Dodaj do ulubionych

Przed premierą: Watchmen. Strażnicy

IP: *.acn.waw.pl 03.03.09, 22:14
już nie mogę się doczekać, a ten tekst jeszcze zwiększył mój apetyt!
Obserwuj wątek
    • Gość: Dark Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.ostrog.net.pl 04.03.09, 14:26
      Zgadzam się, ja tez nie umie się doczekać aż film wejdzie do naszych kin, jeszcze 2 dni. :))
    • Gość: dwight.o Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.acn.waw.pl 06.03.09, 11:51
      watchmeni rządzą! i miło taką recenzje przeczytać przed pójściem do kinka. już dziś ;)
    • Gość: przemek Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 18:05
      Wrocilem wlasnie z kina. Oczekiwania byly dosyc spore. Trailery wygladaly bardzo interesujaco.

Pierwsza polowa filmu byla jeszcze niezla. Intryga sie rozwijala. Potem cos sie zepsulo. Film stal sie cukierkowo-durnowato-brutalny. Na scenach seksu publicznosc w kinie sie smiala... Koncowka w zlym tempie. Caly film przydlugawy. Moim zdaniem byl to raczej stracony czas.

Ogolnie - bardzo przereklamowana produkcja. Momentami wrecz zenujaca. 3.5/10
    • Gość: Gość Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: 189.146.123.* 06.03.09, 19:21
      przemek: żenująca to jest twoja recenzja. A że widownia się śmiała? Chyba nie wiesz jak absolutnie nędznie-cukierkowo-durnowaty jest przeciętny polski widz.
    • Gość: przemek Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 19:46
      No coz, po prostu podzielilem sie wrazeniemi moimi i nie tylko.

Przykro patrzec jak poziom komentarzy na gazecie zaczyna dorownywac onetowi...
    • 1maruti1 Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy 06.03.09, 21:57
      Film słabiutki... niestety... zatracił całą głębię komiksu i zrobił miałki kicz... zbytnia wierność do komiksu. a komiks i film to dwa rozne media. ogladalo się niczym film Rogera Watersa...
    • Gość: Gość Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.ols.vectranet.pl 06.03.09, 22:11
      Totalne Dno. 165 minut mojego życia poszło się je*ać ... Najgorszy film jaki widziałem.
      Wyszedłem 30 minut przed końcem bo nie mogłem tego oglądać ....
    • Gość: h1cks Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 22:24
      przemek, dzieki za wstępną ocenę. PS: jak widzisz TROLE z onetu nie wiedzą czym jest recenzja :)
    • Gość: Gość Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.54.175.20.tvksmp.pl 06.03.09, 22:48
      Nie czytałem komiksu, wcześniej obejrzałem trailer (ten z muzyka Pumpkinsow), dziś obejrzałem film i spodobał mi się! Fakt, że końcówka trochę "przegadana", ale całość na plus. Fajna historia o bohaterach - takich przerysowanych - ale bohaterach, dobre sceny akcji, muzyka - jakby nie filmowa, ale użyta z pełną świadomością. Ani seksu ani brutalności nie ma więcej niż w innych tego typu filmach (nie mówię tu o Pająku, Hulku czy Batmanie - raczej o Sin City) Dobrze się to oglądała przynajmniej mnie i mojemu koledze, w kinie nie było wielu osób ale raczej każdy był "kontent", takie odniosłem wrażenie!
    • Gość: me Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.acn.waw.pl 06.03.09, 23:12
      Ogladalem przedpremiere bo nie moglem sie doczekac. Bardzo czekalem na ten film. Uwielbiam komiks Moore'a. I ani troche sie nie zawiodlem! Film rewelacyjny! Doskonale uchwycil klimat komiksu. Swietnie sie to oglada, w ogole nie czuc uplywu czasu. Znakomite kino.
    • Gość: ja Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: 212.67.151.* 07.03.09, 00:17
      Hallelujah jest Buckleya, Cohen zcoverował jak już
    • Gość: przemek Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 00:40
      Jak widac tu i na paru innych serwisach o filmach, "Straznicy" zbieraja wyjatkowo zroznicowane oceny...

Jesli chodzi o muzyke, to mi prawde mowiac troche przeszkadzalo ze nagromadzono tak wiele ponadczasowych, co by nie mowiac, hitow. Jakby nie potrafiono wybrac niczego choc odrobine oryginalnego. Ale rozumiem ze taka widocznie przyjeto konwencje.

No coz, widocznie to jeden z tych filmow, gdzie kazdy musi sie przekonac samemu. :->
    • Gość: a czy to ważne Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.catv.net.pl 07.03.09, 01:45
      Hallelujah było trochę nie na miejscu hahahah film 3/10 własnie wróciłem z kina gdzie moja kobieta zasneła w połowie filmu ( co nigdy jeszcze się jej nie zdarzyło )

nie polecam
    • Gość: Wczoraj byłem Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.magma-net.pl 07.03.09, 09:47
      Komiks i film dla dorosłych. Według mnie warto zobaczyć. Dekonstrukcja wizerunku superbohatera, brutalny, gorzki, ironiczny, przewrotny. Jeśli komuś nie wystarcza już do szczęścia: cukierkowaty Superman lub człowiek-pająk z ich wątłymi dylematami moralnymi, typu - co zjem dziś na kolacje i czy żel do włosów bardzo zdrożeje - niech zobaczy. W swoim gatunku spory łyk świeżego powietrza, konsekwentnie zrealizowany, ma pare słabszych momentów i dłużyzn, ale ogólnie broni się.
    • Gość: ethnoe Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.dhcp.inet.fi 07.03.09, 20:12
      przemek doskonale wyraził to, co sam sądzę godzinę po wyjściu z kina. Do połowy świetnie się oglądało, od momentu odbicia Rorschacha z więzienia film siadł, zrobiło się sztucznie i łzawo, klimat się ulotnił.
    • Gość: radar12 Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 20:49
      Jestem zniesmaczona tym filmem. Beznadziejny!!!!!!
    • singollo Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy 10.03.09, 11:24
      Dla mnie rewelacja, dla mojej małżonki - porażka. Jeżeli ktoś liczy na kalkę X-Menów, Spidermana czy innego Superbarachła, to się przeliczy - to jest _zupełnie inny filmy_.

Z mojej strony polecam
    • Gość: art Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.acn.waw.pl 10.03.09, 13:28
      Ja znalem wczesniej komiks Moore'a, moja zona nie. Obojgu nam film bardzo sie
      podobal. Zdecydowanie polecam. Ale uwaga, to nie naparzanki super-kolesi w
      maskach! To film do przemyslenia, do poczucia klimatu, wgryzienia sie w fabule.
    • chavslayer Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy 21.03.09, 21:36
      Mistrzowski, niesamowity- rewelacja. To jest prawdziwe kino, a nie jakieś kompletnie denne badziewie pokroju "kochaj i tańcz".

Plus osobliwe i otwarte dla interpretacji zakończenie- chciałoby się powiedzieć, Okrągły Stół superherosów... ;)
    • Gość: Longin Pseudonim Re: Przed premierą: Watchmen. Strażnicy IP: *.chello.pl 25.09.09, 10:36
      Wypadałoby sprawdzić fakty zanim się p.erdolnie taką bzdurę. Cohen napisał "Hallelujah" i wydał w 1984 r., a Buckley to tylko zamiauczał dziesięć lat później. Za co zresztą spotkała go od losu zasłużona kara.

------------------------------
      07.03.09, 00:17
      Gość: ja
      Hallelujah jest Buckleya, Cohen zcoverował jak już
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka