Gość: Jacek IP: *.stacje.agora.pl 13.08.03, 22:14 Zgadzam się 100-procentach. To także moim zdaniem najlepszy film polski. A ta gra aktorów i to nie tylko Ewy Krzyżewskiej i Zbyszka Cybulskiego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Spajtek Re: Popiół i diament IP: *.nibe.se 05.11.03, 17:26 Popiol i diament jest prawdziwym arcydzielem. Niestety prawie wszyscy glowni bohaterowie (i bohaterka) zgineli/odeszli tragicznie: Cybulski w 1967r. Kobiela w 1969r. Pawlikowski w 1976r. Krzyzewska w 2003r. Los? Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Popiół i diament IP: *.alex.stw.uni / *.alex.stw.uni-erlangen.de 05.11.03, 19:31 byc moze, ale dla mnie osobiscie jednym z najlepszych polskich filmow jest "Ziemia Obiecana", a tuz za nim "Zezowate szczescie", czyli konformizm po polsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerski Re: Popiół i diament IP: 217.99.155.* 08.11.03, 11:50 Przede wszystkim laury należą się Wajdzie i Andrzejewskiemu,autorom scenariusza, za dokonanie cudu z tej tandetnej i tendencyjnej księżki.Przeczytałem ją przed obejrzeniem filmu i byłem pełen obaw czy legenda naszego kina nie okaże się czymś przereklamowanym.Wszystko jednak dobrze się skończyło:) Odpowiedz Link Zgłoś