uhu_an 12.07.09, 13:44 Czym dla was jest kobiecość? Czesto sie mowi, ze kobieta powinna miec to cos. ale co to jest? Czy delikatnosc rysow, wrazliwosc, sposob ubierania? co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
garcia6 Re: Kobiecość 12.07.09, 13:59 Jest to suma wielu czynnikow takich jak:wyglad + charakter... Poruszanie sie...patrzenie...wyrazanie mysli... Odpowiedz Link Zgłoś
green_basik Re: Kobiecość 12.07.09, 14:06 Sex appeal sexapil? Byłam święcie przekonana, że kiedyś to wykonywał Kabaret starszych panów. Jakoś nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
l_zaraza_l Re: Kobiecość 15.07.09, 13:46 green_basik napisała: > Sex appeal > ] > sexapil? > Byłam święcie przekonana, że kiedyś to wykonywał Kabaret starszych panów. Jakoś > nie mogę znaleźć. "Nasza broń to sexapil" Danuta Rinn. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwa_ewa Re: Kobiecość 12.07.09, 18:26 To lustrzane odbicie męskości. Tajemnica. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Kobiecość 13.07.09, 13:20 uhu_an napisała: > Czym dla was jest kobiecość? Kobiecość w definicji faceta wygląd - wiadomo, dla jednego każdego coś w jego guście, długie nogi, siedzenie i cycki charakter - słaba, niezdecydowana, lękliwa Broń boże wysportowana, zdecydowana czy dominujaca - wtedy to feministka, czyli przeciwieństwo wszelkiej kobiecości. No i musi "dbać o dom" i "nosić sukienki" taki nudny standard. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Kobiecość 13.07.09, 14:30 Wcale nie nudny, nudne są feministki ględzące o parytetach. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Kobiecość 13.07.09, 14:40 tak tak kochanie, OCZYWIŚCIE masz racje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an no fajnie 13.07.09, 19:10 szkoda tylko,ze odpowiadaja w wiekszosci kobiety. mowia nie tylko za siebie, ale za innych i to mezczyzn(jak dzikoozka, ktora jest kobieta-jak mniemam) :) Bo kobiety moze wlasnie maja takie "wyswiechtane " wyobrazenie o sobie o wlasnej kobiecosci, by by sie podobac to musza nosic kiecki, swiecic cycem i "lupac" orzechy :), a moze jest wlasnie cos innego. cos niestandardowego i dlatego moje pytanie raczej skierowane jest do mezczyzn ;P Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: no fajnie 13.07.09, 20:27 > sobie o wlasnej kobiecosci, by by sie podobac to musza nosic kiecki, > swiecic cycem i "lupac" orzechy :), A gdzie to proszę ja Ciebie jest napisane? Szczególnie to świecenie cycem i łupanie orzechów? Po za tym faceci g.. wiedzą co to kobiecość. Albo im się laska podoba albo nie. Ta co się podoba jest kobieca. I tyle. Żadnej filozofii w zgłębiania tematu Odpowiedz Link Zgłoś
pa.tryk26 Re: no fajnie 14.07.09, 09:43 Tu sie mylisz Modrooka Moze być zjawiskowo piękna zewnętrznie ale jesli jest wulgarna , brak jej delikatnosci , wrażliwości to u mnie odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: no fajnie 14.07.09, 11:15 > wulgarna , brak jej delikatności , wrażliwości to u mnie odpada. No i Ci się nie podoba, więc nie jest dla Ciebie kobieca. Mówiąc o podobaniu, miałam na myśli już całość tego, co można zaobserwować, czyli nie tylko wygląd, ale także sposób zachowania. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: no fajnie 13.07.09, 20:45 Podejmę temat, ale posłużę się dwiema znanymi kobietami żeby to zobrazować: 1. Kobieta bardzo kobieca: Danuta Stenka Pani Stenka jest bardzo atrakcyjna fizycznie, mówi spokojnie i ma ciepły zmysłowy głos, pięknie się uśmiecha, ma przy tym zalotne i lekko zadziorne spojrzenie, ubiera się ze smakiem, to co ma na sobie jest seksowne ale nie wyzywające, podobnie makijaż, jej gesty są płynne i miękkie, mówiąc ogólnie jest osobą niezwykle subtelną, cały jej ogromny powab i seksapil są "dozowane" w sposób umiarkowany, ale jednak cały czas są obecne gdzieś w kontekście. 2. Kobieta skrajnie mało kobieca: Anita Werner Fizycznie bardzo atrakcyjna, ale jej twarz nie mówi nic, mamy wrażenie że mówi do nas manekin, uśmiechy jeżeli się czasem pojawiają są wymuszone, gestów brak, sposób mówienia monotonny, ruchy sztywne jak u mężczyzny. Ubranie, makijaż podkreślają jeszcze bardziej że mamy do czynienia z osobą do bólu mało kolorową, skupioną wyłącznie na pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
poprioniony Re: no fajnie 14.07.09, 22:43 > 1. Kobieta bardzo kobieca: Danuta Stenka > 2. Kobieta skrajnie mało kobieca: Anita Werner Mowa trawa, ja tam bym wyruchal obie bez marudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: no fajnie 15.07.09, 21:34 Ruchanie ru...iu nierówne, sorry ale posuwanie kłody jest mniej ciekawe niż onania, chociaż to mniejszy grzech i nie jest obciachowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bakejfii Re: no fajnie 15.07.09, 22:12 Co to swinie na rzez ,takie ocenianie kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: no fajnie 14.07.09, 07:18 A dlaczego niby mezczyzna ma definiowac twoja kobiecosc? I to jeszcze nie Twoj mezczyzna tylkoprzygodni faceci z forum? Prowadzisz badanie socjlogoczne omeskich wyobrzeniach? Czy moze masz zamiar poznac recepte na sukces jak poderwac kazdego faceta? Odpowiedz Link Zgłoś
pa.tryk26 Re: no fajnie 14.07.09, 09:21 A niby dlaczego ma nie pytać?? A dlaczego Ty zadajesz pytania na forach??Tez robisz badania itd?? Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: no fajnie 14.07.09, 21:41 wyczuwam zlosliwosc, pytanie tylko dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmasnki-reaktywacja-d Re: Kobiecość 13.07.09, 22:04 nie wierz w te pierdoły. chodzi o to by była młoda cycata i ruchliwa Odpowiedz Link Zgłoś
pa.tryk26 Re: Kobiecość 14.07.09, 09:37 Może byc wiele atrybutów kobiecości Podpiszę sie pod tym co napisał Zebredee24 w punkcie 1. Od siebie dodam jeszcze:delikatność i wrażliwość emocjonalna jak również ta urocze zmienności nastrojów:)To jest ta nazwałbym "kobiecość autentyczna". Oczywiście brak wulgarności Niestety jest niewiele takich Kobiet w dzisiejszych czasach . Odpowiedz Link Zgłoś
12-3.r Re: Kobiecość 14.07.09, 12:18 Piszesz bardzo ciekawie Patryk Lubie czytac Twoje posty ale jest ich stanowczo za mało!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pa.tryk26 Re: Kobiecość 14.07.09, 16:15 12-3.r napisała: > Piszesz bardzo ciekawie Patryk Lubie czytac Twoje posty ale jest ich stanowczo > za mało! Ładnie poŁechtałaś moje ego:)Dz. Mało piszę bo tam gdzie wynajmuje pokój nie ma podłączenia do internetu.Korzystam tylko u znajomych albo tak jak dzis u przyjaciółki -opiekuje sie jej mieszkaniem i pieskiem bo Ona gdzies w dalekim świecie - i czasem coś tam nabazgrzę na tym forum i na Onecie.Ale szkoda czasu na fora przeznaczać a w ciagu roku akademickiego tego czasu po prostu brakuje. Odwalam też od pierwszego lipca 2 tygodniowy staż studencki ale tylko do jutra Jutro koniec! -klucze i pieska przekazuje innemu opiekunowi a sam - po dwóch miesiącach studiowania map, przeglądania folderów, czytania przewodników- wyruszam w podróż do najbardziej na północ wysuniętego skrawka Europy Przylądka Północnego.Juz jestem spakowany ,bagaż ciężki niesamowicie a w nim wszystko w tym duża ilość zabranego jedzenia, co w przypadku bardzo "chudego" studenckiego portfela jest w drogich krajach skandynawskich koniecznością:)Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kaa.lka Re: Kobiecość 14.07.09, 18:07 no to ja dolaczam do wielbicielki raz_dwa_trzy:) i zycze Przyladka Dobrej Nadziei i Spelnienia. oby nigdy nie zabraklo dobrych ludzi z miejscem u stolu:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pa.tryk26 Re: Kobiecość 14.07.09, 20:17 Qurczę,,następna? To może Fan-Klub on-line założę?;) Dziekuję. Zyczę Wam udanych wakacji, pełnych przeróżnych zabaw i imprez.Spędźcie jak najbardziej odjazdowo ale jeden dzień na trzeźwo,zadbajcie o to:) No. To bywajcie! ;) Znikam. www.youtube.com/watch?v=W-ax-0rOaOs&feature=channel Odpowiedz Link Zgłoś
12-3.r Re: Kobiecość 14.07.09, 12:19 To tylko mezczyzni moga ci odpowiedzieć .Bardzo ciekawy jest Twoj temat.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
praktyk71 Re: Kobiecość 14.07.09, 12:44 Ja wierzę w chemię. Jak emituje te feromony, na które jestem wrażliwy - reszta mniej ważna.. Aha - i solidaryzuję się z wyrazicielami arcysłusznej tezy o świeceniu cycem i łupaniu.. - na początek to już coś - można przejść do następnego etapu eliminacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
foremny Re: Kobiecość 14.07.09, 12:48 Kobiecość to wołanie które słyszą mężczyźni: - zdobądź mnie, - chroń mnie, - stawiaj mi granice. Odpowiedz Link Zgłoś
niebo.w.gebie Re: Kobiecość 14.07.09, 14:51 Foremny, naprawdę mądra i ciekawa odpowiedź! Bardzo mi się podoba. <gdzieś ją wyczytałeś czy jesteś taki mądry?;-) > A do autorki - mam nadzieję, że nie gniewasz" się, że kolejna kobietka się odzywa, ale w związku z twoim pytaniem tak się zastanawiam, czy są kobiety "niekobiece"??? Pewnie ktoś zaraz rzuci, że tak, bo np. ta czy inna ma typowo męskie zainteresowania albo tzw. chłopięcą sylwetkę, męski charakter itp. Ale co z tego? Czy to ją czyni "niekobiecą?" Dla mnie to jakiś absurd. Autorce życzę więcej wiary w siebie. A już twierdzenia, że kobiecość to "świecenie cycem" są naprawdę zabawne. Mam nadzieję, że autorzy nie piszą tego na serio! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha033 Re: Kobiecość 14.07.09, 15:06 Tekst, jak tekst - ale ten twoj nick... mniam mniam :) Smakuje caly rok. Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Kobiecość 14.07.09, 21:38 no pewnie, ze nie jest to na serio. przejaskrawione celowo. bylo to w odpowiedzi do "puszystej gimnazjalistki" ktora wzielam za "kobiete" i odpisala "cyki i posladki", ale tak naprawde to raczej facet. :) Bylam zaskoczona ta odpowiedzia (bo myslalam, ze to babka). tak naprawde sklonilo mnie to tez do myslenia jak my, same kobiety ta kobiecosc odbieramy. co dla nas nia jest i czy to co uweazamy za typowo kobiece odbierane jest tak samo przez mezczyzn. uff, mam nadzieje, ze w miare jasno sie wyrazilam :) Odpowiedz Link Zgłoś
skubi-dubi-du Re: Kobiecość 14.07.09, 15:55 Pieknie ujete!! Twoja kobiecosc wyznaczasz sobie sama, poniekad. To co mamy to jedno, cialo, mozna je dopracowac, mniej lub wiecej cwiczen, odpowiedni kruj spodni, odpowiedni but (na obcasie) dobrany makijaz. Spojrzenia, ktorymi mozesz kogos czesciej lub zadziej obdarzac, ich bezposrednosc, lub udawana przypadkowosc, delikatny, kokieteryjny usmiech a w oczach przyzwolenie. "pozwalam Ci podejsc" Wiekszosc facetow nie podejdzie jesli nie dostanie tego przyzwolenia. Kazdy ruch reka, sposob chodzenia (lopatki lekko sciagnac do tylu, biodra delikatnie do przodu i lekki krok...) To dziala. Wiem to. Az zatesknilam za czasami jak bylam jeszcze singlem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Kobiecość 15.07.09, 11:48 "foremny napisał: > Kobiecość to wołanie które słyszą mężczyźni: > - zdobądź mnie, > - chroń mnie, > - stawiaj mi granic = "jestem dzieckiem, które trzeba wychować" brrr Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Kobiecość 15.07.09, 13:56 Dlaczego wszystkie kobiety muszą być teraz feministką podszyte ? Odpowiedz Link Zgłoś
wentyl77 Re: Kobiecość 15.07.09, 12:19 Dla mnie kobiecość to przede wszystkim tajemnica. Pulchne nastki z wypiętym cyckiem owszem wzruszą moje ego, ale iskrzenie pojawia się zawsze z pewną intelektualną zadziornością, z dziwnym, niespodziewanym pytaniem, za woalką tajemnicy. Po ulicach łazi mnóstwo tzw. zdrowych dup, ale brak myśli to coś, co je boleśnie upodabnia, obnaża, a chwilę potem... odziera z tajemnicy. Wystarczy minuta, dwie i taka kobyłka staje się jakby całkiem naga, a wiadomo, że zupełna nagość mniej podnieca;) Bardzo ważny jest chód, sposób poruszania. Czasem mało z pozoru 'wystrzałowa' dziewczyna ruchami bioder, gestami, sposobem, w jaki zarzuca głową aby poprawić fryzurę sprawia, że faceci szaleją. Tego nie da się podrobić. A pupa, biust wiadomo, warunek podstawowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś