl 22.02.08, 21:33
            Tak przy okazji to film "Jack Frost" nie był horrorem. To film familijny. Faktycznie występuje tam "bałwan" który chodzi i mówi jak człowiek, ale nie jest krwiożerczy. Pozdrawiam
    • Gość: monsturd Monsturd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 09:28
      www.4321films.com/monsturd/index.html
      www.coldfusionvideo.com/m/monsturd-e.jpg
      • rudy102_t_34_85 Re: Monsturd 20.06.07, 20:11
        O właśnie,o tym mówiłem!!!
    • Gość: malina Maglownica! IP: 81.210.48.* 20.06.07, 11:07
      nie widzialam, tylko slyszalam ze jest taki film, scenariusz kinga. ktokolwiek
      widzial, ktokolwiek wie?? na ulicy mozna kupic dvd "maglownica. powrót" :DD
      ostrze pazury
    • Gość: wewe Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 11:10
      Potwory potworami, czasem są straszne, a czasem przerysowane, ale w Cmentarnych
      wrotach to dopiero był potwór ;)
    • thymon Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 20.06.07, 11:51
      Kiedyś oglądałem film, w którym koleś (chyba rolnik) miał poletko i na nim stał
      słup. Koleś tam podjechał traktorem i wyrwał ten słup i wtedy obudził siakiegoś
      demona, który tam pod tym słupem sobie spał. No i zaczęła sie jatka.

Dobra też była scena jak koleś jechał z rodzinką samochodem i patrzy na łąkę a
      tam stoi ten potwór i to w biały dzień co jest raczej dziwne w filmach tego
      typu. Ja już miałem gacie pełne. Jak sie okazało to był tylko strach na wróble
      podobny do tego demona.

Poratujcie tytułem bo chętnie obejrzę ponownie.
      • Gość: klly smakosz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 19:28
        • thymon Re: smakosz? 21.06.07, 08:28
          Stanowcze nie. Smakosza znam obie części to w sumie młody film. Ten, o którym
          pisałem jest o wiele starszy. Ten cały demon to był dość sporych rozmiarów i na
          pewno nie latał jak Jeepers Creepers.
      • runewyrm Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 21.06.07, 11:55
        Nie znam polskiego tytulu, ale w oryginale nazywalo sie to "Rawhead Rex".
        • thymon Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 21.06.07, 19:18
          No kuchwa stary jesteś mistrzem świata. Polski tytuł to "Król Trupiogłowy". Był
          kiedyś emitowany w TVP1 pod tytułem" Przebudzenie zła". No to teraz zaczynam go
          szukać. Ooooooo będzie jazda wrrrr.

Polecam link
          www.filmweb.pl/Kr%c3%b3l+Trupiog%c5%82owy+1986+opisy,FilmDescriptions,id=93764
          • runewyrm Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 25.06.07, 15:42
            Heh heh...ogladalam to w Polsce kiedys w latach 90-tych wlasnie jako
            "Przebudzenie zla", a niedawno trafilo mi sie DVD...rozczulilam sie ;) A jedzie
            niezle, zwlaszcza pod koniec (scena z ksiedzem na cmentarzu) ;)
    • Gość: kotylia Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: 80.48.43.* 20.06.07, 11:59
      a kleszcze? zmutowane pod wplywem fertylizatora uzywanego do produkcji marihuany, rozmarow pilki
      do nogi...
      film wdzieczny i na czasie
    • Gość: mare Giertych, Lepper i Bliźniacy... Hardcore Horror! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.07, 13:49
    • szszymek Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 20.06.07, 13:50
      człowiek-ośmiornica-roślina - "zemsta kosmosu" 1 i wielkie galaretowate coś
      "zemsta kosmosu 2", pamiętam że na prawdę się bałem dzieckiem będąc...
    • Gość: hyhy lalka chucky IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 19:41
    • Gość: atoja Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 01:29
      Złowieszcza kukurydza... W "Dzieciach kukurydzy" :>
      • pan_opticum Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 21.06.07, 08:38
        Muppety w "Meet the Feebles":)
        • Gość: m Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:53
          Rodzice twierdzą, że w dzieciństwie bałem się ich przeokropnie.
          Na Mappety mówiłem "Maski".

Jak rodzice chcieli, żebym kładł się spać, padał tekst "Zaraz będą maski" :P
    • Gość: zielona Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.such.nat.hnet.pl 21.06.07, 17:28
      Najdziwniejsze to oczywiscie... gąbka do mycia :P
      O ile oczywiście do "horrorów" możemy zaliczyć serial dla małolatów pt. "Gęsia
      skórka".
      Kiedyś sobie przerzucałam kanały i oto widzę: gąbka z oczami wychodzi ze
      śmietnika i zakrada sie do jakiejś dziewczynay, a ta jak sie już zorientuje, że
      jest prześladowana wrzeszczy i ucieka ^^
      Myślałam że padne ze śmiechu jak to zobaczyłam :D
      • Gość: oka Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: 85.252.68.* 21.06.07, 21:49
        Czy mnie pamięć myli czy w "Dreamcatcher" była gigantyczna vagina dentata aka
        potwór z d*py (mam na myśli miejsce urodzenia potwora)?

na dodatek owa vagina dentata pożerała bohaterów (płci męskiej) jednym
        kłapnięciem i do dziś się zastanawiam, czy reżyser taki freudysta, czy miał złe
        sny...?
    • Gość: migotek Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.06.07, 10:19
      Buka w Muminkach ;-)))
      • Gość: Qh Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 19:55
        najstraszniejszy potwór jakiego kiedykolwiek widziałam. bałam się panicznie. i jeszcze te podłużne białe potwory co mieszkały na jakiejś wyspie, wyglądające trochę jak cienkie duchy. też były straszne!
    • Gość: Mieszko Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 11:34
      Ryczący glon goniący po platwormie wiertniczej brunetkę i blondynkę. Oczywiście
      blondynka tez okropnie ryczała, a brunetka była tą mądrą, która ją ciągle
      ratowała z opresji. Czy ktos zna tytuł tego horroru? Poluję na niego od paru lat
      (kiedyś przez przypadek widziałem fragment), bo dla mnie jest kwintesencją
      brukowego horroru. Swoją drogą czy zauważyliście, że w dobrym hororze wszystko
      musi ryczeć - pająki, glony, :D
    • petar Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 22.06.07, 11:47
      Ślimaki ;-) Tytułu filmu nie pomnę...
      • pan_opticum Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 22.06.07, 15:07
        Chyba jeszcze nikt nie wspomniał o zabójczym tupeciku:). Był w jakimś filmie
        Szpilberga.
        • irasiadd Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 22.06.07, 23:29
          Pamiętam , widziałam to " dzieło". Tylko czy to przypadkiem nie był odcinek
          Opowieści Z krypty?
          • pan_opticum Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 03.07.07, 14:40
            irasiadd napisała:

> Pamiętam , widziałam to " dzieło". Tylko czy to przypadkiem nie był odcinek
            > Opowieści Z krypty?

Nie sądzę. Oglądałem to na RTL7 a tam "Opowieści" nigdy nie leciały.
    • irasiadd Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 22.06.07, 23:32
      W jednym z odcinków "Masters of horror" dziewczę uwodziło mężczyzn,zamieniało
      się w sarnę i waliło z dyni, tudzież z kopytka :)
      • loui_loui Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 29.06.07, 03:11
        To może nie będzie wzięte z horroru, ale czy pamiętacie może "kwiżercze
        króliki" w filmie "Monty Python i święty Graal"? ;-)

• venus_in_furs Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 02.07.07, 15:46
          Były świetne.
          Z dziwnych potworów jest jeszcze szczuro-małpa, której ugryzienie zamieniało
          ludzi w zombie ("Martwica mózgu" Petera Jacksona).
          • pan_opticum Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 05.07.07, 10:41
            To był jeden królik.
    • Gość: gudz666 Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.08.07, 13:07
      Odświeżam wątek,bo wczoraj przeczytałam o filmie "From hell it came"."Potworem" jest...drewniany pieniek :)
      • Gość: wentyl77 Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.08, 10:35
        Cieszę się, że pierwszy wspomnę o "Dniu Tryfidów", w którym
        straszydłami są łażące rośliny z mnóstem wici i łapczywych odnóg.
        Typowe kino z serii "o mamo, coś nie wyszło". Sceny ataku szalonych
        roślinek powalają na łopatki, szczególnie gdy obserwujemy aktorów
        próbujących zmusić się do grania strachu przy zakwasach do
        rechotu. "Wstrząsające" kino ;)

• Gość: kakihara Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 16:47
      kategoria "niezwykle ubogie" - Godmonster of Indian Flats - potwor z
      koca i kilku szmatek, a przynajmniej tak to wyglada
      kategoria "wtf?": Uzumaki - historia o miasteczku przekletym przez...
      spirale (w sensie spirala - ksztalt, a nie konkretne urzadzenie...)
    • Gość: she devil Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 23:15
      Ebirah - the potwór z głębin :) vel gigantyczny homar.
    • staruch Re: najdziwniejsze potwory w horrorach:) 03.03.08, 15:22
      Generalnie horrory są śmieszne, nie straszne.
      Śmieszyły mnie zombie w "Nocy żywych trupów" (kiwający się
      zakrwawieni i brudni odkopańcy łażący w biały dzień po cmentarzu),
      oraz przejęci przez kosmitów ludzie w "Inwazji porywaczy ciał" (ten
      niby straszny ryk na widok 'normalnego', he he)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka