Gość: Miś Re: Ciało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 09:50 Ciało? Gdzieś już to widziałem, pamiętacie film "Weekend u Berniego"? Ciało to tylko jego nieudolna kopia, a nie żaden "nowy pomysł" jak napisano w jednej z gazet. Nara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Degi Re: Ciało IP: Kasza.gjpoland.com.pl:* / 172.16.21.* 27.08.03, 16:25 Jak zwykle, wiele szumu wokół czegoś, co szybko się ogląda i jeszcze szybciej zapomina. I do tego PAN WIELKI DYSTRYBUTOR zastrzegł sobie, że promocyjne ceny biletów (w Cinema City na przykład) na JEGO WIELKI FILM nie obowiazują!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libero Re: Ciało IP: *.telkab.pl / 10.8.2.* 28.08.03, 09:12 kilka śmiesznych tekstów, przewidywalny i nudny, niewarto Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Ciało 28.08.03, 11:56 Lekka, łatwa i przyjemna komedyjka, można się pobawić w wakacyjny wieczór - super!. Niestety, słowne gierki, w których lubują się autorzy, nie są zrozumiałe dla wszystkich (patrz niektóre forumowe opinie), ale żeby tylko z tego powodu, że ktoś nie jarzy od razu mieszać film z błotem? Monty Python też nie wszystkich śmieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x15 Re: Ciało IP: *.acn.waw.pl 30.08.03, 12:35 zbychooo napisał: > Lekka, łatwa i przyjemna komedyjka, można się pobawić w wakacyjny wieczór - > super!. Niestety, słowne gierki, w których lubują się autorzy, nie są > zrozumiałe dla wszystkich (patrz niektóre forumowe opinie), ale żeby tylko z > tego powodu, że ktoś nie jarzy od razu mieszać film z błotem? Monty Python też > nie wszystkich śmieszy... Nie - raczej nie smieszy dlatego, ze gierki slowne sa prostackie, ze przewidujesz banalna plete i dlatego sie nie smiejesz. Zeby sie zasmiac musi byc moment zaskoczenia, jakiejs takiej kulminacji, szoku, po ktorym sie wybucha smiechem. To tak jakby ci ktos za zaczal nagle opowiadac dowcipy o Brezniewie i Carterze, ktore slyszales 100 razy 20 lat temu - co smialbys sie z czegos takiego? Ja przez caly film sie tak czulem. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychooo Re: Ciało 01.09.03, 12:45 Gość portalu: x15 napisał(a): > zbychooo napisał: > > > Lekka, łatwa i przyjemna komedyjka, można się pobawić w wakacyjny wieczór > - > > super!. Niestety, słowne gierki, w których lubują się autorzy, nie są > > zrozumiałe dla wszystkich (patrz niektóre forumowe opinie), ale żeby tylko > z > > tego powodu, że ktoś nie jarzy od razu mieszać film z błotem? Monty Python > > też > > nie wszystkich śmieszy... > > Nie - raczej nie smieszy dlatego, ze gierki slowne sa prostackie, ze > przewidujesz banalna plete i dlatego sie nie smiejesz. Zeby sie zasmiac musi > byc moment zaskoczenia, jakiejs takiej kulminacji, szoku, po ktorym sie wybucha smiechem. Hmm, niekoniecznie, jedna z najlepszych komedii - klasyka "Pół żartem pół serio" z MM, jest bardzo przewidywalna, a pomimo tego śmieszna. "Element szoku" nie zawsze musi być obowiązkowym punktem filmu, nie zawsze też "momenty zaskoczenia i kulminacji" o których piszesz są tym, co gwarantuje udaną komedię, np. Rejs takich "szokujących" zwrotów akcji nie posiada, a niezmiennie bawi od wielu lat... Dlatego w dalszym ciągu podtrzymuję moje zdanie, ze nie wszyscy łapią klimat tego filmu i nie wszystkim on odpowiada, stąd tak kontrastowe opinie na jego temat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_s4 Już byłam... 29.08.03, 09:58 Tyle się pochlebnych recenzji o "Ciele" naczytałam, że z nadzieją poszłam do kina. Wyszłam z uczuciem niesmaku. Wprawdzie coś tam się kluje, ale jeszcze nie do końca. Mam wrażenie, że aktorzy nie potrafili do końca wykrzesać z siebie komizmu granych postaci. Szczególnie Cezary i Julek. Carbonarze też czegoś brakowało. Genialnym posunięciem natomiast był wątek babci - morderczyni; brawa dla Emilii Krakowskiej i (bodajże) Oli Radwańskiej. Summa summarum film oceniam na 3+/4- w skali od 1 do 6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cruk Re: Ciało IP: 62.89.77.* 29.08.03, 13:25 Dramat.. odgrzewane kluchy, tendencyjnosc i poza pomyslem z przezucaniem zwlok zadne novum.Dialogi blyskotliwoscia nie powalaja,dynamika akcji wzrasta tylko momentami, dowcip sytuacyjny kiepski. Generalnie nudy, panie.. "W filmie polskim prosze pana to jest tak: nuda... Nic się nie dzieje proszę pana. Nic. Taka prosze pana... Dialogi nie dobre... Bardzo nie dobre dialogi sa. Proszę pana... Yyyy... W ogole brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Prosze pana... " Daleko mu oj daleko do Chlopaki nie placza, Nic smiesznego, Dnia swira czy Killera...oj daaleeekoooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: Ciało IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 20:59 CIAŁO TO PLAGIAT! CIAŁO TO PLAGIAT! SARAMONOWICZ DO PUDŁA SARAMONOWICZ DO PUDŁA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Plagiat od Głowackiego IP: 195.245.213.* 29.08.03, 17:42 Podobno scenariusz ciała jest plagiatem w 70 procentach scenariusza Janusza Głowackiego z lat sześćdziesiątych.Wiarygodne żródło. Odpowiedz Link Zgłoś
oyey Re: Ciało 31.08.03, 17:13 niewątpliwie najbardziej przereklamowany film. Byłem rozczarowany, choć miejscami było faktycznie zabawnie. Cały pikuś polega na tym, że najzabawniejsze sceny z filmu leciały w kinach w formie krótkich 15-20sek. reklam od blisko pół roku i siłą rzeczy to pozbawiło ten film efektu komediowego i zaskoczenia. Autorzy filmu mówili, że to najśmieszniejsza komedia polska tego lata i mają rację - bo to jedyna polska komedia tego lata. O wiele śmieszniejszy wydawał mi się "Bruce Wszechmogący", a ten film - cała jego siła w scenariuszu, osłabioną mocno przeciętną grą aktorską. Aha - ścieżka dźwiękowa przy napisach - rewelacyjna. I tylko to z tego filmu zapamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion Re: Ciało IP: 195.245.213.* 01.09.03, 13:39 jesli ktosoglaal przekret i pulp fiction nie ma watpliwości ze polscy filmowcy potrafia "czerpac kozyści". Tylko dlaczego wszystko juz było??!!!!gagi zarty montaz nawet muzyka wydaje sie dziwnie znajoma !!!plagiat niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvirka Re: Ciało IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.03, 23:19 o filmie juz wiele powiedziane zostalo, a niech i ja cos dodam. b. ladne zdjecia (nie wiem, czyje), przyjemna muzyka (nie tylko przy napisach) i kreskowki, ktore ewidentnie kojarza mi sie z polskimi bajkami. ale sam film raczej dla cierpliwych, nie zmeczonych, i nie oczekujacych zbyt wiele. tez sie na "b. wszechomogacym" lepiej bawilam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snow Re: Ciało IP: *.enternet.com.pl 02.09.03, 13:42 gdyby nie to, ze wszedzie i wszyscy naokolo pisza i mowia, ze CIALO to komedia pod kazdym wzgledem REWELACYJNA... byc moze bylby to niezly film... A tak, po prostu towar przereklamowany. Komedia smieszna i owszem, ale ten, kto porownal ja do REJSU powinien byc orzeciagniety pod kilem wszystkich polskich statkow Bialej Floty. Nic z tego. Do REJSU to CIALU daleeeeeko jak stateczkowi wspominanej Bialej Floty do Stefana Batorego... Chociaz, przyznac trzeba: jedno i drugie maja swoj urok. Moja propozycja: isc na CIALO ale nie oczekiwac fajerwerkow. Taka komedyjka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanka Jednak nie polecam IP: 212.* 03.09.03, 13:01 Pomimo nastawienia się na kino nie ambitne, niestety się wynudziłam. Pomysł super, ale nie do końca wykorzystano scenariusz (momentami film był nudnawy!!!. Aczkolwiek nie mogę powiedzieć, że wyszłam zniesmaczona. Raczej trochę zawiedziona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matmis Re: Ciało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 22:41 Mi się ten film ogólnie podobał. A najlepsza scena to jest po końcu filmu, wśród nieudanych dubli - to ta, w której znany nam trup nagle ożywa :-) szok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nun pogubiłam się IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 06.09.03, 18:51 film nie był taki zły, miejscami nawet inteligentnie śmieszny, ale musze przyznać, że pogubiłam się miejscami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huha Re: Ciało IP: *.chello.pl 07.09.03, 16:48 świetny film, ale nie wszystkim się podoba, gdyż jest ambitny. oczywiści łysolki z pustką między uszami ocenią negatywnie. ogolnie perełka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomasz Re: Ciało IP: *.dyn.optonline.net 07.09.03, 18:36 ogladajac urywki na tvn wyglada na fajny film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !diot Hmm... IP: *.elementy.pl / 10.1.1.* 07.09.03, 20:29 Na pewno nie jest to najepsza polska komedia :) ale nie jest przynajmniej tak tandetna jak killerów części dwie! Całkiem niezła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ObCzaj_! Wyluzuj! IP: *.crowley.pl 08.09.03, 14:43 Film, po którym widok karawanu budzi rozbawienie. Polecam szczególnie tuż po całym dniu pracy! Strasznie fajne zdjęcia i konceptyzm pełną gębą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaa Re: Ciało IP: 193.0.236.* 09.09.03, 13:16 Myslalem że film będzie następną PL kiczem szczególnie jeśli jako reklamę używali slów "idź na ciało". Ale okazalo sie iż film jest calkiem smieszny, nie ma głębszych myśli w sobie ale zabawa jak na polską komedię jest OK. Polecam dla rozluźnienia się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgmg Re: Ciało IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 21:02 chciałam iść na fajny film z facetem ale po tych opiniach to już sama nie wiem czy akurat Ciało to by był dobry wybór... pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgmg Re: Ciało IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 21:04 to może choć mi ktoś poleci coś wartego obejrzenia??hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajniak Bardzo przyjemny ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 20:41 Film mi się bardzo podobał ponieważ przez szybką akcję nie stawał się nudny .Wspaniała była równierz gra świetnych aktorów a w szczegulności Bronisława Wrocławskiego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panterka Ciało dało Ciała... IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 22:14 No cóż, widzialam lepsze komedie... Przereklamowany... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volny Re: Ciało IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.03, 10:27 Ostatnio okazalo sie, ze "Cialo" TO PLAGIAT!!!!!!!!! Niemal identyczny scenariusz napisal kiedys Janusz glowacki. Ladnie tak, panie Saramonowicz??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignatz plagiat IP: *.acn.pl / *.acn.pl 16.09.03, 11:19 to prawda. będzie dym. Saramonowicz jest niestety pełnym tupetu bufonem. Zaszkodził temu filmowi brakiem pokory. teraz dupa mu ze strachu piszczy, że sie wydało. Jabłoński go ostrzegał, ale on jak zwykle liczył, że inni sa głupsi od niego. Przed festiwalem w Gdyni "Ciało" ma przerabane. Juz żadnej nagrody nie dostanie( jesli w ogóle w jakiejkolwiek kategorii mogłoby dostać). Swoja drogą to żart, że ten film bierze udział w konkursie obok kilku naprawdę ciekawych pozycji. panie Saramonowicz a może by tak w lustro spojrzeć i zobaczyć jak jest naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Ciało 16.09.03, 17:06 Panowie Saramonowicz i Konecki troche sie chyba pogubili, ale szacunek za wczesniejszy film- "Pol serio". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matematyk Re: Ciało IP: *.umcs.lublin.pl 18.09.03, 14:36 Ale dlaczego daty są nie po kiolei?? Wiem, niestety... To robiły Kobiety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wit Re:Komu przeszkadza Saramonowicz? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.03, 12:46 Skad taka nagonka na Saramonowicza? Film Cialo nie jest zadnym plagiatem! Zaorski, ktory kreci bardzo slabe filmy, osmieszyl sie po raz kolejny. lepiej kreci Pilkarski Poker 2- Aniolki Engela, a nie pluje na zdolniejszych od siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klucha Re: Ciało IP: *.polkomtel.com.pl 26.09.03, 14:42 Dobry pomysł, wykonanie T R A G I C Z N E. Nawet amerykanie zrobili by to lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Ciało IP: 213.76.139.* 28.09.03, 14:38 Uzasadnij, dlaczego wykonanie kiepskie? Odpowiedz Link Zgłoś