Dodaj do ulubionych

Ninja/Shaolin/kung-fu filmy

25.01.08, 01:07
Czy ktos moze podpowiedziec od czego zaczac przygode z tego typu
filmami? Chodzi mi raczej o kultowa klasyke a la Bruce Lee...
Czy wszedobylscy ninja, latajace gwiazdki i tym podobne bajery tez
mozna wrzucic do tego worka? Jesli nie, to moze tez jakas podpowiedz
w te strone?

bede zobowiazany, bo od groma tego chyba Chinczycy wyprodukowali
Obserwuj wątek
    • kossace Re: Ninja/Shaolin/kung-fu filmy 25.01.08, 23:21
      ja zaczynalem od filmow w kinie: "klasztor shaolin" i
      "mistrzyni wu-dang", niezla dawka..
      pozdr
      • gzymsa Re: Ninja/Shaolin/kung-fu filmy 26.01.08, 13:01
        heh Klasztor i Mistrzyni wu dang, mi też te tytuły przyszły do głowy w pierwszej
        kolejności;) na klasztorze byłam w kinie z kilkanascie razy...ale to było sto
        lat temu. Jak dla mnie te żółwie ninja to jakies nieporozumienie...ale może ja
        stara juz jestem :)

:)
    • Gość: Piotr Re: Ninja/Shaolin/kung-fu filmy IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.08, 23:49
      zwroc uwage na tych panow:

www.filmweb.pl/Sonny+Chiba,filmografia,Person,id=109509
      www.filmweb.pl/Sammo+Hung+Kam-Bo,filmografia,Person,id=54048
      • el_topo Re: Ninja/Shaolin/kung-fu filmy 27.01.08, 20:50
        Wszystkim dziekuje za odpowiedzi...
    • wqrwiony Re: Ninja/Shaolin/kung-fu filmy 29.01.08, 00:21
      wściekłe pięści 18 a z inteligentniejszych, zrobionych z polotem i przymrużeniem
      oka wobec konwencji 'kung fu szał' + fajny soundtrack
    • tajemniczyogrod.gdynia KUNG FU w realu, nie tylko na ekranie :o) 09.06.08, 15:51
      ZAPRASZAMY POCZąSTKUJąCYCH I ZAAWANSOWANYCH NA LETNI OBÓZ TRENINGOWY
      GDYŃSKIEJ SZKOŁY SHAOLIN KUNG – FU
      CZERNICA 2008
      1.Termin obozu: Od 26 lipca (sobota) do 02 sierpnia (sobota).
      2.Miejsce obozu: Stanica harcerska hufca ZHP Gdynia w Czernicy koło Chojnic.
      Zakwaterowanie : W 6 osobowych domkach od 26 lipca od godziny około 12 (od
      południa).Osoby przyjeżdżające z namiotami mogą przyjeżdżać od rana.
      Wyżywienie: we własnym zakresie. W okolicy są letnie punkty gastronomiczne
      oferujące zróżnicowane posiłki, nie ma więc z tym problemu.
      3.Treningi: Poza dniami 26.lipca i 02 sierpnia (czyli dniem przyjazdu i wyjazdu)
      odbywać się będą trzy treningi dziennie. W dniu 26 lipca odbędzie się jeden
      trening (wieczorny) rozpoczynający obóz treningowy, i w dniu 02 sierpnia również
      jeden trening (poranny) kończący obóz treningowy.
      Łącznie odbędzie się dwadzieścia około dwugodzinnych treningów(mogą być dłuższe).
      4.Koszty uczestnictwa w obozie:
      a- opłata za treningi 300 złotych od osoby.
      b- Opłata za pobyt: Wynajęcie domku kosztuje 36 złotych za dobę. Przy pełnej 6
      osobowej obsadzie domku wynosi po 6 złotych od osoby za dobę, czyli za siedem
      osobodni każda z osób mieszkających w domku płaci po 42 złote za pobyt w domku.
      Jeśli w domku mieszka mniej osób, to wynajmujące go osoby płacą za cały domek po
      36 złotych za dobę, lub po 12 złotych za osobo dobę, tj. za cały pobyt po 84 złote.
      c-Osoby zamieszkałe we własnych namiotach płacą po 5 złotych za dobą od osoby za
      pobyt, czyli łącznie za cały obóz po 35 złotych od osoby.
      Wszystkie osoby zainteresowana korzystaniem raz dziennie po wieczornym treningu
      oraz po ostatnim treningu w dniu 02 sierpnia z gorącego prysznica, ponoszą
      dodatkową odpłatność w wysokości 2 złote za dobę, tj. po 14 złotych za cały obóz.
      Ta i wszystkie inne opłaty płatne w dniu przyjazdu w Czernicy przed pierwszym
      treningiem.
      PROGRAM TRENINGOWY:
      Każdy trening rozpoczyna się tradycyjnym powitaniem, wspólnym biegiem, rozciąganiem.
      Następnie uczestnicy przechodzą do ćwiczeń w podgrupach według zainteresowań:
      A-Grypa taijiquan: Nauka i doskonalenie ćwiczeń pchających dłoni „Tui Shou”, w
      tym między innymi: Xiao Lu, Da Lu (trzy sposoby wykonania: twarda, miękka i
      głęboka), ustalone ćwiczenia tui shou, ćwiczenia „Ru Shou” oraz łączenie Ru Shou
      z Tui Shou, poznanie i doskonalenie w ramach wykonywania ćwiczeń różnych
      rodzajów jing’u . Nauka i doskonalenie ruchów oraz formy „42 ruchów” taijiquan.
      Dla osób zainteresowanych możliwa jest alternatywna nauka jednej z form szabli
      taijiquan, do wyboru: „Formy 42 Ruchów” lub „Formy szabli rodziny Yang”, bądź
      też formy „32 ruchów” miecza taijiquan.
      B-Dla osób zainteresowanych nauką form Shaolińskich, do wyboru:
      - Forma „!8 Rąk Luohan”. (Shaolin luohan Shi Ba Shou)
      -Forma węża (Shaolin She Quan I Lu)
      - Forma z halabardą „Pięciu Tygrysów Shaolin”. (Shaolin Wu Hu Kwan dao). Trzeba
      mieć własną halabardę!
      Treningi odbywać się będą wzorem lat ubiegłych na leśnej polanie..
      Osoby niepełnoletnie muszą posiadać pisemne zezwolenie rodziców na ich
      uczestnictwo w powyższym obozie treningowym kung fu.
      Zajęcia prowadzi Sławomir Pawłowski
      www.neijia.net/neijia/rzeka10.html
      www.neijia.net/neijia/spis_art.html#P
      info o obozie: (058)733-08-11, 0-668-630-900

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka