Dodaj do ulubionych

WIDZIALAM WLADCE PERSCIENI!!

IP: *.netcom.ca 29.12.01, 03:53
czesc wszystkim!!
musze sie pochwalic bo nie wytrzymam. w pierwszy dzien wyswietlania poszlam go zobaczyc i wszlam
porazona. nie mielismy problemu z dostaniem biletow poniewaz poszlismy chyba na drugi seans w naszym
miescie kiedy wszysscy byli jeszcze w pracy lu w szkole:) ale i tak sala byla pelna choc kolejki nie bylo...
dopiero po seansie kolejka byla az na zewnatrz , czekajaca na nastepny pokaz. film byl cudowny,trailer w tym
przypadku nie oszukal,jak milo....od razu powiem co mi sie najbardziej podobalo,czyli prawie wszystko:)
otoz po tym filmie uwielbiam Viggo,ktory gral Aragorna,jest po prostu niesamowity,nikt inny nie mogl go lepiej
zagrac,szczegolnie w scenach walki,z tym ogniem w oczach i niesamowitym wyrazem twarzy,wyglada jak bog
wojny....Gandalf oczywiscie nie zawiodl,nie spodziewalam sie zeby zagral zle,w koncu to taki swietny i
doswiadczony aktor,Boromir jest cudowny i wlasciwie jest druga postacia poza Aragonem ktory zwraca uwage
swoim wystepem,fantastycznie oddal tragizm losu Boromira. Legolas jest piekny i zgrabny,pieknie sle strzaly i
pasuje to tej roli,choc za duzo nie ma do zagrania,napewno w nastepnych czesciach pokaze na co go stac.Gimli
jest trudny do rozpoznania jako aktor ktory sie w niego wciela(jakos zapomnialam imienia), po prostu niemozliwy
do rozpoznania,ale swietny krasnal z niego.co do hobbitow to Bilbo jest rewelacyjny,Merry, Pippin, Sam sa
swietni,w filmie nie zapomniano o ich zwyczajach czyli o tym ze lubia grzyby,o porach posilkow oraz oczywiscie
pala fajki.natomiast Frodo ,hmmm..byl wzgledny,moze jestem dla niego za surowa poniewaz za duzo sie od niego
spodziewalam z racji ze byl moim faworytem w tym filmie,wszystkim sie jednak podobal,ale inni wykonawcy,tacy
jak Mortensen troche go zacmili,choc wykonal swoje zadanie na 5,po prostu tak sie nie wybija...mam nadzieje ze
w nastepnych czesciach pokaze na co go stac...jeszczce kiedy wymawial swoje kwestie to wydawalo mi sie to
troche sztuczne,ale moze tylko mi....Arwena jest piekna i poprawna,no i ta wciskajaca w fotel scena na rzece
kiedy wiezie rannego Frodo.....palce lizac....nastepnie Cate Blanchet po tym filmie jest jedna z moich
ulubionych aktorek, byla rewelacyjna ....hmmm,co tam jeszcze...acha,orkowie sa niesamowci i
odrazajacy,Saruman jest w porzadku,muzyka piekna choc w paru momentach troche patetyczna,wlasciwei w
wielu momentach,ale to raczej nie przeszkadza,lecz pasuje ...zdjecia przepiekne,scenografia genialna,wioska
hobbitow powinna zadowolic fanow ksiazki i nie tylko,efekty nie dominuja w filmie ,oooch,moze juz przestane tak
chwalic... pozatym najbardziej poruszajace sa dla mnie sceny kiedy Boromir i Aragon rozmawiaja o dalszych
losach rasy ludzkiej i jej przyszlosci i kto ja ocali,jakos chcialo mi sie plakac bo czuje sie ze oni nie mowia tylko o
Srodzziemiu,ale rowniez o nas....ogolnie,FILM,AJK I KSIAZKA JEST PELEN METAFOR,nie mozna bylo GO lepiej
zrobic,niedlugo ide raz jeszcze i pewnie spodoba mi sie jeszcze bardziej:) goraco polecam,pozdrawiam, WARTO
BYLO CZEKAC !
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka